divendres, 29 gener de 2010

BOMBONS DE MADUIXA





Avui us deixo una recepta molt fàcil i boníssima, xocolata i maduixa convinen a la perfecció, com moltes altres fruites però de moment us deixo aquests bombons, bé ja sé que ben bé bombons no són però així és com els anomenem a casa.


INGREDIENTS:
750 gr de maduixes
1 rajola de xocolata negre 70% cacau


PREPARACIÓ:

1. Netegem les maduixes i les aixuguem amb paper de cuina, les deixem dins la nevera.

2. Fondrem la xocolata en un vol al microones, al 70% de potencia que sinó se'ns cremaria, jo ho faig amb dos cops (és molt díficil dir quan de temps perquè depèn molt del microones) anem remenant fins veure-la ben líquida. deixem reposar uns minuts perquè perdi escalfor.

3. Folrarem una plata amb film transparent, traurem les maduixes de la nevera i anirem sucant amb la xocolata, les posarem sobre la safata i les tornem a posar a la nevera fins el moment de servir.






dimecres, 27 gener de 2010

TRUITA DE PATATES I CEBA


Ja sé que aquesta recepta, és molt sencilla i que tothom sap preparar una truita de patates, és com diriem un clàssic. Peró a casa els hi agraden molt i un cop de tant en quan els en hi faig una d'aquestes tant grosses, les patates les he cuit amb la thermomix és couen més ràpid, o sigui que aquí us deixo la meva recepta personal de la truita de patates.
INGREDIENTS:
1 ceba gran de 200 gr
700 gr de patates pelades i tallades primes per truita
100 gr d'aigua
75 gr d'oli d'oliva
1 culleradeta de sal
4 ous grans
PREPARACIÓ:
1. Posem la ceba al vas i programem 4 segons al 4. Posem les papallones afegim l'oli i programem 7 minuts temperatura varoma, velocitat 1.
2. Afegim l'aigua, les patates anant en compte de no moure les papallones que si no ens caurien, i la sal. Programem 15 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat cullera. Deixem reposar les patates una estona dins del vas, mentre anirem batent els ous en vol a part podeu afegir sal als ous, aixó és opcional.
3. Posem una paella al foc amb una mica d'oli d'oliva a foc baix, posarem les patates al vol on tenim els ous, barrejarem fins veure els ingredients ben integrats, i la posarem a la paella a cuallar, la deixem uns 5 ó 6 minuts per cada costat.
nota: és important que el foc sigui baix i es cogui a poc a poc perqué sino ens quedaria cremada de fora i crua de dins.








dilluns, 25 gener de 2010

ENSAÏMADA DE MALLORCA




Feia molt de temps que tenia ganes de preparar una ensaimada, tot primer ho veia molt complicat peró la veritat és que no, és una recepta molt sencilla, una de les normes perque et quedi perfecte és respectar el temps de llevat, tot el demès és com un joc de nens,al final de la recepta us deixo un pas a pas (en el llibre també li tenia) i la veritat és que em va anar molt bé.

font: Llibre pan i bolleria de thermomix



INGREDIENTS:


100 gr de sucre


massa mare:


50 gr d'aigua tèbia

10 gr de llevat de forner

90 gr de farina de força (molt important, per el llevat)


Massa ensaimada:

100 gr d'aigua

75 gr de sucre

2 ous

50 gr de mantega de porc

150 gr de massa mare

410 gr de farina de força

1/2 culleradeta de sal

2 cullerades d'oli d'oliva


Per formar les ensaïmades:


100 gr de mantega de porc


Farcit:


500gr de cabell d'angel



PREPARACIÓ:


1. Posem els 100 gr de sucre al vas i pulveritzem 30 segons, velocitat 5-10. Retirem i reservem

Massa mare

1. Posem al vas l'aigua tèbia, el llevat i programem 10 segons, velocitat 3.

2. Afegim els 90 gr de farina i amassem 1 minuts a velocitat 3. Trèiem la massa formant una bola i la deixem reposar dins d'un vol amb aigua tèbia, fins que suri i dobli el seu volum (15 min aprox)


