diumenge, 28 febrer de 2010

PASTA DE FULL AMB ESPÀRREGS, BEICON I FORMATGE DE CABRA


Molt bona aquesta recepta, per primer plat és perfecte.
La pasta de full convina amb infinitat d'ingredients, tant si la prepares dolça com salada és èxit assegurat. Aquesta recepta la vaig veure al blog de la maleta de Boston us deixo l'enllaç, ella i té un pas a pas.
INGREDIENTS:
1 làmina de pasta de full (el meu del Lidl)
3 ous
125 ml de nata líquida
200 gr d'espàrregs (previament bullits el dia abans)
4 o 6 talls de formatge de cabra (depèn del motlle)
6 o 8 talls de beicon

PREPARACIÓ:
Precalentem el forn a 180º
1. Engrassem un motlle amb mantega i posem la pasta de full al cim, fent pressió perque ens quedi ben adherida, amb les mans humides cellem la pasta amb les parets del motlle.
2. Posem els talls de beicon al cim de la base, a sobre els beicon els espàrregs (previament bullits) i els talls de formatge de cabra.
3. Ara amb el pimer o manual remenem els ous amb la nata líquida, o salem i aboquem pel cim del motlle amb els espàrregs, el formatge, etç.
4. O posem a coure 25 minuts aproximadament.




dimarts, 23 febrer de 2010

PASTÍS RÀPID DE FORMATGE AMB MADUIXES




Boníssima, aquesta recepta!!
A casa ens agraden molt els pastissos de formatge, peró el que em molesta més és l'estona que necessiten de cocció al forn. Dies enrere la meva mare em va donar un llibre de cuina amb microones, i casualment vaig trobar aquest pastís que és un dels que preparava jo, i segur que moltes de vosaltres també perquè és un clàssic.
INGREDIENTS:
1 rulo de galetes maria (les meves eren amb gust de canyella)
60 gr de mantega a temperatura ambient
2 iogurts naturals (els meus de llimona)
1 terrina de philadelphia
2 cullerades soperes de maizena
8 cullerades rases de sucre
3 ous
Maduixes o fruita variada ( la recepta original amb kiwi)
50 gr de xocolata fondant per decorar (la recepta original no en portava)
PREPARACIÓ:
1. Triturem les galetes a velocitat 6, afegim la mantega i triturem 10 segons al 6. Folrem un motlle de pirex o silicona amb paper film, posem la base de galetes al cim i anem fent pressió amb una cullera. Reservem
Per les que no teniu la thermomix, tritureu les galetes amb un robot o amb la mà de morter i barregeu la mantega amb les mans.
2. Posarem els ous , el sucre, la maizena, els iogurt i la terrina de philadelphia i remenarem a velocitat 4 uns segons fins veure-ho unit. Per les que no teniu la thermomix ho farem amb el pimer.
3. Ara abocarem aquesta barreja al damunt de la base de galetes i ho posarem a coure al microones 14 minuts a màxima temperatura. (el meu micro és de 800w) Si el vostre és de menys tindreu de posar algun minut +, i si és de + wats algun minut -.
4. Un cop cuita i freda la decorarem amb les maduixes,o kiwi, mandarines etç. Farem fondre la xocolata al microones a mitja temperatura perquè no és cremi i decorarem amb un cullera, deixant caure la xocolata.

















dissabte, 20 febrer de 2010

NÚVOLS DE GELATINA "COTÓ"


