dimecres, 29 de juliol del 2009

PA DE LLET





Deliciosos
Un berenar genial, a les meves filles els hi encanta, xucat amb "nocilla" amb mantega i pernil dolç, etç.. Aquesta massa surt molt bé, proveu-la!
INGREDIENTS:
(per 1 kg)
250 gr de llet
50 gr de mantega
50 gr de sucre (jo 60gr)
1 culleradeta de sal
30 gr de llevadura de forner
500 gr de farina (millor de força)
PREPARACIÓ:
1. Posem al vas la llet, la mantega, el sucre, i la sal. Programem 2 minuts, 37º velocitat 2.
2.Afegim el llevat i remanem uns segons a velocitat 4. Incorporem la farina i berregem 15 segons a velocitat 6 i ha continuació programem 3 minuts velocitat espiga. (la massa té de quedar unida com una bola, si ens queda enganxada pel vas vol dir que li falta farina, i si queda com grumois vol dir que li falta líquid en aquest cas una mica de llet)
3. Posem la massa en motlles, li donem forma i la pintem amb llet, en surten molts jo n'he fet de dos maneres tipu panet i de motlle. La deixem llevar fins que dobli el seu volum, la tapem amb un drap de cuina perque no perdi l'escalfor.
PRECALENTEM EL FORN A 200º
4.Un cop la massa a llevat la posem a coure al forn durant 30 minuts més o menys, quan veiem que està doradeta del cim ja la podrem treure, la tornem a pintar amb llet i la desmotllem la deixem refredar i ja estarà llesta per consumir.
Nota: Es important que quan la treiem del forn la desmotllem perque si no ens quedarà húmida.






dimecres, 22 de juliol del 2009

PERNIL A LA MONTANYESA

Molt fàcil
Aquesta recepta sense thermomix, molt ràpida és millor deixar-la preparada amb antelació, ja que no deixa de ser una maceració.


INGREDIENTS:

10 talls de pernil serrà tallat ben fi

1 tomàquet madur

pebre , orenga

Oli d'oliva i vinagre

Parmesà en pols (opcional)


PREPARACIÓ:

1.Posem el pernil en un plat sense que és toquin uns talls amb els altres i ho reservem, partim el tomàquet per la mitat i el ratllem amb un ratllador, i afegim l'oli, el pebre i el vinagre o barregem tot plegat com si fos una vinagreta i ho posem pel cim del pernil.

2. I posem orenga pel cim i parmesà ratllat o deixem amacerar una estona, o sevim acompanyat de torradetes o pa torrat acabat de fer. Es bonissim si teniu invitats els sorpendreu.


ESPERO QUE US AGRADI






GASPATXO

MOLT REFRESCANT!!!

Un plat típic d'estiu, una altre manera de menjar verdures d'estiu i aprofitar les tomates que ara n'hi ha tantes, és la recepta del llibre bàsic, o sigui que si no voleu seguir la recepta desde aquí o podeu fer comodament desde el llibre.

INGREDIENTS:
1 kg de tomates madures
40 gr de ceba
70 gr de cogombre (no s'hi nota)
30 gr de vinagre
50 gr de pebrot verd
1 gra d'all
1 culleradeta de sal
8 glaçons
200 ml d'aigua
50 gr d'oli d'oliva


PREPARACIÓ:

1. Posem tots els ingredients al vas, menys l'aigua i programem 30 segons a velocitat 5.

2. Programem 3 minuts velocitat 5-10 progressiva, afegim l'aigua i remanem uns segons mes a velocitat 5. Te de quedar molt ben triturat si no és així programem 2 minuts mes a velocitat 10.

Nota: L'acompanyem de verdures i pa sec.









diumenge, 19 de juliol del 2009

COCA DE VERDURES O RECAPTE



Viu l'estiu!!!


Temps de moltes verdures, s'ha d'aprofitar i cuinar-les de totes maneras avui us en explico una de ben sencilla i que agrada molt, és pot preparar amb antel.lació perque tant és pot menjar freda com calenta.


BASE

50 gr d'oli oliva

50 gr de mantega de porc o mantega normal

100 ml d'aigua

20 gr de llevat de forner

300 gr de farina de força

1 culleradeta de sal

1 pèssic de sucre


farcit

100 gr de carbassó

100 gr de ceba.