Massa ensaïmada

1. Posem tots els ingredients al vas amb l'ordre que estan escrits menys l'oli i programem 30 segons velocitat 6.

2. A continuació programem 3 minuts, vas tancat, velocitat espiga. Comprovem la textura, té de ser una massa toba.

3. Tornem a programar 3 minuts, velocitat espiga i anem afegint les dues cullerades d'oli pel bocal. Retirem del vas i anem a treballar-la sobre una superfície untada amb oli.

4. Dividim la massa en dues boles, o si volem fer-les individuals amb petites porcions de 40 gr cada una. ( Si les fem grosses en surten dues, si les voleu petites unes 20). Estirem la massa amb un corró i la deixem tant fina com podem, llarga i prima, la pintem amb mantega de porc fossa i la farcim amb el cabell d'angel, la cargolem, ens quedarà com un caneló molt llarg, desprès l'anem enrotllant com si féssim un cargol. La deixem reposar de 10 a 12 hores en un lloc càlid sense corrent d'aire. (jo les vaig deixar tota la nit a dins del forn).

Precalentem el forn a 180º


5. Un cop la massa a llevat, abans de posar-les al forn a coure, primer les pulveritzerem amb aigua, i desprès si cap a coure 15 minuts a 180º. Espolvoregem de seguida amb sucre glaç (amb calent)


Us deixo un pas a pas:





Aquí la massa estirada, ja amb el farcit





Cargolada








Enrotllem com si féssim un cargol






Aquí ja formada sense llevar








Aquí reposada 12 hores, abans d'entrar al forn
















divendres, 22 gener de 2010

PREMIO HAPPY




QUE SORPRESA!!!
Esta mañana al abrir el blog, me he encontrado con un regalito para mi muy especial porque es el primer premio que recibo de parte de otro blog, de otra amiga que esta detras de la pantalla dia tras dia, como yo y como tantas otras personas que compartimos la afición por la cocina, por hacer mejor cada momento del día con un simple dulce bocado, muchas gracias Carmen por pensar en mi, ya todas os digo que paseis por su blog és una maravilla no tiene desperdicio http://dulcesbocados.blogspot.com/




Ahora a mi me toca regalarselo a otras diez personas:
Creo que tod@s se lo merecen

Ahora solo me falta deciros las diez cosas que me hacen feliz:
Cuidar de mi familia mis dos hijas y mi marido
Contar con el apoyo de los mios
Salir a pasear por el Lago (estany de Banyoles) mi ciudad
Cocinar
Tomarme un buen café por la mañana
Recibir vuestros mensajes cada dia y visitaros para darme vuestras ideas y sugerencias
Comprarme montones de cacharros de cocina
Ver que te agradecen todo lo que preparas
Gozar de una buena comida, hecha en casa o no
Y sobretodo tener Salud para poder disfrutar de esas pequeñas cosas que hacen el dia a dia más feliz.
Y ahora a disfrutar de ese PREMIO a topeeeee.

















