divendres, 24 de setembre del 2010

COCA DE PA



Avui us deixo una recepta de coca de pa, a casa ens agrada el pa amb forma de coca, sencillament perquè té mes crosta i torrat és boníssim. Ara que la temperatura ja a canviat ens bé mes de gust encendre el forn, així que a menjar coca s'ha dit!, començem la temporada de fer pa.
Font: LLibre Pan i bolleria con thermomix (la recepta original és panecillos de aceite)
INGREDIENTS:
massa mare:
100 gr d'aigua
180 gr de farina de força
10 gr de llevat fresc
1 culleradeta de sucre o mel
massa de pa:
260 gr d'aigua
30 gr de llevat fresc
430 gr de farina de força
10 gr de sal
50 gr d'oli d'oliva
PREPARACIÓ:
1. Farem la massa mare posant tots els ingredients a dins del vas i remenant 15 segons, velocitat 3. La deixarem reposar a dins del vas fins que dobli el volum.
2. Ara afegirem l'aigua, el llevat esmicolat, la farina i la sal. Programarem 30 segons velocitat 6. Tot seguit programarem 5 minuts, velocitat espiga i anirem afegint l'oli pel vocal.
3. Treiem la massa del vas i la posem sobre una superfície untada amb oli, l'aplastem amb les mans i li donem forma, tot seguit la posem a la safata del forn (previament forrada amb paper vegetal) li tornem a donar la forma i amb un cutter li fem uns talls, l'enfarinem pel cim i la deixem llevar uns 30 minuts.
Preescalfem el forn a 180º
4. Posem la coca a coure durant 25-30 minuts (el temps depèn del forn). Jo i poso una tassa amb aigua a dins del forn, això fa que ens quedi el pa més cruixent.






dijous, 23 de setembre del 2010

El C.Whole Kitchen per aquest mes de setembre ens invita a preparar un GELAT CASOLÀ



La proposta Dolça del CWK per aquest mes de setembre és un gelat casolà o artesà, per despedir l'estiu tal i com és mereix amb un bon gelat!!!
Jo l'he preparat de maduixa, però també el podriem fer d'altres tipus de fruita, com ara fruits del bosc, mango, prèssec.....
Aquesta recepta que us deixo és exclusivament per thermomix, perquè jo no tinc la màquina de fer gelats.
Espero que us agradi:
INGREDIENTS:
100 gr de sucre
400 gr de maduixa congelada
1 pot de llet evaporada previament congelada amb glaçoneres
100 gr de nata per muntar
1 clara d'ou
PREPARACIÓ:
1. Posem el sucre al vas i el pulveritzem 15 segons, velocitat 9.
2. Incorporem les maduixes congelades i li donem 4 cops de turbo per trinxar-les.
3. Ara i posem la nata, la llet congelada, la clara d'ou i programem 2 minuts velocitat progressiva 5-10. Amb l'espàtula ens ajudem remenant cap a la dreta i l'esquerra perquè ens quedi ben unit.
Servim al moment acompanyat de galetes o sirope de maduixa etç....


Us deixo unes fotos de com preparar-lo, a nosaltres ens agraden molt aquests tipus de gelats, perquè és preparen en un moment.




dimecres, 22 de setembre del 2010

CUPCAKES AMB MARSMALLOWS I ANIVERSARI


Avui és l'aniversari de la meva filla gran, la Xènia avui fa 14 anys.
Amb la Sandra la seva germana vam estar mirant a veure quina recepta li podriem preparar que li fes il.lusió. Aquest estiu quan vam anar a Inglaterra vam comprar unes quantes cosetes de repostería que aquell moment ens vàren fer gracia a totes tres. La Sandra ahir al vespre em va dir, -ja està mama!! perquè no li preparem aquelles magdalenes de xocolata que vàrem comprar a Bristol, i mira per on vaig pensar que podia ser original fer uns cupcakes per un aniversari, tot i que sempre acostumo a preparar un pastís (sembla que fa mes festa), us he de dir que són els meus primers cupcakes decorats d'aquesta manera i considero que és poden millorar molt, però aquest matí quan els ha vist (amb una espelma al cim) li han agradat molt!!!
No us puc deixar la recepta perquè és un preparat el que si us diré és que nomès cal seguir les instruccions de la caixa i afegir-hi un ou, aigua i remenar fins que quedi una massa ben unida afegir-hi uns cruixents de galetes que ja venien amb la caixa i posar-los a coure, la pasta del cim és mantega amb un preparat de xocolata que també venia a la caixa juntament amb els mini marsmallows.
El resultat han un sigut uns cupcakes super esponjósos amb un gust de xocolata boníssim.
Espero que us agradin!!






