dissabte, 30 de maig del 2009

PASTÍS DE FORMATGE



Aquest pastis o coca de formatge fa molt anys que el faig ara l'he adaptat a la thermomix, és molt sencill i no té cap complicació us el deixo perqué és molt bó, com a berenar o esmorzar, amb una bona confitura o tot sol.








INGREDIENTS:




3 ous



3 iogurts ( dos de llimona i un de natural)



1 tarrina philadelphia 250 gr



6 cullerades de sucre soperes rases



3 cullerades de farina soperes plenes



120 gr de galetes maria



50 gr de mantega







PREPARACIÓ:



Preescalfem el forn a 180º.



1. Posem les galetes i la mantega dins el vas de la thermomix i triturem 10 segons, velocitat 7. Posem aquesta mescla dins d'un motlle rodó i anem fent pressió amb una cullera fins quedi ben adaptat a tot el fons del motlle.



2. Posem la resta dels ingredients dins del vas i programem 1 minut, velocitat 4.



Aboquem aquesta mescla dins del motlle amb les galetes i el posem al forn durant 35 -40 minuts.



Nota: es pot servir amb confitura (opcional)












dijous, 28 de maig del 2009

LLÈNTIES ESTOFADES



Em vaig decidir per aquesta recepta perque moltes clientes m'havien comentat que quedaven molt bones aquestes llènties. I no estaven equivocades tot i que són llènties surten molt bé, us deixo la meva recepta perqué vaig fer unes petites modificacions, per mi són mès gustoses, de totes maneres aquesta recepta la teniu en el llibre de la thermomix.



INGREDIENTS:

100 gr de ceba
100 gr de pebrot vermell (el llibre pebrot verd)
100 gr de pastanaga
1 gra d'all
100 gr de xoriç (el meu d'aquell prim tipu fuet que és picant)
1 fulla de llorer
sal
50 gr d'oli d'oliva
1 culleradeta de pebre vermell dolç
350 gr de llènties (les meves petites, no fa falta posar-les en remull)
900 ml d'aigua embotellada



PREPARACIÓ:



Posem totes les verdures dins del vas i programem 6 segons a velocitat 4, desprès i afegim les llènties l'aigua, la sal, l'oli ,el pebre vermell i la fulla de llorer, programem 40 minuts, 100º, gir esquerra, velocitat cullera, quan faltin 10 minuts per acabar i afegim el xoriç tallat a rodanxes per el vocal. Un cop passat el temps comprovem si estàn cuites sinó tornem a programar 5 minuts més a la mateixa temperatura i velocitat.







BON PROFIT!!!

dimecres, 27 de maig del 2009

ESPAGUETIS AL PESTO



Aquesta recepta és d'aquelles ràpides que hem de tenir sempre a mà amb 15 minuts tens el dinar enllestit hi ha més boníssim.



INGREDIENTS: ( per 4 persones)

1 gra d'all

50 gr de fulles fresques d'alfàbrega

30 gr de pinyons

150 gr d'oli d'oliva

50 gr de parmesà

sal

400 gr d'espaguetis

PREPARACIÓ:

Posem aigua a bullir amb sal i courem els espaguetis 8 -10 minuts a gust del consumidor. Mentre anirem preparant la salsa pesto.

Posarem el parmesà, els pinyons, el gra d'all i les fulles d'alfàbrega al vas i triturarem 20 segons velocitat 7.

Afegim l'oli d'oliva i una culleradeta de sal i tornem aprogramar 20 segons a velocitat 7.

Colem els espaguetis i ho barregem tot i llestos per menjar.







CONFITURA DE MADUIXA


Es temps de maduixes i és un bon moment per comprar-ne perqué van barates, avui al mercat no he pogut resistir la temptació de comprar una caixa, ne'm menjat unes quantes les altres les he netejat i congelat per poder fer gelats i les que m'han sobrat n'he fet una confitura que us en deixo la recepta.


INGREDIENTS:
500 gr de maduixes
500 gr de sucre
1 cullerada de suc de llimona

PREPARACIÓ:

Netegem bé les maduixes els hi treiem les fulles, les posem al vas junt amb el sucre, el suc de llimona i programem 30 minuts, 100º, velocitat 2.

