diumenge, 29 d’agost del 2010

PA DE LLET AMB PERLETES DE XOCOLATA


Hola a tothom!!!
Desprès d'uns dies de descàns a Bristol, amb unes temperatures envejables a les que estàn fent per aquí, estàvem entre 17º i 20º quan vàrem aterrisar a l'aeroport, ens va venir un colapse depressa a treurèns roba estàvem a 35º, veniem tant fresquets d'allà que ja no m'en recordava que estem a l'estiu i aquí fa molta mes calor i xafagor, la veritat és que per viatjar prefereixo la temperatura d'allà et canses molt menys i tens ganes de fer moltes mes coses.
Tot i que m'ha passat una desgràcia i dic DESGRÀCIA!! perquè estic tant enrràbiada amb mi mateixa que només tins ganes de plorar (de ràbia), no sé com però se'm han borrat totes les fotos de la targeta de memòria de la camara (he que m'enteneu ara, la meva desesperació), o sigui que no tinc cap record d'aquets 6 dies allà estic mirant a veure com recuperar-les, m'han dit que és pot fer, si algú sap alguna manera de fer-ho, si us plau que m'ho digui li estaré agraïda aternament!!
I desprès de tota aquesta parrafada us deixo amb un pa de llet a veure si així endolçem una mica aquest desaire.
INGREDIENTS:
250 gr de llet
50 gr de mantega
50 gr de sucre
30 gr de llevat fresc
450-500 gr de farina de força
1 culleradeta de sal
50 gr de perletes de xocolata
PREPARACIÓ:
1. Posem la llet, la mantega i el sucre, programem 2 minuts, 37º, velocitat 2.
2. Afegim la llevadura i remenem 5 segons a velocitat 4. Incorporem la farina i la sal remenem 10 segons velocitat 6, tot seguit amassem 3 minuts velocitat espiga, en els últims 30 segons i afegim les perletes de xocolata pel bocal.
3. Treièm la massa li donem la forma desitjada la deixem reposar 30 minuts fins que dobli el seu volum. La posem a coure al forn previament escalfat a 200º uns 30 minuts si és un pa gran i si són pans petits tipus panet uns 15 minuts.
Nota: Jo el vaig coure a la panificadora, programa horneado





dimecres, 18 d’agost del 2010

VACANCES



VACANCES!!!!


Marxem a Bristol a casa d'uns amics a celebrar una festa d'aniversari.
Em fa molt il.lusió ja que fa tres anys que no en veièm, aprofitarem per visitar moltes coses, i si mes no per estar uns dies amb família.
Penso desconectar molt i venir carregada de noves idees i amb moltes ganes de cuinar.


Bon Estiu a tothom !!!!

divendres, 13 d’agost del 2010

CLOÏSES A LA MARINERA


Una altre recepta d'aquelles que a l'estiu és obligat fer-la, diuen que el marisc està en el seu millor moment, perquè les aigües són mes calentes. Aquestes cloïses són molt bones a casa en les mengem amb molt de pa per anar-hi sucant i amb un bon vi blanc ben frequet de la nevera, ummmm!!! els angels i canten.
Aquí us deixo la meva versió, de cloïses a la marinera ja sé que tothom les prepara mes o menys però aquesta recepta ens agrada molt.
INGREDIENTS:
750 gr de cloïses
70 gr d'oli d'oliva
100 gr de ceba
3 grans d'all
1 cullerada de pa torrat i ratllat
100 gr de vi blanc
50 gr d'aigua
el suc de mitja llimona
1 culleradeta de sal
julivert fresc trocejat
PREPARACIÓ:
1. Posem les cloïses amb aigua i sal perquè deixin anar tota la sorra. (una mitja hora com a mínim)
2. Posem al vas l'oli, la ceba i els alls, programem 7 minuts, temperatura varoma, velocitat 3-4.
3. Afegim el pa torrat, el vi, l'aigua, el suc de llimona i la sal. Rentem bé les cloïses i les posem a dins del cistellet les espolvoregem amb julivert picat i les posem a dins del vas amb el cistellet. Ara les courem al vapor durant 15 minuts, varoma, velocitat 2.
4. Comprovem que s'hagin obert i estiguin cuites, les posem en una plata, aboquem la salsa al damunt tornem a espolvorejar amb julivert picat, i ja estaràn llestes per menjar.
Nota: Jo aprofito els 15 minuts de cocció per coure unes rodelles de lluç al varoma o uns filets de panga, així tenim un sopar ben complet i mes sa impossible. A casa en fan una festa d'aquest plat, si els veiessiu com i mullen el pa amb la salsa..je,je..