PER MOLTS ANYS XÈNIA!!!!


dilluns, 20 de setembre del 2010

ROSTIT DE SENGLAR AMB PILOTILLES I BOLETS

Avui us deixo una recepta de rostit molt tradicional, potser l'ingredient principal que és el senglar no és gairé corrent però és una recepta que me le va ensenyar la meva mare i que ella va apèndre de la seva i així succesivament. És pot dir que mai l'havía fet amb senglar, sempre amb vedella, però al casarme amb un noi de pagès amb família aficionada a la caçera això va fer que començes a fer el rostit amb senglar, i la veritat si és tendra i petit és molt i molt bo, pot passar per vedella tranquilament.
Bé,  us deixo la meva recepta familiar, espero que us agradi.

INGREDIENTS:
1 Kg de senglar o vedella tallada a daus
1 "cabeza" d'alls
2 pastanagues
5 o 6 xalotes o 2 ceba tallada a quarts
1 got de vi negre (millor de qualitat)
romaní
1 xupito de conyac
bolets variats (poden ser congelats o en conserva)
Per les pilotilles:
500 gr de carn picada barrejada vedella i porc
sal i pebre
1 ou
pa sec
alls i julivert

PREPARACIÓ:
1. Posem una cassola al foc amb oli d'oliva, enfarinem lleuguerament el senglar i el rossegem, reservem. Ara i posem les cebes, la pastanaga, i els alls i ho deixem rossejar una miqueta, afegim el senglar el salpebrem, el got de vi i el romaní i deixem que fagi la "xup, xup" a foc molt suau durant un parell d'hores. Mentre farem les pilotilles. (jo amb la thermomix)
2. Posem el pa sec amb un parell d'alls i el julivert al vas, triturem 20 segons velocitat progressiva 5- 10. Afegim l'ou, la carn, sal i pebre al gust i remenem uns segons a velocitat 4 fins veure-ho tot ben unit. Té de quedar com una massa. Ara anirem fent boletes i les anirem enfarinant, les rossegerem en una paella a part i les anirem afegint a la cassola del senglar, deixarem que fagin la xup xup una estoneta. Pararem el foc i ho deixem reposar d'un dia per altre.
3. Tornem a encendre el foc, és molt important que sempre sigui suau s'anirà escalfant a poc a poc i serà mes bo. Netegem els bolets i els ofeguem en una paella, els afegim al rostit i deixem que continuï fent la xup xup, afegim el conyac i deixem que és redueixi, ja el tindrem a punt per degustar.
Nota: Si pot posar una picada d'all i julivert amb ametlles i avellanes, jo no acostumo a fer-ho perquè a casa no els hi agrada. És un plat que sempre és millor començar-lo d'un dia per altre, com mes reposat  més bo queda.











divendres, 17 de setembre del 2010

PUDDING DE PA

Avui us deixo una recepta d'aprofitament.

Feia dies que tenia un munt de pa sec al calaix, i com que em sap molt de greu llençar-lo, vaig pensar que podia fer aquest pudding per aprofitar-lo. També el podem fer amb magdalenes, briox, tot el que tinguem a la despensa que ens hagi quedat sec.
I és una bona manera de fer servir el varoma, que hi ha molt gent que el té oblidat.



INGREDIENTS:

400 gr de llet
100 gr de sucre
100 gr de pa blanc sense crosta sec
4 ous
1 culleradeta de vainilla líquida o sucre avainillat
1 litre d'aigua pel vapor
Caramel líquid royal pel motlle

PREPARACIÓ:

1. Posem la llet i el sucre al vas i programem 2 minuts, 90º, velocitat 2. Afegim el pa i remenem 30 segons a velocitat 3. Reservem en un vol.

2. Ara posem els ous, la vainilla i programem 15 segons, velocitat 3. Mentre caramelitzarem un motlle de plum cake que ens càpiga a dins del recipient varoma.

3. Incorporem la mescla de llet i pa, i tornem a remenar 15 segons a velocitat 3. Aboquem a dins del motlle caramelitzat i el posem a dins del varoma tapat amb paper d'alumini.

4. Posem un litre d'aigua a dins del vas, col.loquem el varoma al seu lloc i programem 50 minuts, varoma, velocitat 2. Comprovem la cocció si no li deixem uns minuts mes. El deixem refredar d'un dia per altre.

Nota: Si poden posar panses, perletes de xocolata, taronja....























divendres, 10 de setembre del 2010

ROTLLETS DE SALMÓ FARCITS D'ESCALIVADA




Divins aquests rotllets!!!!
Ja fa temps els vaig provar en un restaurant i sempre m'havía quedat amb les ganes de fer-los. Ja és la segona vegada que els preparo i són tant bons i refrescants mmm m'encanten.
Són molt i molt fàcils de preparar no tenen cap complicació i lo millor de tot és que fan sense l'ajuda de cap maquineta.
INGREDIENTS:
250/300 gr d'escalivada (1 pebrot, 1 ceba, 1 albergínia)
5/6 talls de salmó fumat
sal, pebre i oli d'oliva
Reducció de vinagre de mòdena
PREPARACIÓ:
1. Tallarem l'escalivada a trossets petits i l'amanirem amb oli sal i pebre.
2. Agafarem un tall de salmó i posarem una cullerada d'escalivada i l'anirem enrotllant com si fessim un caneló. El deixem al plat on el vulgueu servir i posarem una mica de reducció de vinagre de mòdena pel cim. Ja estarà llest per degustar.
Nota: La pròxima vegada la reducció de vinagre la faré jo personalment, les que venen als supers no acaben d'agradar-me són massa líquides, i jo volía que tingues una consistència mes de caramel. Aquest plat el podeu preparar amb antel.lació i tenir-lo a la nevera (crec que guanya si és reposat) i desprès nomès posar-li la reducció pel cim al moment de servir.
Espero que us agradin tant com a nosaltres!!!

