dimecres, 28 de setembre del 2011

BUNDT CAKE de MEL I ESPÈCIES


 Feia molt de temps que li anava al darrera a un motlle de Bundt, sempre que entrava als vostres blogs i  veia els bundt que preparàveu en quedava enamorada i jo sense cap motlle a casa per poder preparar-lo a més sempre dèieu lo fàcil que era desmotllar-los i teníeu tota la raó, aquests motlles són increïbles a part de tenir un desmotllat perfecte tenen un disseny espectacular.
Casualment buscant un motlle de galetes amb forma de carbassa a la botiga My lovely food em vaig topar amb aquest Bundt era una promoció o sigui que era el moment de comprar-lo!! I aquí el teniu, vaig fer la recepta que venia a l'etiqueta del motlle, la vaig modificar a la meva manera i la veritat és que va quedar boníssim!!
També vull  dir-vos que estaré fora 3 dies a Mallorca amb les meves amigues i aprofitaré per conèixer a la Teresa del blog Los postres de Teresa que va ser el meu AIG de l'any passat i em fa moltíssima il.lusió conèixer-la personalment !!
A més s'ha portat molt bé, quan li vaig dir que hi anàvem em va començar a enviar informació a on comprar les millors ensaïmades, les Albarca tant típiques de l'illa, la sobrassada que m'encanta!! (tornaré amb 4 kilos de més)
Bé, us deixo la recepta hi ha la tornada us faré 5 cèntims del viatge!!


INGREDIENTS:

250 ml d'aigua calenta
2 culleradetes de cafè soluble
170 gr de sucre
100 gr de mel
4 ous
125 ml d'oli de girasol
375 gr de farina
1 sobre de llevadura química (royal)
1 sobre de gaseosas (el tigre)
1/2 culleradeta de sal
Un polsim de pebre de Jamaica
Clau en pols (jo li vaig posar canyella)

PREPARACIÓ: (Thermomix)

Precalentem el forn a 180º

1. Posem els ous amb el sucre al vas i programem 4 minuts, 37º, velocitat 3. Desfem el cafè soluble a l'aigua calenta l'afegim als ous juntament amb la mel i l'oli remenem uns segons a velocitat 3.

2. En vol barregem la farina, amb la llevadura, els sobres de gasesosa, el pebre i la canyella. Afegim a la barreja d'ous i remenem 15 segons a velocitat 2 i 1/2.

3. Aboquem sobre el motlle de bundt prèviament untat amb mantega i enfarinat. El posarem a coure 35-40 minuts a 180º. Comprovem el punt de cocció amb una agulla o escuradents i el trèiem del forn el deixem reposar 10 minuts, el desenganxem dels costat fent moure el motlle i el deixem refredar completament.

BON PROFIT!!




dilluns, 26 de setembre del 2011

MONGETES SALTEJADES AMB PERNIL de JABUGO

 Comencem la setmana i la proposta d'avui és salada.
Aquesta recepta és senzillament deliciosa la vam fer a les classes del 3=10 i va ser un èxit espaterrant. Si no us agraden les mongetes proveu-les d'aquesta manera que segur que les trobareu boníssimes. A casa quan feia mongeta bullida les meves filles arrugaven el nas, el dia que els i vaig posar aquestes mongetes a taula no sé si és perquè les tallem en juliana i queden diferents però fins i tot sucaven pa a la safata, jeje.

INGREDIENTS: ( 4 persones)

500 gr de mongeta Perona tallada en juliana ( venen un aparell per tallar-les)
1 pebrot verd italià
1 ceba gran
1 gra d'all
55 gr d'oli d'oliva
1 paquet de daus de pernil de Jabugo

PREPARACIÓ:

1. Tallem les mongetes en juliana i les posem al recipient varoma.

2.Posem la ceba, l'all i el pebrot al vas triturem 3 segons a velocitat 5. Afegim 30 gr d'oli d'oliva, una mica de sal i pebre i programem 25 minuts, temperatura varoma, velocitat 1, deixem el recipient varoma al seu lloc perquè és coguin les mongetes.

3. Quan acabi el temps trèiem el varoma de sobre i retirem el sofregit. Afegim 25 gr d'oli d'oliva i posem el pernil programem 5 minuts, temperatura varoma, gir esquerra i velocitat cullera.

