divendres, 28 maig de 2010

CORONA D'ARRÓS SALVATGE

Ara, que per fi! ja a començat a fer calor us deixo una recepta molt senzilla i un pèl exòtica (ho dic per l'arrós salvatge) que és menja freda, així la podem deixar preparada amb antel.lació. A l'estiu m'agrada molt preparar aquests tipus de plats que és mengen freds i amb aquesta recepta i podeu convinar-hi tot tipus d'ingredients.


INGREDIENTS:
250 gr d'arrós blanc
50 gr d'arrós salvatge
2 salsitxes tipus frankfurt
50 gr de blat de moro
1 llauna petita de bolets o un pot de vidre dels petits
50 gr d'oli d'oliva
1 litre d'aigua
1 pastilla de caldo o sal
1 gra d'all (opcional)


PREPARACIÓ:


1. Posem el litre d'aigua al vas + 50 gr d'oli d'oliva + el gra d'all + la pastilla de caldo o la sal, tot seguit posem el cistellet dins del vas, i posem el blat de moro, les salsitxes de frankfurt tallades a rodellas, l'arrós blanc, la llauna de bolets i per acabar l'arrós salvatge. Tapem i programem 20 minuts, temperatura varoma, velocitat 4, anem remenant de tant en quan amb l'espàtula peruquè els ingredients ens quedin ben barrejats i l'arrós ben cuit.

2. Un cop cuit, l'anem posant amb un motlle de corona i el deixem reposar fins l'hora de consumir-lo.

Nota: Com podeu veure en aquesta recepta no programem primer 7 minuts per escalfar l'aigua, si no que ja ho fem tot de cop, queda igual, proveu-ho!




















diumenge, 23 maig de 2010

COULANT DE XOCOLATA


Com sempre el diumenge, m'agrada preparar algún postre, avui se'm ha fet tard i aquest és molt ràpid de fer, normalment segur que tenim els ingredients per casa hi ha més és el postre preferit de la meva família.
INGREDIENTS:
170 gr de xocolata negre 70% cacao
170 gr de mantega
3 ous
3 rovells
60 gr de sucre
50 gr de farina de rebosteria
PREPARACIÓ:
1. Posem la xocolata al vas i la ratllem, 20 segons a velocitat 5-10.
2. Afegim la mantega i programem 3 minuts, 80º, velocitat 2.
3. Afegim els ous i els rovells amb el sucre i remenem 30 segons a velocitat 3.
4. Per últim afegim la farina i remenem 15 segons a velocitat 3.
PRECALENTEM EL FORN A 240º
5. Posem mantega i farina a motlles individuals d'albal i els emplenem de la mescla.
6. Els posem a coure 7 minuts, ni un més ni un menys tenen de quedar cuits per fora i líquids per dins, a vegades sembla que no estiguin cuits, però és igual ja els podrem treure dels forn. La gracia d'aquest postre és que sigui líquid de dins.
Nota: el podem acompanyar de una bola de gelat




dissabte, 22 maig de 2010

IOGURT AMB CONFITURA DE MADUIXES



Avui us deixo un postre, molt sa, bo i sencill, nomès us farà falta una iogurtera. Si els proveu veureu que no tenen res a veure amb els de compra, no surten gens àcids i són molt cremosos.
Animeu-vos!!!
INGREDIENTS: (per 7 unitats)
1 litre de llet sencera a tamperatura ambient
80 gr de sucre
1 iogurt natural (danone)
14 cullerades de confitura de maduixes (la meva cassolana)
PREPARACIÓ:
1. Posem la llet i el sucre al vas i programem 10 segons velocitat 4. Tot seguit programem 3 minuts, 80º, velocitat 2 i 1/2.
2. Quan acabi la llet no tindra temps d'arribar a 80º però és igual nomès és per escalfar-la una miqueta. I afegirem el iogurt i remenerem uns segons a velocitat 3.
3. Ara posem dos cullerades de confitura a cada vas de vidre i aboquem la llet amb molt de compte a dins de cada vaset, posem els vasets a dins la iogurtera i ho deixem reposar de 9 a 12 hores.
Nota. Ja veieu què és ben senzill tenir un iogurt cassolà. Si no teniu iogurtera el que podeu fer és posar-los dins d'un motlle de pirex i preescalfar el forn a 50º, desprès pareu el forn i els deixeu a dins tota la nit, se us faràn amb el mateix calor residual .




dilluns, 17 maig de 2010

FOCACCIA DE CEBA

Avui us deixo una focaccia de ceba, ja sabeu que les focaccia són coques de pa aromatitzades, amb espècies, romaní, orenga, ceba, sobrassada...... el seu origen és italià. a mi m'agrada molt preparar-les perquè no són gens complicades i tampoc necessiten massa temps per llevar.

INGREDIENTS:

per la massa:
200gr d'aigua
400 gr de farina de força
50 gr d'oli d'oliva
20 gr de llevat fresc o 1 sobre de deshidratat (vaihné)
1 culleradeta de sal

per el farcit:

250 gr de ceba tendra
50 gr d'aigua
100 gr d'oli d'oliva
1 culleradeta de sal gruixuda

PREPARACIÓ:

1. Posem al vas l'aigua i oli, escalfem 1 minut 37º, velocitat 1.

2. Afegim el llevat i remanem 10 segons a velocitat 4 per desfer-lo. A continuació afegim la farina, la sal i remenem 30 segons a velocitat 6.