100 gr de pebrot vermell

100 gr de pebrot verd

1 culleradeta de pimentó

1 culleradeta de sal

100 gr d'oli d'oliva

PREPARACIÓ:

1. Posem l'oli, la mantega de porc, l'aigua al vas i programem 1 minut, 37º, velocitat 1.

2. Afegim el llevat, la farina, la sal i el pèssic de sucre i programem 20 segons velocitat 6. Preparem la plata del forn amb paper vegetal i estirem la massa.

3. Posem les verdures dins del vas juntament amb l'oli, la sal i el pimentó i programem 4 segons a velocitat 4, les posem pel cim de la massa.

Precalentem el forn a 200º

4. La posem a coure de 25 a 30 minuts al forn a 200 º.



Nota: Un cop cuita si pot posar formatge de cabra pel cim, tonyina, anxoves....


divendres, 17 de juliol del 2009

COCA DE TARONJA


L'altre dia va ser Santa Carme i com que a casa meva n'hi ha dues, per petició de la meva mare que és una d'elles, li vaig preparar aquesta coca ja que tenia unes amigues a esmorzar a casa.
INGREDIENTS:
250 gr de sucre
250 gr de farina de reposteria
1 iogurt natural
100 ml oli de girasol
1 taronja de suc entera amb pela
1 sobre de llevadura royal
3 ous
PREPARACIÓ:
1. Netegem i partim la taronja per la meitat amb pela i tot, la posem al vas juntament amb el sucre i els ous i programem 4 minutrs, 37º, velocitat 3.
2. Afegim l'oli i el iogurt i programem 20 segons, velocitat 3.
3. Incorporem la farina, un pèssic de sal i la llevadura i remanem 12 segons, velocitat 2 1/2. Acabem d'unir-ho amb l'espàtula. (aquest pas és molt important perque si li posem més temps a la màquina, no ens quedarà tant esponjosa per aixó és millor acabar d'unir-ho amb l'espàtula)
4. Posem la mescla en un motlle untat amb mantega i la posem al forn 30 minuts a temperatura 180º.
Nota: Jo li he afegit unes panses remullades amb conyac, També queda molt bé banyat amb xocolata.





dimarts, 14 de juliol del 2009

PASTÍS MOUSSE DE PRÈSSEC



Un altre aniversari !!

Aqui teniu un pastís molt refrescant per ara l'estiu, no necessita forn, aixó és molt important que amb aquesta calor qualsevol encén el forn, a mes amb gust de prèssec per aprofitar les fruites d'aquesta temporada, és pot fer de qualsevol gust la base sempre és la mateixa.


INGREDIENTS:

Base:

80 gr de mantega temperatura ambient

200 gr de galetes maria, napolitanes...

Mousse:

250 gr d'aigua
1 sobre de gelatina de prèssec (royal)
400 gr de formatge philadelphia

200 gr de nata

40 gr de sucre


Cobertura:
200 gr de confitura de prèssec

2 cullerades de suc de llimona

20 gr de gelatina (jo la mateixa de prèssec)

50 gr d'aigua



PREPARACIÓ:

1. Posem les galetes al vas i pulveritzem, 5 segons velocitat 10.

2. Afegim la mantega i remanem 5 segons velocitat 5. Cubrim el fons d'un motllo desmontable apretant amb una cullera.

3. Prepararem el relleno, posarem l'aigua dins del vas i programem 5 minuts, 100º, velocitat 1. Afegim, la gelatina, el formatge, la nata i el sucre, i remanem 20 segons, velocitat 5.
4. Aboquem aquesta mescla al cim del motllo amb les galetes i ho reservem a la nevera un parell d'hores.
5. Prepararem la cobertura, posarem tots els ingredients dins del vas i programarem 3 minuts, 80º, velocitat 2. Abocarem aquesta mescla al cim del pastís ja solidificat (jo sempre ho faig d'un dia per altre) i el deixem reposar dos o tres hores més a la nevera, quan ja hagi solidificat ja el podrem desmotllar i decorar al nostre gust.
Nota: Es molt important que el motllo sigui desmotllable perque és un pastís molt tou i s'ens trencaria. No he pogut fer foto del tall perque quan m'en vaig donar conte ja estava tot tallat i servit. Es molt semblant al de iogurt, que ja el tinc aquí al blog.



dilluns, 13 de juliol del 2009

TARTALETA DE FULL I CREMA AMB MADUIXES







Aquest fi de setmana estavem de celebracións era l'aniversari de la meva sogra i també el de la meva cunyada, com que vàrem fer un dinar especial no i podia faltar un bon pastís, em vaig decidir de fer aquesta tartaleta, perqué a la meva cunyada li agrada molt la pasta de full i vaig pensar que també em seria més fàcil de preparar, ja que vaig fer dos pastíssos un per cada una.