Sorprenent!!
Aquí són més coneguts com a cotóns, aquestes xuxes toves amb gust de maduixa, són boníssims, i tampoc són gèns complicats d'elavorar. Demà diumenge tenim una calçotada i com que portem molta mainada m'ha fet gràcia preparar aquests cotóns, no és la primera vegada que els faig, per la festa d'aniversari de les meves filles també en vaig fer, el que no m'acabo de decidir és canviar de gust són tant bons de maduixa...
font: Llibre simplemente espectacular con Thermomix
INGREDIENTS:
2 sobre de gelatina neutra royal (en pols)
200 gr d'aigua
300 gr de sucre
1 sobre de gelatina de fruites + 1 cullerada en total 100gr (gust a escollir, jo de maduixa)
sucre glaç per rebossar
PREPARACIÓ:
1. Posem en el vas els sobres de gelatina neutra, l'aigua i el sucre, programem 5 minuts, 100º, velocitat 2.
2. Incorporem el sobre de gelatina de fruites (80 gr) + 1 cullerada de l'altre sobre (20 gr) i mesclem 10 segons a velocitat 4.
3. A continuació programem 5 minuts, 100º, velocitat 2.
4. Ho deixem refredar a dins del vas ( jo 4 hores). Un cop sigui ben freda, programem 6 minuts a velocitat 5 i 1/2. (jo li faig uns talls amb un ganivet al voltant de les ganivetes, perquè la gelatina queda tant dura que li costa molt d'arrencar)
5. Aboquem aquesta mescla en motlles individuals o en un motlle rectangular gros si pot ser de silicona millor, si no el tindreu de forrar amb paper film perquè no els podrieu desmotllar. ho deixem reposar 12 hores.
6. Desmotllem tallem a daus petits i rebossem amb els sucre glaç.







Us deixo un pas a pas:










queda una consistència bastant líquida





posem en motlles individuals o no







Ja veieu que si ho feu en motlles de silicona és desmotlla molt bé.











dijous, 18 febrer de 2010

FOCACCIA DE ROMANÍ


Com ja us he dit un munt de vegades m'agrada molt fer pa i masses, no sé que em passa però és com un vici no puc deixar de fer-ne, hi ha casa els hi està agradant molt perquè ultimament nomès em demanen pa cassolà. Aquest cop m'he decidit per fer una focaccia, com que no tenia massa temps he fet la massa de pizza que és mes ràpida i no té de llevar tanta estona com la massa de pa.

INGREDIENTS:

100 gr d'oli d'oliva
2 gra d'all
romaní
400 gr de farina de força
200 gr d'aigua
20 gr de llevat de força o forner
1 culleradeta de sal per la massa
sal gruixuda o maldon per posar al cim de la focaccia

PREPARACIÓ:
1. Pesem l'oli en un got i posem els dos grans d'all a dins juntament amb el romaní, el posem a escalfar un minut al microones per aromatitzar l'oli. El deixem reposar una estoneta perque ens agafi el gust de l'all i el romaní.

2. Posem l'aigua i 50 gr de l'oli aromatitzat al vas, programem 1 minut, 37º, velocitat 2. Afegim el llevat i programem 5 segons a velocitat 4 per desfer el llevat. Afegim la farina, la sal, i programem 1 minut, velocitat espiga. La deixem reposar uns 30 minuts dins del vas.

3. Estirem la massa, la deixem d'uns 2 cms de gruix, amb els dits anem fent forats, la deixem reposar, 10 minuts aprox.

Precalentem el forn a 200º

4. Posarem els 50 gr d'oli restant (jo li vaig treure els alls) al vas juntament amb 50 gr d'aigua i una cullerada de sal gruixuda o maldon i programarem 4 segons a velocitat 4, perque ens quedi ben unit. Aboquem aquesta mescla pel cim de la base de pa i posem una mica més de romaní pel cim.

5. La posem a coure a 200º fins que veiem que ja està cuita. Uns 30 minuts.

nota: Jo li vaig treure els alls quan vaig fer la barreja de l'oli peró el pròxim cop els hi deixaré perque no tenia gairé gust d'all. Em va agradar molt el resultat no tardaré gaires dies a repetir a casa els hi va encantar, no en va quedar ni un tall.


Posted by Picasa

dimarts, 16 febrer de 2010

PA DE SEGÓ, ANOUS,POMA,IOGURT I PASTANAGA

Aquest mes, Vorwerk a preparat unes classes de cuina sana i natural. Tot primer quan em van dir les receptes que és preparaven no em van acabar de convençre, peró al final i vaig assistir, i la veritat em va agradar molt tot el que és va preparar, era diferent a les classes que estem acostumats peró,molt bé. Aquí us deixo la recepta d'aquest pa que a mi personalment em va agradar molt.


INGREDIENTS:
75 gr denous
40 gr de pastanaga
1 poma (200 gr aprox)
1 iogurt natural
1 ou
120 gr de farina de segó de blat
100 gr de llet
20 gr de llevat premsat
200 gr de farina de força
1 culleradeta de sal
1 pessic de bicarbonat
70 gr de sucre
40 gr de margarina a temperatura ambient

PREPARACIÓ:
1. Trinxem les nous 3 segons, velocitat 4, retirem i reservem.

2. Posem al vas la pastanaga, la poma, el iogurt, i ratllem 2 segons a velocitat 5. Incorporem l'ou i el segó i remenem 10 segons, a velocitat 5. Reservem en un vol.

3. Sense rentar el vas i posem la llet, el llevat, la farina, la sal, el bicarbonat i el sucre. Amassem 30 segons a velocitat 6.

4. Afegim el preparat anterior de pastanaga, poma, iogurt i programem 2 minuts, velocitat espiga. Tornem a programar 1 minut, anem afegint la margarina pel bocal i els últims segons les nous. Acabem d'unir-ho amb l'espàtula i ho deixem reposar dins del vas fins que dobli el seu volum. (degut a la farina de segó queda una consistència pastosa)

5. Posem la massa dins d'un motlle de plum-cake engrasat amb mantega i deixem reposar 30 minuts +. (jo el vaig tenir al cim del radiador, perquè a dins del vas no em va llevar)

Precalentem el forn a 180º
6. El posem a coure durant 1 hora a 180º. Un cop el desmotllem el deixem refredar sobre d'una rejilla per evitar que ens quedi humit.

dimarts, 9 febrer de 2010

COCA DE LLARDONS (Chicharrones)




El dijous llarder, botifarra, botifarra, el dijous llarder botifarra menjaré! i com no també coca de greixons o llardons típica del dijous gras (com és diu a Catalunya) a partir d'aquest dijous és conten set setmanes que són les que pertanyen a la quaresma i ja serem a Setmana Santa.
INGREDIENTS:
100 gr de sucre
200 gr de mantega de porc (llard)
200 gr de greixons
100 gr de llet
100 gr d'aigua
400 gr de farina
20 gr de llevat de forner (fresc)
50 gr de pinyons
1 pessic de sal
1 cullerada de matafaluga o canyella
PREPARACIÓ:
1. Posem l'aigua, la llet i el pessic de sal al vas, programem 1 minut, 37º, velocitat 2. Afegim 50 gr de mantega de porc, el llevat, la farina, 50 gr de sucre i ho treballem 2 minuts a velocitat espiga. A continuació afegim a poc a poc a velocitat espiga la mantega de porc restant per el bocal fins veure-ho tot ben unit.
2. Retirem la meitat de la massa del vas i incorporem els greixons i la matafaluga (la meva en gra) i programem 4 segons a velocitat 5. Afegim l'altre meitat de la massa i programem 15 segons a velocitat espiga.
3. Precalentem el forn a 180 º
4. Trèiem la massa del vas i li donem forma de coca, deixant-la de 1.5cm de gruix (en surten dues de primes), li posem el sucre, els pinyons pel cim i la posem a coure al forn uns 20-25 minuts.

Aquí en cru









diumenge, 7 febrer de 2010

PA DE MASSA MARE

Com us he dit moltes vegades m'agrada molt fer pa, aquesta recepta feia molt de temps que em rondava pel cap, fer el pa primer preparant una massa mare. El resultat molt bo, m'ha sortit un pa molt esponjós que a dins del forn creixia a lo alt no a lo ample com m'havia passat en altres ocasions.

INGREDIENTS:

Massa mare:
50 gr d'aigua
20 gr de llevat de fresc de forner
1 cullerada de sucre o mel (jo mel)
110 gr de farina de força

massa de pa:

300 gr d'aigua
20 gr de llevat de forner
540 gr de farina de força
2 culleradetes de sal

PREPARACIÓ:

1. Posem en el vas l'aigua, el llevat, la mel i la farina de la massa mare i programem 15 segons a velocitat 4. trèiem la massa i fem una bola amb les mans la posem a dins d'un vol amb aigua tèbia i esperem que dobli el seu volum i que suri (15 min. aprox).

2. Posem a dins del vas la massa mare, l'aigua, el llevat, la farina i la sal. Amassem programant 5 minuts velocitat espiga. deixem reposar 2 hores la massa dins del vas fins que veiem que surt pel forat de la tapa.

3. Trèiem la massa i sobre una superfície enfarinada li donem la forma que desitgem, el posem sobre la safata del forn i el deixem reposar 30 minuts.

Precalentem el forn a 220º

4. Posem el pa coure els primers 15 minuts a 220º, desprès baixem la temperatura a 190º durant 20 minuts +.

Nota: podem posar una tassa amb aigua a dins del forn això farà que el pa ens quedi mes cruixent, si l'anem mullant amb un pulveritzador d'aigua això farà que tingui mes crosta.




divendres, 5 febrer de 2010

CREMA DE CACAU "NUTELLA"

Aquesta recepta, quasi tothom que té la thermomix un dia o altre l'ha preparat, surt molt bona, molta quantitat i el millor de tot és l'olor que desprèn quan la prepares, no fa falta que us digui que és molt bona, sana i natural. A casa em diuen que és igual que relleno del Ferrero Rocher.

INGREDIENTS:

100 gr d'avellanes torrades
150 gr de sucre
100 gr de xocolata negre
100 gr de xocolata amb llet
100 gr de xocolata blanca
150 gr d'oli de girasol
200 gr de llet

PREPARACIÓ:

1. Posem les avellanes i el sucre al vas i triturem 30 segons a velocitat 10.

2. Afegim les xocolates i programem 20 segons a velocitat 9.

3. Incorporem la resta dels ingredients i programem 7 minuts, 50º, velocitat 4.

4. La posem amb pots de vidre, al ser 100% natural és conserva 8 dies fora de la nevera, si la guardeu a la nevera la podeu tenir ben bé 3 mesos.


Posted by Picasa

dimecres, 3 febrer de 2010

MAGDALENES


Magdalenes un clàssic.
A casa ens agraden molt per esmorzar, berenar, a totes hores i si són casolanes encara més. Aquesta recepta no l'havia provada mai i per mi és la millor es molt semblant a les magdalenes comercials que estem acostumats a comprar, consistents i no tant esponjoses, però boníssimes.

Font: Llibre reposteria amb thermomix

INGREDIENTS:

4 ous
1 pessic de sal
250 gr de sucre
la pell d'una llimona només la part groga
250 gr d'oli d'oliva
120 gr de llet
350 gr de farina de rebosteria
1 sobre de llevadura royal

PREPARACIÓ:

Precalentem el forn a 180º


1. Pulveritzem el sucre amb la pell de la llimona, 30 segons velocitat 5-10. Reservem en un plat.

2. Separem les clares del rovell. Posem les clares al vas amb les papallones i el pessic de sal i programem 4 minuts velocitat 3 i 1/2. retirem i reservem en un vol gran.

3. Ara posem els rovells + el sucre sense treure les papallones, programem 1 minut, velocitat 3 i 1/2. Parem i pesem l'oli i la llet en un vol.

4. A continuació sense programar temps posem la màquina a velocitat 3 i per el bocal anem afegint l'oli i la llet.

5. Incorporem la farina, el llevat i programem 30 segons a velocitat 4.

6. Ara aboquem aquesta mescla en el vol on tenim les clares reservades i ho barregem amb moviments envolvents.

7. Emplenem els motllos fins la meitat, posem sucre o perletes de xocolata pel cim i les posarem a coure durant 15-20 minuts, a 180º.