dimarts, 29 novembre de 2011

COCA DE POMA I CANYELLA



 L'altre dia fent endreça de nevera vaig veure que tenia una base de pasta de full a punt de caducar i tenia de donar-li sortida o llençar-la. Em vaig decidir per fer aquesta coca és super senzilla i ràpida. Us deixo un pas a pas perquè val més una imatge que mil paraules.

INGREDIENTS:

1 base de pasta de full (la meva del lidl)
3 pomes golden pelades i tallades
sucre moreno
50 gr de mantega tallada a daus
Canyella en pols

PREPARACIÓ:

Precalentem el forn a 180º

1. Obrim la massa, posem la poma tallada a un costat de la massa, a sobre la poma el sucre la canyella i els daus de mantega. A l'altre costat de la massa li farem uns talls en horitzontal tancarem i amb una forquilla la sellem. Posem a  coure al forn 15-20 minuts a 180º.
Mes fàcil i ràpid impossible!!!





dissabte, 26 novembre de 2011

PASTÍS DE XOCOLATA FARCIT DE PROFITEROLES DE NATA

 Fi de setmana, avui us deixo un postres molt ràpid, fàcil i molt bo!!!
Aquesta recepta ja la tenia però l'he renovat una mica i m'agrada molt més aquesta, per tant anul·lo l'entrada antiga i us deixo la nova. Proveu-la!!!

INGREDIENTS:

1 paquet de galetes maria
50 gr d'avellanes torrades
80 gr de mantega
1 sobre de flam per 8 persones (royal)
500 gr de llet  a temperatura ambient
500 gr de nata líquida a temperatura ambient
200 gr de xocolata fondant
100 gr de xocolata amb llet i avellanes
1 paquet de profiteroles de nata congelats

PREPARACIÓ:

1.Posem les galetes juntament amb les avellanes al vas, trinxem 7 segons a velocitat 10. Afegim la mantega i programem 7 segons a velocitat 7. Posem aquesta massa a la base d'un motlle desmuntable (amb film a sota és més fàcil desmotllar-la) i anem pressionant amb una cullera perquè ens quedi ben compacte. Reservem a la nevera.

2. A continuació posem les xocolates al vas i li donem 3, 4 cops de turbo per triturar-la. Afegim la llet i la nata, el sobre de flam i programem 10 minuts, 100º, velocitat 4.

3.Mentre anirem posant les profiteroles sobre la base de galetes, quan acabi la Thermomix abocarem amb molt de compte la barreja a sobre la base de galeta i profiteroles. La deixem refredar i quallar a la nevera un mínim de 4 hores.

4.Un cop ben fred desmotllem i servim, ja estarà llest per menjar. Si voleu el podeu decorar amb nata.

Nota: És molt important que les profiteroles siguin congelades perquè no suren i ens ajuden a refredar més ràpid la mescla així ens qualla més ràpid. Desprès si la llet i la nata no són a temperatura ambient tindreu de programar 2 minuts + per tal que la màquina arribi a 100º sinó no us quallarà bé.

Us deixo un petit pas a pas:



dijous, 24 novembre de 2011

ROTLLETS DE POLLASTRE FARCITS AL VAROMA

 Avui us deixo una recepta per fer al varoma.
Ja sabeu que el varoma és el recipient per coure al vapor de la Thermomix. Com que moltes em digueu que no l'utilitzeu gaire m'he decidit per presentar-vos aquesta recepta  ja que  penso que la cuina al vapor l'hauriem de tenir més present a les nostres cuines perquè és més sana, ràpida i perquè no!! també original!!

INGREDIENTS:

2 pits de pollastre oberts (el més fins possible)
4 talls de pernil salat
4 talls de pernil dolç (York)
8 talls de beicon
4 talls de formatge
500 gr de mongeta verda

PREPARACIÓ:

1. Posem 1 litre d'aigua al vas a escalfar 7 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.

2. Mentre anirem preparant el rodó de pollastre, posarem el pollastre salpebrat per les dues cares sobre un film de cuina, tot seguit i posem el pernil salat,  a sobre i posem el formatge, per acabar el pernil dolç, els talls de beicon els posem a la punta i anem enrotllant amb l'ajuda del film així quan acabem el beicon ens quedarà per fora el pollastre. (mireu foto) els reservem a dins del varoma. Tallem les mongetes i també les posarem a dins del varoma.

3. Ara amb l'aigua ja calenta posem el varoma a sobre i programem 25 minuts, varoma, velocitat 2. També o podríem fer tot amb fred desprès als 25 minuts li tindríeu de sumar els 7 d'escalfar l'aigua o sigui 32 minuts.

Nota: També o podeu fer amb filet de gall d'indi o filet de porc. I podeu posar les verdures que vulgueu i si voleu aprofitar més el vapor encara a dins del vas i podeu posar el cistellet amb uns ous.


dilluns, 21 novembre de 2011

JA A ARRIBAT EL MEU AIG 2011!!!

Per fi!!!
Desprès d'uns dies d'espera avui al matí m'ha trucat un noi dient-me que em portava un paquet però jo no era a casa, quins nervis!!! perquè ja m'he imaginat que només podia ser el tan esperat regal del meu AIG. Però tot té solució em quedat que a primera hora de la tarda em portaria el paquet i així a sigut.
Per fora el paquet no hi havia cap nom o sigui que fins que no l'he obert i he llegit la carta que hi havia a l'interior no he sabut qui era. És diu Merce i el seu blog és El rinconcito de Gema no el coneixia però us  recomano que li feu una visita perquè té coses molt interessants.
Us deixo unes quantes fotos dels meus regalets, tots molt útils un oli d'oliva extra verge de gran qualitat, unes galetes decorades per ella mateixa moníssimes i un llibre de carns que segur que no tardaré a estrenar.
Gràcies Merce!!!

També aprofito per donar les gràcies a la Joana pel gran esforç que suposa organitzar un AIG.



 Mireu quines galetes tant maques, són boníssimes per berenar me'n he menjat una amb un cafetó i estava boníssima!!!



dimarts, 15 novembre de 2011

PA RÚSTIC


 Avui és dia 15 Sant Albert!!
Com molt sabeu els fogons de la bordeta i el blog de xocolata desfeta sempre ens proposen una recepta pel dia 15 de cada mes La recepta del 15 aquest mes ens proposaven fer pa, i no m'hi vaig poder resistir. Tot i què és la primera vegada que i participo a casa som molt tradicionals i ens agrada molt el típic pa de pagès o rústic o sigui que no em va ser difícil escollir recepta.
Cada cop m'agrada mes fer masses de pa sobretot  quan veus que allò que surt del forn ho has fet tu mateix és una gran satisfacció personal. I desprès aquella oloreta que deixa anar per per tota la casa, tots venen com mosques a la cuina a veure que en surt del forn!!

Font: Llibre Pan y bolleria de thermomix


INGREDIENTS:

Massa mare: ( fer-la el dia abans)
50 gr d'aigua
5 gr de llevat fresc de fleca
1 cullerada sopera de mel
110 gr de farina de força

1. Posem tots tots els ingredients a dins del vas i amassem 2 minuts, velocitat espiga. Reservem en un vol tapat amb film transparent, com a mínim 12 hores.

Massa de pa:
300 gr d'aigua
20 gr de llevat fresc
540 gr de farina de força
2 culleradetes de sal (20gr)

PREPARACIÓ:

1. Introduïm en el vas la massa mare, l'aigua, el llevat fresc, la farina, la sal i amassem 5 minuts, velocitat espiga. deixem reposar a dins del vas un mínim de 2 hores. (Us té de sortir la massa pel vocal de la màquina) (Mireu fotos)


2. Treièm la massa amb molt de compte la posem sobre una superfície enfarinada i li donem forma de bola, li fem uns talls a sobre i la deixem reposar sobre la safata del forn fins que dobli el seu volum.

Precalentem el forn a 200º

3. L'espolvoregem amb aigua i la posem a coure 30-40 minuts, depèn del forn. A mitja cocció abaixem la temperatura del forn  a 180º.

Nota: si voleu un pa més cruixent podeu posar un vol amb aigua a dins del forn, i amb un pulveritzador anar-lo ruixant.




dijous, 10 novembre de 2011

CREMA DE CARBASSA I BRÒQUIL AMB FARIGOLA


M'agrada cuinar amb productes de temporada, aprofitar el que ens ofereix cada estació per fer plats típics de cada època de l'any, ara a la tardor tenim les carbasses juntament amb els boniatos, les castanyes, els bolets i també el bròquil és típic de la tardor, encara que tot l'any se'n troben.
Ahir al mercat em vaig topar amb aquesta carbassa, les venien enteres ja que eren petitones aquesta pesava 1.200kg i no em vaig poder resistir a comprar-la, mentre me l'emportava cap a casa el meu cap ja rumiava que en podría fer, una crema o tenía claríssim i quan m'hi vaig posar em va sorgir l'ideea de fer servir la mateixa carbassa com a recipient per presentar-la a la taula, va ser un èxit rotund no en va quedar ni una gota.

