dijous, 28 juny de 2012

AMANIDA FREDA DE LLENTIES

 Hola bon dia, i bona caloooor!!!!
Avui us porto una recepta molt ràpida, fàcil i refrescant, què amb la calor que està caient, ja ens bé de gust menjar coses fresques sense necessitat d'escalfar el forn, ni les encimeres jejeje....
Aquesta recepta és fa en un obrir i tancar d'ulls, la podeu deixar preparada amb antel.lació què encara és més bona..

INGREDIENTS:
500 gr de llenties cuites
100 gr de pebrot verd
100 gr de pebrot vermell
100 gr de ceba
150 gr de tronquets de mar "surimi"
100 gr d'oli d'oliva
30 gr de vinagre
1 culleradeta de sal

PREPARACIÓ:

1. Posem les llenties en un vol sense suc ben escòrregudes.

2. Ara farem la vinagreta, posant tots els ingredients a dins el vas i triturant 3 segons a velocitat 5. Retirem i barregem juntament amb les llenties, les deixem reposar unes estona a la nevera perquè agafin el gust de la vinagreta.

Més fàcil impossible!!

BON PROFIT!!



dilluns, 25 juny de 2012

BATUT DE MADUIXES



S'està acabant la temporada de les maduixes, però en els mercats encara podem trobar les últimes més madures, però igualment de bones per fer una confitura o un batut com aquest ràpid i sa, per un berenar deliciós!!!

INGREDIENTS:
100 gr de sucre
400 gr de maduixes netes ben fresquetes de la nevera
5 o 6 glaçons
500 gr de llet també ben fresqueta

PREPARACIÓ:

1. Posem les maduixes, el sucre i els glaçons  al vas, triturem 30 segons a velocitat 5-10.

2. Afegim la llet i tornem a triturar 1 minut mes a velocitat 10.

3. Servim a l'instant en vasos o copes. Deliciós!!

BON PROFIT!!


Suggerència: El podeu fer barrejat amb plàtan i maduixa o d'altres tipus de fruita

dissabte, 23 juny de 2012

COCA DE BRIOIX


 Hola...ja ho teniu tot a punt per la revetlla!!!!!
Aprofito per deixar-vos la recepta de la coca de brioix, que bé la podeu farcir amb fruita i crema i us quedarà igual que una coca de Sant Joan, aquesta concretament la vaig fer el diumenge passat per esmorzar, amb un grupet d'amigues, vam celebrar els 10 anys a l'empresa Vorwerk Thermomix de la MªRosa, ella ens va voler obsequiar amb una nit de pijames (però aquestes fotos no us les ensenyo jejejej) en una casa de turisme rural Mas Reixach de Llampàies a pocs km de l'Escala (100% recomanable)
Bé anem per  la recepta la vaig fer amb Farina Ylla  una casa de farines de Vic de molt alta qualitat, concretament vaig fer servir la de Brioix una mescla que porta llet en pols i també ou.  Us recomano que les proveu, perquè el resultat canvia molt!!!

INGREDIENTS:
500 gr de farina de brioix Ylla
180 gr d'aigua
40 gr de llevat fresc
50 gr de mantega a temperatura ambient
1 ou
50 gr de sucre
Sucre per empolsimar i ametlla en granet

PREPARACIÓ:

1. Posem la farina, l'aigua, l'ou, el sucre a dins del vas, remenem 10 segons a velocitat 4.

2. Ara programarem 2 minuts a velocitat espiga i pel bocal anirem afegint la mantega tallada a daus.

3. Tornem a programar 1 minut a espiga i aquest cop afegim el llevat esmicolat. Deixem reposar la massa a dins del vas uns 30 minuts.

4. Retirem i estirem la massa amb un corró o amb les mans, és necessari enfarinar la superfície de treball ja què és una massa una mica enganxosa.

Precalentem el forn a 200º

5. La decorem amb ametlla en granet i sucre. La deixem reposar una estona més i cap al forn 20 minuts a 200º, quan la retirem del forn li afegim les perletes de xocolata aquest pas és opcional.







dimecres, 13 juny de 2012

ESPAGUETIS AMB BOLETS




Hola!!
Avui us deixo una recepta molt bona i equilibrada un plat de pasta amb bolets, dic equilibrada perquè la pasta són hidrats de carbó i la millor manera de consumir-los és convinar-los amb verdures en aquest cas un bolets que tenen molt poques calories, jejeje
A més he pensat que moltes de vosaltres no cogueu mai la pasta al Thermomix i queda molt bé per tant avui una recepta per amortitzar-la al màxim!!!

INGREDIENTS:
500 gr d'espaguetis
30 gr d'oli d'oliva
1 gra d'all
2 branquetes de julivert
250 gr de bolets congelats o de pot
sal i pebre

PREPARACIÓ:

1.Posem el julivert al vas i el piquem uns segons a velocitat 6. Retirem i reservem

2. Posem l'oli i l'all al vas, programem 3 minuts, varoma, velocitat 1. Retirem l'all i afegim els bolets, 1 culleradeta de julivert picat i programem 12 minuts,100º, gir esquerra, velocitat cullera. Reservem en un plat.

3.Posem 1.200 litre d'aigua al vas, sal i programem 7 minuts, varoma, velocitat 1. Quan bulli posem els espaguetis pel bocal i programem 9 minuts, 100º, gir esquerra, velocitat cullera. Els colem i posem en una plata.

4. Afegim els bolets remenem i ja estaran llestos per servir!!!

BONÍSSIM!!!


dimarts, 5 juny de 2012

COCA DE VERDURES

Hola a tothom, bon dia i bon sol!!!!
Avui us deixo una recepta de temporada amb verdures del moment i tant és bona calenta com freda per tant la podeu preparar amb antelació i menjar-la per sopar acompanyada d'una amanida ben fresqueta.


INGREDIENTS:

150 gr de emmental en un tros
150 gr de pernil dolç (York)
150 gr de pebrot verd
150 gr de pebrot vermell
1 ceba 100 gr aprox
1/2 carabassó
1 culleradeta de sal
pebre al gust
4 ous
100 gr oli d'oliva
160 gr de farina
1 culleradeta de llevat químic

PREPARACIÓ:

Precalentem el forn a 180º

1.Posem l'emmental al vas i el ratllem 10-12 segons a velocitat 5-7. Retirem i reservem.

2.Ara triturarem el pernil 3 segons a velocitat 4. Retirem i reservem en un vol.

3. Posem totes les verdures a dins del vas juntament amb la sal, el pebre i les trinxarem 3 segons a velocitat 4. Retirem i reservem en el vol juntament amb el pernil.

4. Ara posarem els ous, l'oli, i remenarem 10 segons a velocitat 6. Incorporarem la farina, 70gr de formatge ratllat i la culleradeta de llevat, remenem tot junt 10 segons a velocitat 3.

5. Incorporem les verdures amb el pernil reservat i remenem 10 segons a velocitat 3. Aboquem aquesta mescla sobre la safata del forn prèviament folrada amb paper vegetal i espolvoregem amb la resta del formatge. La deixem coure al forn 25 minuts a 180º.


BON PROFIT!!!