3. Ara programem 30 segons a velocitat espiga. Retirem del vas i la deixem reposar 30 minuts dins d'una bossa de plàstic.

precalentem el forn a 220º

4. Ara prepararem el farcit, posarem la ceba, l'aigua, l'oli i la sal gruixuda i triturarem 4 segons a velocitat 4. Ens tenen de quedar els talls de ceba grossets.

5. A la safata del forn i posarem un bon raig d'oli l'escamparem i estirarem la massa al damunt deixant-la d'un centimetre de gruix, i posem el farcit pel cim i la deixem reposar 20 minuts.
Desprès l'enfornem 25 minuts a 220º, fins veure-la ben rosseta.


BON PROFIT!!!!










dimecres, 12 maig de 2010

GALETA XXL I 1ER ANIVERSARI

Avui us deixo aquesta versió XXL de la galeta cookie, el dia 12 de maig de l'any passat vaig estrenar el blog amb aquesta recepta peró en versió individual Http://lacuinadelestany.blogspot.com/2009/05/cookies.html
avui he volgut tornar a posar-la peró amb aquesta versió gegant que la vaig veure al blog de la Carmen de Dulces Bocados. Http://dulcesbocados.blogspot.com/2010/03/cookie-xxl.html
Us desitjo un feliç dia a tots/totes i espero poder continuar amb vosaltres molts i molts anys.....

















diumenge, 9 maig de 2010

FONDUE DE XOCOLATA


Avui us deixo aquesta recepta, és un clàssic a casa els i agrada moltíssim, és fàcil de preparar i tant la pots acompanyar de fruites com de magdalenes, pa, brunyols etç...
Font: llibre repostería y pastelería de thermomix
INGREDIENTS:
200 gr de nata
250 gr de xocolata fondant (nestlé postres)
20 gr de mantega
2 cullerades de licor cointreau, whisky, conyac... (opcional)
PREPARACIÓ:
1. Posem la nata al vas i programem 2 minuts, 90º, velocitat 1.
2. Afegim la xocolata tallada a trossets, i programem 5 minuts, 37º, velocitat 3.
3. Comprovem que la xocolata estigui ben fossa (si no és així programem 1 minut +). Afegim el licor i remenem 10 segons, velocitat 2.
4. Posem aquesta mescla en un recipient amb una espelma a sota per manterir la xocolata líquida, i acompanyem de fruites, brunyols, pa ........
BON PROFIT!!









dijous, 6 maig de 2010

MAGDALENES AMB PERLETES DE XOCOLATA



Avui és el meu Sant, i m'he donat el capritx de fer-me aquestes magdalenes, ja sé que també ho fet pensant amb les meva família que els i agraden molt. I que hi ha millor que unes bones magdalenes casolanes per esmorzar...

Que tingueu un feliç dia i ha veure si surt el sol!!!
Font: LLibre impresindible de Thermomix


INGREDIENTS:

200 gr de sucre
1 trosset de pell de llimona
2 ous
170 gr de llet
170 gr d'oli de girasol
270 gr de farina de rebosteria
1 sobre de llevat químic (royal)
100 gr de perletes de xocolata
Fideus de xocolata per decorar (opcional)



PREPARACIÓ:
1. Posem el sucre al vas i pulveritzem 20 segons a velocitat 5-10 progressiva.
2. Afegim la pell de la llimona i tornem a programar 20 segons velocitat 5-10.
3. Afegim els ous i programem 2 minuts, 37º, velocitat 5.
4. Incorporem la llet i l'oli remenem 10 segons a velocitat 5.
5. Afegim la farina, el llevat i tornem a remenar 10 segons a velocitat 3, afegim les perletes i acabem d'unir la massa amb l'espàtula.
6.Posem aquesta mescla en motlles de magdalenes (24 unitats aprox) i les deixem reposar uns 30 minuts a la nevera.
7. Precalentem el forn a 180º
8. Les posem a coure durant 20 minuts, si no voleu que us perdin la forma deixeu un espai entre elles a l'hora de coure-les.
Nota: Són unes magdalenes molt esponjoses i si les guardeu en una llauna és mantenen toves molt dies.
Bon Profit!!!















diumenge, 2 maig de 2010

COCA DE CREMA POMA I FELIÇ DIA DE LA MARE!


Avui és el dia de la mare, i com cada diumenge sempre m'agrada preparar algún postre, avui no podia èsser menys, tenia de ser especial dedicat a les mares que crec que ja ens ho mereixem, no?.
M'he decidit per aquesta coca de poma típica amb crema i molt fàcil de preparar.
Feliç Dia de la Mare a totes!!!!!
INGREDIENTS:
1 Paquet de pasta de full
3 pomes golden
Per la crema:
100 gr de sucre
500 gr de llet
50 gr de maicena
3 ous
1 culleradeta de vainilla
PREPARACIÓ:
Precalentem el forn a 180º
1. Posem la base de full sobre la safata del forn i li fem unes bores, la punxem de la base i la posem 10 minuts al forn.
2. Mentre preparem la crema posant tots els ingredients dins del vas i programant 7 minuts, 90º, velocitat 4.
3. Trèiem la base del forn i la deixem reposar a la mateixa plata (no te de quedar cuita), mentre anem pelant les pomes a rodanxes fines. Quan la crema estigui tèbia la posem pel cim de la base de full i desprès les pomes tallades pel cim de la crema.
4. Tornem a posar la coca aquest cop 20 minuts a 180º perquè se'ns cogui la poma i la pasta de full acabi de quedar cuita.
5. Fem un almíbar amb una cullerada de sucre, 1 cullerada d'aigua i un raig de suc de llimona o posem 5 minuts al foc a reduir una miqueta, un cop fred pintem la coca pel cim.
BON PROFIT!!