dilluns, 28 de febrer del 2011

CREPS


El Circulo Whole Kitchen per aquest mes de febrer ens invita a preparar tot un clàssic de la gastronòmia francesa, LES CREPS.
La massa en si no té cap complicació és molt senzilla de fer i la ventatja que té és que la pots farcir de moltes maneres, dolç, salat, amb licors, flamejades etç...
Aquí us deixo la meva recepta:
INGREDIENTS:
500 ml de llet
250 gr de farina de rebostería
2 ous
1 cullerada d'oli d'oliva
un polsim de sal
Farcit:
Crema de cacau (nutella)
Aranyons o fruits vermells etç..
PREPARACIÓ: (amb thermomix)
1. posem tots els ingredients al vas i programem 20 segons velocitat 4. Retirem i deixem reposar mitja hora abans d'utilitzar.
2. Ara escalfarem una paella amb un pinzell l'untem amb mantega, i aboquem un parell de cullerots (cucharon) i la deixem coure, un cop estigui cuallada la girem per rossejar de l'altre costat i posem una cullerada sopera de crema de cacau, o el farcit escollit, la pleguem per la meitat i la posem en un plat, acabem de decorar i ja estarà llesta per servir.
BON PROFIT!!
Aquí la massa, jo la guardo sempre a la nevera amb una ampolla de vidre, així se'm conseva 3, 4 dies.



dijous, 17 de febrer del 2011

CARN MACERADA




La recepta que us deixo avui, a casa l'anomenem la carn de la Marina (una nostre amiga) perquè sempre què fem trobades ella ens porta aquesta carn, és molt senzilla de fer i la podem tenir preparada d'un dia per altre així ens agafa més el gust i olors de les espècies. És menja freda i és ideal per entrepans.
Us animo a totes a preparar-la perquè és boníssima.

Gracies Marina per compartir amb totes nosaltres la teva recepta estrella!!!


INGREDIENTS:

1 paquet de "codillo de jamón asado"

herbes provençals de bona qüalitat (jo les vaig comprar a l'herbolari)

oli d'oliva de qüalitat

pebre vermell

pebres de diferents tipus


PREPARACIÓ:

1. Tallem la carn ben fineta la posem en un recipient que és pugui tapar i l'amanim amb oli, els pebres i les herbes provençals, anem fent capes fins acabar la carn, tapem el recipient i la deixem amasserar a la nevera un mínim de 24 hores perquè s'impregnin bé els gustos i les olors de les herbes.


Nota: us puc assegurar que a casa meva és un vist i no vist.

BON PROFIT!!











dilluns, 14 de febrer del 2011

COPES DE MADUIXES AMB NATA


Qui és pot resistir a una copa de maduixes amb nata????
Avui per celebrar Sant Valentí, us deixo aquest postre tan senzill de fer i alhora tant deliciós!!
INGREDIENTS: (per 4 copes)
500 gr de maduixes
El suc d'una llimona
sucre al gust (uns 100gr)
250 gr de nata per montar de 35 % materia grasa mínim
PREPARACIÓ:
1. Netegem i tallem les maduixes, les posem en un vol, espolvoregem amb el sucre i afegim el suc de la llimona, remenem i les deixem reposar unes quantes hores (millor d'un dia per altre, així deixen anar més aigua).
2. Posem les papallones al vas, la nata ben freda de la nevera i una cullerada de sucre glaç, posem la màquina a velocitat 3 i 1/2 sense programar temps, quant no esquitxi trèiem el cubilet i anem mirant pel bocal, quant ens començi a quedar la nata enganxada a les parets del vas, voldrà dir que ja la tenim montada, parem i la posem en una màniga pastissera per poder decorar les copes.
Quan montem nata no podem posar-hi temps perquè depèn molt de la qüalitat de la nata, de lo freda que estigui etç. També és molt important controlar-la perquè si ens passem de temps ens quedarà mantega.
FELIÇ DIA DE SANT VALENTÍ A TOTHOM!!!





dimarts, 8 de febrer del 2011

"BIZCOCHO" A LA TASSA

Mireu quines tasses tant guapes que els i va "cagar el tió" a les meves filles. La veritat és que feia dies que us les volia ensenyar, però no trobava cap recepta que em fes el pes per poder lluir-les.
Ahir a la delegació de thermomix ens van donar un petit llibre amb tot de receptes per poder fer a casa amb la mainada, són un resum de receptes molt senzilles que les poden fer ells solets perquè estàn molt ben explicades, i aquesta n'és una. La recepta original és prepara amb la thermomix baby, però jo us ho poso més fàcil i l'he preparat directament a la tassa sense embrutar res més. Crec que és un bon berenar, sa i ràpid de preparar.

Espero que us agradi!!

INGREDIENTS:

1 tassa que pugui anar al microones
1 ou
4 cullerades de llet
3 cullerades d'oli
3 cullerades rases de sucre
2 cullerades de cacao en pols (cola-cao, nesquik, valor)
4 cullerades rases de farina
1 culleradeta de llevadura química (royal)

PREPARACIÓ:

1. Untem la tassa amb oli de girasol, posem l'ou a dins i amb una forquilla remenem bé, desprès afegim la llet, el sucre i el cacao, tornem a remenar fins veure els ingredients ben units, a continuació afegim la farina i el llevat, remenem fins integrar bé tots els ingredients i el posem a coure a dins del microones durant 3 minuts.
La deixem refredar una estoneta i decorem amb fideus de xocolata, perletes de colors etç...




