dimarts, 30 de novembre del 2010

GALETES FARCIDES DE CONFITURA



Avui us deixo una recepta ja clàssica a casa meva, la base és la de les galetes de tota la vida de mantega i vainilla, però amb un farcit molt bo!
Aprofitant que aquest estiu he fet molta confitura, he preparat aquestes galetes farcides. El resultat és boníssim a casa els hi han encantat!!!

INGREDIENTS:
120 gr de sucre glaç
1 culleradeta de xarop de vainilla o sucre avainillat
1 ou
250 gr de mantega a temperatura ambient (de bona qualitat)
400 gr de farina de repostería
confitura d'un gust o varis

PREPARACIÓ:
1. Posem tots els ingredients a dins del vas i remenem 20 segons a velocitat 6. Deixem reposar la massa una mitja hora a la nevera.
Les que no tingueu la thermomix és molt fàcil nomès teniu d'unir tots els ingredients fins deixar una massa ben unida, i que no ens quedi enganxada al dits.
2. Precalentem el forna 180º
3. Ara anirem estirant la massa deixant-la de mitg centimètre de gruix, anem tallant-la amb un talla pastes, desprès amb un de rodó petit anem fent la rodoneta del mitg, però nomès a meitat de les galetes, aquesta serà la galeta que farem servir per posar al cim de l'altre. Les posem coure al forn 15 minuts mes o menys, depèn del forn que tingueu.
4. Un cop fredes, les anem farcint.

BON PROFIT!!

dijous, 25 de novembre del 2010

El C.Whole Kitchen per aquest mes de novembre ens invita a preparar un PASTÍS DE PINYA


Aquest mes de novembre el CWK en a animat a preparar aquest pastís de pinya invertit tot un clàssic, la meva mare ja el preparava i la meva àvia també.
Jo us el presento en dues versions, la clàssica de tota la vida, la que fèiem a casa quan jo era petita i una versió mes moderna amb format individual, acompanyat d'una crema anglesa, per donar-li un toc mes sofisticat.
INGREDIENTS:
1 pot de pinya amb el seu suc
Sucre líquid royal (si voleu us el podeu fer vosaltres mateixes)
3 ous
200 gr de sucre
1 iogurt de pinya
100 gr oli de girasol
50 gr de suc de pinya de la llauna
180 gr de farina de repostería
1 sobre de llevat royal
PREPARACIÓ:
Precalentem el forn a 180º
1. Caramelitzem el fons d'un motlle i posem la pinya.
2. Ara posarem els ous al vas i el sucre programarem 3 minuts, 37º, velocitat 3.
3. Afegirem el iogurt, l'oli, el suc de pinya i remenarem 15 segons velocitat 3.
4. Incorporarem la farina, la llevadura i remanem 10 segons velocitat 2. Acabem d'unir-ho amb l'espàtula. Aboquem sobre el motlle amb la pinya i la posem a coure al forn uns 25-30 minuts. Quan sigui ben freda la desmotllem com si fos un flam.
Espero que us agradi!!









dilluns, 22 de novembre del 2010

BOMBONS FARCITS DE CREMA DE CACAO I AVELLANA

Fa dies que surts al carrer i ja és comença a respirar el Nadal, veus aparadors ja adornats, les botigues i els supermercats sobretot ja estàn farcits de turrons, bombons i polvorons. I jo ja he començat a fer proves per aquests dies, amb els meus catadors oficials aquest fi de setmana em degustat aquests bombons, molt fàcils i divertits les meves filles s'ho han passat pipa fent-los.

Espero que us agradin tant com a nosaltres!!!



INGREDIENTS:

Xocolata fondant

Crema de cacau (nocilla, nutella) (la meva casolana)http://lacuinadelestany.blogspot.com/2010/02/crema-de-cacau-nutella.html


Avellanes torrades

Motlles de bombons



PREPARACIÓ:



1. Posem la xocolata al microones i la fonem a mitja temperatura perquè no és cremi. No us poso temps perquè depèn de la quantitat que en feu.


