dimarts, 31 maig de 2011

ENROTLLATS


 Aquesta recepta és d'aquelles que no deixaria mai de fer-la, és bona, ràpida i no sé perquè a casa sempre que preparo aquests tipus de sopar els i encanta, sobretot per mirar el partit davant la tele no necessites ni plat,  aquests frankfruts em decidit anomenar-los enrotllat's per la manera com és preparen.
Font: Magazine thermomix Setembre 2010


INGREDIENTS:

90 gr de llet
20 gr de sucre
60 gr de mantega a temperatura ambient
20 gr de llevadura
1 ou gran o 2 petits + 1 per pintar
300 gr de farina de força
1/2 culleradeta de sal
Frankfurts

PREPARACIÓ:

1. Posem la llet, el sucre i la meitat de la mantega al vas. Programem 1 minut, 37º, velocitat 2.

2. Afegim el llevat, l'ou i remenem 3 segons velocitat 3.

3. Afegim la farina, la sal programem 3 minuts, velocitat espiga i anem afegint pel bocal la resta de la mantega. Deixem reposar la massa a dins del vas fins que dobli el seu volum. ( 1 hora a proximadament, depèn de la temperatura ambient)

Precalentem el forn a 200º

4. Un cop a llevat sobre una superfície enfarinada posem la massa i l'estirem amb un corró tenim de deixar-la en forma de rectangle. Ara anirem fent tires d'uns 2 cm d'ample. Anirem enrotllant cada tira de pasta a un frankfurt com un espiral. Els posem a la safata del forn (previament forrada amb paper vegetal) i els deixem llevar 15-20 minuts +.

5. Els pintem amb ou i els posem a  coure 15 minuts al forn.

BON PROFIT!!!

Nota: Si no voleu posar-hi frankfurts també els podeu fer amb botifarra fresca.



Aquí aquesta foto la mà de la Sandra la meva petita que sempre li agrada acompanyar-los amb ketchup
 Com podeu veure queda una massa molt tova i esponjosa.

dimecres, 25 maig de 2011

CLAFOUTIS

 El C.Whole Kitchen per aquest mes de maig ens invita a preparar tot un clàssic de la repostería francesa el Clafoutis.

Tot i que mai havía preparat aquest postre quan vaig veure en el foro la proposta d'aquest mes vaig dir que ja era hora de provar-la, la recepta que jo he preparat al final la vaig treure d'un llibre de la Thermomix tot i que és molt igual a la que elles ens proposaven en el foro.
Que us puc dir d'aquest pastís té una textura molt semblant al flam, no és gèns complicat de fer i amb ingredients que totes tenim per casa, és pot fer de diferents fruites, pera, poma, plàtan i coco, mores, frambuesa etç...

Font: Llibre Thermomix viajera (receptes de tot el mòn)

INGREDIENTS:

100 gr de sucre
80 gr de farina de repostería
30 gr de farina d'ametlles
3 ous
40 gr de mantega
500 gr de llet
30 gr de licor de cireres (Kirsh) (opcional)
Cireres per cobrir el motlle

PREPARACIÓ:

1. Posem el sucre al vas i programem 15 segons velocitat 7-10. Retirem una cullerada sopera.

2. Afegim la llet, els ous, la farina, la farina d'ametlla, la mantega, el kirsh i programem 7 minuts, 80º, velocitat 3.

3. Mentre posarem mantega al fons del motlle i l'enfarinarem, anirem posant les cireres deshosades (jo les vaig partir amb un ganivet) al motlle, abocarem la mescla sobre les cireres i la posarem a coure 15 minuts al microones. La deixem refredar del tot, demotllem i espolvoregem amb el sucre glaç reservat.

Nota: Jo la vaig fer al microones però la recepta original va 35-40 minuts al forn a 180º. Però ahir feia molta calor i em va fer mandra encendre el forn, jeje..



dijous, 19 maig de 2011

ALL I OLI


Aquí teniu una recepta típica catalana, molt bona per acompanyar carn a la brassa no té cap complicació però a vegades és difícil d'elavorar per el perill de que és talli.
Aquesta recepta és fa amb la thermomix, t'agilitza molt més el treball ja que si la fessim manual tindriem d'estar molta estona remena que remena, he provat altres receptes també de la thermomix i per mi aquesta és infalible si seguiu les indicacións al peu de la lletra no se us tallarà mai.
Ingredients necessitem els miníms ja ho diu el seu nom all i oli.