dimecres, 11 d’agost del 2010

PATATES CONFITADES AMB SALSA BRAVA


Boníssimes aquestes patates!!
Per mi la salsa porta una mica massa de tòmaquet fregit però el gust de la patata és molt bo així confitades amb oli, queden molt bones.
Aquesta recepta és ideal pendre-la com a tapa, amb una cervesa ben fresca.
INGREDIENTS:
Patates confitades:
300 gr d'oli d'oliva
1 gra d'all
3 patates pelades i tallades a daus
750 gr d'aigua, per el vapor
Salsa brava:
3 cullerades soperes de l'oli de confitar
1 cullerada de pebre vermell (el meu dolç)
1/2 cirereta tallada a rodelles
1/2 cullerada de salsa de tabasco (no n'hi vaig posar)
1 cullerada de vinagre de vi negre
125 gr de tòmaquet fregit ( solis)
sal al gust
PREPARACIÓ:
1. Posem al vas l'all i oli, programem 7 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.
2. Pelem i tallem les patates, les posem dins d'un motlle d'albal que ens càpiga dins del varoma, Quan acabi el temps programat aboquem l'oli a dins del recipient amb les patates.
3. Sense rentar el vas posem l'aigua, col.loquem el recipient varoma al seu lloc i programem 25 minuts, temperatura varoma, velocitat 1. Retirem el recipient i resevem.
4. Ara farem la salsa brava, buidem l'aigua del vas, afegim tots els ingredients de la salsa, menys el tòmaquet fregit, i programem 2 minuts, 100º, velocitat 2.
5. Incorporem el tòmaquet fregit i remenem 1 minut, velocitat 8.
6. Ara colarem les patates amb l'ajuda del cistellet, posarem l'oli en una paella i el posem a al foc ben fort, rossegem les patates, les escòrrem i les posem en una plata, tot seguit posarem la salsa brava pel cim. Servir al moment
Nota: La meva salsa va quedar bastant forta (picant) de gust, al meu home li va encantar, hi ha les meves filles també. Però per mi sort que no li vaig posar el tabasco, perquè amb mitja cirereta -deu ni do!!!


Aquí les patates ja confitades

diumenge, 8 d’agost del 2010

GELAT RÀPID DE FRUITES TROPICALS

Molt ràpid, molt bo, molt resfrescant..... avui us deixo un gelat que és prepara amb un obrir i tancar d'ulls. L'altre dia a casa la meva germana em va ensenyar que comprava aquestes fruites congelades a l'Aldi, que per fer gelats van molt bé en tenen de tres gustos i sempre va bé tenir-ne per les visites inesperades, amb un moment tens un gelat sa i refrescant a la taula. Espero que us agradi.

INGREDIENTS:

400 gr de fruites tropicals congelades
100 gr de sucre
200 gr de iogurt griego (és mes cremòs)

PREPARACIÓ:

1. Posem el sucre al vas i el pulveritzem durant 30 segons a velocitat 5-10 progressiva.

2. Afegim les fruites congelades i triturem 30 segons a velocitat 5-10 progressiva, ens ajudem amb l'espàtula pel bocal.

3. Incorporem el iogurt i remenem 1 minut a velocitat 5, per integrar tots els ingredients. Ja estarà llest per servir.

BON PROFIT!!






dimarts, 3 d’agost del 2010

COCA DE POMA I PLÀTAN


Ahir vaig tenir la sort de la conèixer a la Mª Angels del blog Visc a la cuina, el nostre encontre va ser breu però em em va agradar molt, això de poder posar-li una cara al plats que veus en un blog sempre et fa gràcia, i com veus que són persones com tu que treballen i sempre que poden dediquen un moment al blog per poder pujar una recepta, igual que tu, això encara t'anima més, perquè en el fons totes les blogueres compartim una cosa que és la passió per la cuina. Aquesta recepta va per tu MªAngels i per tots els meus seguidors/es!!!!!
Avui una recepta molt fàcil sense l'ajuda de cap maquineta.
Font: Blog Canecositas
INGREDIENTS:
1 massa brisa ( la meva del lidl)
1 brick de nata de 200 gr
2 ous
2 cullerades soperes de sucre
sucre avainillat 1 polsim
2 pomes
suc de llimona
1 plàtan
PREPARACIÓ:
Precalentem el forn a 180º
1. Posem la Massa en un motlle i li tallem les vores que ens sobren, anem tallant les pomes a làmines i les ruixem amb el suc de la llimona perquè no s'oxidin, desprès farem el mateix amb el plàtan. Anem posant la fruita al cim de la base ben colocada, la posem al forn 15 minuts perquè la fruita ens quedi tova.
2. Ara preparem el farcit posem la nata, els ous, el sucre i el sucre avainillat, o batem tot fins veure-ho ben unit. passats els 15 minuts de forn aboquem aquesta mescla al cim de la fruita i la deixem coure 30 minuts mes.
La deixem refredar i ja estarà llesta per devorar!!!