2. Amb un pincell de silicona anem pintant els motlles, en té de quedar una capa una mica gruixuda perquè sino al desmotllar se'ns trencarien. La deixem refredar a la nevera fins que estigui ben sòlida.


3. Ara i posarem una avellana a dins i una culleradeta de cafè de crema de cacau i ho tornarem a cubrir amb xocolata fondant, els tornem a deixar a la nevera perquè ens quedin ben solidificats.

4. Desmotllem i servim. BONÍSSIMS!!!!























dijous, 18 de novembre del 2010

CORONA DE CUS-CUS AMB VERDURES


Aquesta recepta és d'aquelles ràpides, molt ràpides que sempre s'han de tenir de fons d'armari.
Es un plat nutritiu i equilibrat, que a mes a mes és prepara amb 10 minuts.

INGREDIENTS:
250 gr de carbassó
130 gr de pebrot vermell
90 gr de pastanaga
30 gr d'oli d'oliva
190 gr de cus-cus
190 gr d'aigua a temperatura ambient
1 culleradeta de sal
30 gr de mantega

PREPARACIÓ:
1.Posem les verdures dins del vas, les triturem 8 segons velocitat 5. Afegim l'oli i sofregim 7 minuts, 100º, velocitat 1.
2. Posem les papallones, el cus cus tot voltant, l'aigua i la culleradeta de sal, programem 3 minuts, 70º, velocitat 1. Quan acabi el temps afegim la mantega pel vocal i remenem 1 minut, velocitat 1.
Ja estarà llest per servir!!!

Nota: Jo el vaig posar en un motlle de corona perquè quedes mes bé alhora de portar-lo a la taula. Una altre cosa que us vull dir, i vaig posar l'aigua tèbia, i em vaig equivocar perque crec que em va quedar massa cuit, per això és molt important que i poseu l'aigua a temperatura ambient.




dilluns, 15 de novembre del 2010

LASANYA DE CARN I VERDURES

Aquest diumenge tenia els meus nebots en Joel i l'Arnau a dinar a casa.
I com que l'Arnau és un "forofo" de la lasanya li vaig preparar aquesta. Es una recepta de la thermomix, molt fàcil, és prepara una salsa bolonyesa i desprès nomes falta montar la lasanya, jo compro les plaques de la marca Fadaic o sino la Pavo que ja venen precuites, amb la salsa calenta no fa falta ni remullar-les.

Font: Llibre imprescindible amb thermomix

INGREDIENTS.

1 ceba gran
2 grans d'all
1 pebrot verd petit
3 o 4 pastanagues
180 gr de xampinyons frescos
1 pot de tomàquet triturat de 400 gr
500 gr de carn picada barrejada vedella i porc
1 paquet de plaques de lasanya precuites
1 fulla de llorer (opcional)
orenga
sal i pebre
50 gr d'oli d'oliva

Bexamel:

800 gr de llet
80 gr de farina
50 gr de mantega
una culleradeta d'oli d'oliva
nou moscada, sal i pebre

PREPARACIÓ:

1. Posem la ceba, amb els alls, el pebrot, les pastanagues, els xampinyons i el pot de tomàquet a dins del vas, triturem 10-12 segons a velocitat 6. Si no voleu que es notin gens les verdures tritureu-ho al 10 durant 20 segons.
Ara i posem els 50 gr d'oli d'oliva i ofegarem aquestes verdures programant 7 minuts, 100º, velocitat 1.

2. Afegirem la carn ho salpebrem i posem la fulla de llorer i l'orenga. Programem 20 minuts, 100º, gir esquerra, velocitat cullera. Quan faltin 5 minuts posarem temperatura varoma per reduïr una mica la salsa.

3. Ara untarem amb margarina el fons d'una safata, i posarem una capa de plaques de lasanya, la cubrim amb la salsa, tornem a posar una capa de plaques i així succesivament fins acabar amb una capa de plaques.

4. Sense rentar el vas i posarem la mantega i la culleradeta d'oli, programarem 1 minut, 100º, velocitat 1. Afegirem la farina i programarem 2 minuts, 100º, velocitat 2. Ara i posarem la llet, la nou moscada, la sal i el pebre, i programarem 7 minuts, 100º, velocitat 4. Els primers 10 segons posarem velocitat 5 perquè la farina ens quedi ben unida amb la llet.