No fa falta tallar-les petites amb la cocció ja és van desfent

Si veieu que queda molt de suc podeu programar uns minuts més 4 ó 5 a temperatura varoma, sense cubilet perqué evapori líquid, jo no ho he fet perqué un cop freda ja espesseix.

dimarts, 26 de maig del 2009

BOMBA DE XOCOLATA


Em vaig decidir de fer aquest postre per el dia de la comunió de la meva filla tot i que havia preguntat amb un piló de companyes meves si l'havien probat i ningú s'havia atrevit, així que jo vaig ser la primera, i tot i que el dia de la comunió vaig fer-la amb un altre decoració més infantil, avui que he repetit l'he fet tal cual com bé en el llibre de reposteria de thermomix.

INGREDIENTS:
Per cubrir el motlle:
20 melindros (biscocho soletilla)
Per mullar els melindros
100 gr de ron
200 gr d'aigua
Per la mousse de xocolata:

5 Clares d'ou
1 pèssic de sal
4 gotes vinagre
5 rovell d'ou
100 gr de sucre
400 gr de xocolata negra especial postres (la meva néstle)
250 gr de mantega a temperatura ambient

Per decorar:
500 ml de nata per montar


PREPARACIÓ:

Barregem l'aigua amb el ron, preparem el motlle un vol de 22 cm de diamètre el forrarem amb paper film, per tal que sigui més fàcil alhora de desmotllar.
Anem mullant els melindros i anem forrant el vol, en reservem uns quants per fer la base.

Preparació de la mousse

Col.loquem la papallona al vas, posem les clares la sal i les gotes de vinagre, les montarem durant 5 minuts a velocitat 3 1/2. Les reservem en un vol.

Sense rentar el vas i amb les papallones posades posem els rovells, i el sucre i programem 6 minuts, velocitat 3 1/2. Ho reservem en un vol gran.

Treiem la papallona i ratllem la xocolata durant 10 segons a velocitat 7. Baixem els restos de les parets del vas i programem 3 minuts, 50º, velocitat 2.

Afegim la mantega a temperatura ambient i programem 10 segons a velocitat 3. Ho afegim al vol on i tenim els rovells i anem remanant amb una espàtula de silicona amb molt de compte.

Després un cop unit i anem afegint les clares molt a poc a poc i fent moviment envolvents fins veure-ho ben unit.


Posem aquesta mousse dins del vol amb els melindros i ho cobrim amb els melindros reservats, també mullats amb la mescla d'aigua i ron. Ho tapem els el film i ho reservem a la nevera, unes hores. (jo un dia per altre)

Montarem la nata

Posarem 70 gr de sucre al vas i els pulveritzarem 20 segons velocitat progressiva 5-10, després posarem les papallones el mig litre de nata ( molt important que sigui de 35% materia grassa) i no programerem temps posarem la màquina en marxa a velocitat 3 1/2 i per el bocal anirem controlant quan no esquitxi i és quedi enganxada a les parets del vas, vol dir que ja la tindrem montada ( aproximadament 1 minut, depèn molt de la nata), parem la màquina i posem la nata en una màniga pastissera i anem fent les floretes.

Us deixo un pas a pas









diumenge, 24 de maig del 2009

ESPIRALS DE PASTA DE FULL FARCITS








Avui per berenar m'he decidit per aquest espirals, us sorpendrà lo ràpids i fàcils que són de preparar, també és poden servir com a entrants o acompanyament d'algún plat.


INGREDIENTS:

1 paquet de pasta de full (el meu del lidl)
7 ó 8 talls de formatge
7 ó 8 talls de pernil dolç
orenga


PREPARACIÓ:


Estirem la pasta de full (la meva ja venia estirada) i posem una capa de formatge i una altre de pernil o enrotllem i la tallem a talls de 1cm de gruix, la posem bé sobre la plata del forn amb paper vegetal i posem orenga pel cim. La posem a coure al forn a 180º durant 25 minuts, quan estigui dorada ja la podrem treure.


BON PROFIT!!








COCA DE POMA


















Aquesta recepta
la faig moltes vegades, la base és molt fàcil de preparar i sempre li pots canviar el gust i afegir-li diferents ingredients, aquest cop l'he fet amb poma. Es el "Bizcocho ràpido" del llibre imprescindible para su cocina de Thermomix.