INGREDIENTS:

50 gr d'alls pelats
50 gr d'oli d'oliva verge
250 gr d'oli de girasol
el suc de mitja llimona
1 culleradeta de sal (petita)

PREPARACIÓ:

1. Posarem una gerra al cim de la tapa del thermomix polsarem la tecla bàscula i pesarem l'oli de girasol. Reservarem.

2. A continuació posarem els alls, l'oli d'oliva, el suc de llimona i la sal. Programarem 3 minuts, velocitat 5. Quan acabi farem baixar la resta dels ingredients del vas i la tapa, comprovarem que ens a quedat ben triturat com una pasta si no tornarem a triturar-ho tot una altra vegada.

3. Ara posarem les papallones, tapem el vas i posem el cubilet boca avall programem 3 minuts velocitat 3, anem abocant l'oli resevat al cim de la tapa del thermomix fins que no ens en quedi gens, esperarem que acabi el temps.

4. Obrirem la tapa farem baixar la resta dels ingredients del vas i programarem 10 segons velocitat 2 i 1/2. El posem dins d'un morter i ja estarà llest per menjar.

dijous, 12 maig de 2011

PASTÍS DE IOGURT I FRUITA I 2 ANIVERSARI DEL BLOG!


 
Avui fa dos anys que vaig decidir obrir aquest blog en principi l'ideea era poder recopliar totes les meves receptes de cuina,  però el que mai em vaig pensar era que pogués arribar tant luny, còneixer tanta gent de diferents llocs, països i poder compartir les meves receptes amb totes vosaltres i apèndre tant de cada una de vosaltres.
Gracies per estar aquí, espero poder seguir molts anys més amb vosaltres cada dia.
Amb aquesta recepta participo en el concurs que fa l'Angie pels seus 1.000 seguidors.

Aquesta és una de les meves primeres receptes de cuina i per mi una de le millors. Em recorda els meus primers "pinitos" a la cuina, però si us he de ser sincera no té res a veure amb la primera vegada que la vaig preparar, ara ja sóc tota una amateur, jajaja...


INGREDIENTS:

1 paquet de galetes maria
75 gr de mantega a temperatura ambient
500 ml de llet
60 gr de sucre (al gust)
1 iogurt natural
1 paquet de "postre de iogurt royal"
Fruita variada
1 sobre de gealtina per cobrir pastíssos

PREPARACIÓ:

1. Posem les galetes dins el vas de la thermomix i les ratllem a velocitat 7, afegim la mantega i tornem a remenar a velocitat 7 uns segons. Amb aquesta mescla forrem el fons un motlle (desmotllable) reservem a la nevera.

2. Ara posarem els 500 ml de llet + el sucre + el iogurt natural + el sobre de postre royal al vas i remanem 2 minuts a velocitat 3. Aboquem aquesta mescla sobre la base de galetes i reservem a la nevera unes 2 hores fins que estigui qüallat.

3. Ara prepararem la cobertura del pastís, sense desmotllar-lo anirem decorant-lo amb la fruita. Mentre en una cassó posarem 250 ml d'aigua, 2 cullerades de sucre, el suc de mitja llimona i el sobre de preparat per cobrir pastíssos remenarem fins veure-ho ben unit i ho posarem al foc fins que arrenqui el bull, el deixarem refredar uns 5 minuts i  ho abocarem amb molt de compte a sobre el pastís amb les fruites. Reservem a la nevera fins el moment de servir.


BON PROFIT!!!

 Us deixo una foto del sobre de preparat de iogurt i més avall el del sobre de gelatina per cobrir els pastíssos



dilluns, 9 maig de 2011

AMANIDA DE MADUIXES I FORMATGE FETA


- A qui no se li posa bé, una bona amanida amb aquesta calor???
A mi personalment aquets tipus d'amanida que convinen fruita i vegetals m'encanten, les trobo molt refrescants, sanes, originals i fàcils, és a dir un todo en uno, jejeje...
Us animo a provar-la!!!

