divendres, 31 desembre de 2010

FELIÇ ANY NOU

La cuina de l'estany us desitja que tingueu un bon any nou 2011!!!
Esperem que vingui carregat de bons sentiments, pau i amor per a tothom!!!

Judith







dimecres, 29 desembre de 2010

ASSORTIT DE FORMATGES AMB CODONY

Mes fàcil impossible!!!
A casa ens agraden molt els formatges de tots tipus, aquesta és una bona manera de presentar-los a taula, o el dia que tens un compromís i t'ofereixes a portar quelcom, aquesta és una bona opció perquè tant t'ho pots menjar com entrant o senzillament com a postres.

Espero que us agradi i BON ANY a tothom!!

INGREDIENTS:

Qualsevol tipus de formatge com més varietat millor:
Formatge de Cabra
Parmesà
Emmental
Brie
Burgos
Manchego curat, semi, fresc etç..
Codony el meu casolà la recepta aquí
Anous i pinyons
Mel opcional

PREPARACIÓ:

Tallem els formatges a daus, i els posem en un plat, tallem el codony a daus i el posem al mitg del plat acompanyat de les anous i els pinyons, si voleu podeu regar amb mel el codony i els fruits secs, això és opcional. Si us els voleu menjar com a postres jo si i posaría mel però si els voleu com a aperitiu, jo no n'hi posaría.

Nota: El formatge amb el codony convina molt bé, proveu-ho que no us decepcionarà.





dilluns, 27 desembre de 2010

PANETTONE


Què tal???
Com us a anat el Nadal, la nit bona, el tió, Santa Claus, etç... espero que molt i molt bé!!
Aquest any a casa els meu pares vam fer l'amic invisible, ja que els dos innocents que ens quedaven, aquest any ja no ho són. A una de les meves filles li va tocar la meva mare o sigui la seva àvia, com què no sabía que comprar-li, i va recòrrer a l'ajuda de la seva mare (jo). A mi no em va costar gairé trobar una cosa que li agradés molt a la meva mare un Panettone, els adora i els bombons Mon cherie també li encanten. O sigui que ens vam posar mans a l'obra i li vam fer aquest panettone a la panificadora, acompanyat d'uns Mon cherie.
L'idea la vaig treure del blog de l'Eva de Ma petite boulangerie
Aquí us deixo la nostre recepta, amb alguns canvis, també us vull dir que l'amassat el vaig fer amb la thermomix, m'agrada molt més com queda.
INGREDIENTS:
Per el poolish: (impulsor natural)
100 gr de llet tèbia
100 gr de farina de força
5 gr de llevat de força o paris
Per el panettone:
Tot el poolish
2 ous batuts
60 gr de mantega a daus a temperatura ambient
60 gr de sucre
1 polsim de sal
20 gr d'aigua d'azahar
250 gr de farina de força
15 gr de llevat de paris o de força
50 gr de panses de corint
100 gr de fruita confitada o taronja confitada tallada a dauets
PREPARACIÓ:
1. Farem el poolish el dia abans posarem tots els ingredients en un vol els remenarem bé amb una cullera i els deixem reposar tota la nit.
2.Ara posem els ous dins del vas i remenem uns segons a velocitat 3, afegim el poolish, el sucre, el polsim de sal, l'aigua d'azahar, la farina, el llevat i programem 3 minuts, velocitat espiga.Quan faltin 2 minuts anirem afegint la mantega per el bocal , les panses (previament remullades), i la fruita confitada.
3. Treièm la massa del vas i la posem dins la cubeta de la panificadora, la deixem reposar un mínim de 3 hores perquè en llebi bé. Ara posem el programa d'horneado, medio tostado. El desmotllem i el deixem refredar.
Nota: Si no teniu la thermomix posarem tots els ingredients dins la cubeta i posem el programa de pan dulce, 750gr de pes, medio tostado.











dijous, 23 desembre de 2010

GALETES DECORADES I BON NADAL A TOTHOM!!!

Avui us deixo una recepta ja clàssica a casa meva, aquest any amb les meves filles em decidit no donar felicitacions de nadal, sino donar aquestes galetes decorades amb glaça. Porten feina però també us he dir que ens ho vam molt bé preparant-les.



Desitjo un Bon Nadal per tothom!!!




La recepta aquí
Per fer la glaça, jo la faig molt a ull però us deixo una pauta:
300 gr de sucre glaç
1 clara d'ou
20 gr de suc de llimona
Colorant alimentari (vainhé)

Barregem fins veure-ho ben unit, ens quedarà espès però tingueu en compte que quan i poseu el colorant sempre ens lligarà més bé, de totes maneres podeu posar-hi una miqueta d'aigua, fins que veieu que és pot treballar bé. Jo segueixo molt el tutorial de la Bea, aquí


















dimecres, 22 desembre de 2010

PATÉ DE SALMÓ I PERNIL



Avui us deixo un entrant molt fàcil, que el podeu deixar fet d'un dia per altre, la presentació d'aquest paté sempre m'ha agradat molt i el gust és boníssim.
A casa ens el mengem amb unes torradetes, s'escampa molt bé i és molt bo, a més crec que vesteix i queda molt bé a la taula.
INGREDIENTS:
150 gr de salmó per forrar el motlle
50 gr olives negres sense pinyol
200 gr pernil dolç (york)
200 gr salmó fumat
5 fulles gelatina 10 gr
250 gr de llet
20 gr mantega
30 gr maicena
sal / pebre/ nou moscada
150 gr de nata líquida per cuinar
PREPARACIÓ:
1. Forrem un motlle de corona o de plum cake amb el salmó.
2. Triturem les olives 2 segons a velocitat 5, reservem en un vol.
3. Triturem el salmó i el pernil junts, 5 segons a velocitat 5, reservem amb les olives.
4. Hidratem les fulles de gelatina amb aigua freda.
5. Ara prepararem una bexamel, posarem la llet, la mantega, la maicena, la sal, el pebre i la nou moscada. Programarem 3 minuts, 100º, velocitat 2 ( els primers 10 segons a velocitat 5 per unir bé els ingredients).
6. Ara posarem a escòrrer la gelatina i la fonem 10 segons al microones, l'afegim a la bexamel juntament amb els 150 gr de nata, les olives, el salmó i el pernil. Remenem 20 segons a velocitat 5.
7. Aboquem aquesta mescla sobre el motlle amb el salmó i ho deixem reposar un mínim de 4 hores a la nevera.
Un cop fred desmotllem i decorem amb olives, l'acompanyem de torradetes.
Bon profit!!

dilluns, 20 desembre de 2010

FESTA SORPRESA D'ANIVERSARI!!!


Hola a totes!!!
Finalment el dissabte dia 18 de desembre vam celebrar la festa d'aniversari del meu marit en David, i l'ocasió no era per menys perquè en feia 40!!!
Desprès de tenir unes setmanes de molta feina, molts secrets i mentides piadoses amagades intencionadament al meu marit, vaig aconseguir amb l'ajuda de molta gent preparar-li aquesta petita festa d'aniversari!!!!
El problema mes gran era fer-li el pastís perquè això si que no sabía com amagar-li, però vaig demanar ajuda a la Carmen de DULCES BOCADOS la meva idea era fer un pastís cobert amb fondant perquè volía que fos espectacular, i si us he de dir la veritat, la Carmen el va BRODAR, desprès d'uns quants e-mails diguent-li les prefències i gustos del meu home vam acabar per fer-li aquest pastís que va donar la nota eròtica a la festa i la gent va quedar alucinada, a mes de ser molt atractiu era boníssim!!!
Crec que la Carmen és una artista treballant el fondant.