INGREDIENTS:3 Ous

200 gr de sucre
1 iogurt natural
170 gr de farina
100 gr d'oli girasol
2 pomes
1 sobre llevadura royal
1 pèssic de sal

PREPARACIÓ:
Precalentem el forn a 180º

1. Posem els ous amb el sucre dins del vas i programem 3 minuts, temperatura 37º,velocitat 3. Afegim el iogurt i els 100 gr d'oli i barregem 15 segons velocitat 3. Incorporem la farina el pèssic de sal i el llevat i programem 12 segons velocitat 2 1/2. Acabem d'unir-ho amb l'espàtula


2. Pelarem i tallarem les pomes en làmines molt fines,en reservem unes quantes per decorar i la resta les incorporarem a la masa remanant amb l'espàtula fins veure-les ben integrades.


3. Ho posem en un motlle de silicona o metàlic, (per desmotllar sempre són millors els de silicona i si el teniu metàlic millor que sigui d'aquells que és desmonten) i ho posem a coure al forn durant 30 minuts aproximadament, jo sempre el poso al mig, per mi és la millor cocció, així evitem que s'ens torri de sota o de dalt.



BON PROFIT!!!

dimarts, 19 de maig del 2009

COCA DE LLAVENERAS





Aquesta coca l'he copiat de l'Alicia de Canecositas, és molt bona , us la recomano.





INGREDIENTS


2 ous


2 plaques de pasta de full


1 sobre de crema royal


100 gr de pinyons


500 ml de llet


1 pèssic de sal


Unes gotes de llimona


Sucre



PREPARACIÓ:


1. Forrem la plata del forn amb paper vegetal, estirem la masa de full i la punxem amb una forquilla, perqué no ens puji al coure-la.


2. Preparem la crema amb el mitg litre de llet i el sobre royal seguint les indicacions del paquet, posem un tall de pell de llimona a la llet per aromatitzar, un cop preparada la deixem refredar una mica remanant de tant en quan perqué no si faci crosta.


3. Posem la crema al cim de la base de full i estirem l'altre masa deixant-la una mica més grossa per poder cubrir la base que ja tenim preparada amb la crema. La posem al cim i la cavalquem per sota tot apretant amb els dits perque ens quedin unides.


4. Posem les papallones al vas junt amb les dos clares, un pèssic de sal, les gotes de llimona i les montem durant 2 minuts a velocitat 3. Un cop montades i afegim les gemes d'ou i remanem uns 10 segons a la mateixa velocitat, treiem les papallones i acabem d'unir amb l'espàtula.


5. Aboquem les clares al cim de la coca i posem força sucre (no tingueu por de pasar-vos la massa de full no porta sucre) i els pinyons pel cim.


6. La posem a coure al forn a 180º a dalt i abaix durant 25-30 minuts. Veureu com la pasta de full creix i és dora del cim si no és així poseu uns minuts el gratinador.




diumenge, 17 de maig del 2009

PATÉ DE FORMATGES AMB ROQUEFORT



Continuem amb els patés aquest és per els amants del formatge, molt ràpid de preparar, i fàcil d'untar de textura molt cremosa.




INGREDIENTS:
100 gr de formatge de bola
100 gr de gruyeré
50 gr de mantega
1 ou
100 gr de llet
150 gr de roquefort



PREPARACIÓ:


1. Posem en el vas tots els ingredients menys el roquefort, i programem 3 minuts, 90º, velocitat 8.


2. Afegim el roquefort i programem 10 segons a velocitat 6. Comprobem que estigui tot triturat i unit si no és així tornem a programar uns segons més a la mateixa velocitat. Ho posem en motlles individuals o en un de gran i ho deixem reposar a la nevera un mínim de dues hores.


Sugerència de presentació:


PATÉ DE FETGE DE POLLASTRE AMB JEREZ

Tenia de preparar un pica pica per un dinar familiar i vaig pensar que un paté ens agradaria a tots petits i grans, i la veritat es que és molt bo...













