divendres, 28 de desembre del 2012

ESPIRAL DE FRANCHIPÁN



Bones, que tal el Nadal??
Espero que molt bé, avui us deixo una recepta molt i molt bona per aquests dies, va farcida de franchipán és una crema d'ametlla molt semblant al massapà, aquesta recepta la tenim a la revista de desembre l'especial de Nadal, com sempre l'he adaptat al meu gust i al que tenia per casa, espero que us agradi.
Aprofito per desitjar-vos una bona entrada d'any i si teníeu dubtes alhora de portar un postres original aquesta és una molt bona opció!!!

BON ANY A TOTHOM!!!

INGREDIENTS:
1 paquet de pasta filo o brick
250 gr de sucre
la pell de mitja llimona (només la part groga)
150 gr de mantega a trossets
2 ous
300 gr de farina d'ametlla
1 cullerada de farina de repostería
2 cullerades d'aigua de Taronger o de roses

PREPARACIÓ:

1. Posem el sucre, la pell de llimona al vas i el pulveritzem 30 segons velocitat 5-10.

2. Afegim la mantega, la farina d'ametlla, la farina, els ous i l'aigua de taronger, remenem tot 15 segons a velocitat 4. Fem baixar la resta d'ingredients del vas i tornem a programar 10 segons a velocitat 4, posem aquesta crema a dins una màniga pastissera i reservem.

Precalentem el forn a 180º a dalt i baix

3. Ara posarem la pasta filo a sobre l'encimera dos fulls cada vegada sobreposats ens té de fer 1.20m  i posem un rull de crema d'ametlla, caragolem i enrotllem com si féssim una ensaïmada. (us deixo un pas a pas és més fàcil veure-ho que explicar-ho)

4. La posem a coure 30-35 minuts fins que estigui ben roseta. Un cop freda espolvoregem amb sucre glaç i decorem amb fruita confitada o ametlles laminades.








dimarts, 18 de desembre del 2012

PANETTONE


Bones!!!
Avui us deixo un panettone, que aquests dies es posa molt bé per esmorzar o berenar. Com segurament ja sabreu és un postres tradicional del nadal a Milà (Itàlia) té forma de cúpula i la massa és tipus brioix, s'elabora amb farina, ous, mantega, sucre, llevat i fruites confitades o panses. La meva versió és amb taronja confitada, panses i ametlla laminada, boníssim si us en queda de sec no passa res el podeu torrar i és bo igual, acompanyat amb una bona confitura, és un esmorzar deliciós!. Espero que us agradi tant com a nosaltres!
Aquesta vegada l'he cuit a la panificadora per estalviar energia i també perquè em va molt bé per deixar-lo llevar, queda tapat a dins la panificadora i està lliure de corrents d'aire que dificulten el llevat de la massa.

INGREDIENTS:
Massa mare: (Poolish)(el dia abans)
100 gr de farina de força
100 gr de llet
10 gr de llevat fresc
Massa.
2 ous
60 gr de sucre
70 gr de mantega a temperatura ambient
20 gr d'aigua de taronger o cointreau
250 gr de farina de força
15 gr de llevat fresc
1 pessic de sal
100 gr de taronja confitada tallada a daus petits
50 gr de panses
Ametlla laminada

PREPARACIÓ:

1.Primer farem la massa mare, aquesta ens donarà esponjositat al panettone. Posem la llet i l'atemperem 30 segons a 37º, velocitat 1, afegim la farina i el llevat i remenem 10 segons a velocitat 6, retirem i reservem a dins d'un vol tapat tota la nit.

2.Posem els ous al vas i remenem 10 segons a velocitat 3. Incorporem el poolish (massa mare), la farina, el pessic de sal, el sucre,, l'aigua de taronger, el llevat fresc  i programem 3 minuts velocitat espiga.

3. Quan faltin 2 minuts per acabar anirem afegint la mantega tallada a trossets pel bocal, les panses i la taronja confitada. Retirem la massa i la posem en un motlle rodó de panettone i la deixem reposar fins que dobli el seu volum, espolvoregem amb les làmines de ametlla.

Precalentem el forn a 180º a dalt i baix

4.La posem a coure 30/35 minuts al forn, per comprovar si esta ben cuit el punxem amb una agulla si surt neta està ben cuit sinó el deixem uns minuts mes a la mateixa temperatura. Un cop fred espolvoregem amb sucre glaç.

