dimecres, 27 de febrer del 2013

ARRÒS CALDÓS AMB MUSCLOS


Amb aquest fred, qui és pot resistir a un bon plat d'arròs caldós??
Aquest casualment l'estem preparant aquests dies a la classe de cuina lleugera és una recepta del nou llibre Thermomix de receptes econòmiques, és molt gustosa i pel nostre gust va ser un punt picant perquè porta dos "pimientas de cayena" us recomano si el feu només posar-n'hi una, tot i què diuen què lo picant va bé per convatre el fred. Us deixo la recepta i les atrevides que el prepareu ja em direu, el que!


INGREDIENTS:
2 grans d'all
2 branquetes de julivert fresc
2 "pimientas de cayena" (només 1, millor)
100 gr de ceba
50 gr de pebrot verd
50 gr d'oli d'oliva
500 gr de musclos nets
1 pessic de pimentó vermell dolç
Una mica de Safrà
50 gr de tomàquet fregit
50 gr de vi blanc
1Litre de caldo de peix
300 gr d'arròs

PREPARACIÓ:

1.Posem dins del vas, els alls, julivert, cayena, ceba i pebrot, programem 4 segons a velocitat 4. Amb l'espàtula fem baixar les verdures de les parets dels vas.

2. Afegim l'oli, posem el recipient varoma amb els musclos a sobre la tapa i programem 15 min, Varoma, velocitat 1.

3. Retirem el varoma amb els musclos i reservem. Afegim al vas, el pimentó vermell, el safrà, el toma`quet fregit, el vi blanc i progarmem 5 minuts, varoma, velocitat 1.

4. Incorporem el caldo de peix i l'escalfem programant 10 minuts, 100º, velocitat 1.

5. Afegim l'arròs pel bocal i programem 13 minuts, 100º, gir esquerra, velocitat cullera. Mentre anem retirant la clova del musclo, quan faltin dos minuts per acabar el temps programat els afegim pel bocal.
Servim en una plata.

BON PROFIT!




dijous, 21 de febrer del 2013

CUSCÚS DE POLLASTRE I MANGO



Hola a tothom, que us sembla aquest cuscús?
A casa no és el nostre plat preferit però aquest ens va agradar molt, la dolçor del mango li dona un contrast amb les espècies del pollastre, si us agraden els gustos diferents i atrevits no deixeu de provar aquesta recepta, segur que us sorprendrà!!!

INGREDIENTS:
Mango amb ceba:
20 gr de sucre moreno
20 gr de mantega
1 mango madur tallat a trossos
1 cullerada de comí en gra
3 cullerades de vinagre
200 gr de ceba tendra tallada a rodelles
Cuscús:
500 gr d'aigua
20 gr de mantega
1 culleradeta de sal
250 gr de cuscús precuit
Pit de pollastre amb salsa de maduixa i mostassa:
60 gr de confitura de maduixa
2-3 cullerades de mostassa en gra (a l'antigüa)
40 gr de suc de llimona
1 cullerada d'extracte de bou (Bovril)
20 gr de salsa de soja
2 pits de pollastre tallats a daus (500/600 gr)
20 gr de mantega

PREPARACIÓ:
Mango amb ceba:
1. Posem el sucre al vas i el pulveritzem 5 segons velocitat 10. Afegim la mantega i escalfem 2 minuts, varoma, velocitat cullera.

2. Incorporem els trossos de mango, ceba, comí i el vinagre, programem 6 minuts, varoma, velocitat cullera. Retirem i reservem.

Cuscús:
1. Sense rentar el vas posem l'aigua, la mantega i la sal, programem 5 minuts, varoma, velocitat 1. Posem el cuscús en un vol i aboquem l'aigua sobre remenem i el deixem reposar 5 minuts.

Pit de pollastre amb salsa de maduixa i mostassa:
1. Posem la confitura, la mostassa, el suc de llimona, l'extracte de bou, la salsa de soja i la mantega, programem 5 minuts, varoma, velocitat 1.

2. Afegim el pollastre a daus i programem 3 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat cullera.

3. Ara muntarem el plat posarem un aro i un parell de cullerades grans de cuscús a sobre el pollastre i la salsa de mango i ceba. Servim calent com a plat principal.