5. La deixarem reposar una mitja hora perquè les plaques se'ns hidratin, li posem formatge pel cim i la gratinem una 10 minuts al forn.


BON PROFIT!!!










divendres, 12 de novembre del 2010

MAGDALENES BICOLOR

Desprès d'haver rebut el regal del meu AIG, ja tenia moltes ganes d'estrenar el motlle i el llibre de muffins que m'ha regalat la Beatriz http://www.2mandarinasenmicocina.com/
El problema era per quina recepta començar perquè totes són fantàstiques, vaig estar llegint el llibre i n'hi havía unes quantes que em cridaven mes l'atenció que altres, quin problema!!! no m'acabava de decidir!!
Però al final no vaig ser jo qui va escollir la recepta, la Sandra la meva peque (de moment té molta afició a la cuina, ho a heredat de la seva mare, jeje) em diu:
-Mama vull preparar la recepta de la pàgina 170 del llibre nou (uff problema solucionat!), i així ho vàrem fer, és una recepta molt fàcil i amb ingredients que tots tenim per casa, amb la Sandra us la recomanem!

INGREDIENTS: ( per 12 unitats)

175 gr de sucre glaç
175 gr de mantega a temperatura ambient
3 ous
175 gr de farina amb llevat incorporat (bizcochona)
2 cullerades soperes de llet
20 gr Cacao en pols

PREPARACIÓ:

Precalentem el forn a 180º

1. Jo vaig fer el sucre glaç posant-lo 15 segons a velocitat 5-10.

2. Incorporem la mantega, els ous, la llet i la farina ho remenem fins que ens quedi una mescla homogènia, 2 minuts a velocitat 3.

3. Ara separem la meitat de la mescla i la resevem en un vol. A l'altre li posarem els 20 gr de cacao en pols, i tornarem a remenar uns segons mes a velocitat 3 fins que estigui ben barrejat. Ara anirem posant una cullerada sopera de massa blanca i una altre de xocolata a cada motlle de magdalena.

4. Les posem a coure al forn a 180º durant 20 minuts.







Aquest és el motlle que em va regalar la Beatriz, va perfecte!



Nota: Quan feu magdalenes és millor posar el paper a dins d'un motlle perquè així puguen i els papers amb el pes de la massa no s'obren.
Si no mireu les fotos del llibre i veureu com són mes planeres del cim.

dimecres, 10 de novembre del 2010

YA LLEGÓ MI AIG!!!!

Ayer por la mañana estaba en el trabajo, y me llaman al mobil.

-Hola buenos dias, es usted Judith Palmada
-Si yo misma!
-Le traigo un paquete.
-Ya me pusé nerviosa porque sabía que se tratava de mi AIG, mire ahora no estoy en casa, estoy trabajando (pero mi casa del trabajo esta a tan solo 10 minutos andando) pero si quiere le indico como llegar, hasta aquí.
-Tardó como 15 minutos en llegar (claro yo no contaba con los semaforos, aparcar...)
Que nervios!, esos 15 minutos fueron eternos tenía unas ganas ya de desvelar el enigma. Al sonar el timbre, fui corriendo a abrir y que sorpresa!!!!, yo me esperaba una cajita pequeña (como de zapatos) y me encontré con una caja enorme. Que ilusión!!!, venía de Madrid y de parte de Beatriz (su nombre me sonaba), pero estaba trabajando y tenia que esperar al llegar a casa para abrir el paquete.
Cuando llegué a casa, dejé el paquete encima del sofa y me espere a que llegaran mi marido con mi hija pequeña Sandra. Al abrir la puerta Sandra enseguida lo vió.
-Mama que és ese paquete?
- Un regalo cariño
- Y de quién? Es como el paquete que le preparamos a aquella chica?
- Sí, lo mismo pero este es para nosotros.
- Puedo abrirlo?
-Claro que si!! Llevaba ya casi medio dia con el paquete a cuestas y sin poder abrirlo, me moria de ganas y de curiosidad de ver lo que contenía.
Me llegó de la mano de Beatriz, que casualmente hace un par de días entré en su blog porque vi que esta participando en una campaña de TRN que dan a provar Hamburguesas y salsichas Calvo, en la yo también participo. Os dejó el enlaçe a su blog porque vale la pena.
http://www.2mandarinasenmicocina.com/

Muchas gracias Beatriz, me ha gustado mucho tu regalo, y te agradezco mucho el tiempo que tu y tus mandarinas le habeis dedicado.