INGREDIENTS:
1 paquet de pasta de full (el meu del Lidl)
200 gr de maduixes
200 gr de nata liquida
200 gr de philadelphia
La pela de mitja llimona
4 ous
50 gr de maizena
150 gr de sucre
Una mica de xocolata negra per decorar
PREPARACIÓ:
Precalentem el forn a 180º
1. Preparem la massa de full posant-la a la plata del forn i fent-li un dopleg a les bores perque ens quedi forma de tartaleta. La posem al forn fins que estigui rossa.
2. Posem el sucre al vas i programem 30 segons velocitat 5-10 progressiva, afegim la pell de llimona i tornem a programar 1 minuts velocitat progressiva 5-10.
3. Posem la papallona, , afegim tots el ingredients restants menys les maduixes i programem 7 minuts, 90º, velocitat 2. Reservem i la deixem refredar una miqueta.
4. Un cop la pasta de full freda i la crema també anirem posant-la per el cim, la decorarem amb les maduixes i uns filets de xocolata fossa. (1 minut al micro)
Nota: podriem fer un almibar amb 100 gr sucre, 2 cullerades de suc llimona, 100 gr d'aigua, programem 10 minuts, varoma, velocitat 2. El deixem refredar i aboquem al cim de les maduixes.






divendres, 10 de juliol del 2009

COCA DE LLIMONA


Un postre ràpid i bonissim, aixó si per els amants de la llimona, és igual que un pa de pèssic peró remullat en llimona. Aquest recepta la vaig veure al blog de al calor de un bizcocho, la veritat la seva molt més maca que la meva i la seva glasa també la va fer mes espessa que la meva, peró el resultat va ser bo, perque va quedar tot remullat de l'almibar.


INGREDIENTS:
160 gr de farina + 1 cullerada de llevat (royal)
160 gr de sucre
160 gr de mantega (pomada)
3 ous
2 llimones
sucre glas


PREPARACIÓ:
Precalentem el forn a 180º


1.Rallem la pell de les dos llimones, 1 minuts velocitat 5-10 progressiva, reservem en un vol.
Fem el suc de 1 llimona i el reservem.

2. Posem els ous dins del vas amb el sucre i programem 4 minuts, 37º, velocitat 3. Amb la màquina amb marxa sense programar temps afegim la pell de la llimona, la mantega i la farina amb el llevat per el bocal, parar la thermomix i acabar de unir-ho amb l'espàtula.

3. Posar-ho en un motlle, el meu corona ja veieu que li trec molt de partit a aquest motlle i posar-la al forn durant 30-35 minuts, temperatura 180º.

4. Preparar un almibar amb el suc de la llimona i sucre glas, aixó és fa a mà remanant fins que veiueu que té la textura ideal, jo el vaig deixar una mica líquid perqué penetres a dins del pa de pèssic, desmotlleu la coca i li tireu per el cim.









Vaig desmotllar la coca amb calent i és va trencar....aixó em passa per no esperar a que fos freda.


dijous, 9 de juliol del 2009

CONFITURA DE PRÈSSEC



L'altre dia al mercat hi havia uns prèssecs molt bé de preu i en vaig comprar, em vaig decidir per fer confitura a casa ens agrada molt, temps enrera vaig fer la de maduixa que ja la tinc penjada al blog i ara us deixo la de prèssec, he fet algunes modificacions al meu gust, la recepta no és ben igual a la del llibre.
INGREDIENTS:
600 gr de prèssecs madurs
450 gr de sucre
1 llimona pelada sense pinyols i gens de pell blanca
PREPARACIÓ:
1. Rentem i treiem el pinyol als prèssecs, el posem dins al vas juntament amb el sucre i la llimona, triturem 6 segons velocitat 4, si ens agrada més petit podem programar uns segons més si no també la podeu fer puré programant 20 segons al 6.
2. Programem 25 minuts, temperatura varoma, velocitat 1. Si veiem que ens a quedat molt líquida programem uns minuts més. La posem amb pots i la deixem refredar.
NOTA: jo la guardo a la nevera, peró si en feu molts de pots per tenir-ne per tot l'any després amb calent tombeu els pots de cap per vall ben tancats i la deieu així fins que sigui freda, aixó fa que l'aire vagi sortint i us queda al vuit.






