divendres, 30 de juliol del 2010

WHOLE KITCHEN en la seva proposta dolça per aquest mes de Juliol ens invita a preparar un clàssic de la cuina nordamericana el NEW YORK CHESSECAKE



Encara que aquest pastís el seu origen és del tot incert, els grecs van ser els primers en elaborar-la, mes tard els romans i a partir d'aquí és va començar a escampar per tot Europa fins creuar l'oceà Atlantic "el charco" i instalar-se a a Estats Units convertint-se en un clàssic de la seva repostería.
La New York Chessecake és un pastís cremós i suau amb una textura densa i un gust deliciós.
Consta de tres parts:
1-Base de galeta
2-Farcit
3-Topping (de diferents gustos xocolata, confitura, fruites, caramel...)
Aquí us deixo la meva recepta particular d'aquest pastís, aquesta vegada com que em feia molta mandra encendre el forn per la calor l'he fet al microones que és més ràpid.
INGREDIENTS:
Base:
200 gr de galetes Maria
70 gr de mantega
Farcit:
2 Tarrines de philadelphia
2 iogurts de llimona
6 cullerades de sucre rases (uns 100gr)
3 cullerades de farina plenes
3 ous
1 pols de sucre avainillat (opcional)
Topping: (Cobertura)
100 gr de xocolata i anous
PREPARACIÓ:
1. Posem les galetes dins del vas del thermomix i les trinxem 7 segons a velocitat 7, afegim la mantega i tornem a trinxar 10 segons a velocitat 7. Forrem un motlle amb paper film i posem la base de galetes i anem fent pressió perquè es quedin ben unides i compactes. Reservem a la nevera.
2. Ara introduim al vas el formatge, els iogurts, al farina, el sucre, els ous i el sucre avainillat, programem 1 minut, velocitat 4. Treièm la base de la nevera i aboquem la mescla preparada al cim la posem a coure al microones 13 minuts (el meu és de 850 W) un cop acaba el temps la deixem reposar uns minuts mes a dins del microones. Desprès la trèiem i la deixem reposar i refredar del tot.
3. Ara farem fondre els 100 gr de xocolata en un vol al microones a mitja potència remenant un parell de cops perquè no s'ens cremi, anirem per cobrir el pastís i posar-hi les anous. La deixem refredar a dins la nevera fins al moment de servir.
BON PROFIT!!!!!








Nota: Era la primera vegada que li posava la cobertura de xocolata, sempre li poso de fruites i confitura però aquest cop he volgut provar-ho i el resultat ens ha agradat molt.


dilluns, 26 de juliol del 2010

COCA DE LES CARMELITES DESCALCES DE SEVILLA


Aquesta coca ja fa molt de temps que la preparo, em va arribar a través de la meva germana, que a ella li havía fet arribar una seva veïna "del pueblo". És una coca que és prepara amb 10 dies, i un cop a fet tot el procés de fermentació s'en lliuren tres gots a tres persones que els hi vulguis desitjar sort, però jo sempre me'n deixo un al congelador per poder-la preparar de tant en quant. Queda molt esponjosa i és molt bona a casa els hi agrada molt.

PREPARACIÓ:
1er dia: S'aboca en un vol el contingut del got lliurat i s'afegeix 1 got de sucre i 1 got de farina. No és barreja.
2on dia: Es barreja tot amb una cullera.
3er dia: No és barreja
4rt dia: No és barreja
5é dia: S'afegeix un got de sucre, 1 got de llet, 1 got de farina i no és barreja.
6é dia: Es barreja tot amb una cullera
7é dia: No és toca
8é dia: No és toca
9é dia: No és toca
10é dia: Es separen de la barreja tres gots que és lliuren a tres persones a qui és desitja salut i sort. A la resta de la barreja s'hi afageix:
2 gots de farina
1 got d'oli de girasol
1 got de sucre
1 got d'anous o ametlles
1 got de llet
1 sobre de llevadura royal
2 ous sencers
1 poma trossejada
180 gr de panses de corint ( jo 50 gr)
1 pols de sal
1 pols de canyella
1 pols de sucre avainillat
Es barreja tot amb una cullera i és posa al forn a 180º durant 80 minuts. (jo amb 35-40 minuts en vaig fer prou)





divendres, 23 de juliol del 2010

COCA DE TOMÀQUETS CHERRY


Aquesta coca de tomàquets la vaig veure al blog de la Canecositas i em va agradar molt l'idea, tot i que jo li he canviat algún ingredient la seva finalitat és la mateixa, un sopar ràpid, bo, sa... aprofitant els productes de temporada en aquest cas els tomàquets.