dimarts, 7 de setembre del 2010

PERRUKIS


Per fi!!!
Tot torna a la normalitat, els horaris tornaran a ser normals i de mica en mica ens posarem a to, tornarem a portar un ritme de treball i coordinació a casa, però per despedir aquesta temporada amb la Sandra la meva filla petita el diumenge vam preparar aquests "perrukis calientes" que els vam veure a la revista oficial de Thermomix del mes de setembre, espero que us agradin tant com a nosaltres, si mes no vam passar una bona estona preparant-los.
INGREDIENTS:
90 gr de llet
20 gr de sucre
60 gr de mantega
15 gr de llevadura fresca
2 ous + 1 per pintar
300 gr de farina de força
1/2 culleradeta de sal
10-12 salsitxes tipus frankfurt
llavors de sèsam (opcional)
PREPARACIÓ:
1.Posem la llet, el sucre, la meitat de la mantega, i programem 1 minuts, 37º,v elocitat 2.
2.Afegim la llevadura, els ous i programem 3 segons, velocitat 3.
3.Incorporem la farina, la sal i programem 3 minuts , velocitat espiga, mentre anirem afegint la mantega que ens quedava per el bocal. Deixem reposar la massa dins del vas 1 hora.
Precalentem el forn a 250º
4.Retirem la massa del vas, enfarinem la superfície de treball i estirem la massa donant-li forma rectangular, la tallem a tires i anem enrotllant aquestes tires a sobre de cada frankfurt.
5. Posem els perrukis a la safata del forn una mica separats un de l'altre, els pintem amb ou i els deixem reposar 15 minuts.
6.Els posem a coure al forn durant 6 -10 minuts. Els podeu servir calents o freds acompanyats de ketchup, mostassa, ceba etç...
Nota: Aquesta massa és molt enganxosa, us recomano que i poseu molta farina perquè si no és molt díficil de treballar, nosaltres al final feiem rodar els frankfurts amb la mà per sobre la massa així ens quedava unida i no ens relliscava. La presència potser no és tant maca com a la revista però són bonísssims.



Aprofito per ensenyar-vos unes fotos de Bristol i Bath de les poques que he recuperat.

La Sandra amb un esquirol en un parc de Bristol




Aquí unes fotos de Bath, a mi personalment em va agradar molt és una ciutat molt maca i acollidora.




divendres, 3 de setembre del 2010

PASTÍS DE XOCOLATA BLANCA





Bé estic contenta perquè he aconseguit recuperar alguna foto, no totes però almenys no m'he quedat sense cap. Per celebrar-ho he preparat aquest pastís fred de xocolata blanca, és molt fàcil de fer i amb ingredients que segur que totes teniu per casa.
INGREDIENTS:
500 ml de nata
500 ml de llet
2 sobres de cuajada royal
300 gr de xocolata blanca
40 gr de sucre
200 gr de galetes maría o digestive
80 gr de mantega a temperatura ambient
Cacau en pols per decorar
PREPARACIÓ:
1. Posem les galetes al vas i triturem uns segons a velocitat 8.
2. Afegim la mantega i programem 10 segons a velocitat 6 per unir-ho cubrim amb aquesta massa el fons d'un motlle rodó, previament i posem paper film perquè ens sigui mes fàcil de desmotllar, i presionem amb el cubilet o una cullera perquè ens quedi la base ben compacte. La reservem a la nevera o al congelador.
3. Sense rentar el vas, triturem la xocolata amb 2 o 3 cops de turbo. Incorporem la nata, la llet, el sucre i els sobres de cuajada, programem 10 minuts, 100º, velocitat 3.
4. Quan acabi el temps programat aboquem aquesta mescla sobre la base de galetes, la deixem refredar una estona a temperatura ambient i desprès la deixem reposar un mínim de 4 hores a la nevera, desmotllem i decorem amb cacau en pols.
Nota: les meves galetes eren digestive amb xocolata. Si volguessiu fer-la mes lleuguera és pot preparar tota amb llet, sense la nata.
Si volguessim fer-ho manual tritureriem les galetes amb un robot de picar i la resta ho faríem a mà com si fessim una massa, per fer el farcit posaríem tots els ingredients en un cassó al foc i aniríem remenant fins que arrenqui el bull i la xocolata estigués ben desfeta. La resta tot igual.