dimarts, 30 de juliol del 2013

XARRUP D'ÀPIT



Aquesta recepta sorprèn, proveu-la!!
Quan dius àpit al teus comensals, a casa tothom et mira amb cara a fàstic :-(  però quan proven el primer xarrup després no paren d'elogiar-te :-)
L'idea d'aquesta recepta és servir-la entre plat i plat per netejar el paladar :-) Si sou uns amants de l'àpit o no, proveu-la us encantarà!!!

INGREDIENTS:
150 gr de sucre
La pell d'una llimona (només la part groga)
2 llimones pelades (sense gens de pell blanca)
150 gr d'àpit tronc i fulles
800 gr de gel
Unes fulles d'àpit per decorar

PREPARACIÓ:

1.Posem el sucre i la pell de la llimona al vas la ratllem ben fina 30 segons a velocitat 5-10.

2. Afegim les llimones, l'àpit, els glaçons i triturem 2 minuts, velocitat 5-10 progressiva. Servim al moment

BON PROFIT!!


dijous, 25 de juliol del 2013

PASTÍS DE XOCOLATA I GALETES


Hola :-)
Divendres passat vam tenir un sopar amb amics hi ha nosaltres ens va tocar portar part del postres, com que no disposava de massa temps per estar a la cuina em vaig decidir per aquest pastís de xocolata que no necessita forn i és fa amb molt poca estona, ja que érem molts de colla vaig pensar que amb un no en tindríem ni per començar, o sigui que vaig agafar una recepta que ja tinc al blog de fa temps versió xocolata blanca i en vaig fer dos un amb xocolata blanca i l'altre amb xocolata fondant, els mes llaminers és menjaven el de xocolata blanca i els que ens agrada la xocolata de veritat vam optar per la versió fondant.
Si voleu veure el de xocolata blanca aquí

Espero que us agradin!

INGREDIENTS:
1 rull de galetes Maria
xarop de xocolata
150 gr de xocolata fondant
500 gr de nata
250 gr de llet
1 terrina de formatge fresc (tipus Philadelphia)
1 sobre i 1/2 de quallada Royal
60 gr de sucre

PREPARACIÓ:

1. Posem la xocolata al vas, la trinxem uns segons a velocitat 7. Afegim la llet, la nata, el formatge, el sucre, els sobres de quallada i programem 10 min, 100º, velocitat 3.

2. Mentre folrem un motlle desmontllable amb les galetes i les anem banyant amb el xarop de xocolata i així anem fent capes de galetes.

3. Un cop és pari la màquina aboquem la mescla sobre les galetes  a poc a poc amb compte de que no  flotin. La deixem quallar a la nevera un mínim de 4 hores. Un cop freda la decorem amb virutes de xocolata blanca.

BON PROFIT!!


dilluns, 22 de juliol del 2013

PA DE LLET FARCIT

Hola que tal el cap de setmana??
Aquí a sigut passat per aigua com tota la setmana que cada tarda a fet un ruixat, com que de calor podríem dir que no en fa gaire em vaig animar a encendre el forn i preparar aquest pa de llet farcit de nous i panses.
Espero que us agradi!!

INGREDIENTS:
250 gr de llet
50 gr de sucre
50 gr de mantega
1 sobre de llevat de fleca deshidratat o 1 pastilla de llevat fresc (25gr)
450 gr de farina
1 culleradeta de sal
50 gr de nous
50 gr de panses (remullades amb aigua)

PREPARACIÓ:

1. Posem la llet, el sucre i la mantega al vas, programem 2 minuts, 37º, velocitat 2.

2. Afegim el llevat, la farina, la sal i remenem 10 segons a velocitat 6. Tot seguit programem 3 minuts, vas tancat, velocitat espiga.

3. Quan falti un minut per acabar afegirem les panses i nous pel bocal, retirem la massa li donem forma i la posem en un motlle de plum-cake o en fem panets individuals. La deixem reposar fins que dobli el seu volum.

Pre escalfem el forn a 180º

4. Un cop a llevat pintem amb llet per sobre i la posem a coure 25 minuts en el cas de fer un sol pa si en fem de petits amb 15 minuts n'hi haurà prou.

BON PROFIT!!




dimarts, 16 de juliol del 2013

MARQUESA DE XOCOLATA

 


Hola :-) Per fi fa calor!!
Hi amb la calor què ens be de gust? Coses molt fredes, com aquesta marquesa de xocolata que és exquisida, no necessita forn i amb molt pocs ingredients la tens a punt.

INGREDIENTS:
6 ous separem clara del rovell
1 pessic de sal
250 gr de xocolata fondant
200 gr de mantega
150 gr de sucre
50 gr de whisky, cointreau, conyac al vostre gust
Cacau pur en pols (valor)

PREPARACIÓ:

1. Col.loquem la papallona sobre les ganivetes, posem les clares i el pessic de sal i programem 6 minuts, velocitat 4. Reservem les clares i retirem la papallona.