INGREDIENTS:
1 paquet de massa brisa ( la meva del lidl)
1 paquet de formatge ratllat de tres gustos (tres colors)
1 pot de crema de llet de 200 gr
2 ous
sal i pebre
2 paquets de tomàquets cherry
orenga

PREPARACIÓ:

Precalentem el forn a 200º

1. Posem la massa en un motlle rodó i punxem la base amb una forquilla.
2. Ara i posem el formatge ratllat pel cim ben escampat per tota la superfície
3. Posem els ous i la crema de llet en un vol ho salpebrem i remenem amb una forquilla fins veure-ho ben integrat.
4. Aboquem aquesta mescla al cim del formatge, i anem posant els tomàquets cherry partits per la meitat per sobre, espolvoregem amb orenga.
5. La posem a coure al forn 25 minuts.
6. La deixem refredar i desmotllem.

Nota: Si la deixeu a la nevera d'un dia pel altre encara és mes bona.




dimecres, 21 de juliol del 2010

SORBET DE PERA I POMA


Molt refrescant i molt bo!!!
Avui us presento un sorbet, que amb aquestes calors.... bé molt de gust. Es pot fer amb diferents tipus de fruita en aquest cas l'he fet de poma i pera, per aprofitar unes peres que tenia una miqueta madures. M'encanta la textura d'aquest sorbet, la thermomix per triturar va molt bé a part de no embrutar, en un tres i no res tens un sorbet a taula preparat amb fruites naturals i conservant totes les vitamines.


INGREDIENTS:


2 llimones pelades sense gens de pell blanca ni pinyols
1 poma neta i tallada a quarts
2 peres netes i tallades a quarts
150 gr de sucre
700 gr de gel


PREPARACIÓ:

1. Pesem el sucre i el deixem dins del vas, afegim les llimones pelades amb la poma i les peres.

2. Ara posem el gel i programem 1.30 minuts a velocitat 5-10 progressiva. Ja estarà llest per servir i menjar!

Nota: Aquest sorbet és millor preparar-lo al moment de consumir. Es pot fer de tot tipus de fruita, però penseu que si són fruites que s'oxiden com la pera i la poma és millor posar-hi una llimona, així evitem que ens quedi fosc i perdi presentació.







dijous, 15 de juliol del 2010

"BIZCOCHO" BICOLOR


Avui us deixo una recepta què és tot un clàssic a la cuina el "Bizcocho bicolor", és molt sencilla de fer hi ha la mainada els hi agrada molt. Aquest cop l'he cuit a la panificadora, (em feia una mica de mandra encendre el forn, amb aquesta calor!!) i també perquè volia provar com quedava cuit a la panificadora, tot i que amigues meves blogueres em deien que no hi havia cap problema, doncs tenien tota la raó!!



INGREDIENTS:


3 ous

180 gr de sucre

180 gr de farina de rebosteria

1 paquet de llevadura royal

100 ml d'oli d'oliva

1 iogurt natural

2 cullerades soperes de cacao en pols


PREPARACIÓ:


1. Posem els ous amb el sucre dins el vas i programem 3 minuts, 37º, velocitat 3.


2. Afegim l'oli, el iogurt i remenem 15 segons a velocitat 3.


3. Incorporem la farina i la llevadura i remenem 10 segons a velocitat 2 i 1/2.


4. Ara posem la meitat de la mescla dins del motlle, i l'altre meitat la deixem a dins del vas i afegim les cullerades de cacao remenem uns segons + a velocitat 2 i 1/2 per incorporar bé el cacao, acabem d'unir amb l'espàtula i posem aquesta massa sobre l'altre que teniem reservada en el motlle, podem fer- ho a cullerades per donar-li diferents dibuixos, jo l'he posada ben bé al mig deixant els costats blancs.


5. La posem a coure al forn a 180º durant 25 minuts, en el meu cas a la panificadora al programa pastel.





dimarts, 6 de juliol del 2010

VITELLO TONNATO

Aquesta recepta feia molt de temps que tenia ganes de fer-la, sempre me la llegia però no m'acavaba de decidir mai, perquè pensava que vedella i tonyina no m'agradaria, però -que equivocada estava!
Es boníssima, a més és ideal per aquest temps perquè és menja freda, i la salsa de tonyina amb la vedella queda deliciósa, de veritat si la proveu, veureu que no us defraudarà. També és un plat ideal per fer-lo quan tens invitats, perquè s'ha de fer amb antel.lació i te'n surt força quantitat.
Us deixo la recepta escrita tal com està en el llibre a mes us deixo també la recepta d'uns vasets d'arròs que vaig aprofitar per coure'ls amb el vapor, així tenim un plat únic ben complet!
 Font: LLibre imprescindible de thermomix