BON PROFIT!!






dimarts, 11 de desembre del 2012

" La teva millor galeta nadalenca" GINGERBREAD MEN / HOMES DE GENGIBRE






Hola a tothom, continuo amb les receptes nadalenques!!
Aquesta recepta casualment l'he preparat per el concurs que organitza l' Ingrid de My lovely food, el requisit és fer unes galetes nadalenques decorades amb el que sigui, glaça, fondant etç....
Amb un dels meus viatges al Regne Unit vaig comprar-me el golden syrup i el motlle de l'home de gengibre especialment per fer aquestes galetes,  les receptes angleses m'agraden molt i casualment aquest tipus de xarop el fan servir molt. Sincerament aquesta recepta l'he adaptada a la meva manera i als ingredients que tenia per casa.



INGREDIENTS: ( Per 12 galetes grans)
50 gr de sucre moreno
200 gr de farina
60 gr de mantega a temperatura ambient
30 gr de golden syrup (pot ser mel)
4 culleradetes d'aigua mineral
1 polsim de clau en pols
1 polsim de canyella en pols
1 polsim de gengibre en pols
Glaça de diferents colors per decorar

PREPARACIÓ:

1. Posem el sucre al vas i el pulveritzem uns segons a velocitat 10 perquè ens quedi ben fi. Afegim la farina i les espècies, remenem uns segons a velocitat  6 per deixar-la ben fina i tamisada.

2. Incorporem la mantega a temperatura ambient, l'aigua, el golden syrup i remenem uns segons 15 segons a velocitat 6. Deixem reposar la massa 15 min a la nevera.

Reescalfem el forn a 180º

3. Estirem la massa i la tallem amb el motlle, les posem a coure 10-12  minuts al forn. Un cop fredes les decorem amb la glaça.

Molt Bones i molt Nadalenques!!!





dilluns, 10 de desembre del 2012

TORRÓ DE TARONJA CONFITADA I AMETLLES



Hola a tothom!!!
Que tal el pont de desembre?? bé??
Aquestes dates van molt be per començar a preparar algun torró, que ja reservarem per els dies de festa. Aquesta recepta concretament la vam preparar el dissabte al curs de dolços de nadal que vaig fer a Ca la Flora, un èxit total va passar molta gent i tothom va marxar molt content amb moltes idees per fer cosetes aquests dies a casa, estic contenta perquè crec que la gent en traurà molt bons resultats d'aquest taller.
Anem a la recepta:

INGREDIENTS:
250 gr de xocolata fondant
250 gr de xocolata amb llet
100 gr de taronja confitada (reservarem 4/6 rodelles per decorar)
60 gr de mantega de porc (llard)
50 gr d'ametlla en granet
2 capses de fusta folrades amb film o un tetra brick tallat pel llarg i folrat amb film

PREPARACIÓ:
1. Posem la taronja al vas i triturem 5 segons velocitat 5. Reservem

2. Posem les xocolates i les ratllem uns 10 segons a velocitat 5-10 progressiva. Afegim el llard i programem 4 minuts, 50º, velocitat 2.

3. Fem baixar la resta de xocolata de les parets del vas i afegim l'ametlla en granet i la taronja confitada, remenem 10 segons, gir esquerra, velocitat 3.

4. Aboquem aquesta mescla a dins dels motlles, la decorem amb la taronja confitada i la deixem refredar a temperatura ambient en un lloc fresc.

Molt fàcil i boníssim!!!

dimecres, 5 de desembre del 2012

CRUIXENTS D'ESPINACS




Hola, hola....
Estem ja a desembre, i per mi ja comença la temporada de Nadal, confeccionar el menú i provar receptes per aquests dies.
Aquesta és una molt bona opció per fer un pica-pica o entrant són molt bones i originals a més de ràpides, ja estic pensant en repetir-les amb altres farcits!!
Aprofito per enviar la recepta a les noies de Mèmories d'una cuinera que aquest mes el dediquen als canapès
Font: Magazine Thermomix de Nadal

INGREDIENTS:
100 gr d'oli d'oliva
60 gr de pinyons
60 gr de panses 
400 gr d' espinacs frescos
1/2 culleradeta de sal
100 gr de roquefort esmicolat amb les mans
50 gr de mantega fosa
1 paquet de pasta filo

PREPARACIÓ:

1. Posem l'oli, amb les panses i pinyons, programem 4 minuts, varoma, gir esquerra i velocitat cullera.

2. Afegim els espinacs, la sal i tornem a programar 3 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat cullera, anem remenant amb l'espàtula per facilitar la cocció de les espinacs. Afegim el formatge esmicolat i remenem amb l'espàtula, aboquem els espinacs a sobre el cistellet per colar el líquid.

Reescalfem el forn a 180º

3. Tallem tires de 5 cm de pasta filo i les pintem amb la mantega fosa i posem una cullerada d'espinacs i anem caragolant donant-li forma de triangle (si voleu també podeu fer-ho tipus caneló). Pintem amb ou batut i espolvoregem amb sèsam les posem a coure 10 minuts al forn.

Boníssimes !!!