Nota: Si voleu ho podeu  barrejar tot i servir en una safata




dimarts, 19 de febrer del 2013

"DONETES"




Avui us deixo una recepta molt llaminera, uns donetes, a qui no li agraden??
Fa molt de temps em vaig comprar la màquina de rosquilles del Lidl i encara no havia tingut l'oportunitat d'estrenar-la, ahir com que tenia una reunió i sempre portem cosetes per picar em vaig decidir per fer aquesta recepta que ja feia temps que em rondava pel cap.
Les meves nenes estaven encantades de la vida, la veritat és que són molt bons i estan molt ben aconseguits la recepta l'he vist al blog La receta de la felicidad tot i que ella l'ha fet a la panificadora jo us l'he adaptat  al Thermomix perquè pugueu posar-la en pràctica.

INGREDIENTS:
250 gr de llet
50 gr de mantega
25 gr de llevat fresc
80 gr de sucre
2 ous
500 gr de farina de força
1 culleradeta de sal
Cobertura:
Xocolata fondant: l'he fos al microones
Glaça: 100 gr de sucre glaç + 2 cullerades d'aigua i quatre gotes de suc llimona

PREPARACIÓ: 

1. Posem la llet, el sucre, la mantega al vas i programem 2 minuts, 37º, velocitat 2. Afegim el llevat i els ous pel bocal i remenem 6 segons, velocitat 4.

2. Incorporem la farina, la sal i programem 3 minuts, velocitat espiga, deixem reposar la massa a dins del vas fins que dobli el seu volum un parell d'hores aproximadament.

3. Posem a escalfar la maquina de donuts, ens untem la mans amb oli i anem fent boletes, les deixem coure 1 minut a dins la màquina. Retirem i un cop fred els hi posem la cobertura que vulguem.

I ... ARA A DISFRUTAR-LOS!!





dimecres, 13 de febrer del 2013

PASTÍS MOUSSE DE LLIMONA


Avui us deixo un pastís molt fàcil i refrescant amb una textura molt suau i un lleuger gust a llimona. Aquest casualment el vam fer per l'Adrià que el passat 8 de febrer va fer 17 anyets!!!
Espero que us agradi!!

INGREDIENTS:
200 gr de galetes maria
70 gr de mantega
1 sobre de gelatina de llimona
400 gr de formatge tipus Philadelphia
1 iogurt grec
40 gr de sucre
250 gr d'aigua
Cobertura:
150 gr d'aigua
1/2 sobre de gelatina de llimona
El suc de mitja llimona

PREPARACIÓ:

1. Posem les galetes al vas triturem 10 segons velocitat 10. Afegim la mantega i remenem 10 segons a velocitat 5. Folrem amb paper film un motlle desmontable,  posem les galetes trinxades i amb una cullera anem pressionant, reservem a la nevera.

2. Posem l'aigua al vas i programem 5 minuts, 100º, velocitat 1.

3. Afegim el sobre de gelatina, el formatge, el iogurt i el sucre remenem 20 segons a velocitat 5. Aboquem aquesta mescla sobre la base de galetes i reservem a la nevera fins que estigui ben quallat.

4. Per la cobertura posem l'aigua, el suc de mitja llimona i mig sobre de gelatina al vas i programem 3 minuts, 80º, velocitat 2. Deixem refredar una miqueta i aboquem sobre el pastís amb compte (jo ho faig amb una cullera de sopa a poc a poc) Reservem a la nevera fins que estigui la cobertura ben quallada, desmotllem i servim.

BEN FÀCIL I BO!!

dijous, 7 de febrer del 2013

POLLASTRE AMB ATMETLLES



Avui  us deixo una recepta molt senzilla, d'aquelles per fer un dinar ràpid, fàcil i bo!!
En fi què ho té tot un "todo en uno" perquè podríem dir que també és econòmica. És la recepta del calendari de Thermomix aquesta casualment del mes de gener, fa uns dies us vaig posar uns panets de formatge de cabra que corresponien a la recepta del febrer avui us deixo la de gener, feia molts dies que la meva filla em deia mama perquè no fas aquest pollastre del calendari fa molt bona pinta i és fàcil de fer he llegit la recepta i no tardés més de 15 minuts en fer-la, imagina't!! Més ràpid impossible!!
O sigui que vaig mirar els ingredients què em faltaven i avui ens l'hem menjat per dinar jejeje...
Proveu-la, a casa ens a recordat al pollastre amb ametlles que menjem quan anem el restaurant Xinès.

INGREDIENTS:
60 gr d'oli d'oliva
4 filets de pollastre "contramuslo" (600 gr)
sal i pebre
20 gr de salsa de soja
30 gr d'atmetlles torrades
4 cullerades de ketxup
2-3 gotes de tabasco (opcional)
1 mica de caramel líquid (royal)
1 culleradeta de maicena

PREPARACIÓ:

1. Posem l'oli al vas i escalfem 6 minuts, varoma. velocitat 1. Mentre tallem a tires el filet de pollastre i el salpebrem

2. Ara programem 7 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat cullera i anem afegint el pollastre pel bocal.

3. Quan acabi afegim la salsa de soja, les atmetlles, el ketxup, el tabasco, el caramel líquid i la maicena, programem 3 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat cullera. Servim calent acompanyat d'arròs blanc o puré de verdures.

BON PROFIT!!

dimarts, 5 de febrer del 2013

BRÒQUIL AL VAPOR AMB SALSA DE MOSTASSA I TÀPERES



Avui us deixo una recepta de menys de 400 Kcal del nou llibre de Thermomix. Perquè pugueu començar ja amb l'operació bikini. La veritat és que es molt bona a casa els hi va agradar molt la salseta, ja que el bròquil en si és una verdura bastant insípida, lògicament no hi suqueu pa perquè sinó les calories començaran a pujar jijijiji

INGREDIENTS:
700 gr d'aigua pel vas
1 kg de bròquil
120 gr de mantega
40 gr de tàperes
2 cullerades de mostassa de Dijon
1/2 culleradeta de sal
Pebre blanc al gust
Julivert trinxat

PREPARACIÓ:

1. Posem l'aigua el vas, el bròquil net i tallat a dins del recipient varoma i programem 40 minuts, varoma, velocitat 1. Quan acabi retirem el bròquil i el posem en una safata, buidem el vas.

2. Farem la salsa posant la mantega, les tàperes, la mostassa, la sal i el pebre programem 4 minuts, 100º, gir esquerra, velocitat cullera. Mentre tallem el julivert petit i li afegim pel bocal.

3. Aboquem aquesta salsa sobre el bròquil i servim.


DELICIÓS!!


divendres, 1 de febrer del 2013

PATATES GUISADES




Les patates guisades que em feia la mare de petita m'encantàven, sempre que n'hi havia per dinar només tenia ganes d'arribar el migdia a casa per menjar-les, aquella oloreta que desprenien mentre feien la xup xup era deliciosa. Aquesta recepta puc dir-vos que l'he heretat de la meva mare i suposo que ella en el seu moment de la seva jijij (no li he preguntat mai, ara em pica la curiositat)
Exactament això és el què passa quan jo les faig ara a casa les meves filles només esperen arribar de l'institut per devorar-les jejejje
Aquesta vegada he adaptat la recepta al Thermomix, a vegades em trovaba que les patates és desfeien molt dins la cassola, aquest cop he volgut fer una prova i el resultat ens va encantar, les patates van quedar toves però enteres i la carn va quedar molt tendra i bona, per tant us recomano la recepta al 100%.
Espero que us agradi i bon cap de setmana!!

INGREDIENTS:
1 ceba (130gr aprox)
2 grans d'all
1 pebrot verd italià (40gr)
30 gr d'oli d'oliva
200 gr de tomàquet triturat
70 gr de vi blanc
Herbes aromàtiques: Llorer, orenga, farigola etç
300 gr de carn magre de vedella tallada a daus
300 gr de carn de porc tallada a daus
250 gr d'aigua + sal i pebre
1'200 gr de patates o + (depèn de la colla que sigueu)

PREPARACIÓ:

1.Posem la ceba, els alls i el pebrot al vas triturem 2 segons a velocitat 5. Afegim l'oli i rossegem 7 minuts, varoma velocitat 1 sense posar el cubilet perquè evapori. Mentre pelem i tallem les patates a daus i les posem al recipient varoma. Reservem

2. Afegim la carn i programem 5 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat cullera. Incorporem el tomàquet, el vi, i les herbes aromàtiques programem 3 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat cullera sense cubilet.

3. Afegim els 250 gr d'aigua + sal i el pebre programem 25 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat cullera posem el recipient varoma i les deixem coure. quan acabi comprovem la cocció de les patates si fes falta programem algun minut més.

4. Aboquem les patates en una safata i posem la salsa amb la carn per sobre. Delicioses!!

BON PROFIT!!