dimecres, 25 novembre de 2009

"NUGGETS" CROQUETES DE POLLASTRE

Bonissimes, i molt sencilles.
Es fan amb ingredients que totes tenim per casa i en un moment tèns un sopar deliciós, sobretot per els menuts de la casa.

INGREDIENTS:

1 Pit de pollastre (el meu 250 gr)
50 gr de molla de pa
50 gr de llet
50 gr de formatge philadelphia
1 gra d'all (opcional)
sal i pebre
1 ou
pa torrat per arrebossar

PREPARACIÓ:


1. Triturem el gra d'all 4 segons a velocitat 5. Afegim el pit de pollastre tallat i triturem 5 segons a velocitat 7, i posem sal i pebre al gust. Afegim el pa,la llet i el formatge i remanem 10 segons a velocitat 7.

2. Anirem fent boletes i les pasarem primer per l'ou i desprès pel pa torrat, per acabar les fregirem amb oli ben calent.

Nota: Per les que no teniu la thermomix, demaneu al carnisser que us trinxi el pit, poseu el pa amb remull amb la llet i ho aneu remanant amb una forquilla, afegiu el formatge fins veure-ho ben unit. Com si fessiu una pilota pel caldo.




Amb aquesta quantitat d'ingredients em vàren sortir 20 boletes.


Us té de quedar una pasta així






dilluns, 23 novembre de 2009

ARRÓS AMB FRANKFURT

Una recepta fàcil, fàcil, a més avui és dilluns i no tenim gaires ganes de treballar, o sigui que posem la màquineta amb marxa.... mentre s'ens cou un bistec a la planxa farem un arrós.

INGREDIENTS:

2 frankfurts
350 gr d'arrós (admet fins a 400 gr)
farigola (tomillo)
1 pastilla de caldo de pollastre
50 gr d'oli d'oliva
1 gra d'all

PREPARACIÓ:

1. Posem 1 litre d'aigua al vas amb la pastilla de caldo, el gra d'all i els 50 gr d'oli d'oliva, programem 7 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.

2. Posem el cistellet dins del vas, pesem l'arrós i afegim el frankfurt o espolvoregem amb farigola, tanquem el vas i programem 13 minuts,temperatura varoma, velocitat 4, anirem remanant de tant en quan. Acabat el temps el deixem reposar un parell de minuts a dins dels vas.

Aquí tenim l'arrós amb cru.


Aquí ja cuit



Nota: També el podem fer amb cuina tradicional per les que no teniu la thermomix, posem l'aigua, el gra d'all,amb l'oli i la pastilla de caldo en un caçó a bullir, quan arrenqui el bull i posem l'arrós amb el frankfurt i la farigola.


dissabte, 21 novembre de 2009

COCA DE GALETES I XOCOLATA

Aquesta coca o "bizcocho" la veritat és que no li trobo la traducció al català a aquesta paraula, sería biscuit? no perqué el biscuit és un altre tipus de postre completament diferent, en fi jo li dic coca si algú sap la paraula exacte si us plau que me la digui. Bé continuem amb l'explicació aquesta coca l'he copiat de l'Alicia de canecositas (si teniu un moment deixeu-vos caure pel seu blog, és un a passada) és molt ràpida, bona i diferent, sencillament diferent és prepara amb ingredients que segur que totes els teniu a casa no fa falta ni anar a comprar, bé no m'enrotllo més. Ah! em va fer gràcia comprar aquest moltlle i encara no l'havia estrenat o sigui que va ser l'excusa perfecte per provar-lo.




INGREDIENTS:

1 rulo de galetes maria
150 gr de xocolata negra fondant
3 ous
100 gr de mantega a temperatura ambient
2 cullerades de llevadura royal
75 gr de sucre

PREPARACIÓ:

Precalentem el forn a 180º

1. Triturem la xocolata 5 segons a velocitat 5. Reservem

2. Posem les galetes dins del vas i pulveritzem 15 segons velocitat progresssiva 5-10, tenen de quedar com farina.

3. Afegim la resta dels ingredients menys la xocolata i remanem uns segons a velocitat 7, quan estigui tot ben integrat i afegim la xocolata i acabem de unir-ho amb l'espàtula.

4. La posem a coure 20-25 minuts depèn del forn. Quan estigui cuita espolvoregem amb sucre glaç pel cim.


Nota: Us deixo una foto del motllo, el vaig comprar al lidl, crec que per Sant Jordi o San Valentí. Aquesta coca és molt tova i esponjosa, molt bona de veritat.













divendres, 20 novembre de 2009

RODÓ DE PAVO FARCIT ACOMPANYAT DE VERDURES

Mmmmm....
Que bó amb el formatge calent que és fonia, mentre anava tallant-lo, bonissim i fàcil, jo vaig deixar el rotllet preparat al vespre i al matí he posat la verdura i rotllet a coure, en un moment he tingut el dinar fet.
Aquesta recepta l'he tret del llibre "a todo vapor " de thermomix anava acompanyada d'una salsa peró jo l'he modificat a la meva manera i he posat unes verdures.
INGREDIENTS:
1 Pit de pavo d'un 800 gr (el meu de Guissona)
5 Talls de beicon fumat
sal, pebre
3 o 4 talls de formatge (el meu masdam)
3 o 4 talls de pernil dolç
400 gr de patates
200 gr de mongeta verda
PREPARACIÓ:
1. Obrim el pit en dos o tres vegades fins deixar-lo el màxim llarg posible i prim, el posem al cim d'un parell de talls de film transparent de cuina, el salpebrem i posem el formatge, després el pernil, al final de tot i posem els talls de beicon com a continuació del rotllet així ens quedarà enrotllat per fora amb la carn , anem enrotllant fent presió amb el mateix film, el punxem amb un ganivet i agafem les puntes del film que ens sobren dels costats i anem fent-lo rodar així ens quedarà ben apretat.
2. Posem 800 gr d'aigua a dins del vas el cistellet a dins amb les verdures tanquem i al cim posem el recipient varoma amb el rotllo de pavo. Programem 40 minuts, temperatura varoma, velocitat 2.
3. Quan acabi el temps el deixem reposar uns 10 minuts. Després ja el podrem treure i tallar-lo a rodanxes.
Nota: sembla molt complicat peró ja veureu que no, el que porta més feina és fer el rotllo.
Us deixo un pas a pas:

















dimarts, 17 novembre de 2009

PURÉ DE PATATA



Un clàssic, molt fàcil i bonissím.
A totes les meves clientes de thermomix, sempre els hi aconsello que facin el puré, perque no te res a veure amb els de compra i també és prepara ràpid, el llibre impresindible et diu dos maneres de preparar-lo,amb llet o aigua, jo us apuntaré la meva manera de fer-lo.
INGREDIENTS:
800 gr de patata
350 gr d'aigua
50 gr de llet
50 gr de mantega
1 culleradeta de sal
pebre negre
nou moscada en pols
PREPARACIÓ:
1. Posem les papallones al vas i introduim les patates vigilant que la papallona no es mogui, (l'aguantem amb una mà i desprès i afegim les patates) afegim l'aigua la llet i la culleradeta de sal, i programem 20 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.
2. Quan acabi i afegim la mantega, un polsim de pebre, i un polsim de nou moscada al gust, triturarem 1 minut velocitat 3. Ja el tindrem apunt per servir.
Nota: Recordeu que la papallona no pot anar a més de velocitat 4. Us dono una suggerència de presentació, posem una cullerada de puré en una flamera individual, després una tall de sobrassada i per acabar una altre cullerada de puré, el bolquem al plat i el servim amb un tall de carn.







dilluns, 16 novembre de 2009

PA DE MOTLLE

Pa de motlle!!

A nosaltres ens agrada molt el pa fet a casa, el diumenge que tinc més temps que els dies de cada dia, em dedico a fer pa. M'agrada molt experimentar i aquest cop he fet un pa de motlle amb llavors de sèsam.

INGREDIENTS:
300 gr d'aigua
20 gr de llevat de fleca
500 gr de farina de força
1 culleradeta de sucre (cafè)
2 culleradetes de sal (cafè)
Llavors de sèsam

PREPARACIÓ:
1. Posem l'aigua al vas i l'escalfem 1 minut, 37º, velocitat 1.

2. Afegim el llevat i programem 5 segons velocitat 4.

3. Incorporem la farina, la sal, el sucre i remanem 30 segons velocitat 6. Tot seguit programem 2 minuts, velocitat espiga. Deixem llevar la massa dins el vas uns 30 minuts.

4. Un cop a llevat la treiem i li donem forma per posar-la a dins del motlle, piquem fort sobre la superficie de treball perque ens tregui l'aire i no quedin espais buits a dins (no sé si m'explico), posem les llavors de sèsam pel cim i la deixem reposar uns 20 minuts mes.

Preescalfem el forn a 200º

5. Posem el pa a coure durant 25-30 minuts, quan a acabat el temps el treiem del motllo i el deixem 5-10 minuts més a dins del forn perque ens quedi crosta a tot el pa.





Aquí ja llevat



Aquí abans de llevar



Nota: Jo poso una tassa d'aigua dins del forn aixó és perque faci mes crosta i ens quedi mes cruixent.

dijous, 12 novembre de 2009

CODONYAT



Em d'aprofitar la fruita de temporada per fer confitures o conserves, jo no conèc cap altre manera de menjar-me el codony, m'encanta fet així... a més li pots donar moltes utilitats per farcir tot tipus de carn, amb formatge fresc i fruits secs com a postres, amb pa i mantega...etç.



Us animo a que proveu de fer aquesta recepta tant sencilla i que gràcies a la thermomix no tenim d'estar hores i hores remanant la cassola.
INGREDIENTS:
500 gr de codony net i sense grana tallat a trossos
500 gr de sucre
1 llimona pelada sense gens de pell blanca ni pinyols
PREPARACIÓ:
1. Posem tots els ingredients dins del vas i triturem 30 segons velocitat 5-7, ens ajudem amb l'espàtula ja que el codony és una fruita molt dura.
2. Abaixem el que ens hagi quedat a les parets del vas amb l'espàtula i programem 30 minuts, 100º, velocitat 5 (jo 4). Quan faltin 10 minuts per acabar treiem el cubilet i posem el cistellet al cim de la tapa perque evapori i caramelitzi (jo els últims dos minuts a temperatura varoma).
3. Posem la mescla en un motlle, i ho deixem refredar en un lloc fresc.

dimarts, 10 novembre de 2009

PASTÍS RÀPID

Ràpid, ràpid....
Dic aixó perque vaig comprar la base al dia, la confitura de maduixa ja la tenia preparada d'aquest estiu i vaig fer una glaça per cubrir-la. Amb un obrir i tancar d'ulls la vaig tenir preparada.

INGREDIENTS:

1 base de pa de pèssic del dia (el meu de xocolata)
1 pot de confitura de maduixa (la meva de collita pròpia)
200 gr de sucre glaç
1 clara d'ou
2 cullerades de suc de llimona

PREPARACIÓ:

1. Treiem la base de l'envàs, ja vènen partides i les anem sucant amb la confitura.
2. Posem el sucre glaç dins del vas, amb el suc de llimona i la clara, remanem 20 segons velocitat 6.
3. Pintem pel cim del pastís i ho deixem assecar un parell d'hores, adornem amb fideus de colors, xocolata, boletes de crocant.....

Nota: també és pot cubrir de xocolata. No em pensava que aquestes bases prefabricades fossin tant bones, la veritat és que si mai teniu de preparar un pastís a corre cuita, aquesta és una bona opció.





divendres, 6 novembre de 2009

NIUS DE PASTA A LA CARBONARA

A les meves filles els hi encanta la pasta a la carbonara, aquesta recepta la vaig veure al blog de l'Ali de Canecositas, són molt ràpids de preparar i bonissims. Aquestes receptes va molt bé tenir-les a mà per aquells dies que no tens gairé temps d'estar a la cuina, és preparen en 15 minuts.


INGREDIENTS: (4 persones)

200 gr de nius de pasta
475 gr d'aigua tèbia
200 ml de nata per cuinar
1 paquet de tacos de beicon
1 culleradeta de sal
1 culleradeta d'orenga
1 culleradeta d'all (opcional)
Formatge ratllat (parmesà)
1 ou batut

PREPARACIÓ:
1. Posem tots els ingredients dins del vas, menys l'ou i programem 15 minuts, 100º, gir esquerra, velocitat cullera, quan faltin 2 minuts per acabar i afegim l'ou per el bocal.

2. Els servim espolvorejats amb el formatge.

Nota: Aquests nius són aquells que venen enrotllats jo els compro al (lidl), també n'hi ha d'espinacs, tots dos queden molt bé per fer aquesta recepta.
Una altre cosa que us volia comentar és que la pasta us quedarà tota cargolada a baix de les ganivetes, el que teniu de fer tombar el vas i amb les mans fer rodar l'eix de les ganivetes així s'aniràn desfent tots.
Si teniu algún dubte podeu escriure'm un missatge.


dimarts, 3 novembre de 2009

CREMA DE CARBASSA

Crema de carbassa!!
No deixa de ser una sopa de verdures, molt bona i diferent a les que estem acostumats a fer. Vaig aprofitar per fer-la ja que vàrem buidar la carbassa per celebrar el "Halloween".
També podríem dir que és un plat típic d'aquesta època ja que ara és el temps de les carabasses.


INGREDIENTS:
200 gr de ceba
30 gr d'oli d'oliva
1 kg de carbassa
450/500 ml d'aigua
Sal, o 1 pastilla de caldo

PREPARACIÓ:

1. Posem la ceba amb l'oli al vas i triturem 4 segons a velocitat 4. A continuació programem 7 minuts, varoma, velocitat 1.

2. Afegim la carbassa, l'aigua i la sal i programem 30 minuts,100º, velocitat 1.

3. Quan acabi o deixem refredar una miqueta i desprès programem 1 minut, velocitat 5. Tornem a programar 3 minuts velocitat 8.

Nota: Es pot acompanyar de trossets de pa torrat, pipes pelades, panses.....
Es un plat molt consistent.




PANELLETS





Us deixo les fotos del panellets d'aquest any, tots de pinyons perque són els que ens agraden més.
Si voleu veure els de l'any passat cliqueu aquí


INGREDIENTS:

250 gr de sucre
la pell d'una llimona només la part groga (jo la pell de mitja)
300 gr d'ametlla marcona
50 gr de patata bullida o moniato
1 ou batut per pintar-los
Pinyons, ametlles picades, coco .... per arrebosar-los.



PREPARACIÓ:

1. Amb el vas ben sec posem els sucre a dins i el pulveritzem a 20 segons velocitat progressiva 5-10. Afegim la pell de la llimona i repetim l'operació.

2. Afegim les ametlles i programem 10 segons a velocitat 8.

3. Afegim la patata i programem 6 segons a velocitat 6.

4. Ho deixem reposar 12 hores a la nevera, tapat amb film perqué no ens quedi ressec.

Precalentem el forn a 180º

5. Anem fent boletes amb les mans untades amb ou batut i les anem arrebossant, les pintem amb ou  i les posem a coure 15 minuts al forn. Mireu de no passar-vos amb el temps de cocció que sinó us quedaràn ametllats.



Nota: Si veieu que no us queda lligada la massa podeu posar-hi una clara d'ou junt amb la patata, després el rovell l'aprofiteu per pintar-los. Penseu que normalment quan ratllem les ametlles ja deixen anar una mica d'oli mireu de no passar-vos amb el temps de ratllat perquè sinó us quedarà la massa dura.