2. Posem la xocolata al vas i la ratllem 20 segons a velocitat 8.

3. Afegim la mantega, els rovells, el sucre, el licor escollit i programem 4 minuts, 50º, velocitat 4.

4. Amb molt de compte incorporarem aquesta mescla a les clares reservades amb moviments envolvents. Cobrim un motlle metàl·lic amb film transparent i aboquem la mescla a dins. Reservem al congelador un mínim de 2 hores. 15 minuts abans de servir retirem del congelador desmotllem i espolvoregem amb cacau pur en pols.

ESPERO QUE US AGRADI!!









dimarts, 9 de juliol del 2013

QUICHE



Bon dia i bon sol :-)
A casa ens agraden molt les quiche, és un plat que et dona molta sortida amb una bona amanida tens un sopar  ràpid i tant la pots menjar calenta com freda o sigui que te la pots emportar de pic-nic.
L'altre dia remenant per la nevera vaig veure que tenia una massa per fer quiche a punt de caducar, tot sovint em passa vaig el super  m'animo a comprar coses que després no li acabo donant ús.
Aquest cop però em va anar bé perquè vaig aprofitar per fer neteja de nevera, tenia uns formatges que ja havien quedat secs, que també vaig aprofitar així no llencem res.


INGREDIENTS:
1 paquet de massa per quiche (masa quebrada o sable)
150 gr de formatges secs, els meus eren gouda i provolone
150 gr de beicon i pernil dolç barrejat
400 gr de llet
100 gr de nata
40 gr de farina
30 gr de mantega
10 gr d'oli d'oliva extra verge
1/2 culleradeta de sal
pebre
4 ous

PREPARACIÓ:

Pre escalfem el forn a 180º

1. Posem els formatges secs al vas i els ratllem 15 segons velocitat 5-10. Retirem i reservem

2. Ara ratllarem el beicon (reserveu un tros per decorar) i pernil 4 segons velocitat 5. Retirem i reservem.

3. Posarem la llet, la nata, la farina, la mantega, l'oli, la sal i el pebre al vas. Programarem 5 minuts, 90º, velocitat 4. Mentre és prepara el quallat posarem la massa en un motlle rodó d'uns 26 cm i la punxem de la base amb una forquilla.

4. Afegim els ous, el trossejat de beicon i pernil i remenarem 5 segons velocitat 2. Aboquem aquest farcit sobre la massa i posem el formatge ratllat per sobre, decorem amb el beicon i cap al forn 20-25 minuts.

BON PROFIT!!

Nota: Jo ho faig tot amb cru hi ha gent que primer posa la massa 15 minuts al forn i després afegeix el farcit i li deixa 10 minuts +.  També us podeu fer la massa a casa

Per fer la massa: poseu 350 gr de farina, 130 gr de mantega freda, 70 gr d'aigua, 1 pessic de sal, 1 culleradeta de sucre, 1 culleradeta de llevat químic (royal) tot junt a dins del vas i remeneu 15 segons a velocitat 6. retirem i la deixem reposar 15 minuts a la nevera, després l'estirem ben fina jo ho faig al mig de dos papers film així és més fàcil de transportar-la i posar-la a dins del motlle sense que és trenqui.




dimarts, 2 de juliol del 2013

MIL FULLS D'ALBERGÍNIA, TOMÀQUETS i MOZZARELA AMB SALSA DE IOGURT I MOSTASSA


Bon dia!!
Avui us deixo una recepta lleugera, tot i què el títol és llarguissim la recepta és prepara ràpid. Personalment la trobo ideal per aquests dies de calor, perquè tant la pots prendre tèbia com freda, casualment l'estem preparant aquests dies a la classe de cuina d'estiu, espero que us agradi :-)

INGREDIENTS: (6 racions)
1'5 litre d'aigua pel vapor
6 tomàquets madurs
1 albergínia (500 gr aprox)
2 paquets de mozzarella fresca (bossa) tallada a rodelles
6 llesques de salmó fumat
1 iogurt natural
1 culleradeta de mostassa de Dijon
20 gr d'oli d'oliva
alfàbrega fresca
ametlla laminada per decorar

PREPARACIÓ:

1. Posem l'aigua al vas i l'escalfem 8 minuts, varoma, velocitat 1. Mentrestant farem una creu a sota  els tomàquets amb un ganivet, en posem 3 a dins del cistellet i quan l'aigua bulli els escaldarem posarem el cistellet a dins i programarem 2 minuts, varoma, velocitat 1. Retirem i repetim amb els altres 3 tomàquets.

2. A dins del recipient varoma i tindrem les albergínies tallades a rodelles finetes, a sobre la safata i posarem els tomàquets pelats i tallats a quarts tapem el recipient varoma i tot junt ho posarem a coure 20 minuts, temperatura varoma, velocitat 1. Un cop a acabat el temps llencem l'aigua del vas

3. Muntarem el plat posant una capa d'albergínia, una de tomàquet, mozzarella, albergínia  i acabem amb una de salmó.

4. Ara farem la salsa, posant el iogurt, l'oli, la mostassa i barrejarem 10 segons a velocitat 5. Aboquem una mica de salsa per sobre i adornem amb ametlles laminades i alfàbrega.

BON PROFIT!!