dimecres, 27 de març del 2013

PA RÚSTIC



Un altre pa, aquest cop rústic!!
Aquesta recepta m'ha agrada per lo ràpida què és, si un dia no tens pa amb 45 minuts tens aquest pa casolà a taula, amb pocs diners i amb la gratificació de haver-lo fet tu mateixa, a part de l'oloreta que et queda a la cuina del pa acabat de fornejar!!


INGREDIENTS:
250 gr d'aigua
500 gr de farina de força
1 sobre de llevat deshidratat de fleca
1 culleradeta de sucre
2 culleradetes de sal
15 gr d'oli d'oliva

PREPARACIÓ:

1. Posem l'aigua al vas i la temperem 1 minut, 37º, velocitat 1.

2. Afegim el llevat, la farina, el sucre, la sal i oli, remenem 20 segons a velocitat 6 per integrar bé els ingredients.

3. A continuació programem 2 minuts, velocitat espiga. Retirem la massa i sobre una superfície enfarinada li donem la forma desitjada.

4. Posem la massa a dins d'una bossa de cocció i cap al forn a 200º durant 40 minuts. Sobretot el forn té de ser fred perquè així el temps d'esclafar-se ens ajuda a pujar la massa.


divendres, 22 de març del 2013

CREMA VERDURES AMB ENCIAM


Avui toca crema de verdures!!
A l'hivern és el plat estrella a casa, normalment per sopar sempre en faig és tant pràctic, arribes a casa poses la Thermomix a treballar i mentre et pots dutxar, ajudar a les nenes amb els deures, posar rentadores o senzillament estirar-te al sofà i relaxar-te!!!
Avui us publico una crema perquè crec que ja serà de les últimes que prepari s'acosta el bon temps i  ens vindran de gust coses mes fresques. Aquesta us la vull ensenyar perquè llegint una revista vaig veure què l'enciam té moltes propietats i nosaltres no estem acostumats a menjar-lo cuit, almenys a casa sempre el mengem amb amanides, també vaig veure què era una bona manera d'aprofitar les fulles verdes de fora què sempre les acabem llençant, doncs són les millors perquè contenen totes les propietats. El resultat ens va agradar molt no pensava que l'enciam pogués donar aquest gust tant bo a les cremes.

INGREDIENTS:
300 gr de ceba tallada a quarts
2 grans d'all
500 gr de patates
1 litre d'aigua
1 i 1/2 pastilla de caldo
7 o 8 fulles d'enciam
100 gr d'aigua freda

PREPARACIÓ:

1. Posem la ceba i els alls al vas, triturem 4 segons al  4. Retirem i reservem

2. Posem la patata i la trinxem 4 segons al 4. Afegim la ceba , el litre d'aigua i les pastilles de caldo programem 30 minuts, 100º, velocitat 1.

3. Quan acabi i afegim les fulles d'enciam, els 100 gr d'aigua i triturem 1 minut, velocitat 5-10 progressiva, comprovem el punt de sal i servim.

DELICIOSA!!!





dilluns, 18 de març del 2013

BUNYOLS DE VENT AMB POMA



Us recomano aquesta recepta de bunyols, queden molt bons i és conserven tendres més temps que els tradicionals bunyols de l'Empordà, a més una de les avantatges que tenen és què no necessiten massa temps de llevat perquè no porten llevat fresc sinó químic, us animo a provar-los.
També volia compartir amb vosaltres un enllaç per mi  important, ja que amb temps de crisis l'empresa Vorwerk a augmentat les seves ventes i continua pujant.
http://actualidadgastronomica.es/thermomix-sigue-desafiando-a-la-crisis-y-bate-records-de-ventas/
Crec que la gent està valorant el fet de tenir una bona alimentació i d'estalviar al mateix temps, dos qualitats que té la Thermomix a part d'una alimentació saludable i variada.
Que tingueu un bon dia!

INGREDIENTS:
500 gr de farina de rebosteria
3 ous
180 gr de sucre
2 pomes pelades i tallades a quarts
1 sobre de llevat químic (royal)
100 gr de llet
100 gr d'anís
2 cullerades de matafaluga i cilandre barrejat
La pell d'una llimona (només la part groga) peleu-la amb un pela vegetals
1 pessic de sal
oli de girasol per fregir-los.

PREPARACIÓ:

1. Posem la pell de la llimona al vas i la ratllem ben fina, 15 segons a velocitat 10. Afegim les pomes i les ratllem 15 segons a velocitat 4.

2. Posem la papallona i afegim els ous i el sucre, programem 2 minuts, velocitat 3.

3. Afegim la llet, l'anís, la sal i la matafaluga amb el cilandre, programem 1 minut, 37º, velocitat 3.

4. Afegim la farina, el sobre de llevadura, remenem 1 minuts a velocitat 3. Deixem reposar la massa 20 minuts.

5. Posem oli en un caçó a temperatura mitja i amb una cullera anem fregint petites porcions de massa, ensucrem i servim.

BONÍSSIMS!





dijous, 14 de març del 2013

ESCALOPINS A LA LLIMONA


Aquesta recepta és un 10 ràpida, fàcil i boníssima!!
A casa ens a agradat molt i per mi també és perfecte perquè en un moment tinc el dinar enllestit, a més la llimona amb la vedella convina a la perfecció i queda molt tendra!! Us la recomano!!!!