INGREDIENTS:
1 rodó de vedella de 800 gr a 1 kg aprox
sal i pebre
1 litre d'aigua
1 fulla de llorer
Per els vasets d'arròs:
 6 motlles d'albal de flam vaixets (que no siguin dels alts perquè no podreu tancar la tapa del varoma)
180 gr d'arròs
300 gr d'aigua
1 gra d'all , julivert (opcional)
Sal o 1 pastilla d'avecrem
Per la salsa:
3 ous
20 gr de suc de llimona
1 culleradeta de vinagre
sal i pebre
300 gr d'oli de girasol
150 gr de toninya escòrreguda del seu oli
15 gr d'anxoves
10 gr d'alcapàrres

PREPARACIÓ:

1. Salpebrem el rodó, l'emboliquem amb paper film i el posem dins del recipient varoma (el mes fondo, el meu rodó feia 800 gr per 4 persones és ideal, però se ni poden posar 2 perquè ja hi caben)

2. Ara posem la funció balança i anem posant 30 gr d'arròs a dins de cada vaset d'alumini. Posem l'all i el julivert dins del vas i triturem uns segons a velocitat 6. Afegim l'aigua i la sal i remenem uns segons mes a velocitat 4. Ara anem posant 50 gr d'aigua a dins de cada vaset amb l'arròs. (Si no voleu fer-lo amb all i julivert posem l'aigua i la pastilla de caldo i triturem uns segons a velocitat 6). Posem els vasets a la bandeja del varoma (la mes prima) i tapem.

3. Posem el litre d'aigua dins del vas amb la fulla de llorer, col.loquem el varoma al seu lloc i programem 60 minuts, temperatura varoma, velocitat 2. Deixem refredar el rodó sense treure el film i els vasets d'arròs a la nevera d'un dia per altre.

4. Ara anem a tallar el rodó ben finet i el posem en una plata per servir-lo acompanyats dels vasets d'arròs.

5. Apretarem la funció balança i pesarem l'oli amb una gerra. Farem una maionesa, posant els ous, els 20 gr de suc de llimona, 1 culleradeta de vinagre, sal i pebre tot a dins del vas ,programarem 10 segons a velocitat 4. Ara posarem aigua a dins del cubilet perquè l'oli ens caigui a poc a poc, posarem la thermomix en marxa a velocitat 4 sense programar temps i anirem tirant l'oli a sobre la tapa a poc a poc perquè no ens baixi tot de cop, ens podria tallar la maionesa, esperarem que caigui tot l'oli i desprès la parem.

6. Un cop està preparada fem baixar la resta de les parets del vas i incorporem la tonyina, les alcapàrres i les anxoves. Triturem tot junt uns segons a velocitat 5.

7. Posem la salsa pel cim de la vedella i reservem a la nevera fins el moment de servir.

Nota: Jo no vaig barrejar la salsa amb la vedella perquè a casa no són molt de salses però aquesta no sé que va passar però la van trobar boníssima, i amb la carn i queda perfecte li dòna un gust molt bo.

dijous, 1 de juliol del 2010

PA DE PIZZA




Tal com us vaig dir, a partir d'ara us aniré posant receptes de la panificadora (la tinc d'amortitzar), aquesta recepta la vaig veure al llibre que et bé amb la panificadora, però jo l'he tunejat a la meva manera i la massa l'he fet amb la thermomix, que m'agrada molt més com queden. A les meves filles els i va encantar, queda molt esponjós i suau.
INGREDIENTS:
400 gr de farina de força
200 gr d'aigua
50 gr d'oli d'oliva
1 culleradeta d'orenga
1 culleradeta de sal
1/2 culleradeta de sucre
25 gr de llevat fresc de fleca
100 gr de pernil dolç tallat petit o a daus
80 gr de formatge tallat a daus petits (qualsevol formatge, jo i vaig posar un semicurat de cabra)
PREPARACIÓ:
1.Posem a dins del vas de la thermomix, l'aigua i l'oli, escalfem 1 minut a 37º. Desprès afegim el llevat i remenem uns segons a velocitat 4.
2. Ara afegim la farina , la sal, el sucre, l'orenga i programem 1 minut velocitat espiga. Quan faltin uns 30 segons per acabar afegim el formatge tallat a daus i el pernil per el bocal.
3. Trèiem la massa del vas i l'acabem d'unir amb les mans en fem dos boles i les posem dins del cubell de la panificadora, deixem llevar uns 30 minuts, a dins de la panificadora.
4. Ara en el panel de la panificadora apretem la tecla de "horneado", el meu programa dura 60 minuts. Crec que amb menys temps també s'hauría cuit bé, però davant el dubte li vaig deixar tota l'estona, i em va quedar molt cruixent i bo.