Nota: Mireu quina cara d'angelets que fan les nenes de les tasses, m'encanten semblen els meus dos bitxos de casa, jejeje

dilluns, 7 de febrer del 2011

ARRÓS CALDOS AMB TOMÀQUET

Au vinga!!
Començem la setmana amb una recepta molt fàcil i molt bona. Aquest cop l'he preparat amb el thermomix, ja que tinc un munt de clientes que em demanen receptes fàcils i ràpides pel dia a dia.

INGREDIENTS:

1 ceba
2 grans d'all
200 gr de tomàquet triturat o sencer natural
50 gr d'oli d'oliva
400 gr d'arrós
1.200 litre d'aigua
2 culleradetes de sal
alfabregà (opcional)

PREPARACIÓ:

1. Posem la ceba partida, els alls i el tomàquet al vas triturem 5 segons a velocitat 5. Abaixem amb l'espàtula la resta dels ingredients de les parets i tapa del vas, afegim l'oli i programem 7 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.

2. Ara incorporem l'arrós, l'aigua tèbia, la sal, i l'alfabregà. Programarem 17 minuts, 100º, gir esquerra, velocitat 1. Ho servim en una safata i ja estarà llest.

Nota: si voleu anar mes ràpid podeu deixar fet el sofregit el vespre per l'endemà, desprès nomès tindreu d'escalfar-ho una mica i continuar amb el pas 2.






divendres, 4 de febrer del 2011

PASTÍS DE FORMATGE A LA PANIFICADORA

A casa ens agraden molt els pastissos de formatge, aquesta recepta la vaig veure en una revista, jo li he fet algunes modificacions, com ara el vaig coure a la panificadora, en lloc del forn i vaig canviar el recuit que portava la recepta original pel formatge fresc, a veure que us sembla a casa a sigut un vist i no vist, entre ahir a la tarda i avui al matí ens l'hem cruspit tot, tot, tot.....

INGREDIENTS:

500 gr de formatge fresc (burgos)
150 gr de sucre
La pell d'un llimona sense gens de part blanca (ens amargaría)
La pell d'una taronja també sense gens de part blanca
Una miqueta de sucre avainillat (opcional)
4 ous
100 gr de nata líquida
150 gr de galetes maria
70 gr de mantega a temperatura ambient

PREPARACIÓ: (com sempre he adaptat la recepta a la thermomix)

1. Amb el vas ben sec i posem les galetes i programem 10 segons a velocitat 7. Afegim la mantega i programem 10 segons + a velocitat 7.
Amb aquesta pasta de galetes forrem el motlle de la panificadora fent pressió, reservem a la nevera.

2. Ara posarem el sucre al vas i pulveritzarem 20 segons velocitat 5-10 progressiva. Afegirem les pells dels cítrics i tornarem a programar 20 segons a velocitat progressiva 5-10.

3. Afegirem el formatge, els ous, el sucre avainillat, la nata líquida i remenarem durant 20 segons a velocitat 5, fins veure els ingredients ben units i barrejats.

4. Aboquem aquesta mescla al motlle de la panificadora i posem el programa "horneado" (a la meva pani és el 12) esperem que acabi i el deixem refredar a dins, un cop fred desmotllem amb compte i l'acompanyem de confitura (això també és opcional, perquè les meves filles se'l menjaven sense) ja que els cítrics li donen un gust molt bo!

Nota: Us volía dir a totes les que teniu la TMX que no tingueu por de provar qualsevol recepta, que l'important és còneixer bé la màquina i que la thermomix s'adapti a vosaltres, no vosaltres a ella.








dimarts, 1 de febrer del 2011

ARRÓS NEGRE

Avui us deixo una recepta molt tradicional, a casa sempre que faig arrós me'l demanen negre, és veu que aquesta meva recepta els hi agrada molt de fet l'he adaptat als gustos de la meva família.
Us en deixo la recepta:

INGREDIENTS:

200 gr de gambes (poden ser congelades)
1 sèpia bruta o neta (si la poseu neta tindreu de posar-hi un sobre de tinta)
1 calamar gran tallat a rodelles
500 gr de musclos
6 salsitxes partides per la meitat
1 ceba
200 gr de tomàquet triturat
1 pebrot
400 gr d'arrós

PREPARACIÓ:

1. Pelarem la gambes i en reservarem els cossos. Amb els caps i les cloves en farem un fumet amb la thermomix. Posarem els caps i les cloves + 500 gr d'aigua i programarem 5 minuts, 100º, velocitat 4. Netejarem els musclos i els posarem al recipient varoma, reservarem.

2. Mentre en una paella farem el sofregit de tomàquet i ceba amb el pebrot tallat petitet, sal i pebre. (Jo el faig amb la thermomix i sempre en tinc de congelat, és molt més pràctic i ràpid).

3. Ara la thermomix amb el fumet ja s'haurà parat, li programarem 10 minuts, temperatura varoma, velocitat 1 i posarem el recipient amb els musclos al cim perquè s'obrin.

4. En una cassola, anirem rossejant les saltsitxes, la sèpia i el calamar un cop cuit i afegirem el sofregit i deixarem fer la xup-xup una estoneta, incorporarem la tinta de la sèpia o la bossa de tinta i ho deixarem una estona més que és cogui la tinta.

5. Mirarem que els musclos estiguin oberts i els reservarem. Colarem el fumet i el reservarem.

6. Ara a la cassola i afegirem l'arrós i el saltejarem una miqueta perquè ens agafi bé el color negre de la tinta, i afegirem el fumet reservat més 400 gr mes d'aigua ho salarem al gust i deixarem coure l'arrós uns 20 minuts, fins que veièm que està al punt, afegirem els cossos de les gambes i pararem el foc, el deixarem reposar 5 minuts abans de servir.
Adornem amb els musclos.

Nota: Si voleu el podeu aromatitzar amb zafrà a casa ens agrada posar-hi suc de llimona pel cim.

BON PROFIT!!!!