divendres, 31 d’agost del 2012

CRUMPETS o PICKELETS


Com moltes ja sabeu m'encanta fer masses i aquests panets Britànics són ideals per esmorzar.
Crumpets és el nom comercial que se'ls hi dona però al sur d'Inglaterra són més conegudes com a pickelets, podríem dir que són cosines germanes de les famoses "tortitas" americanes, és couen a la paella i és fan amb un motlle.Quan tenim la sort de poder viatjar a Bristol sempre en venim carregats és poden congelar molt fàcilment.
Bon cap de setmana!!

INGREDIENTS:
150 gr de llet
150 gr d'aigua
1 pastilla llevat fresc
50 gr de sucre
1 culleradeta d'oli oliva
350 gr de farina de rebosteria
1 culleradeta de sal

PREPARACIÓ:

1. Posem els líquids a dins del vas amb el sucre i el llevat remenem a velocitat 5 uns segons.

2. Tot seguit afegim la farina i la sal, remenem 20 segons a velocitat 6. Deixem reposar la massa dins del vas uns 30 minuts.(És una massa bastant líquida)

3. Posarem una paella a escalfar i l'untarem amb mantega, també untarem el motlle on les courem. Posem el motlle a dins la paella i l'emplenem de massa ajudant-nos d'un cullerot. La deixem coure uns 7 minuts, quan veiem que a la superfície comencen a sortir bombolletes i perd la brillantor retirem el motlle i li donem la volta per dorar-la de l'altre costat 1 minut aproximadament.

4. Ja estaran llestes per servir untades amb mantega, confitura, nutela, etç...

Nota: si el motlle està ben untat amb mantega és retira molt fàcilment i és fàcil girar-les.

BON PROFIT!!!




dimecres, 29 d’agost del 2012

PA DE MOTLLE AL VAPOR



Hola, com aneu?? Quants dies sense publicar entre feina i vacances...em tindreu de perdonar, però també us dic que torno amb molta energia i amb les piles ben carregades.
Avui aprofito aquesta entrada per informar-vos que m'han publicat una recepta al magazine de Thermomix "El pa de camembert" em va fer un munt d'ilusió tot i que jo no sóc la creadora d'aquesta recepta, l'únic que vaig fer va ser adaptar-la al Thermomix i explicar el pas a pas per elaborar-la.
També aprofito per publicar una recepta del Magazine un Pa al vapor, aquesta recepta és molt resultona  queda un pa tendre sense crosta molt bo amb un aroma boníssim ideal per gent gran i mainada, espero que us agradi molt!!


INGREDIENTS:
150 gr d'aigua
1/2 culleradeta de llevadura de fleca deshidratada
250 gr de farina de força
1 culleradeta de sal
1 motlle de plum-cake de paper albal untat amb oli
1 litre d'aigua pel vapor

PREPARACIÓ:

1. Posem l'aigua i la llevadura al vas, programem 2 minuts, 37º, velocitat 2.

2. Incorporem la farina i la culleradeta de sal. Amassem 2'30 minuts a velocitat espiga. Retirem la massa del vas i la posem a dins del motlle, deixem el motlle a dins del recipient varoma i el reservem tapat 1 hora aproximadament fins que dobli el volum, un cop a llevat tapem el motlle amb paper de forn perquè no en vagi vapor a dins al coure'l.

3. Posem l'aigua al vas, el varoma al seu lloc i programem 45 minuts, varoma, velocitat 1. Retirem i trèiem del motlle, el deixem refredar a sobre una reixeta per evitar que ens quedi humit.

BON PROFIT!!

Nota: La revista si voleu està a la venda al quiosc a 4.50€, sinó a la delegació thermomix de Girona la podeu trobar a 3.50€


dimecres, 15 d’agost del 2012

GRANIZAT DE LLIMONA pas a pas



Quina calor!!!
Segur que us bé de gust prendre una cosa ben fresqueta, doncs aquest granizat és fa amb pocs ingredients i amb la Thermomix és molt fàcil i ràpid poder gaudir d'un bon granizat casolà sa i refrescant.

INGREDIENTS:
200 gr de sucre
la pell d'una llimona (només la part groga)
4 llimones pelades sense gens de pell blanca
500 gr d'aigua
500 gr de gel

PREPARACIÓ:

1. posem el sucre i la pell de la llimona al vas i programem 30 segons velocitat 5-10.


 2. Afegim les llimones i el mig litre d'aigua i programem 20 segons velocitat 5-10.



3. Afegim el gel i posem velocitat 5 sense programar temps, quan no s'escoltin soroll de gel al vas ja estarà llest (són uns 30 segons aprox.). Servim en vasos.




dimarts, 7 d’agost del 2012

PA MAISANO




Hola, hola....quina caloooor..uff!!!!!
Avui us deixo un pa, diferent, no per la manera de fer-lo sinó per la farina què és de blat de moro amb pipes és de la casa Ylla i ja ens bé preparada només falta posar-hi aigua, llevat i una mica de paciència per deixar-lo llevar. Jo l'he amassat a la Thermomix i cuit a la panificadora per mandra d'encendre el forn (que amb aquestes calors, una no te ni ganes de cuinar jejejej) però si voleu el podeu coure al forn i donar-li forma de pa rústic segur que queda més bé. Té un gust tot especial suposo què és per la farina i un color groc no és el típic pa de molla blanca i flonja, és més contundent però molt bo.

INGREDIENTS:

500 gr de farina maisano
250 gr d'aigua tèbia
25 gr de llevat
10 gr de sal

PREPARACIÓ:

1. Posem l'aigua, la sal i la farina al vas remenem 10 segons a velocitat 6. A continuació programem 3 minuts, velocitat espiga.

2. Quan falti un minut afegim el llevat pel bocal. deixem reposar la massa a dins del vas una hora apròximadament. Un cop a llevat el retirem i l'amassem una mica amb les mans, li donem la forma desitjada i el deixem llevar tapat una estona més.

3. Amb el forn preescalfat el posarem a coure 35-40 minuts a 180º. Si ho fem amb la panificadora li posarem el programa horneado que dura 60 minuts.

BON PROFIT!!!