dimecres, 23 de setembre del 2009

PASTÍS DE VERDURES GRATINAT


Bonissim!!!

Feia dies que tenia ganes de preparar un pastís d'aquets que el pots deixar fet el vespre per l'endemà dinar i aquesta recepta és bonissima, una mica elaborada peró el resultat val la pena a casa en ha agradat molt, us animo a que el proveu!


INGREDIENTS:

recipient varoma:
500 gr de carbassó tallat a rodelles finetes
250 gr de pastanaga tallada a rodelles finetes
500 ml d'aigua

Per cuallar:
4 ous
200 ml de nata especial cuina
30 gr de mantega
sal i pebre

Per posar entre les capes:
150 gr de formatge a llesques o ratllat

Per gratinar:

Farem la maionesa del llibre bàsic o la lactonesa


PREPARACIÓ:

1. Posem el carbassó dins del recipient varoma (el mes gros i fondo) i el salem una mica, després posem la pastanaga a la safata varoma (el prim) i també la salem, mentre anem escalfant el 500 ml d'aigua, un cop calenta i posem el varoma al cim i programem 12 minuts temperatura varoma, velocitat 2. Reservem i posem paper de cuina a sota perque absorveixi tota l'aigua de les verdures.

2.Treiem l'aigua del vas i posem tots els ingredients del cuallat, els ous, la nata la sal el pebre i la mantega i programem 6 minuts, 90º velocitat 3.

3. Forrem un motlle de plum cake que ens càpiga dins del recipient varoma amb paper film i anem fents capes primer de carbassó, una de formatge, una del cuallat, una de pastanaga, formatge, cuallat i per últim una de carbassó o tapem amb el paper film i desprès amb paper d'alumini.

4. Posem 800 ml d'aigua dins el vas i l'escalfem 7 minuts, varoma, velocitat 2. Després col.loquem el varoma al cim i programem 45 minuts, temperatura varoma, velocitat 2. Verifiquem que està ben cuit i el deixem reposar d'un dia per altre.

5. Preparem la maionesa o lactonesa desmotllem el pastís i la posem pel cim o gratinem al forn uns 15 minuts.


Nota: Quan preparem les capes de verdura és convenient posar-hi una mica de sal, ja que la pastanaga és bastant dolça. Si poden posar pinyons pel cim.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.