4. Incorporem el sofregit i les mongetes i saltegem 5 minuts, temperatura varoma, gir esquerra i velocitat cullera. Ja estaran llestes per servir a taula.

Suggeriments:  Podeu d'aprofitar el vapor per fer-hi un peix a la papillot a sobre la mongeta, així ja teniu tot el dinar o sopar enllestit.

BON PROFIT!!!



dijous, 22 de setembre del 2011

PETIT SUÏS DE MADUIXA




 Hola!!
No us passa que llegint una revista o llibre de cuina trobeu una recepta que us entra pels ulls, però que un cop la prepares i la tastes veus que el resultat no és el que t'esperaves?
Doncs bé això va ser el que em va passar amb aquesta recepta, vaig  seguir les indicacions al peu de lletra i no em va convèncer potser canviant-li algun ingredient o temps de triturat canviaria....la textura, perquè el gust el té molt bo però la textura no és la del petit suïs autèntic!
Quan la vaig veure el magazine de Thermomix vaig pensar de seguida amb les meves filles que són unes amants dels petit suïs, però quan se'l menjaven em van dir -Mama!! aquest petit suïs ja és bo, però no en tornis a fer més!! ( o sigui a casa meva això vol dir NO M'AGRADA!!)
Aquí en teniu la recepta potser a vosaltres us agradaràn més que a nosaltres.

INGREDIENTS: (6 racions)

120 gr d'aigua
1/2 sobre de gelatina de maduixa 40 gr
200 gr de formatge cremós ( tipus Philadelphia)
100 gr de nata
20 gr de sucre

PREPARACIÓ:

1. Posem l'aigua a escalfar programem 2 minuts, 100º, velocitat 1.

2. Afegim per aquest ordre, la gelatina, el formatge, la nata i el sucre remenem 20 segons a velocitat 5.

3. Aboquem en vasos i el deixem reposar un mínim de 2 hores a la nevera fins que qualli.


Nota: Més fàcil impossible!!

BON PROFIT!!

dimarts, 20 de setembre del 2011

PASTÍS VASC


Aquesta recepta em porta un munt de records, primer perquè és una de les preferides del meu marit i desprès perquè la feia al principi de ser casada i d'això ja fa 16 anys. No sé perquè vaig deixar de fer-la, potser  per la feina em portava, però de cop i volta un dia mirant en una carpeta de receptes que tinc la vaig trobar, em va fer tanta gracia que em vaig posar mans a l'obra, amb l'ajuda del meu "pinxe" de cuina  la thermomix vaig anar més ràpid i no se'm va fer tant pesat com recordava.

INGREDIENTS:

crema pastissera:
400 gr de llet
75 gr de sucre
2 ous
30 gr de maicena
1 sobre de sucre vainillat o una cullerada
massa:
200 gr de sucre
la pell d'una llimona
230 gr de farina de repostería
200 gr de mantega a temperatura ambient
2 ous ( 1 per pintar el pastís)
2 rovells
50 gr de ron

PREPARACIÓ:

1. Farem la crema posant tots els ingredients a dins del vas i programant 7 minuts, 90º, velocitat 4. Reservem en un vol i la tapem amb film perquè no ens faci crosta del cim. Rentem i aixuguem el vas.

Precalentem el forn a 200º

2. Ara farem la massa posant el sucre i la pell de la llimona al vas i pulveritzant 30 segons a velocitat 5-10. Afegim la farina  la mantega i remenem uns segons a velocitat 4.

3. Programem 4 minuts a velocitat 4, i de mica en mica anirem afegint l'ou, els rovells i el ron per el bocal.

4. Engrasem i enfarinem un motlle desmotllable, posem la meitat de massa a dins i amb una cullera anem cobrint el fons i les parets. Reservem la resta de la massa en una màniga pastissera.

5. Aboquem la crema sobre la massa (no fa falta que sigui freda del tot, pot estar tèbia) sense arribar al canto del motlle. Ara anirem posant pel cim la massa restant la que tenim a la  màniga pastissera, anirem cobrint la crema és igual si ens queda algun tros sense massa amb l'escalfor del forn s'escampa ella sola i acaba tapant tota la crema.

6. Pintem al superfície  amb ou  i introduïm al forn 10 minuts a 200º i desprès l'abaixem a 180º 25 minuts més.

Nota:  Si vèieu que us queda molt torrada tapeu-la amb un tros de paper d'alumini i continueu amb la cocció.





dimarts, 13 de setembre del 2011

ALBERGÍNIES FARCIDES DE TONYINA



Aquesta recepta és molt bona, per mi són unes de les millors albergínies farcides que he menjat, són lleugeres i molt gustoses.
Aquesta recepta la vaig treure del magazine thermomix del mes d'agost.


INGREDIENTS: ( per 4 persones)

2 albergínies
1/2 culleradeta de sal
35 gr d'oli d'oliva
1 gra d'all
150 gr de ceba tallada a quarts
200 gr de tomàquet madur natural tallat a daus
1/2 culleradeta de sucre
4 fulles de alfàbrega fresca
pebre negre
120 gr de tonyina de llauna amb oli ben escorregut
formatge ratllat per gratinar

PREPARACIÓ:

1.Partim les albergínies per la meitat i les buidem amb una cullera o ganivet reservem la polpa. Les salem lleugerament i les posem al recipient varoma boca avall.

2. Posem l'all i l'oli al vas, triturem 3 segons velocitat 6. Sofregim 3 minuts, varoma, velocitat 1.

3. Incorporem la ceba i trocegem 6 segons a velocitat 4.

4. Posem el recipient varoma al seu lloc i programem 5 minuts, varoma, velocitat 1.

5. Retirem el recipient varoma, obrim el vas  afegim la polpa de l'albergínia i triturem 3 segons, velocitat 4.

6. Afegim el tomàquet triturat, la sal, el sucre, l'alfàbrega tallada amb les mans i el pebre. Situem el recipient varoma al seu lloc i programem 12 minuts, varoma, velocitat 1.

7. Un cop han passat els 12 minuts, retirem el recipient varoma i afegim la tonyina la vas remenem 3 segons a velocitat 3. Col.loquem les albergínies en una plata i les anem farcint les espolvoregem amb el formatge ratllat i les gratinem just abans de menjar.

BON PROFIT!!!




dilluns, 12 de setembre del 2011

AIG 2011

Ja el tenim aquí!!!!
Un any més ja a arribat l'amic invisible gastronòmic, crec que moltes de nosaltres ja l'esperavèm, m'agrada molt participar-hi perquè es una manera de conèixer gent nova, nous blogs de cuina, més receptes.....jejeje
Ja estic esperant a veure qui em tocarà , que li regalaré??? qui serà??? d'aprop??? o de lluny???
I com no!!! També penso d'on vindrà el meu regal, qui serà el meu amic/ga invisible....
Bé també us vull comentar que si teniu un blog relacionat amb la gastronomía i voleu participar-hi encara teniu temps fins el 30 de setembre, aquest any l'anfitriona és la Joana del blog Mis recetas bordadas  doneu-li una ullada i el disseny del logo l'ha fet la Carol que també té un blog fantàstic Desing with love aprofito per donar-li les gracies per aquest disseny tant divertit que a creat aquest any.

I al meu amic/ga invisible nomès voldría dir-li que amb qualsevol cosa típica de la seva regió estaré molt contenta que m'encanten els llibres de cuina, els motllos de qualsevol tipus color o forma.... i que no pateixi que segur que m'agradarà molt que el fet de preparar-lo i dedicar-li una estona ja li estaré molt agraïda.

Judith

divendres, 9 de setembre del 2011

PASTÍS OREO

 Ja tornem a ser fi de setmana!!!
El dilluns  tot tornarà a la normalitat, tot i que jo ja fa dies que vaig acabar les vacances les nenes tornaran a l'escola i tots tindrem uns horaris a complir i unes obligacions, que fins ara a casa meva és xauxa!!!
Aquests últims dies han sigut bastant agobiants per elles (que ja tenen ganes de tornar a l'escola) i per nosaltres les mares que ja tenim ganes que de mica en mica tot torni al seu lloc.
Bé per despedir aquesta etapa de mandritis acumulada m'he decidit fer aquest pastís d'oreos.
Espero que us agradi i bon cap de setmana!!!!

