dijous, 31 març de 2011

MAGDALENES DE DÀTILS, PINYONS I XOCOLATA

Aquestes magdalenes van ser un èxit total!!!
Els hi vaig portar per esmorzar a les meves companyes de Thermomix el dilluns al matí a la delegació.Feia molt de temps que les tenia a pendents i quan em vaig decidir a fer-les van volar tothom les va trobar boníssimes.
Per tant segur, segurissim que repetirem!!!

INGREDIENTS:
150 gr de xocolata fondant
90 gr de dàtils sense ós
2 ous
100 gr de mantega a temperatura ambient
125 gr de sucre
200 gr de farina de repostería
1 cullerada de llevat químic (royal)
1 raig de suc de llimona
30 gr de pinyons

PREPARACIÓ:
Precalentem el forn a 180º

1. Ratllem la xocolata al vas 4 segons al turbo. Retirem i reservem
2. Trinxem els dàtils 4 segons al turbo. Reservem
3. Posem les papallones, els ous i programem 3 minuts, velocitat 3.
4. Afegim la mantega i programem 2 minuts, 50º, velocitat 3.
5. Retirem les papallones i afegim la xocolata, els dàtils, el sucre, la farina , el llevat, el suc de llimona i els pinyons. Remenem 15 segons a velocitat 3. Repartim aquesta amb motlles de magdalenes i les posem a coure al forn durant 15 minuts.

Nota: Per dins ens tenen de quedar humides semblen crues però no, és la textura que han de tenir, semblant al brownnie.

BON PROFIT!!




dijous, 24 març de 2011

ESPIGUES DE PA D'ESPELTA - DOLÇA o SALADA ???




Aquestes espigues de pa, donen molt de joc perquè les pots farcir del que més t'agradi, són ràpides i molt fàcils de fer i agraden a tothom a grans i petits. Aquesta recepta la fem en una classe de cuina thermomix i la veritat us he dir que tothom surt entusiasmat i molt content de tenir la thermomix a la seva cuina, per mi és un gran "pinxe" que t'ajuda molt i et treu molta feina del cim.

Quina versió us agrada més, la dolça o la salada????


INGREDIENTS:


50 gr de xocolata fondant

50 gr de panses

un grapat de nous

50 gr de formatge emmental

50 gr tacos de pernil salat

100 gr d'espelta en gra

40 gr de llevat fresc

400 gr de farina de força

260 gr d'aigua tèbia

1 culleradeta de sal

1 ou per pintar


PREPARACIÓ:

Negreta
1. Posem la xocolata al vas i la ratllem 10 segons a velocitat 5. Retirem i reservem.

2. Sense rentar el vas, posem el formatge i el trinxem 5 segons al 5. Retirem i reservem.

3. Ara posem l'espelta en gra i en farem farina programant 30 segons velocitat 5-10.

4. Afegim l'aigua tèbia, el llevat i barregem 15 segons a velocitat 3.

5. Incorporem la farina, la sal i amassem 1 minut, velocitat espiga. Retirem la meitat de la massa del vas, i la que ens queda a dins li afegim les panses, xocolata i les anous partides (jo amb les mans) amassarem 30 segons a velocitat espiga, retirem del vas i acabem d'unir amb les mans.

6.Posem l'altre meitat de la massa a dins del vas i afegim el formatge i el pernil, amassem 30 segons a velocitat espiga. Retirem del vas i acabem d'unir amb les mans.

7. Formem les espigues així i les pintem amb ou. Les deixem reposar 30 minuts i les posarem a coure al forn 20-25 minuts a 200º.

















dimarts, 22 març de 2011

COCA DE TARONJA I XOCOLATA


Bé aquesta coca ja és un clàssic a internet, però és normal ja que és molt i molt bona, el gust que li dona la taronja és boníssim a més queda molt esponjosa, aquest cop l'he decorat amb xocolata, espero que us agradi!!
Font: llibre imprescindible amb thermomix
INGREDIENTS:
250 gr de sucre
1 taronja de suc
3 ous
100 gr d'oli de girasol o mantega fosa
1 iogurt natural
250 gr de farina
1 sobre de llevat químic (royal)
1 polsim de sal
Xocolata fondant al gust
PREPARACIÓ:
1.Posem els ous amb el sucre i la taronja partida amb pell a dins del vas i programem 3 minuts, 37º, velocitat 5.
2. Afegim l'oli + el iogurt natural i remenem uns segons a velocitat 2 i 1/2.
3. Incorporem la farina el llevat i el polsim de sal remenem 15 segons a velocitat 2 i 1/2. Acabem d'unir amb l'espàtula i la posem a coure al forn 30 minuts a 180º.
4. Fem fondre la xocolata al microones amb compte de no cremar-la i l'aboquem pel cim de coca.
BON PROFIT!!!



dijous, 17 març de 2011

NUGGETS

Qui no ha anat mai al McDonald's i s'ha menjat uns nuggets????