Us deixo l'enllaç de la Carmen perquè li pugeu fer els vostres encàrregs.
http://www.dulcesbocados.com/
Moltes gracies a tothom per la vostre assistència i moltes gracies Carmen per ajudar-me a fer realitat aquest pastís.








dimecres, 15 desembre de 2010

ROTLLETS PRIMAVERA


A casa quan anem a menjar al restaurant Xinès, sempre demanem els típics rotllets primavera farcits de verdures i carn. Feia molt de temps que tenia ganes de preparar-los, i ahir per casualitat al super vaig veure un paquet de pasta brick, és com si estigues allà a dins de la nevera esperant-me. Vaig pensar que ja era hora de fer-los. A casa ens van encantar molt més que els dels Xinos, quina diferència!!!.
Quasi no vaig tenir ni temps de fer les fotos, que les meves filles ja anaven picant mentre els fregia. Aquesta recepta la vaig treure del llibre "simplemente espectacular" de thermomix, on hi ha tota una secció dedicada al menjar Xinès. Li vaig modificar un parell d'ingredients i llestos.
Tinc una pregunta algú sabría dir-me quina és la diferència entre la pasta philo i la brick????
INGREDIENTS:
100 gr de col
1 pastanaga grossa
1 branqueta d'apit
1 ceba petita 45 gr
1 cullerada sopera de salsa de soja
50 gr de beicon
150 gr de carn picada amanida (vedella)
30 gr d'oli d'oliva
Pasta brick o philo
oli de girasol per fregir
PREPARACIÓ:
1. Posem la col a dins del vas i la triturem 3 segons velocitat 5. Reservem en un vol
2. Ara triturarem la ceba, la pastanaga, la branca d'apit 4 segons a velocitat 5. Afegim al vol on i tenim la col reservada.
3. Ara posem el beicon a dins del vas i triturem 5 segons a velocitat 5, afegim els 30 gr d'oli i fregim 3 minuts, 100º, velocitat 1.
4. Incorporem la carn de vedella ben esmicolada i la rossejarem 5 minuts, 100º, gir esquerra, velocitat cullera.
5. Afegim una cullerada de salsa de soja i programem 1 minuts 100º, gir esquerra velocitat cullera. aboquem la carn sobre les verdures reservades i anem remenant amb l'espàtula fins veure-ho tot ben barrejat. Ho posem en un colador perquè deixi anar tot l'oli i el suc de la cocció.
6. Ara tallarem la pasta brick per la meitat (són rodones) i posarem dos cullerades del farcit i anirem cargolant plegant les vores del costat perquè no ens surti el farcit al fregir-los. Per sellar bé la massa mullarem amb una mica d'aigua la punta que ens queda per poder enganxar-la a la resta de la massa.
7. Els fregirem amb oli ben calent un parell de minuts i els deixarem a sobre de paper de cuina perquè deixin anar l'oli uns momets, i ja estaràn llestos per menjar.

Nota: Són boníssims, llàstima que les fotos no els i fan justícia. Aquest any pels Reis demanaré una càmara de fotos nova, perquè aquesta que tinc no enfoca gairé bé, i tampoc m'agrada el color de les fotos.














dissabte, 11 desembre de 2010

BOLETES DE MASSAPÀ BANYADES AMB XOCOLATA







Continuem amb les receptes de Nadal, avui us deixo un postre, també molt tradicional d'aquests dies: El massapà.

Amb aquesta recepta podeu fer infinitat de postres, desde un Pa de Cadiz, a un turró de massapà i fruita, per farcir el tradicional tortell de Reis, o senzillament per fer unes figuretes....

Jo m'he decidit per fer unes boletes i banyar-les amb xocolata, m'encanta el gust del massapà amb la xocolata...

Amb aquesta recepta participo al concurs que organitza la Carol del blog Che que bo Http://carolchequebo.blogspot.com/2010/11/concurso-che-que-bo-de-recetas-con.html
INGREDIENTS:
250 gr de sucre
la pell de 1 llimona nomès la part groga
250 gr d'ametlla pelada crua
1 clara d'ou
200 gr de xocolata fondant


1. Posem el sucre al vas amb la pell de la llimona pulveritzem 30 segons velocitat 5-10.









2. Ara afegim les ametlles i tornem a programar 30 segons velocitat 6.











3. A continuació i posem la clara d'ou i rememem uns segons a velocitat 6, fins veure-ho tot ben integrat.


4. Ja tenim el massapà fet, ara ja podrem anar fent boletes. Mentre farem fondre la xocolata al microones amb molt de compte de no cremar-la, amb l'ajuda d'un escuradents punxarem les boletes i les anirem banyant amb la xocolata. Les deixem refredar una estona a la nevera perquè la xocolata solidifiqui i ja estaràn llestes per menjar.
Nota : Són delicioses!!!
Amb el massapà que us sobri el podeu guardar a dins d'uns bossa de plàstic a la nevera. És conserva 15 dies ben llargs.











