dijous, 3 de desembre del 2009

TORTADA

Bé, com moltes ja sabeu la tortada és un postre típic de Banyoles, la seva textura és molt esponjosa i húmida, la recepta és molt sencilla, aquí us deixo la meva recepta de tortada.

INGREDIENTS:
4 ous
120 gr de sucre
100 gr de farina d'ametlla
20 gr de farina de reposteria
1 culleradeta de llevat royal

PREPARACIÓ:
Precalentem el forn a 180º

1. Posem les papallones a continuació i fiquem els ous i el sucre, programem 6 minuts, 37º, velocitat 3. Quan acabi el temps tornem a programar 6 minuts, sense temperatura a velocitat 3.

2. Mentre barregem les dos farines i el llevat fins que ens quedin ben unides. Untem un motlle de corona amb mantega si és de silicona no fa falta nomès cal mullar-lo una miqueta.

3. Incorporem les farines a la mescla d'ous i sucre i remanem 10 segons a velocita 2, acabem d'unir amb l'espàtula.

4. Aboquem la mescla dins del motlle i la posem a coure al forn durant 20 minuts, si el motlle és de silicona abaixeu la temperatura a 150º, perquè si no us quedarà resec de les bores.









10 comentaris:

  1. Aquesta setmana he fet la teva recepta de tortada. Espectacular! La tortada de Banyoles em porta records de la infantesa, quan tota la família anàvem des de Girona a l'estany els diumenges a la tarda a donar menjar a la Ramona.Aleshores anar a Banyoles era tota una excursió, amb el Renault 8. Abans de marxar sempre passàvem a buscar una tortada que moltes vegades no arribava a casa. Gràcies per la recepta!

    ResponElimina
  2. Que bé , no saps que contenta que estic que us hagi agradat la tortada, la veritat és que és molt lograda.

    ResponElimina
  3. Se ve deliciosa. Tomo nota. Un saludo

    ResponElimina
  4. Y como se hace sin la Termomix?

    ResponElimina
  5. Hola no sé quin eres pero te indico. Coges los huevos y con una batidora manual los vas montado junto con el azúcar hasta que doblen su volumen y despues con mucho cuidado vas introduciendo la harina con movimientos envolventes para que los huevos no te bajen.
    ESpero haberte ayudado!!
    Gracias por visitarme, besos!!

    ResponElimina
  6. Hola, volia fer aquesta recepta pero tinc un dubte,la farina d'ametlla és ametlla trinxada per la termomix o es compra ja com un tipus de farina? Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mercè si la farina d'ametlla són ametlles ratlles ho pots fer amb la thermomix a velocitat 8.

      Elimina
  7. Vaig fer-la aquesta setmana, tot i que hem va quedar una mica crua, de gust estava bonissima !!!!! Moltes gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola potser la temperatura del forn era massa alta ie t va quedar torrada de fora i crua per dins, prova de fer-ho amb menys temperatura i una mica mes d'estona.

      Elimina
  8. Moltíssimes gràcies per la teva recepta, és un postres assegurat, quan vull comoartir un dolç amb la família o a la feina, sempre em diuen que està bonissima, ja tinc un nou postre assegurat, ens encanta, sembla l'autèntica que podria haver anat a comprar a Banyoles 😋😋

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.