A casa les meves filles sempre demanen nuggets quan anem a menjar ràpid, els i encanten i no sé perquè però jo com a mare penso que són mes sans que les hamburgueses. Doncs realment és una recepta ben fàcil de fer i molt econòmica, ja n'havía provat uns altres feia temps que portaven all aquí i no ens acavaben d'agradar, però aquests són realment deliciosos!!!
Proveu-los i veureu que no us decepcionaran!!!

INGREDIENTS:

1 pit de pollastre (280 gr)
100 gr de formatge gouda
1 ou
sal i pebre al gust

Per arrebossar:
farina
ou
pa torrat


PREPARACIÓ: (amb thermomix)

1. Posem el formatge al vas i el ratllem a velocitat 5-7 uns segons.

2. Afegim el pit de pollastre tallat a trossos, l'ou, la sal i el pebre i remenem 20 segons velocitat 5-7.

3. A continuació anem fent boles i les aplanem amb la mà, les passem per farina, ou i pa torrat.

4. Les fregim amb abundant oli calent i ja estaràn llestes per menjar.

BON PROFIT!!!
Nota: Si no teniu la thermomix no us preocupeu són realment fàcils de fer, li demaneu al carnisser que us trituri el pit i us ratlli el formatge, desprès nomès tindreu de fer la massa a casa.

















dilluns, 14 març de 2011

SUC DE MANGO, TARONJA I MADUIXES

Ahir per esmorzar vaig fer aquest suc integral de mango, taronja i maduixes. És boníssim i molt sa, si teniu l'oportunitat proveu-lo perquè val molt la pena.


INGREDIENTS:

1 mango pelat i tallat
2 taronges pelades sense gens de part blanca
1/2 llimona pelada sense gens de part blanca
7 o 8 maduixes uns 200 gr
100 gr de sucre
500 ml d'aigua
1 safata de glaçons

PREPARACIÓ:

1. Posem tots els ingredients al vas i programem 30 segons velocitat 5.
2. A continuació programem 2 minuts, velocitat 5-10, i ja el tindrem a punt per degustar.







divendres, 11 març de 2011

PA INTEGRAL AMB ANOUS, PIPES I SÈSAM


Avui us porto un pa integral, bé no sé, si ben bé és integral, la farina la vaig comprar al Lidl i la traducció és Salvat de Blat, pel color sembla integral però l'olor que desprenia al coure'l era ben diferent a la de un pa normal. A mi personalment m'ha agradat molt però també us vull dir que l'he tunejat una miqueta, li he afegit les anous, les pipes de girasol i el sèsam i crec que això li ha donat un toc especial.
No us passa que els pans integrals us costen de menjar, són eixuts i fan bola a la boca, però aquest us puc assegurar que gèns ni mica, ara veureu perquè.
Aquí en teniu la recepta.
INGREDIENTS:
400 gr de farina de salvat de blat (abaix us he deixat foto de la farina en concret, ja porta el llevat incorporat)
140 gr de llet
140 gr d'aigua
25 gr de mel
40 gr d'oli de girasol
10 gr de sèsam (un grapat)
25 gr de pipes de girasol pelades ( 2 grapats)
40 gr d'anous pelades
2 culleradetes de sal
PREPARACIÓ:
1. Posem la llet, l'aigua al vas i programem 2 minuts, 37º, velocitat 2. Per atemperar els líquids, afegim la mel i l'oli, remenem uns segons a velocitat 3.
2. A continuació afegim les anous i triturem 20 segons a velocitat 7. Afegim les pipes, el sèsam, la farina, la sal i remenem 20 segons velocitat 6. Tot seguit programem 2 minuts, velocitat espiga. Deixem reposar la massa dins del vas fins que llevi una horeta aproximadament.
3. Un cop a llevat trèiem la massa del vas i l'amassem una miqueta amb les mans, engrassem la cubeta de la panificadora amb oli, i deixem la massa a dins la pintem amb llet i posem anous i pipes per decorar. La deixem llevar 3 horetes més o menys a dins la panificadora, tot seguit posem el programa horneado (la meva pani és el núm 12) el deixem refredar sobre una reixeta perquè no ens quedi humit, i ja estarà llest per menjar.
Nota: És una massa molt pringosa potser no vaig fer bé la proporció de farina i líquid, però si us unteu les mans amb oli és pot arribar a manejar bé. Jo la vaig deixar tota la nit dins la panificadora, la vaig programar perquè a les 6 del matí cogués el pa així quan m'he llevat tota la casa feia olor de pa i hem tingut l'esmorzar calent a taula. S'han d'aprofitar les avantages que tenen aquests petits electrodòmestics.