dimecres, 20 gener de 2010

LLOM ADOBAT CASSOLÀ




LLom Curat!!
No m'hauria pensat mai fer llom curat a casa, el meu home que és de pagès, hi ha casa els meus sogres que tota la vida havien matat porc, amb aquella feinada que hi havia a embutir els lloms per fer-los entrar dins del budell, amb aquell fred de mans que passavem i mira per on ara jo voltant per aquest món d'internet em trovo amb una recepta de llom adobat, ja feia dies que l'havia vist a la web de Canelona (ella Filet de porc) i m'anava donant voltes pel cap, o sigui que em vaig posar "manos a la obra" i aquí en teniu el resultat.
Font: Blog de Garbancita i Alicia Canecositas (tuneado)
INGREDIENTS:
400 gr de llom de porc
500 gr de sal gruixuda
300 gr de sucre moreno
Pebre vermell
Pebre negre, blanc, rosa,barrejats
Orenga, farigola
PREPARACIÓ:
Netejem la carn retirant les restes de grassa que pugui tenir.
Barregem la sal i el sucre, cubrim el fons d'un motlle de pirex, posem la carn al cim i la cubrim amb la resta . El deixem reposar 48 hores a la nevera.
Retirem la carn i la netegem, sota l'aixeta per treure les restes de sal i sucre, l'aixuguem bé amb paper de cuina i anem a adobarlo amb els pebres i les espècies, l'emboliquem amb paper de cuina i el deixem reposar mínim 4 dies a la nevera.
Us deixo un pas a pas:
Aquí portaven 6 hores de maceració.


Aquí ja 48 hores, com veieu deixen anar molta aigua, peró és normal


aquí ja amb el pebre i les espècies a punt d'anar a la nevera







dilluns, 18 gener de 2010

COCA DE XOCOLATA AL MICROONES

Bonissima!!!
Aquesta recepta és com diríem "un todo en uno" ràpida, comòde, i el més important estalvï d'energia perque només necessita 6 minuts de microones per ser cuita, i els gust no em parlem, bonissima sobretot per addictes a la xocolata, no és gens empalagosa. Estic pensant que la pròxima vegada l'acompanyaré amb una crema anglesa pel cim.
Font: Blog Chocolate y pimienta

INGREDIENTS:

200 ml de nata
200 gr de xocolata negre (la meva 70%)
125 gr de sucre
125 gr de farina d'ametlla
4 ous
1/2 sobre de llevat royal

PREPARACIÓ:

Amb thermomix
1. Posem la xocolata al vas i li donem 5 cops de turbo per trinxar-la, li afegim la nata i programem 4 minuts, 100º, velocitat 3.

2. Afegim el sucre, la farina d'ametlla, els ous, la llevadura i programem 30 segons velocitat 4. Acabem de remanar amb l'espàtula i ho posem en un motlle de silicona, que sigui bastant alt perquè sinó us vessarà, perquè puja molt, un cop freda i reposada torna a baixar.

3. Posem el motlle dins del microones i programem 6 minuts a màxima potencia ( el meu de 800 w), quan acabi el temps deixem reposar 5 minuts dins del microones.

4. La deixem refredar dins del motlle, quan la desmotllem la servim espolvorejada amb sucre glaç.


Cuina tradicional

1. Posem la nata en un caçó al foc, afegim la xocolata i remanem fins veure-la ben fossa, retirem del foc i afegim el sucre anem remanant amb una espàtula, afegim la farina d'ametlla, els ous d'un en un sense deixar de remanar i finalment la llevadura.

Nota: com més la deixeu reposar, més bona és.





divendres, 15 gener de 2010

PASTÍS DE XAMFAINA

Bonissim!!!
Aquesta recepta l'he preparat un piló de vegades, peró mai m'havia entretingut a fer les fotos, A més és molt pràctica perque la pots deixar preparada d'un dia per altre, ja sabeu que quasi tot o preparo amb Thermomix perque embruts menys peró aquesta recepta no té cap complicació és pot fer de manera tradicional.
Font: Llibre "A todo vapor" de thermomix

INGREDIENTS:

130 gr de carbassó
130 gr de albergínia
80 gr de pebrot vermell
80 gr de pebrot verd
150 gr de ceba
50 gr d'oli d'oliva
250 gr de tòmaquet triturat cru
1 culleradeta de sal
2 llaunes de tonyina

Per montar els pastís:

9 talls de pa bimbo sense crosta

Per la beixamel:

200 gr de xampinyons làminats
40 gr d'oli d'oliva
40 gr de farina
400 gr de llet
20 gr de parmesà + 20 gr més per espolvorejar pel cim
1 culleradeta de sal
pebre + nou moscada

PREPARACIÓ:

1. Posem les verdures netes i tallades a trossos grans dins del vas (menys el tòmaquet) i triturem 4 segons a velocitat 4. Afegim els 50 gr d'oli i programem 10 minuts, temperatura varoma, gir esquerra, velocitat cullera.