dijous, 9 desembre de 2010

"MANTECADOS"


Quan arriba el pont de la Purisima, és pot dir que el Nadal ja és aquí.
A mi aquests dies m'agrada començar a preparar els menús de Nadal, fi d'any....els reis...
I també aprofito per començar a elaborar alguns dels postres d'aquests dies, què és poden tenir fets amb antel.lació.
Avui us deixo una recepta molt tradicional del Nadal, a casa no i falten mai els "Mantecados", aquesta recepta és molt senzilla i és conserven 15 dies a ben bé a dins d'una llauna, també els podem envolicar amb paper de seda, queden molt vistosos i són boníssims.
INGREDIENTS:
30 gr de sucre glaç
80 gr de vi sec olorós (jo un oporto)
1 pessic de sal
200 gr de mantega de porc (llard)
400 gr de farina de reposteria
200 gr de sucre glaç per rebosar
Paperets de colors per envolicar (opcional)
PREPARACIÓ:
1. Si no tenim sucre glaç el farem amb un moment posant-lo al vas i programant 30 segons, velocitat 5-10 progressiva. Reservem en un vol.
2. Ara posarem 30 gr de sucre glaç + 80 gr de vi + el pessic de sal. Programem 2 minuts, 37º, velocitat 4.
3. Incorporem la mantega de porc i programem 20 segons velocitat 4 per integrar bé els ingredients.
4. A continuació i posem la farina i amassem 1 minut, velocitat espiga.
5. Treiem la massa la posem en un plat tapada amb film i la deixem reposar a la nevera, 1 horeta.
Precalentem el forn a 180º
6. Ara posem la massa al mitg de dos film i amb un corró l'anem estirant, fins deixar-la d'un centimetre de gruix, amb el mateix tap de la thermomix anem tallant la massa, fins que s'acabi. Les posem a la safata del forn previament forrada amb paper sulfuritzat o paper de forn i les deixarem coure de 13 a 15 minuts.
7. Les retirem del forn i un cop fredes les arrebossem amb sucre glaç.








dissabte, 4 desembre de 2010

POMA AL MICROONES AMB CREMA ANGLESA

Hola!!
Desprès de quasi una setmana de no públicar res, al final m'he decidit per explicar-vos aquest postre tant senzill que em va ensenyar la meva mare. És molt bo i no és gens empalagós us animo a provar-lo i el millor de tot és que amb un moment el tens preparat.

INGREDIENTS: (per 4 persones)

4 Pomes golden o reineta ( 1 x cap)
canyella amb pols
sucre
moscatell al gust

Crema anglesa:
6 rovells d'ou
600 gr de llet
100 gr de sucre
1 culleradeta de vainilla

PREPARACIÓ:

1. Farem la crema anglesa, i la deixarem refredar a la nevera, millor d'un dia pel altre.
Posarem tots els ingredients dins del vas i programarem 7 minuts, 90º, velocitat 4.

2. Ara prepararem les pomes, les pelarem els i treièm els cors i les tallem a làmines ben finetes, tant com puguem. Les anirem posant en un motlle apte pel microones farem una capa de poma espolvoregem amb sucre i canyella, una altre capa de poma i així succesivament fins acabar-les. Al final de tot les ruixem amb moscatell i les tapem. Les posarem a coure el microones durant 10-12 minuts (depèn de la potència, el meu és de 850W) i amb 10 minuts em queden cuites.

3. Un cop el microones acaba el temps de cocció deixarem reposar el recipient a dins una estona fins que és refredi una miqueta.
Un cop tèbi ja és podrà treure i montar el plat, banyant-les amb la crema anglesa.

És un postre molt senzill, sa i bo!!

Aquí teniu les pomes en cru abans d'anar al microones, el meu recipient és de ceràmica.