INGREDIENTS:

150 gr de vi blanc sec, de bona calitat

1 fulla de llorer
2 grans de pebre blanc
250 gr de fetge de pollastre, nets sense nervis
100 gr de pit de pollastre sense pell
250 gr de mantega
5 gr de sal
pebre al gust
20 gr de Jerez (el meu Pedro Ximénez)


PREPARACIÓ:


1. Posem en el vas el vi, el llorer, els grans de pebre, els fetge i el pit de pollastre tallat a trossos. Programem 8 minuts, 90º a velocitat 2. Pasat el temps programat ho colem amb el cistellet i llençem el liquid de las cocció.



2. Tornem a posar el fetge i la carn al vas junt amb amb la mantega, la sal, el pebre i el jerez. Programem 1 minut, velocitat progressiva 5-10. Comprobem que estigui tot ben triturat i ho posem en un motlle de silicona. Ho deixem a la nevera miním 4 hores (millor de un dia per altre).



Nota: ho servim amb torradetes.

divendres, 15 de maig del 2009

PIT DE PAVO AMB BEICON I PATATES















Avui us deixo un plat, molt sa és cou tot al vapor, també podriem dir que és ràpid no porta massa feina alhora de preparar-lo la cocció és mes llarga, peró com que la thermomix quan acaba ja pita, nosaltres podem aprofitar per fer altres coses.





INGREDIENTS:

1 pit de pavo d'un 800 gr.
150 gr de beicon tallat prim
1 gra d'all
oli d'oliva
romaní
sal i pebre
600 gr de patates
Paper alumini


PREPARACIÓ:

1.Cubrirem el recipient varoma amb paper d'alumini (lo suficientment gros per cubrir tot el pit).
Pelarem l'all i el passem tot fregant per el pit el salpebrem i el posem dins del recipient varoma amb oli d'oliva al fons i romaní, desprès el cubrim amb el beicon, tornem a posar oli d'oliva per el cim i una mica de romaní, ho tapem amb el paper d'alumini tot fent un paquet.

2. Pelem les patates i les tallem amb daus, les posem dins del cistellet.

3. Posem un litre d'aigua a dins del vas amb una culleradeta de sal, posem el cistellet a dins, tanquem i col.loquem el recipient varoma al seu lloc, programem 50 minuts, temperatura varoma, velocitat 1. Quan acabi o servim en una plata.


BON PROFIT!!











dijous, 14 de maig del 2009

CREMA DE GALETES I CARAMEL

A arribat a les meves mans el nou llibre de cuina ecònomica de Thermomix, mentre me'l fullejava vaig veure aquesta recepta i no em vaig poder resistir a preparar-la, no em vaig equivocar és boníssima la recomano a tothom que tingui mainada i el que és llàminer també, el comentari de la meva filla petita al tastar-la va ser. -Mama! aquest postre sembla un caramel de toffe!


INGREDIENTS:
30 gr de galetes maria
500 ml de llet
400 ml de nata
30 gr de caramel liquid (royal)
1 sobre de cuajada (royal)
100 gr se sucre

PREPARACIÓ:

1.Triturem les galetes 7 segons a velocitat 7, fem baixar les restes de les parets del vas amb l'ajuda de l'espàtula.
2. Afegim tots els altres ingredients i programem 9 minuts temperatura 100º, velocitat 4.
3. Pasat el temps, repartim la mescla en vasets i la deixem refredar 4 hores a la nevera.
Nota: es pot acompanyar de galetes.


Us deixo una foto del sobre de cuajada que hi he posat

dimecres, 13 de maig del 2009

FLAM D'OU AL VAPOR


Aquesta recepta es molt fàcil, bona i no tens d'estar pendent del bany maria ni del forn, amb la thermomix ho fas tot seguit..és genial a més a més estalviem energia perqué no gasta el mateix un forn que la thermomix.


Us la recomano!!

INGREDIENTS:
1/2 litre de llet
4 ous
130 gr de sucre
Caramel líquid per el motlle


PREPARACIÓ:
1.Posem la llet, els ous i el sucre dins el vas i remanem, 10 segons a velocitat 4.


2.Posem el caramel en un motlle de plum cake que càpiga dins del recipient varoma, aboquem el preparat dins del motlle i el cubrim amb paper albal, el posem dins del recipient varoma i, hi posem paper de cuina al cim per absorbir l'aigua del vapor.


3. Col.loquem el recipient varoma al seu lloc i programem 40 minuts, temperatura varoma, velocitat 1. Comprovem que estigui cuit punxant-lo amb un escuradents si surt net és que està cuit si no programem uns minuts més. Pasat el temps el deixem una hora a fora i després a dins la nevera.