Amb cuina tradicional :
Tallarem les verdures petites i les afogarem en una paella amb oli.

2. Mentre rentem els xampinyons i els posem dins el recipient varoma. Reservem

3. Afegim el tòmaquet triturat, la sal i el pebre, programem 5 minuts, temperatura varoma, gir esquerra, velocitat cullera.

Cuina Tradicional:
Afegim el tòmaquet ho salpebrem i continuem coent a foc baix uns 20 minuts, fins veure les verdures ben cuites.

4. Posem el recipient varoma al seu lloc i tornem a programar, 20 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat cullera.

5. Anem per montar els pastís en un motlle de plum cake si és de metall el forrem amb film així ens serà més fàcil desmotllar, de silicona no cal. Posem una capa de pa, al cim una de xamfaina i sobre la xamfaina una de tonyina, tornem a cubrir amb el pa i repetim el procés. El deixem refredar.

6. Farem la beixamel, posarem els xampinyons cuits al vapor dins del vas amb els 40 gr d'oli i programem 2 minuts, 100º, velocitat 1.

7. Afegim la farina i tornem a programar 1 minut, 100º, velocitat 1.

8. Afegim la llet, el parmesà ratllat, la sal, el pebre i la nou moscada i programem 6 minuts, 100º, velocitat 2.

9. Desmotllem el pastís dins d'una plata de pirex i aboquem la beixamel pel cim. Espolvoregem amb parmesà ratllat i el gratinem 10 minuts al forn.

Cuina tradicional:
Afogem els xampinyons en una paella amb oli, li afegim la farina i la rosegem, afegim la llet, la sal, el pebre i la nou moscada i anem remanant fins veure-la ben espessa. Aboquem al cim del pastís i gratinem.

Us deixo un pas a pas:


































dimecres, 13 gener de 2010

PASTÍS MOUSSE DE TORRÓ


Aquest pastís acostumo molt fer-lo desprès de nadal, perqué s'aprofiten les teules de torró que ens queden , és molt ràpid la recepta original és flam de turró peró jo l'he modifcat i l'he convertit amb pastís, amb un motlle de corona tipus flam també queda molt bé.
font: LLibre Simplemente Espectacular de Thermomix

INGREDIENTS:
200 gr de Torró de jijona
500 gr de llet
250 gr de nata líquida
100 gr de sucre
2 sobres de "cuajada royal"
1 placa de pa de pèssic (el meu del dia)

PREPARACIÓ:

1. Triturem el turró 5 segons a velocitat 5.

2. Afegim la llet, la nata, el sucre, i els sobres de cuajada i programem 8 minuts, 100º, velocitat 2.
(els primers 10 segons a velocitat 5 per integrar bé els ingredients, desprès tornem a baixar a velocitat 2)

3. Amb l'aro d'un motlle desmontable pressionem al cim del pa de pèssic sense treure el que ens quedi per fora així ens fara coixí. Un cop la mescla està apunt l'aboquem al cim del pa de pèssic amb molt de compte que no ens bessi, la deixem refredar una estona i desprès el posem un mínim de 4 hores a la nevera.

4. Desmotllem i decorem amb fideus de xocolata, cacau en pols, ametlles trinxades, anous caramelitzades etç....

Nota: Tal com us he explicat al començament és pot fer sense la base de pa de pèssic i posar-lo en una flamera, queda molt bo. També podeu fer-lo amb una base de galetes maria.









dilluns, 11 gener de 2010

SOPA MINESTRONE

Després de tants de dies de festa i de menjar extres, sempre és posa bé una sopa de verdures. Aquesta recepta és del llibre "Cuida tu salud" és molt sencilla i bona si mes no sana, i baixa amb calories.

INGREDIENTS:

600 gr de verdures variades (carbassó, pastanaga, mongeta verda...)
1 ceba
1 porro
40 gr d'oli d'oliva
1 litre d'aigua
sal al gust

PREPARACIÓ:

1.Posem la mitat de les verdures al vas i les trinxem 4 segons a velocitat 5, retirem i reservem. Repetim l'operació amb les altres verdures.

2. Posem la ceba i el porro al vas i trinxem 5 segons a velocitat 4. Amb l'espàtula abaixem les restes de les parets del vas, afegim l'oli i programem 3 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.

3.Incorporem les verdures reservades, l'aigua, i la sal. Programem 25 minuts, temperatura 100º, velocitat 1.

Suggerència: podem servir-la amb parmesà espolvorejat pel cim.







dissabte, 9 gener de 2010

TORTELL DE REIS


Ja ho sé, he publicat aquesta recepta molt tard, vaig veure que tots els blogs de cuina la tenien publicada i vaig pensar que no feia falta que jo també us la penges, peró desprès vaig pensar que vaig tenir molt feina a fer el prosés fotografic i em sabia greu, o sigui que us la deixo modificada a la meva manera. Aquest any a les classes de cuina de nadal vam estar fent el tortell de reis amb una massa mare, jo us deixo una recepta més curta sense massa mare i que queda molt bé.
INGREDIENTS:
120 gr de sucre
la pell d'una llimona nomès la part groga
la pell d'una taronja sense gens de part blanca (si no amarga)
130 gr de llet
70 gr de mantega
2 ous
30 gr de llevat de fleca
30 gr d'aigua d'azahar
550 gr de farina de força
1 pèssic de sal
PREPARACIÓ:
1. Amb el vas ben sec pulveritzem el sucre 20 segons velocitat progressiva 5-10. Afegim la pell de la taronja i de la llimona i repetim l'operació. (jo pelo la taronja i la llimona amb un pela vegetals, així segur que no us queda gens de part blanca)
2. Abaixem la resta del sucre de les parets del vas amb l'espàtula, i incorporem la llet i la mantega, programem 1 minut, 37º, velocitat 4
3. Afegim els ous, el llevat i l'aigua d'azahar, remanem 20 segons velocitat 3.
4. Incorporem la farina, el pèssic de sal i remanem 30 segons velocitat 6. A continuació programem 3 minuts, velocitat espiga i comprovem que es va formant una bola. Deixem reposar la massa dins del vas fins que ens surti per el forat del bocal. (Jo li vaig tenir tota la nit)
5. Un cop llevada abaixem la massa amb l'espàtula i tornem a amassar 1 minut, vas tancat, velocitat espiga.
6. Treiem la massa amb les mans serà tova i la posem sobre una superficie enfarinada li donem forma de bola, la partim amb dos (si no us quedarà un tortell enorme) amb aquesta quantitat us surten dos tortells (el que podeu fer és fer-los tots dos un per menjar deseguida i altre el podeu congelar cru)
7. Donem forma al tortell el farcim, el pintem amb ou i el decorem amb fruites confitades, deixem que dobli el seu volum i el posem a coure al forn preescalfat a 180º durant 20-25 minuts.
Us deixo un pas a pas:
Aqui la massa
Li donem forma de tortel estirant-la amb les mans i l'aplanem el màxim possible
Li posem els massapà al cim, el rei i la fava
amb les mans húmides anem tancant i segellant la massa, unint un costat i l'altre
Pintem amb ou i decorem amb fruites,desprès agafem sucre i amb les mans molles li anem tirant pel cim, el deixem llevar una hora i ja el podrem coure.



ÉS BONÍSSIM!!!!!!


Nota: Un consell deixeu-lo llevar, no us faci por jo li vaig tenir tota la nit de reis a dins del vas. El resultat canvia molt, queda més esponjós.