INGREDIENTS:

Enciams variats ( fulla de roure, francès, escarola...)
tomàquets cherry
maduixes
formatge feta amb oli (va en un pot de vidre, amacerat amb oli i herbes)
Vinagreta:
Oli d'oliva verge extra
sal
vinagre de mòdena

PREPARACIÓ:

Posem els enciams en un vol gran, afegim els tomàquets cherry tallats per la meitat, el formatge feta i les maduixes també partides.
Preparem la vinagreta, barregem tots els ingredients en un vol petit i condimentem l'amanida amb aquesta vinagreta.

BON PROFIT!!!

Nota: També li poseu afegir goji

dijous, 5 maig de 2011

PIZZA


Aquesta és la meva aportació al concurs que organitza l'Alicia del blog Las recetas de Alicia en motiu del seu primer aniversari.
Aquesta pizza la van elaborar exclusivament les meves filles, com que amb la massa que faig ens en surten dues de grosses és pot dit que són pizzes per compartir i elles per diferenciar quin costat és el de cada una i van posar un frankfurt al mitg.

INGREDIENTS:

Per la massa:

200 gr d'aigua
50 gr d'oli d'oliva
25 gr de llevat fresc
1 culleradeta de sal
400 gr de farina de força

Farcit:

Tomàquet ratllat
mozzarella ratllada
Emmental ratllat
frankfurt
pernil dolç
beicon a tires
Orenga

PREPARACIÓ: (amb thermomix)

1. Posem l'aigua, l'oli al vas i programem 1 minut, 37º, velocitat 2. Quan acabi el temps incorporem el llevat i remenem 4 segons a velocitat 4.

2. Tot seguit i afegim la farina i el llevat, programem 1 minut, vas tancat, velocitat espiga. La deixem reposar uns 30 minuts.

Precalentem el forn a 200º

3. Dividim la massa en dos i en fem una bola, l'estirem amb el corró o amb les mans (és una massa molt elàstica) li podem donar la forma que vulguem rodona o quadrada, i anirem posant els ingredients, primer el tomàquet ratllat, a sobre la mozzarela, desprès el pernil tallat petit, el beicon, el frankfurt i per acabar l'emmental ratllat i l'orenga.
La posem a coure 25 minuts a 200º.

Nota: l'única diferència que hi ha d'un costat a l'altre és que la Xènia si posa l'emmental pel cim i la Sandra no

BON PROFIT!!!

dimecres, 4 maig de 2011

PA DE MOTLLE


 Avui us deixo un de pa de motlle, moltes de vosaltres que em còneixeu i em seguiu ja sabeu que m'agrada fer pa i expèrimentar amb les masses, aquesta recepta és de la thermomix concretament del libre "pan y bolleria". Però jo com sempre he fet de les meves i l'he cuit a la panificadora, la cubeta és perfecte per fer aquests tipus de pa. Així també li donem una mica de sortida a la panificadora que a vegades són electrodomèstics que els tenim una mica abandonats.


INGREDIENTS: ( per 1 pa d'un Kilo)

350 gr d'aigua mineral
20 gr de sucre
20 gr de mantega de porc (llard)
40 gr de llevat fresc
600 gr de farina de força
10 gr de sal
mantega per engrassar el motlle

PREPARACIÓ:

1. Posem l'aigua, el sucre, el greix de porc al vas i programem 2 minuts, 37º, velocitat 1.
2. Afegim el llevat fresc i remenem 10 segons a velocitat 3.
3. Incorporem la meitat de la farina i programem 15 segons a velocitat 6.
4. Afegim la resta de farina, la sal i programem 3 minuts, vas tancat, velocitat espiga.
5. Deixem reposar la massa a dins del vas fins que dobli el seu volum. Quan surti la massa per dalt el bocal, la trèiem, li donem forma cilindrica i la posem dins la cubeta de la panificadora, la tornem deixar llevar fins que dobli el seu volum.
6. Un cop a doblat la posem a coure 1 hora al programa 12 "Horneado". Acabat el temps de cocció el trèiem de la cubeta i el deixem refredar sobre una reixeta.

Nota: Si el poseu a coure el forn primer el tindrem de preescalfar a 200º i coure'l de 30 a 40 minuts. És una massa que lleva molt ràpid, a mi em va crèixer tant i tant que al courel'a em va quedar enganxada a la tapa de la cubeta, per tant us recomano que en feu 2 pans de 500 gr cada un.

Us deixo un pas a pas: