dilluns, 27 de juny del 2011

COCA DE SANT JOAN


Bé, desprès d'un munt de dies sense públicar avui per fi us deixo aquesta coca que la vaig preparar per Sant Joan, la veritat ja he vist que moltes de vosaltres també la teniu públicada però penso que tothom té la seva manera particular de fer-la i decorar-la o sigui que aquí us deixo la meva recepta.
Espero que us agradi!!!


INGREDIENTS:

Per la massa:
La pell de mitja llimona nomès la part groga
200 gr de llet
1/2 culleradeta de sal
1 cullerada de sucre avainillat
50 gr de mantega
1 ou
25 gr de llevat prensat fresc
350 gr de farina de força
2 cullerades soperes de sucre

Per decorar:
Crema pastíssera
fruita confitada
sucre

PREPARACIÓ: (amb thermomix)

1. Posem les dos cullerades de sucre al vas juntament amb la pell de la llimona, ratllem 20 segons velocitat 5-10.

2. Afegim la llet, la sal, el sucre avainillat, la mantega i programem 1 minut, 37º, velocitat 3.

3. Incorporem l'ou i la llevadura programem 20 segons velocitat 3. Afegim la farina i remenem 15 segons velocitat 6.

4. A continuació amassem programant 2 minuts, velocitat espiga. Deixem reposar la massa al vas fins que dobli el seu volum (1 hora aprox)

5. Forrem la safata del forn amb paper vegetal,  posem la massa al cim i l'estirem donant-li forma ovalada o rectangular deixant-la d'uns 2 cms de gruix. La decorem amb la crema o senzillament amb les fruites confitades i el sucre, la deixem llevar una horeta més.

Precalentem el forn a 180º

6. Posem la coca a coure uns 30 minuts aproximadament, i ja estarà llesta per devorar.

Bon profit!!!

Aquí us deixo una  foto de la massa ja llevada, li donem forma decorem i ja cuita.


dilluns, 20 de juny del 2011

SALTEJAT D'ALBERGINIA

Qui es pot resistir a un saltejat??
Es una recepta de thermomix ràpida, comode i sana a més de molt bona. A casa ens les mengem així acompanyades d'un tros de carn o peix però si voleu aquesta recepta també va molt bé per fer farcits, amb empanaedes, pasta de full etç...

INGREDIENTS:

400 gr d'albergínia
200 gr de ceba
50 gr d'oli d'oliva
1 grapat de pinyons
sal i orenga

PREPARACIÓ:

1. Tallem les albergínies a rodelles i les salem perque deixin anar l'amargor, les rentem amb aigua i les posem al vas programem 4 segons a velocitat 4. Retirem i reservem.

2. Ara posem la ceba i programem 4 segons a velocitat 4, afegim les albergínies, l'oli, la sal, el pebre, el grapat de pinyons i una culleradeta d'orenga. Programem 25 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat cullera. Un cop a acabat el temps les posem al cistellet perquè escorrin tot l'oli.

BON PROFIT!!!

dissabte, 11 de juny del 2011

COCA DE FULL FARCIT DE CREMA

 Hola a tothom!!!

Em tindreu de disculpar que aquests dies públiqui tant poc, com moltes ja sabeu em dedico al mòn de l'estètica i aquests dies per mi és temporada alta hi ha molta feina (i que duri) entre comunións, casaments, batejos i la revetlla de Sant Joan que ja la tenim aquí a la cantonada....
Per això avui us deixo una recepta molt ràpida, fàcil ja que no disposo de massa temps i molt bona. 
Espero que la disfruteu tant com nosaltres, bon cap de setmana!!!!


INGREDIENTS:

1 base de pasta de full millor rectangular (lidl)
Ametlla làminada o en granet
Unes perletes de xocolata (opcional) (la recepta original nomès porta ametlles làminades)
Crema del farcit:
300 gr de llet
2 ous
100 gr de sucre
1 culleradeta de aroma de vainilla o sucre avainillat
30 gr de maizena

Per cubrir:
20 gr de nata líquida
1 rovell d'ou


PREPARACIÓ:

1. Farem la crema pastissera posant tots els ingredients a dins del vas i programant 6 minuts, 90º, velocitat 4. La deixem referedar una miqueta en un vol tapat amb film transparent perquè no s'ens formi crosta.

2. Precalentem el forn a 200º

3. Forrarem la safata del forn amb paper vegetal, agafarem la pasta de full i la partirem per la meitat pel llarg. La posem sobre la safata del forn i escampem la crema pel cim, ara amb l'altre meitat de la massa cubrim la crema i amb una forquilla sellem la massa de les vores perquè no s'ens obri al coure'la.

4. Barrejarem la nata i el rovell en un vol. Pintarem la superfície de la coca i posarem l'ametla en granet i les perletes de xocolata, la posem a coure al forn un 18-20 minuts si veièm que és torra  molt ràpid la tapem amb paper d'alumini, perquè acabi de coure.

BON PROFIT!!!




dijous, 2 de juny del 2011

MADUIXES AL NATURAL I EN SORBET



 Tot i que aquesta recepta me l'ha passat una meva clienta de thermomix, quina casualitat al fer-la!!  Me'n vaig adonar que era la mateixa recepta que fan un famós restaurant de la Garrotxa amb dues estrelles Michelin, que casualment i vaig estar fa pocs dies en el banquet d'un casament. Es clar no fa falta dir que a la cuina i tenen un parell de thermomix treballant ( i no és broma!!)
Gracies Paquita per compartir aquesta recepta amb tots nosaltres, de segur a casa meva la repetiré un munt de vegades perquè els i va encantar!!

INGREDIENTS:

1kg de maduixes
100 gr de sucre o 120 gr (depèn de la dolçor de les maduixes)
50 gr d'aigua
10-15 fulles de menta

PREPARACIÓ: (amb thermomix)

1. Posem 250 gr de maduixes al vas juntament amb el sucre, l'aigua i les fulles de menta. Programem 5 minuts, temperatura varoma, velocitat cullera. Un cop a acabat el temps deixem refredar una miqueta i triturem 1 minut velocitat 5-10.
-Sense thermomix posem les maduixes amb l'aigua el sucre, les fulles de menta en un cassó a coure al foc uns 6 minuts, deixem refredar una miqueta i triturem amb el pimer.


2. En una plata i posem la resta de la maduixes netes i tallades, afegim el coulis de maduixes pel cim i les deixem reposar a la nevera d'un dia per altre.

BON PROFIT!!!