dimecres, 9 de desembre del 2009

"POLVORONS"




Sempre que arriba el pont de la Constitució i la Purissima, per mi és quan comença el Nadal, surts a passejar i ja hi ha llums als carrers, la gent surt a comprar...és començen a veure els primers pessebres, és respira un altre aire.. i per mi comença la feinada de preparar els postres del dia de Nadal, que m'encanta fer-ho, aquest any he començat per uns polvorons,el primer cop que els preparo i la veritat és que són molt bons, encara que en David em diu que més que polvorons semblen "mantecados".
O sigui que a partir d'avui tot el que públiqui estarà relacionat amb el nadal
INGREDIENTS:
600 gr de farina de rebosteria
50 gr d'ametlles crues i pelades
250 gr de sucre
180 gr de mantega de porc
1 culleradeta de cafè de canyella en pols
PREPARACIÓ:
Precalentem el forn a 130º
1. Posem la farina i les ametlles al vas i pulveritzem 30 segons a velocitat progressiva 5-10. Posem aquesta mescla a la safata del forn.
2. Introduim la safata a dins del forn i torrem la farina durant 30 minuts a 130º, remanant la mescla de tant en quan. Passat el temps de cocció retirem la safata i deixem reposar la farina durant 24 hores. (molt important)
3. Posem el sucre al vas i pulveritzem 30 segons velocitat progressiva 5-10. Retirem i reservem.
4. Posem la mantega de porc al vas amb 80 gr del sucre reservat, la canyella amb pols i la mescla de farines ja freda i reposada. Programem 30 segons, velocitat 6 ajundant-nos amb l'espàtula ja que és una mescla molt espessa. Retirem la massa en fem una bola i la guardem 30 minuts a la nevera.
5. Estirem la massa entremig de dos làmines de film transparent, deixant-la d' 1 cm de gruix. L'anem tallant amb el cubilet de la thermomix i la posem a la safata del forn forrada amb paper vegetal.
6. Els deixem reposar 12 hores
7.Precalentem el forn a 200º (només el grill)
8. Posem els polvorons a coure entre 10 i 15 minuts, quan veiem que és començen trencar (agrietarse) dels cim ja estràn llestos, els retirem del forn. Quan siguin ben freds els espolvoregem amb els sucre glaç reservat, és poden embolicar amb paper de seda.

Nota: A mi m'han sortit 35 unitats, si els guardeu dins d'una caixa metal.lica, és conserven com acabats de fer.


Us deixo un pas a pas:




































1 comentari:

  1. Sóc un fanàtic dels polvorons i les mantegades, i sempre em quedo amb ganes de menjar-ne més. Conec un supermercat a Pals que en venen tot l'any, així que quan vaig a cal sogre sempre passo a comprar-ne una capseta per fer-me passar el mono XDDD
    Ara veig que els puc fer amb la TMX, no em caldrà fer les visites furtives al super XDDD

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.