dilluns, 19 d’agost del 2013

VACANCES


Hola!!
Suposo que al igual que  molta gent m'esperava aquests dies amb candeletes, estaré descansant disfrutant de la platja i de la meva família per tant us desitjo molt bones vacances i ens veiem a la tornada amb les piles ben carregades!!

BON ESTIU!!!:-)

dilluns, 12 d’agost del 2013

PA PÍCNIC


Hola a tothom :-)
Aquest cap de setmana si que l'he aprofitat a tope, no sé si us passa què hi ha vegades que no tens res a fer i en canvi caps de setmana que et falten hores per fer coses. El dissabte a la tarda vam anar a Pals al White summer market & party us el recomano em va encantar i el vespre per rematar-ho vam anar a sopar a  Can Co a la Cellera de Ter al restaurant d'en Sergi i la Marta on vam poder gaudir d'un bon sopar i de la música de La porta dels Somnis en directe.
A Banyoles és tradició fer un carnaval a l'estiu que casualment també era aquest dissabte, a casa tota la setmana que corríem amb disfresses amunt i avall les meves filles tenien molt clar on volien anar -al carnaval!! Per això els hi vaig tenir de deixar alguna cosa preparada per sopar que va ser aquest pa pícnic, que l'estem fent aquests dies a les classes de cuina d'estiu, és una pa que ja ho diu el seu nom te'l pots emportar de pícnic és fàcil de transportar i encara més de menjar :D
Us animo a provar-lo!!

INGREDIENTS:
250 gr de llet
50 gr de mantega
50 gr de sucre
25 gr de llevat fresc
500 gr de farina de força
1 culleradeta de sal
1 Frankfurt dels grans
50 gr de pernil dolç
50 gr de formatge cremós tipus emmental. gouda
2 Xoriçets frescos o 50 gr de xoriç sec
1 cullerada de sèsam
1 cullerada de llavors de rosella

PREPARACIÓ:

1. Posem la llet amb el sucre i la mantega al vas i programem 1 minut, 37º, velocitat 2. Afegim el llevat i remenem 10 segons a velocitat 3.

2. Incorporem la farina i la sal, remenem 10 segons a velocitat 4 i tot seguit 3 minuts, espiga. Retirem la massa del vas i la dividim amb 24 boles de 35 gr cada una. Per pesar-les posem la màquina en funció bàscula i anem pesant la massa sobre la tapa.

3. Anem a preparar els farcits posem el formatge i el pernil dolç al vas, el ratllem 6 segons a velocitat 5. Reservem en un vol. Si utilitzeu xoriç sec també el ratllarem 6 segons a velocitat 5. Reservem.

4. Ara untarem un motlle rectangular amb mantega i anirem estirant les boletes, us tenen de quedar 6 files de 4 boles, la primera fila la farcirem de formatge i pernil o sigui 4 boles, la segona de xoriç i la tercera de frankfurt així succesivament fins farciles totes. Us tindran de sortir 8 panets de cada gust. Pintem la superfície amb ou batut i decorem amb llavors de sèsam i rosella.

5. Pre escalfem el forn a 180º i mentre deixem llevar el pa, un cop el tenim calent el fornegem 25-30 minuts fins veure'l ben ros.

BON PROFIT!!







 Us deixo un pas a pas:


dijous, 8 d’agost del 2013

FLAM DE XOCOLATA I GALETES MARIA

Avui us deixo un flam!!
Aquesta recepta és un remix de la crema de galetes i caramel una de les meves primeres receptes del blog :-) tenia ganes de fer-la amb gust de xocolata però el final a esdevingut una recepta totalment nova, ja sabeu quan estàs a mig fer i no has revisat si tens tots els ingredients després et falta la quallada :-(  vaig pensar Judith  posa-li flam que també et quedarà quallat i aquí en teniu el resultat aquest flam que ens va agradar molt. Us animo a provar-lo!!

INGREDIENTS:
50 gr de galetes maria
100 gr de xocolata fondant
1 sobre de flam x 4 persones (del que ja porten sucre, sinó li afegiu 70 gr de sucre)
500 gr de llet
caramel liquid pel motlle i galetes maria x decorar

PREPARACIÓ:

1. Posem les galetes maria al vas i les triturem 5 segons a velocitat 7, afegim la xocolata a trossos i tornem a triturar 7 segons a velocitat 7.

2. Afegim la llet, el sobre de flam i programem 9 minuts, 100º, velocitat 4. Caramelitzem un motlle i aboquem la mescla per sobre un cop comenci a quedar compacte li posem unes galetes maria a sobre que ens faran de base un cop el desmotllem.


BON PROFIT!







dilluns, 5 d’agost del 2013

DIP DE CEBA

La recepta d'avui és fa en un obrir i tancar d'ulls, si teniu un sopar i us toca portar quelcom no dubteu en fer-la perquè és boníssima!!
Només necessitareu tres ingredients per quedar com unes senyores i per fer servir com aperitiu es èxit assegurat.
L'idea és de la meva amiga ALICIA que si moltes de vosaltres encara no la coneixeu feu-li una visita perquè val molt la pena!

INGREDIENTS:
500 ml de nata per muntar molt freda
1 paquet de sopa de ceba
1 paquet de patates (tortitas de maiz)

PREPARACIÓ:

1. Posem el paquet de sopa de ceba a dins del vas i pulveritzem 15 segons a velocitat 10 perquè ens quedi ben fi.

2. Afegim el brick de nata i posem la maquina a velocitat 5 sense programar el temps, sempre vigilant i quan veiem que la nata és comença a enganxar a les parets del vas, ja tindrem el dip a punt, retirem i posem en un vol, és menja al moment amb patates




divendres, 2 d’agost del 2013

IOGURTS (la millor recepta)



Doncs si!! He trobat la millor recepta de iogurt :-)
M'agrada menjar el iogurt sense sucre sempre l'acompanyo de cereals o fruits secs per tant el que més em molesta d'un iogurt és que sigui àcid i aquests no hi queden gens te'ls pots menjar sense sucre tranquilament a part de tenir la satisfacció de fer-los tu mateixa és una recepta que us la recomano al 100%.  Ja sabeu que els iogurts és com fer masses s'han de fer amb temps i carinyo ja que no deixen de ser un ferment natural, que necessita les seves hores per fermentar i quallar. Penseu que un cop estan fets les primeres 48 hores a dins la nevera encara continuen quallant.

INGREDIENTS: (20 iogurts)
2 litres de llet fresca
1 iogurt natural

PREPARACIÓ:

1. Posem la llet al vas i l'escalfarem 20 minuts, 80º, velocitat 2 i 1/2. Quan acabi  retirem el vas de la Thermomix i la deixem  refredar fins a 37º, aquest procés pot durar de 2 a 3 hores. Per saber la temperatura tornem a posar el vas a la Thermomix apretem el botó d'inici i ens detectarà la temperatura residual que tenim  a dins del vas.

2. Quan estigui la llet a 37º afegim el iogurt i remenem 10 segons a velocitat 3, a continuació programem 20 minuts, 37º, velocitat 2 i 1/2. Repartim la mescla en vasets i els deixem reposar 5 hores en un lloc tancat i calent.
Jo els vaig tenir 1 hora al forn a 50º  després el vaig parar i els hi vaig deixar tota la nit reposant.

BON PROFIT!!

Font: LLibre -400 kgcal de Thermomix