Aquí el paquete


Mi primera impresión



la targeta que desvelava su identidad



el regalo, un molde de muffins, (como sabes que me gusta prepararlos) no tardaré en estrenarlo, un libro de recetas de muffins y otros postres, fantastico me encantan los libros de cocina, un paquete de gaseosas el tigre, me van de perlas porque quiero prepara el azúcar invertido y se necessitan gaseosas, unas semillas de lino y amapola, para preparar pan otro de mis grandes vicios, y unos corazoncitos pequeños de azúcar para decorar pasteles, unos labios de Karen's cookies,también para decorar pasteles y muffins y unos moldes de papel.









Quiero agradecer a Bea todo el esfuerzo que supone organizar el AIG y el hecho de darme la oportunidad de conocer a gente nueva.




dimarts, 9 de novembre del 2010

PASTÍS DE XOCOLATA


Aquest és el pastís que vaig portar al sopar d'amigues!
Sóm un grup les dels viatges, que sempre fem trobades (nomès dones) aquesta vegada era per celebrar que ens havía vingut a visitar l'Esther una companya que per motius de feina va tenir de marxar a Ciudad Real, i entre totes la vam obsequiar amb un sopar casolà, tothom va portar una cosa preparat per ella.
INGREDIENTS:
150 gr de galetes maria
70 gr de mantega
100 gr de xocolata negre
100 gr de xocolata amb llet
50 gr de d'avellanes
500 gr de llet
60 gr de sucre
1 sobre de cuallada royal
Melindros secs per decorar
Maltessers (Galetes petites farcides de xocolata)
INGREDIENTS:
1. Triturem les galetes uns segons a velocitat 7, afegim la mantega i remenem uns segons mes a velocitat 7. Forrem un motlle desmotllable amb paper film, i farem una base amb les galetes presionant amb el cubilet. Deixem refredar a la nevera.
2. Ara ratllarem les avellanes, uns 10 segons a velocitat 5-10. Afegim les xocolates i les ratllem 10 segons a velocitat 5-10.
3. Incorporem la llet, el sucre, el sobre de cuallada i programem 7 minuts, 90º, velocitat 4.
4. Aboquem sobre la base de galetes i la deixem refredar a la nevera un mínim de 4 hores.
5. Un cop freda la desmotllem i ja la podrem decorar partint els melindros i posant-los al voltant del pastís, els lliguem amb una cinta de decoració per poder-los aguantar i posem els maltessers al cim.





Amb aquesta recepta col.laboro en el concurs que organitza Che que bo, us animo a totes a provar-ho. Gracies Nuria i Neus per animar-me!!



dijous, 4 de novembre del 2010

TRENA FARCIDA DE POMA, PANSES I ANOUS


Aquesta recepta ja és un clàssic a casa meva.
No és la primera vegada que la preparo ni tampoc serà l'última. Aquesta la vaig preparar en motiu de la castanyada (us enrecordeu) va molt bé per la gent que no els hi agraden les coses excesivament dolçes, perquè és molt suau, queda un briox molt esponjós amb un farcit molt gustós.
Us deixo un pas a pas perquè veieu que no té cap complicació alhora de donar-li la forma.
Font: LLibre pan y bolleria de thermomix
INGREDIENTS:
Briox:
150 gr de llet
50 gr de mantega
3 rovells d'ou
20 gr de llevat fresc (de fleca)
400 gr de farina de força (molt important perquè ens quedi esponjós)
50 gr de sucre + 1 pessic de sal
50 gr de mantega fossa per pintar la massa
Farcit:
300 gr de poma
50 gr de panses (previament remullades)
100 gr d'anous
50 gr de sucre moreno
canyella en pols
PREPARACIÓ:
1. Posem la llet i la mantega al vas i programem 1 minut, 37º, velocitat 2 i 1/2.
2. Afegim els rovells, el llevat i remenem 10 segons velocitat 3.
3. Incorporem la farina, el sucre i el pessic de sal, barregem 15 segons a velocitat 6. Tot seguit programem 2 minuts, velocitat espiga.
4. Estirem la massa sobre la safata del forn forrada amb paper vegetal deixant-la rectangular, la pintem amb la mantega fossa.
5. Posem la poma al vas pelada i tallada a quarts i posem un xic de suc de llimona perquè no s'oxidi i la triturem 4 segons a velocitat 4. La posem al mig de la massa, desprès continuem amb les anous també les triturem 4 segons a velocitat 4, i les posem pel cim de la poma, afegim les panses remullades i el sucre moreno, per acabar espolvoregem amb la canyella amb pols.
No us explico res mes perquè amb el pas a pas no fa falta, ja veureu que és molt fàcil.
Nota: és un postre que li podeu canviar el tipus de farcit, és poden treure les panses i posar-hi perletes de xocolata. Us la recomano per el dia que estigueu convidats i sigueu molta colla, en surten moltes racións a part d'això la gent queda al.lucinada perquè és molt espectacular.
1. Estirem la massa i la pintem amb mantega


2. Incorporem el farcit, poma, anous, panses, canyella i sucre



3. Ara li farem una talls horitzontalment sense acabar d'arribar al mig



4. Començarem a trenar, intercalant les tires d'un costat amb l'altre.





5. Veieu que és senzill, per acabar mullem amb aigua la punta per poder cellar bé la massa






6. Us té de quedar així, ara la pintem amb ou i la deixem reposar fins que dobli el seu volum.






7. Precalentem el forn a 180º.
Quan sigui calent la posem a coure 30 -35 minuts, depèn del forn. I aquí teniu el resultat final.











dimarts, 2 de novembre del 2010

GALETES DE VAINILLA

Aquest fi de setmana, ha sigut molt mogut, entre l'aniversari de la Sandra, també el de la meva germana, tot sants i la castanyada...
El meu forn no ha parat de treballar i jo tampoc!!!
Aquestes galetes les vaig fer juntament amb els panellets per portar el dia de la castanyada famíliar (tota una tradició) la meva germana s'ocupa del boniatos i les castanyes, jo dels panellets i algún pastís per celebrar els aniversaris ( a casa de dos en dos) i la resta de la família porten ratafia, o sigui que fem degustacións perque hi han opinións per tots els gustos, que si la teva es massa dolça, que si altre és massa seca, que si predomina mes una herba que altre...en fi, espero poder celebrar moltes mes castanyades ja que ens ho passem molt bé.

INGREDIENTS:

100 gr de sucre
20 gr de sucre vainillat
400 gr de farina de rebostería
250 gr de mantega a temperatura ambient
1 ou
100 gr de xocolata fondant

PREPARACIÓ:

1. Posem els sucres al vas i els pulveritzem 20 segons velocitat 5-10.
2. Afegim la resta dels ingredients i remenem 20 segons velocitat 6. Reservem la massa a la nevera uns 15 minuts perquè ens agafi cos.
3. Precalentem el forn a 180º
4. Anem estirant la massa deixant-la de mig centimetre de gruix i l'anem tallant amb els motlles de les galetes, (amb les restes de la massa torneu a fer una bola i l'estireu) les posem a la safata del forn, on previament i haurem posat paper vegetal i les posarem a coure 10-12 minuts.
5. Un cop fredes les banyem amb xocolata que l'haureu fos al microones i les deixem refredar a la nevera perquè la xocolata ens quedi pressa. Un cop la xocolata està pressa no fa falta guardar-les a la nevera, mentre estiguin en un lloc fresc n'hi ha prou.

Espero que us agradin tant com a nosaltres!!!