4.El desmotllem, i el decorem amb nata, maduixes....




Molt bó i molt sa!!!


ESPAGUETIS AMB CLOÏSES

Aqui tenim una manera diferent de presentar uns espaguetis, proveu-los us sorpendran acompanyats d'un bon vi blanc.



INGREDIENTS3 alls
1 ceba petita
30 gr d'oli d'oliva
500 gr de tomàquet triturat
350 gr d'aigua
500 gr de cloïses
300 gr d'espaguetis
sal, pebre
1 culleradeta pimentó dolç (cafè)
julivert per decorar

PREPARACIÓ:

Netegem les cloïses amb aigua i sal perqué deixin anar tota la sorra.

1.Posem els alls i la ceba al vas triturem 5 segons a velocitat 5. Fem baixar amb l'espàtula les restes que puguin haver quedat a les parets del vas.

2.Afegim l'oli d'oliva i programem 3 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.

3.Afegim el tomàquet, els 350gr d'aigua, sal, pebre i el pimentó dolç. Posem les cloïses netes al recipient varoma i el col.loquem al seu lloc, programem 14 minuts, temperatura Varoma velocitat 1.

4.Treiem el recipient Varoma i col.loquem els espaguetis per el forat del tap, programem el temps indicat en el paquet (normalment 8, 9 minuts) temperatura varoma, gir esquerra velocitat cullera, amb l'espàtula ens ajudem per fer-los baixar fins que quedin a dins el vas, mirem que les cloïses estiguin ben cuites, si no tornem a col.locar el recipient Varoma al seu lloc uns minuts més mentre es couen els espaguetis.


5.Comprovar que els espaguetis siguin cuits (si no programar un parell de minuts més) i servir-los acompanyats de les cloïses, els decorem amb julivert picat.



dimarts, 12 de maig del 2009

PASTIS DE PEIX

Aquesta recepta és molt ràpida, econòmica molt refrescant per ara l'estiu i el més important la pots preparar un dia per altre, es pot acompanyar d'amanida o amb torradetes com si fos un paté...



INGREDIENTS:

4 ous
200gr de tonyina
2 pebrots escalivats
400 gr de palets de cranc
1 llauna de llet evaporada ideal
Sal i pebre

PREPARACIÓ:

1. Posarem els palets dins del vas i triturarem 4 segons a velocitat 4. En reservem la meitat.

2. Afegim els pebrots , els ous, la llet i la tonyina ho salpebrem al gust i programem 8 minuts temperatura 100º, velocitat 5. (si la llet i els ous són freds de la nevera caldrà posar-hi 1 minut més de cocció)

3.Quan acabi el temps i afegim la resta dels palets de cranc que teniem reservats remanant amb l'espàtula per tal que quedi unit i ho posem en un motlle de plum cake, de corona ...o deixem refredar.

4.Es pot servir acompanyat d'amanida, amb torradetes, maionesa etç....










COOKIES

Hola!











Sóc nova en aquest món d'internet, peró comparteixo amb molta gent la meva afició per la cuina, aixó és el que m'ha fet decidir de crear aquest blog. Espero que us agradi.
Us deixo la recepta d'unes cookies que a casa meva els hi agraden molt.


INGREDIENTS:
50 gr de sucre moreno
50gr de sucre normal
50 gr de mantega a temperatura ambient
200 gr de farina (millor de reposteria)
1 pèssic de vainilla en pols
1 culleradeta de bicarbonat (cafè)
1 ou
70 gr de perletes de xocolata

PREPARACIÓ: (thermomix)
1. Posem l'ou amb els sucres i la mantega al vas i programem 15 segons velocitat 6.


2.Afegim la farina, el bicarbonat , la vainilla i les perletes i programem 30 segons velocitat espiga.

3. dividim la massa en dos parts iguals i les posem amb paper film en farem dos canelons. (mireu fotos) La deixem reposar de dos a tres hores a la nevera.

4.Precalentem el form a 180º a dalt i abaix, mentre anem tallant la massa en rodanxes d'un centimètre, i la posem a la plata del forn amb paper vegetal.

5. Les posem a coure 15 minuts.

Us deixo un pas a pas: