dimecres, 29 de febrer del 2012

RISOTTO AMB BOLETS



Un rissoto i marxant!!!
Les receptes de rissoto m'encanten, perquè són fàcils, ràpides i amb pocs ingredients tens un plat a taula boníssim per pocs diners. A més a casa els i agraden moltíssim, per tant èxit assegurat!!!

Font: 101 arrossos del món de Thermomix


INGREDIENTS:
Julivert fresc
1 ceba gran
40 gr d'oli d'oliva
250 gr de bolets variats congelats o en conserva
100 ml de vi blanc
350 gr d'arròs especial per rissoto (important perquè no és passa)
900 gr de caldo de verdures  o aigua i pastilla de caldo calent
40 gr de mantega
25 gr de parmesà ratllat


PREPARACIÓ:

1. Posem el julivert al vas i el trinxem uns segons a velocitat 6. Retirem i reservem
2. Posem la ceba i la trocegem 5 segons a velocitat 4. Afegim l'oli, els bolets i rossegem 5 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat 1.
3. Incorporem l'arròs, el vi i tornem a programar 3 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat cullera.
4. Afegim el caldo calent i programem 13 -15 minuts (depèn de com us agradi) 100º, gir esquerra, velocitat 1.
5. Posem en una safata i afegim la mantega i el parmesà per sobre remenem amb una espàtula, espolvoregem amb el julivert i servim.

BON PROFIT!!






dimecres, 22 de febrer del 2012

PA AMB CAMEMBERT


Des de que vaig veure aquest pa al blog de la Cristina de Kanela y limón no me'l vaig poder teure del cap pensava que tenia de fer-lo i ràpid!!
Vaig estar buscant els seus origens i la tècnica amb el que s'elabora és de Valentina Zurkan us recomano que li feu una visita és impressionant el que fa amb les mans.
El dilluns al vespre vaig poder plegar d'hora i em vaig posar mans a la massa. us recomano que visiteu el blog de la Cristina ella ho explica super bé jo he intentat fotografiar els pasos però me'n he deixat o sigui que us deixo l'enllaç perquè els pugueu veure, costa més d'explicar que de fer. El resultat és un pa boníssim molt cruixent  amb un cor de formatge fos per anar-hi sucant espectacular!!! Proveu-lo!!!

INGREDIENTS: ( recepta adaptada a la Thermomix)

370 gr de llet
10 gr de sucre
25 gr de mantega + 20 gr per untar la massa
25 gr de llevat fresc
600 gr de farina de força
1 cullerada de sal (10 gr)
1 formatge camembert

PREPARACIÓ:

1. Posem la llet al vas amb la mantega i el sucre, programem 2 minuts, 37º, velocitat 2. 

2. Incorporem el llevat i remenem 4 segons a velocitat 4.

3. Afegim la farina i ha sobre la farina la sal, programem 3 minuts, velocitat espiga. Deixem llevar la massa a dins del vas fins que dobli el seu volum.

4. Ara treièm la massa, posem un plat sobre la thermomix  apretem bàscula i fem 4 boles de 150 gr cada una. Les estirem ben fines i amb la mantega restant (la fem fondre una mica al microones)
 anem pintant cada bola de massa i les posem una sobre l'altre per unir-les menys la última que ens quedarà a sobre.

5. Ara en aquesta massa li fem una creu al centre sense arribar a les vores. Tornem a repetir fent una altre creu així ens quedarà en 8 trossos. D'aquests trossos marquem un tall al mig sense arribar a partir-lo. Mireu foto és més fàcil del que sembla.

6. Anem girant els triangles d'un en un i ens quedarà una estrella, ara acabarem de partir el triangle en dos i anirem cargolant les puntes una en sentit contrari a l'altre. Foto

7. Amb la massa que ens a sobrat l'estirem i forrarem el formatge cargolant les vores com si d'una flor és tractés. El posem al mig de la rodona de triangles i l'acabem de muntar unint bé la flor amb la resta de triangles.

8. Precalentem el forn a 200º mentre deixem llevar el pa 

9. El posem a coure 25-30 minuts depèn del forn jo ho vaig fer amb aire i de seguida em va quedar rosset i cruixent.

BON PROFIT!!!


Us deixo un pas a pas:


dilluns, 20 de febrer del 2012

CAKE POPS



Que tal???
Avui us presento els meus primers cake pops, són molt fàcils de fer, van perfectes per aprofitar restes en el meu cas unes magdalenes de xocolata, per fer la decoració deixeu anar l'imaginació jo m'he inspirat en el blog de Bakerella la reina dels cake pops són boníssims i super vistosos. M'ha agradat molt l'experiència segurament els repetiré amb altres gustos, colors i decoracions.

INGREDIENTS:

6 magdalenes seques, brioix etç...
2 cullerades de crema de cacao (nocilla, nutella)
Xocolata blanca per fer la cobertura
palets de xupa xups
topings variats

PREPARACIÓ:

1.Desfem les magdalenes amb les mans o si ho voleu fer més fàcil uns segons al thermomix a velocitat 5.