INGREDIENTS:
8 talls de vedella tallada fina (fricandó) (600gr aprox)
sal
20 gr de farina
30 gr de mantega
20 gr d'oli d'oliva
30 gr de suc de llimona
50 gr de vi blanc
Julivert picat

PREPARACIÓ:

1. Salem els talls de vedella i els enfarinem lleugerament, els reservem.

2. Posem la mantega i l'oli al vas, programem 5 minuts, 100º, velocitat 1.

3. Afegim la vedella al vas i programem 12 minuts, 100º, gir esquerra, velocitat cullera.

4. Afegim el suc de llimona i el vi programem 15 minuts, 100º, gir esquerra, velocitat cullera. Quan faltin 30 segons per acabar el temps afegim el julivert pel bocal.

Nota: Us recomano acompanyar el plat amb un arròs blanc o puré de patata





dilluns, 11 de març del 2013

PA D'ALL



Moltes de vosaltres que em coneixeu, sabeu que una de les meves passions, són les masses!!
M'encanta experimentar-hi, veure-les créixer i donar-li formes diferents és com jugar a plastilina, per no parlar de l'olor que desprènen quan s'estàn fornejant.
O sigui que us animo a què proveu aquests triangles d'all, són boníssims per menjar a qualsevol hora com a entreteniments o per acompanyar el mes sofisticat menjar. És una recepta típica del Nord d'Europa i Gran Bretanya
La recepta és del llibre "lo mejor de nuestros recetarios" de Thermomix

INGREDIENTS:
8 grans d'all
250 gr de mantega a temperatura ambient tallada a daus
2 rovells d'ou
3 culleradetes de sal
40 gr de llevat fresc
320 gr de llet
1 culleradeta de sucre
650 gr de farina integral o normal
160 gr d'oli d'oliva


PREPARACIÓ:

1. Posem els alls al vas i els triturem 10 segons a velocitat 7. Amb l'espàtula fem baixar la resta d'ingredients de les parets i tapa del vas.

2. Afegim la mantega, els rovells i 1 culleradeta de sal remenem 15 segons a velocitat 6.

3. Posem la papallona al vas i remenem 20 segons a velocitat 3. Reservem en un vol i retirem la papallona.

4. Posem el llevat, la llet, el sucre al vas i programem 2 minuts, 37º, velocitat 2.

5. Afegim la farina, l'oli i 2 culleradetes de sal, amassarem 3 minuts, velocitat espiga. Retirem la massa i la dividim en 4 parts iguals.

Preescalfem el forn a 180º

6. Estirem la massa sobre una superfície enfarinada i li donem forma de rectangle, la pintem amb la mantega reservada i la caragolem (com si féssim un braç) l'anirem tallant en forma de triangles, anirem repetint l'operació fins acabar la massa.

7. La posem a coure al forn 20 minuts aproximadament fins que estiguin ben daurats.

BON PROFIT!







dimarts, 5 de març del 2013

PASTÍS DE CREMA CATALANA





MMmmmmmm boníssim, el seu nom ja ho diu tot!!
Si us agrada la crema catalana aquest és el vostre pastís per excel·lència, és molt bo té una textura molt suau amb un  gust a canyella deliciós!
La recepta l'he tret del llibre "Lo mejor de nuestros recetarios de Thermomix" l'he preparat fil per randa tal com m'indicava la recepta, ens a agradat molt però el pròxim cop li retocaré  la proporció de gelatina és poca jo n'hi posaria una mica més i després l'altre cosa que ens hi ha agradat és el toc de taronja, a casa sempre hem aromatitzat la crema amb llimona i canyella, aquesta recepta també ho fan amb taronja i la veritat és que hi queda molt bé!

INGREDIENTS:
200 gr de galetes
80 gr de mantega
350 gr de llet
Un pal de canyella
la Pell d'una llimona
la pell d'un taronja, reservem la taronja
400 gr de nata
6 rovells d'ou
10 gr de gelatina en pols o  4 fulles (el pròxim cop 15 gr)
150 gr de sucre
40 gr de maicena
1 pessic de sal
100 gr de sucre moreno per cremar-la de sobre

PREPARACIÓ:

1. Posarem les galetes al vas i les ratllarem 10 segons a velocitat 7. Afegim la mantega i remenem 5 segons a velocitat 7. En un motlle desmotllable prèviament folrat amb film i posem les galets i anirem pressionant amb una cullera per fer la base del  pastís, el deixem reposar a la nevera.

2. Posem la llet, la canyella, la pell de la llimona i taronja, infusionem la llet 3 minuts,100º, velocitat 1. Retirem i reservem.

3. Ara posarem la taronja al vas i la triturarem 30 segons velocitat 5-10. La passem per un colador fi i l'afegim a la llet, remenem.

4. Ara posarem la papallona al vas i afegirem la resta d'ingredients la nata, els rovells, el sucre, la gelatina, la maicena, el pessic de sal i la llet reservada prèviament colada per retirar la pell del cítrics i la canyella. Programem 10 segons a velocitat 4 per integrar bé tots els ingredients i programem 8 minuts, 100º, velocitat 2. Aboquem aquesta mescla sobre la base de galetes reservada i la deixem quallar un mínim de 6 hores a la nevera.

5. Just abans de servir posarem el sucre moreno per sobre i amb un soplet el cremarem, Deliciosa!