INGREDIENTS:

1 ceba mitjaneta (70 gr)
1 gra d'all
30 gr d'oli d'oliva
500 gr de carbassa
300 gr de bròquil
700 gr d'aigua
1 pastilla de caldo o sal
50 gr de formatge fresc (philadelphia)
30 gr de parmesà en pols
Un polsim de farigola fresca o seca

PREPARACIÓ: (thermomix)

1.Buidem la carbassa amb compte si és que la voleu fer servir de recipient. Reservem la polpa.

2. Posem la ceba i l'all al vas programem uns segons a velocitat 5 per triturar-ho, afegim els 30 gr d'oli d'oliva i sofregim 5 minuts, varoma, velocitat 1.

3. Ara afegim la carbassa i li donem 2 cops de turbo per trinxar-la una miqueta. A continuació posem el bròquil tallat petit, l'aigua, la sal o la pastilla de caldo i programem 25 minuts, 100º, velocitat 1.

4. Quan acabi deixem refredar una miqueta la temperatura (fins a 80º) i programem 1 minut velocitat 5-10 per triturar-la ben fina.

5. Afegim els formatges, la farigola i tornem a triturar 30 segons a velocitat 7. Ja estarà llesta per servir.

BONÍSSIMA!!




dimarts, 8 novembre de 2011

MAGDALENES DIVERTIDES


Mireu quines magdalenes mes xules!!!
També van formar part del berenar de l'aniversari de la Sandra, anaven d'acompanyament amb les galetes.
Però el que no sabeu realment és que si són així va ser per salvar-les, quin desastre!!! Estava tant pendent de les galetes que em vaig oblidar de les magdalenes em van pujar només d'un costat no em pregunteu el perquè però van sortir així, aleshores tenia de fer quelcom amb les magdalenes perquè portar-les a taula  d'aquella manera no podia ser. Així que amb la Sandra vam començar a pensar a veure quina una en feièm i aquest va ser el resultat!! Boníssimes!!!
La textura d'aquestes magdalenes és l'ideal, el gust  i  l'aroma que desprenen també!!
Font: LLibre repostería y pastelería con thermomix

INGREDIENTS: ( 21 unitats)

250 gr de sucre
la pell d'una llimona només la part groga
4 clares d'ou
1 pessic de sal
250 gr d'oli de girasol
120 gr de llet
350 gr de farina de reposteria
1 sobre llevat químic royal
100 gr de xocolata fondant
lacasitos
1 espiral de maduixa per fer la llengua

PREPARACIÓ:

Precalentem el forn a 200º

1. Pesem l'oli i la llet en una gerra. Reservem

2. Posem el sucre  i la pell de la llimona al vas i programem 30 segons a velocitat 5-10. Retirem i reservem.

3. Posem les papallones, les clares el pessic de sal i programem 4 minuts, 3 i 1/2. Reservem en un vol.

4. Deixem les papallones, posem els rovells i el sucre reservat, programem 1 minut a velocitat 3 i 1/2.

5. Programem velocitat 3 sense temps i afegim l'oli i la llet  pel vocal.

6. Obrim la tapa retirem les papallones i afegim la farina amb el llevat, 30 segons a velocitat 4. Tot seguit incorporem les clares amb moviments envolvents. Repartim la massa en motlles de magdalenes i la posem a coure al forn a 200º 10-12 minuts.

7. Les banyem amb xocolata i amb els lacasitos li farem els ulls i la llengua amb els espirals.


BON PROFIT!!





divendres, 4 novembre de 2011

GALETES DECORADES


 Hola, avui us deixo una recepta de galetes, aquestes les vaig fer per petició de la meva filla petita la Sandra pel dia del seu aniversari. Tot i que jo no les tenia totes perquè la glaça i jo no sóm massa amigues vaig pensar que aquest era el millor regal que li podia fer. Ella em va ajudar moltíssim, és més, les carbasses van ser ideea seva, he que són xules??  I desprès a la tarda van venir unes seves amigues a berenar a casa i la veritat van volar!!!
Cap al vespre la Sandra em deia: Ostres mama!! Tanta feina a fer les galetes i no han durat ni cinc minuts a la taula!! Quina pena!!!
Bon cap de setmana!!

INGREDIENTS:

Massa galetes:
120 gr de sucre glaç
400 gr de farina de repostería
250 gr de mantega
1 ou
1 gotetes d'esència de vainilla o llimona

Glaça:
250 gr de sucre
1 clara d'ou
1/2 culleradeta de suc de llimona
colorant líquid o amb crema (milton)

PREPARACIÓ: (thermomix)

Massa Galetes

1. Posarem el sucre al vas i programarem 30 segons velocitat 5-10 per fer-lo glaç.

2. Afegirem la resta d'ingredients i remenarem 20 segons a velocitat 6. Retirem la massa i la deixem 15-20 minuts tapada a dins la nevera.

Precalentem el forn a 180º

3. Estirem la massa deixant-la de mig centimètre de gruix i l'anem tallant amb els tallapastes, les posem a la safata del forn una mica separades l'una de l'altre no crèixen massa però s'examplen una mica, i le sposarem a coure 10-12 minuts quan veièm que les vores començen a quedar daurades les retirem. Les deixem refredar del tot a sobre una reixeta.

Glaça

1. Amb el vas ben net i sec farem el sucre glaç posant-lo a dins i programant 30 segons velocitat 5-10. A continuació afegim la clara d'ou i el suc de llimona remenem 20 segons a velocitat 6.

2. Retirem i posem en diferents vols ara és el moment de donar-li color amb el colorant podeu fer tants vols com colors vulgueu. Posarem unes gotetes de colorant a cada vol i amb una cullera ho anirem remenant fins que ens quedi ben tenyit. Jo sempre me'n reservo una mica de blanc en una màniga pastíssera per fer les vores, sempre és millor delinejar primer el contorn amb blanc deixar-ho assecar i desprès omplir amb el color desitjat.

Nota: Sempre que treballo la glaça tinc un vol amb aigua al costat i em vaig mullant les puntes dels dits per poder escampar-la millor.

Us han agradat???

dimecres, 2 novembre de 2011

FLAM D'ARRÒS AMB LLET






Aquest va ser un dels postres que vam menjar el dia de la Festa major, personalment a mi em va agradar però si no ets un amant de l'arròs amb llet millor abstenir-se perquè no us agradarà, tot i que la convinació d'ingredients que porta casen a la perfecció!
Aquesta recepta va ser una de les que vam fer a la classe especial d'arrossos amb Thermomix.
Aprofito per presentar-la a memòries d'una cuinera que aquest més estan recopilant un munt de receptes d'arròs amb llet. Us recomano que i entreu a fer un vol quedareu parades del que és pot arribar a fer amb aquestes postres.


INGREDIENTS: ( 8/10 persones)

140 gr d'arròs bomba
700 gr de llet
la pell d'una llimona
1 palet de canyella
100 gr de sucre
Mantega per untar el motlle
1 culleradeta de pa ratllat també pel motlle
3 ous
80 gr de farina d'ametlla
150 gr de cabell d'àngel
1 litre d'aigua per coure al vapor

PREPARACIÓ:

1. Posem les papallones al vas sobre les ganivetes. Afegim l'arròs, la llet, la pell de la llimona, i el palet de canyella. programem 35 min, 90º, velocitat 1.

2. Quan acabi afegim els 100 gr de sucre i tornem a programar 5 minuts, 90º, velocitat 1. Aboquem l'arròs amb llet sobre un vol retirem la pell de la llimona i el palet de canyella i el deixem refredar del tot.

3.Quan estigui l'arròs ben fred li afegirem els ous batuts, la farina d'ametlla i el cabell d'àngel, remenem amb l'espàtula amb moviments envolvents i ho posem en un motlle de plum-cake (prèviament engrassat amb la mantega i espolvorejat amb el pa torrat) que ens càpiga a dins del recipient varoma, el tapem amb paper d'alumini per evitar que ens caigui vapor a dins i el deixem a dins del recipient varoma.

4. Posem el litre d'aigua a dins del vas el recipient varoma a sobre i programem 60 minuts, varoma, velocitat 1.

5. El deixem refredar d'un dia per altre. Decorem amb caramel líquid o xocolata i fruits vermells.

BON PROFIT!!!