dimecres, 8 de juliol del 2009

CORONA D'ARRÓS I XAMFAINA



Avui menú d'aprofitament amb la xamfaina que em va sobrar del dia abans he preparat un arrós bullit i he montat aquesta corona, molt bona i ràpida en un plis plas téns el primer plat enllestit.
INGREDIENTS:
350 gr d'arrós
1 gra d'all
800 ml d'aigua
50 gr d'oli d'oliva
Xamfaina (mireu la recepta)
2 ous
PREPARACIÓ:
1. Pesem l'arrós i el reservem. Emboliquem els ous amb paper film i els posem dins el recipient varoma.
2. Posem l'aigua al vas + 1 culleradeta de sal i els 50 gr d'oli + el cistellet a dins i programem 7 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.
3. Quan l'aigua bull afegim l'arrós per el bocal i tornem a programar 12 minuts, temperatura varoma, velocitat 4. Posem el recipient varoma amb els ous a dalt. Un cop cuit el treiem i reservem.
4. En un motlle corona posem una capa d'arrós i una de xamfaina així fins acabar pelem els ous els tallem a rodanxes i desmotllem la corona posem els ous pel cim per decorar.
BON PROFIT!!!!







dimarts, 7 de juliol del 2009

XAMFAINA "PISTO"



Ara l'estiu em d'aprofitar que tenim tanta varietat de verdures per preparar plats com aquest, és un plat típic de la dieta mediterrania, molt saludable i molt bo.









INGREDIENTS:

300 gr de carbassó,


150 gr de pebrot verd,


150 gr de pebrot vermell,


300 gr de ceba,


200 gr d'albergínia,


500 gr de tomata (pot ser de pot),


100 gr d'oli d'oliva,


sal, pebre.






PREPARACIÓ:




1. triturem les tomates 7 segons al 6 reservem en un plat, després posem la meitat de les verdures i les triturem 4 segons al 4, si us agraden més petites poseu 5 segons, jo normalment trituro primer l'alberginia amb el carbassó i desprès els pebrots amb la ceba.



2. Posem totes les verdures dins del vas menys la tomata, mes els 100 gr d'oli i programem 15 minuts, temperatura varoma, gir esquerra, velocitat cullera.



3. Afegim la tomata la sal i el pebre i programem 20 minuts, temperatura varoma, gir esquerra, velocitat cullera, rectifiquem de sal i pebre i ja la podrem consumir.





NOTA: Podem aprofitar el vapor de la cocció per fer uns ous durs a dalt al varoma o poxats.



dilluns, 6 de juliol del 2009

HUMMUS

Avui us porto una recepta una mica diferent a les que estem acostumats per aquí és arab i és fa amb cigrons i sèsam , és menja com a aperitiu o acompanyament de qualsevol carn o peix. Proveu-la us agradarà.


INGREDIENTS:
2 gra d'all,
400 gr de cigró cuit,
60 gr d'aigua,
30 gr de suc de llimona,
50 gr de tahín (puré de sèsam) venta en herbolaris,
5 gr de sal,
70 gr oli d'oliva,
pebre vermell.

PREPARACIÓ:


1. Posem tots el singredients dins del vas i programem 1 minut velocitat prograssiva 5-10, si veiem que no ha quedat ben trinxat programem 30 segons mes. El servim espolvorejat amb pebre vermell i oli d'oliva .




NOTA: es pot menjar com aperitiu amb una torradeta i una rodanxa de pop al cim.










ARRÓS TRES DELICIES



Molt fàcil i molt bo!! a les meves filles els hi encanta, és una recepta d'aquelles per tenir sempre a mà, sobretot quan hi ha mainada, tant és pot menjar fred com calent.


INGREDIENTS:
100 gr de pèsols
350 gr d'arrós llarg
2 ous
1 capsa de daus de beicon o pernil dolç
1 all
50 gr oli d'oliva



PREPARACIÓ:
Pesem l'arrós i el reservem


1. Posem 1 litre d'aigua + l'oli d'oliva + 1 culleradeta de sal i l'all al vas, introduim el cistellet i pesem els pèsols, tanquem i programem 7 minuts, varoma velocitat 1.


2. Passat aquest temps afegim per el bocal l'arrós reservat, i programem 13 minuts, varoma velocitat 4. Reservem en un vol i deixem refredar una mica.


3. Posarem una paella al foc amb oli i posarem els ous batuta i anirem remenant fins que ens quedi cuit, no ha de ser una truita és com un remanat d'ous i afegim el beicon i rossegem una estoneta més, afegim l'arrós amb els pèsols i ho saltegem una mica fins que quedi tot barrejat, ja ho podrem servir.


Nota: Aquest arrós permet altres ingredients, com per exemple blat de moro, bolets etç....