dijous, 10 març de 2011

MIL FULLS DE PATATA AL VAPOR AMB OUS


Mireu quina recepta tant bona i fàcil, aquest mil fulls jo acostumaba a fer-lo al microones, però aquest cop vaig pensar que al vapor també podria quedar molt bé, i no em vaig equivocar, per acompanyar-lo vaig fer aquests ous aprofitant també el vapor. Les meves filles els van batejar com ous magdalena, jajaja
INGREDIENTS:
Patates
crema de llet
mozzarella o qualsevol formatge ratllat
sal, pebre, oli
ous
PREPARACIÓ:
1. Posem un raig d'oli a cada motlle perquè l'ou no s'enganxi, i posem l'ou i sal. Reservem.
2. Pelem i tallem les patates a rodelles molt fines, ara en un motlle (els meus individuals, però també és pot fer en un de gran de plum-cake) anem posant una capa ben fina d epatates un raig de crema de llet sal pebre i el formatge ratllat, anem fent capes amb el mateix ordre fins acabar els ingredients.
3. Posem 1 litre aigua al vas i programem 7 minuts, temperatura varoma, velocitat 1. Quan l'aigua ja bull posem el recipient varoma al cim amb el mil fulls de patata al recipient varoma (el fondo) i els ous a la safata del varoma (el prim), tapem i programem 30 minuts, varoma, velocitat 2. Quan portin 12 minuts de cocció retirarem la safata del varoma amb els ous i deixarem que el mil fulls s'acabi de coure. Passat el temps de cocció comprovem que la patata estigui cuita i ja estarà llest per menjar.
Nota: Els ous amb 12 minuts queden al punt, la clara ferma i el rovell tou si us agraden mes cuits deixeu-los 15 minuts.












dilluns, 7 març de 2011

FLAM DE BURGOS AMB COULIS DE FRUITS DEL BOSC


Mireu quin postre més bo!!
A més de senzill boníssim, el contrast dels fruits vermells amb el formatge de burgos casa a la perfecció, a mi personalment m'ha agradat molt, espero que a vosaltres també us agradi.
Font: llibre de cuina regional de canaries
Anem per la recepta.
INGREDIENTS:
5 fulles de gelatina grans o 10 de petites
100 gr de llet condensada
500 gr de nata
250 gr de formatge de burgos
Coulis de fruits del bosc:
250 gr de fruits del bosc (poden ser congelats)
150 gr de sucre
el suc de 1/2 llimona
PREPARACIÓ:
1. Posem les fulles de gelatina a hidratar amb aigua freda.
2. Ara posarem la llet condensada + la nata al vas i programem 6 minuts, 90º, velocitat 1.
3. Afegim la gelatina ben escòrreguda i programem 10 segons velocitat 7.
4. Incorporem el formatge de burgos i remenem 30 segons velocitat 7.
5. A continuació o posem amb vasets individuals i els posem a la nevera a cuallar ( 3 hores mínim)
Coulis de fruits del bosc
6. Posem els fruits a dins del vas + el suc de llimona + el sucre i programem 15 segons velocitat progressiva 5-10.
7. Abaixem la resta dels ingredients dels vas cap a les ganivetes i programem 5 minuts, 90º, velocitat 3. Pasem per un colador xinès per eliminar la resta de llavors i reservem fins que estigui fred.
8. Desmotllem el flam i el servim acompanyat del coulis.
Una delicia!!









dijous, 3 març de 2011

BRIOIX A LA PANIFICADORA


Hola!!
Porto uns dies bastant liada, i amb el rotllo de la setmana blanca i les nenes per casa no tinc temps de fer gaires coses, ni de dedicarme al blog, però avui m'he proposat fer una entrada i aquest matí amb l'ajuda de la meva filla petita ens hem decidit per fer aquest brioix, per berenar. L'he deixat tot el matí a dins de la panificadora perquè llevès i al migdia l'hem posat a coure.
Espero que us agradi!!!
INGREDIENTS:
150 gr de llet
50 gr de sucre
50 gr de mantega
3 rovells d'ou
20 gr de llevat de fleca (fresc)
350-400 gr de farina de força ( depèn la que admeti)
1 pessic de sal
PREPARACIÓ:
1. Posem la llet, el sucre i la mantega al vas i programem 1 minut i mitg a 37º per atemperar els líquids a velocitat 2 i 1/2.
2. Afegim el llevat i els rovells remenem 10 segons velocitat 4.
3. A continuació incorporem la farina i el pessic de sal, remenem 10 segons velocitat 6 i tot seguit programem 2 minuts, velocitat espiga.
4. Trèiem la massa de vas i la posem a la cubeta de la panificadora, la deixem reposar fins que dobli el seu volum 2 hores o mes perquè el resultat sigui bo. Un cop a llevat posem la panificadora en marxa al programa "Horneado".
5. Un cop cuit el trèiem de la panificadora i el deixem refredar sobre una reixeta perquè no ens quedi humid, espolvoregem amb sucre glaç i ja estarà llest per menjar.
BON PROFIT!!

Jo li he volgut donar forma de trena un cop tenim la massa a punt l'estirem com si fos un caneló i la dividim amb tres part iguals



A continuació l'unim per un extrem i començem a trenar com si fèssim una trena de cabell.





Un copben trenada la posem a la cubeta de la panificadora i la deixem reposar tota l'estona que li faci falta, penseu que com mes estona llevi més bo serà el resultat i mes esponjós ens quedarà.