2. Afegim la crema de cacao i anem remenant fins que ens quedi una massa compacte que ens permeti fer boletes. Amb la thermomix remenem uns segons a velocitat 5. Anem fent boletes i les posem una estona al congeladors perque agafin duresa.

3. Desfem la xocolata blanca la bany maria o al microones en un vol fondo, treièm les boletes del congelador i amb el palet mullem la punta amb xocolata i la clavem a cada bola. Deixem endurir aquesta xocolata a la nevera així quan les decorem no ens rodaràn. Un cop ben freda anem banyant les boles a dins la xocolata blanca rodant perquè ens caigui l'accès de xocolata i per esperar que agafi una mica de duresa, ara tindrem els topings en vols anirem posant cada bola a dins la fem rodar una miqueta perquè se'ns i enganxin, les clavem en una esponja verda (l'especial per flors) i les deixem assecar del tot.

BON PROFIT!!!





dijous, 16 de febrer del 2012

SOFREGIT AMB THERMOMIX

Hola bon dia,
Avui us deixo una entrada diferent, la meva idea és ensenyar-vos un pas a pas de com fer un sofregit al Thermomix, ja que és un dels grans dubtes que té molta gent. El que us vull ensenyar és que el Themomix s'ha d'adaptar a la vostra manera de cuinar, no vosaltres a ell, com ho farem doncs el primer que em de pensar és què és un fogó més a la cuina amb la gran avantatge que no tens d'estar remenant continuament perquè no és cremi el que cuinem i el més important de tot que no crema l'oli per la seva cocció a100º, per tant les grasses insaturades no passen a ser saturades perquè l'oli no passa de 115º què és quan és crema hi  és torna tòxic.(en alguns casos no sempre)

1. Començem posant 250 gr de ceba + 50 gr d'oli d'oliva  triturem 6 segons a velocitat 6.

 2. Us té de quedar així si ho voleu més triturat poseu velocitat 10. Us explico perquè li posem l'oli per triturar ho fem perquè així evitem que ens quedi tota la ceba escampada pel vas amb el pes de l'oli baixa tota sola. (pot ser que en quedi una mica a sota la tapa, amb l'espàtula la retireu i la poseu al vas a coure)

 3. Ara programem 15 minuts, varoma, velocitat 1. Retirem el cubilet perquè ens evapori l'aigua que té la ceba i ens quedi rossa, amb 15 minuts queda així com la de la foto però si la voleu encara més rossa programeu 5 minuts + a varoma.

 4. Incorporem 1 kg de tomàquet triturat, 1 culleradeta de sucre, 1 de sal, pebre al gust i alfàbrega (opcional) també la podeu substituir per orenga què és un gran digestiu. Programarem 10 minuts ,varoma, velocitat 1. Aquest cop li posarem el cistellet a sobre perquè evapori i redueixi però no esquitxi.

 5. Així, com a la foto si veieu que no us ha quedat prou reduït tornem a programar-li 5 minuts més a varoma.

 6. Aquí ja el tenim acabat. Ara el que faig jo és posar-lo en pots de vidre amb calent acabat de sortir de la Thermomix emplenar-los fins a dalt tancar-los bé i tombar-los boca avall fins que estigui ben fred. Amb això  farem el vuit per tant aquest sofregit se'ns conservarà a la nevera tot el temps que ens faci falta o en un lloc fresc. Sempre que en faig m'agrada fer-ne quantitat i tenir-lo de fons d'armari.


Bé després de tota aquesta explicació espero que us serveixi d'ajuda i el poseu en pràctica ben ràpid que us servirà de gran ajuda a part de què és molt més sa t'estalvies d'embrutar tota la cuina per fer un sofregit.
Que per això ens comprem la Thermomix, no???

dilluns, 13 de febrer del 2012

PASTÍS DE PERA



 Avui toca una recepta molt bona i fàcil, si us agraden les peres o a casa els i costa de menjar fruita aquesta és una bona manera de consumir-ne, perquè porta 4 peres al seu interior. Jo la vaig coure a la panificadora ja que la recepta original va cuita al forn en un motlle de plum-cake. La vaig veure en una revista i em va cridar l'atenció per la seva senzillés no té cap complicació i és prepara amb ingredients que tots tenim a casa. Ara a casa em van dir que semblava més un flam que una coca i la veritat és què no s'equivocaven gaire perquè té una textura humida de dins i bastant compacte, us animo a provar-la!!!


INGREDIENTS:

4 peres pelades  tallades primes
80 gr de sucre glaç
80 gr de farina
200 gr de llet
1 culleradeta d' essència de vainilla o 1 de sucre vainillat
4 ous
Mantega pel motlle

PREPARACIÓ:

1. Precalentem la panificadora al programa de fornejat

2. Untem a cubeta amb mantega i anem posant capes de pera laminada.

3. Ara en el  vas del thermomix farem el sucre glaç posant -lo a dins i programant 20 segons velocitat 5-10. Incorporem la farina i ho remenem uns segons a velocitat 3 per airejar la farina i unir-la bé amb el sucre. Afegim la llet els ous i la vainilla i remenem 15 segons a velocitat 4, aboquem aquesta mescla sobre la pera.

4. Posem la cubeta a dins de la panificadora que ja estarà calenta i tornem a programar el programa de fornejar que dura 1 hora. La deixem refredar a dins, desmotllem servim.

Nota: aquesta recepta la podeu coure al forn amb 35-40 minuts a 180º estarà cuita.




dijous, 9 de febrer del 2012

MAGDALENES DE XOCOLATA



Avui us deixo unes magdalenes de xocolata, xocolata!!!
Amb aquest fred només em be de gust encendre el forn amb aquella escalforeta que desprèn i la cuina a part d'estar una miqueta mes calentona fa una olor que enamora, com aquestes magdalenes per addictes a la xocolata i amb una decoració d'allò més romàntica.

INGREDIENTS: (24 unitats)

1/2 taronja de suc amb pell
4 ous
200 gr de sucre
200 gr d'oli de girasol
180 gr de farina de repostería
60 gr de cacau en pols (valor)
1 sobre de llevadura royal
1 pessic de sal

PREPARACIÓ: (thermomix)

1. Posem la 1/2 taronja al vas amb els ous i el sucre, programem 3 minuts, 37º, velocitat 5.

2. Quan acabi el temps tornem a programar 3 minuts a velocitat 4.

3. Afegim l'oli i remenem 15 segons, velocitat 4.

4. Incorporem la farina, el cacau en pols, la llevadura, i el pessic de sal. Programem 8 segons, velocitat 6.

5. Emplenem els motlles de magdalenes unes 3/4 parts i els deixem reposar 30 minuts a la nevera.

Precalentem el forn a 200º

6. Abaixem la temperatura a 180º i les deixem coure 15 minuts. Les podeu espolvorejar amb sucre abans de coure. Un cop fredes les decorem amb glaça i cors de sucre això és opcional.

DELICIOSES!!







dilluns, 6 de febrer del 2012

PASTÍS DE FRUITES


Quin fred!!!!!
Aquest dissabte vam anar a sopar a casa d'uns amics i jo com sempre em vaig oferir a portar les postres, l'anfitrio del sopar li agraden molt els dolços, vaig pensar que amb aquest postre l'encertaría perquè fer un dolç gaire carregós pel vespre després d'un sopar generós.... vaig creure millor que amb aquest pastís de fruita amb una crema de formatge se'ns posaria perfecte i la vaig ben encertar!!!!

INGREDIENTS:

1 base de pasta de full
Crema del farcit:
150 gr de sucre
1/2 pell d'una llimona sense gens de part blanca
200 gr de nata líquida
200 gr de formatge fresc (Philadelphia)
4 ous
50 gr de maizena
Per decorar:
2 Kiwis
1 plàtan
5 maduixes
Glaçejat:
50 gr d'aigua
50 gr de sucre
2 cullerades de confitura (jo li vaig posar de préssec)

PREPARACIÓ:

Precalentem el forn a 180º

1.Folrem un motlle amb la base de pasta de full la punxem amb una forquilla de la base i la posem a coure 15 minuts al forn fins veure-la ben rosseta, retirem i reservem.


2. Posarem el sucre al vas i el ratllarem 30 segons velocitat 5-10. Afegim la pell de la llimona i repetim l'operació.

3. Incorporem la resta dels ingredients i programem 7 minuts, 100º, velocitat 3. Si veiem que li costa espesseir li programem 2 minuts mes.

4. Aboquem aquesta crema sobre la base de pasta de full i la deixem refredar una estona. Un cop tèbia anem tallant la fruita i la decorem al gust de cadascú.


5. Ara farem el glaçejat posem els ingredients a dins del vas i programem 10 minuts, varoma, velocitat 2. Deixem refredar una miqueta i amb un pinzell anem pintant la superfície per donar-li brillo. La deixem a la nevera fins el moment de consumir.

BON PROFIT!!!




dijous, 2 de febrer del 2012

CARXOFES AMB PERNIL


Avui toca una recepta amb productes de temporada, les carxofes. Tenim uns amics a Benicarló que és dediquen a la horta i sempre m'han dit que el millor moment de consumir les carxofes és ara l'hivern, encara que se'n troben tot l'any ara és quan estan en el seu millor moment. Aquesta recepta l'he tret del calendari Thermomix 2012.
Us animo a provar-la és d'aquelles receptes que va tot a dins del vas programes i te'n oblidés.

INGREDIENTS:

1.200Kg de carxofa
1 terrina de pernil salat a daus
el suc de mitja llimona
100 gr d'aigua
50 gr oli d'oliva
1 culleradeta de sal
1 gra d'all

PREPARACIÓ:

1. Netegem i partim les carxofes a quarts, les posem a dins d'un vol amb aigua i llimona perquè no s'oxidin.

2. Posem les papallones, afegim tots els ingredients i programem 20 minuts, varoma, velocitat 1.

3. Posem en una safata i servim.

DELICIOSES!!!