INGREDIENTS:

2 paquets de galetes oreos 300 gr aprox
70 gr de mantega a temperatura ambient
150 gr de xocolata blanca
500 gr de nata líquida
250 gr de llet
250 gr de formatge fresc (tipus philadelphia)
2 sobres de cuajada
70 gr de sucre

PREPARACIÓ:

1. Posem 200 gr de galetes oreos a dins del vas les trinxem uns segons a velocitat 7. Afegim els 70 gr de mantega i remenem uns segons + a velocitat 7. Amb aquesta pasta farem la base del pastís pressionant amb una cullera perquè ens quedi ben enganxat , reservem a la nevera.

2. Ara posarem la xocolata al vas i li donarem un parell de cops de turbo per trinxar-la. Afegim la resta dels ingredients i programem 10 minuts, 100º, velocitat 3.

3. Aboquem aquesta mescla sobre la base de galetes i la deixem refredar a temperatura ambient, un cop estigui una mica tèbia la decorarem amb la resta de galetes oreo pressionant al cim perquè ens quedin clavades, reservem a la nevera un mínim de 3 hores perquè ens qualli ben bé i sigui ben fresqueta alhora de consumir.

BON PROFIT!!!





dimarts, 6 de setembre del 2011

COCA DE CEBA I BEICON

 Avui us deixo una coca de ceba molt bona, aquesta recepta la vam preparar ja fa temps a les classe de cuina econòmica és fàcil es prepara amb ingredients que tots tenim per casa i amb un resultat espectacular, la recepta original no portava beicon però com sempre us dic deixeu còrrer l'imaginació i poseu al cim el que vulgueu!!

Espero que us agradi tant com a  nosaltres!!!

INGREDIENTS:

Massa:
50 gr d'oli d'oliva
50 gr de greix de porc o llard
100 gr d'aigua
300 gr de farina de força
20 gr de llevat fresc
1 culleradeta de sal

Pel farcit:
750 gr de ceba
30 gr d'oli d'oliva
2 culleradetes de sal
pebre negre
3 ous
50 gr de daus de beicon (opcional)

PREPARACIÓ:

1. Farem la massa posant tots el líquids al vas, l'oli, el greix, l'aigua i programem 1 minut, 37º, velocitat 2.

2. Afegim la farina, el llevat i la sal. Programem 20 segons a velocitat 6. Retirem del vas i reservem.

Precalentem el forn a 200º

3. Posem la cebes partides per la meitat al vas i triturem 3 segons a velocitat 5. Amb l'espàtula farem baixar la resta de ceba de les parets i tapa afegim l'oli, una culleradeta de sal i programem 12 minuts, varoma, velocitat 1.

4. Mentre estirarem la massa ben fina a la mateixa safata del forn previament forrada amb paper vegetal. Un cop la ceba està cuita l'aboquem per sobre la massa, posem el beicon pel cim i reservem.

5. Posem els ous al vas, una culleradeta de sal i programem 5 segons a velocitat 5. Aboquem els ous per sobre la massa amb la ceba i el beicon espolvoregem amb pebre negre i la posem a coure al forn durant 25 minuts.


Us deixo un pas a pas:





Molt i molt bona!!!

dijous, 1 de setembre del 2011

PINYA "COLADA"


Us enrecordeu de l'anunci de la pinya colada???
Fa anys que no en veig d'aquesta beguda i va haver-hi un temps que era ben famosa, i de cop i volta a ben desaparegut o encara existeix???
Bé aquest estiu m'ha donat per experimentar en cockteleria i aquí teniu el resultat d'aquella famosa beguda.....

INGREDIENTS: ( 8 persones)

400 ml de llet de coco (la comercialitzen en llaunes)
350 gr de pinya al natural
100 gr de sucre (opcional)
100 gr de ron blanc
500 gr de gel

PREPARACIÓ: (Thermomix)

1. Posem el sucre, la pinya, el gel al vas i programem 1 minut, velocitat 5-10.

2. Afegim la llet de coco i el ron remenem uns segons a velocitat 3.

3. Servim al moment.

Molt bona però si no us agrada el coco millor què us absteniu perquè predomina molt el gust!!