divendres, 27 de setembre del 2013

CONILL A LES FINES HERBES

Aquest conill queda boníssim :-) El vam estar preparant en una classe de cuina light, ja sabeu que la carn de conill quasi no te grassa és carn blanca i està indicada per la gent que fa dieta per el seu baix contingut calòric, si totes les receptes baixes en calories són tant bones com aqueta per mi menjar és molt fàcil!
Us deixo la recepta modificada a la meva manera l'original porta 50 gr d'aigua que jo no li he posat.
Font: llibre 100 receptes econòmiques

INGREDIENTS;
1 conill tallat a trossos petits
3 grans d'all
1 branca de julivert
70 gr d'oli d'oliva
1 cullerada d'orenga
1 cullerada de farigola
1 mica de romaní
1 mica d'estragó (opcional jo li he posat perquè en tenia)
1 pastilla de caldo o 1 culleradeta de sal
pebre al gust
150 gr de vi blanc

PREPARACIÓ:

1. Posem els alls i les fulles de julivert al vas, les trinxarem 6 segons a velocitat 6. Retirem i reservem.

2. Ara posarem l'oli i l'escalfarem 6 minuts, varoma, velocitat 1. Quan acabi afegim la picada d'all i julivert i programem 3 minuts, varoma, velocitat 1..

3. Ara posem la papallona i el conill juntament amb les herbes aromàtiques, tapem i programem 25 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat cullera.

4. Tot seguit afegim la sal o la pastilla de caldo i el vi, tornem a programar 15 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat cullera.
Ja el tindrem llest per menjar, però us explico el que jo faig, el poso a dins una cassola de terrissa i el deixo reposar d'un dia per altre queda molt més bo i gustós!

BON PROFIT I BON CAP DE SETMANA :-)














dimarts, 24 de setembre del 2013

PASTÍS D'ANIVERSARI



El diumenge passat la meva princesa gran va fer 17 anys!!
Aquest va ser el pastís que li vaig preparar per celebrar el seu aniversari. Vam estar tot el cap de setmana de celebracions, els dissabte al vespre vaig tenir la seva colla d'amics a sopar i el diumenge els avis i els tiets.
El pastís en si és molt senzill perquè a casa gaire enfalagós no els hi agraden per tant em vaig decidir per un pa de pessic de taronja amb una cobertura de xocolata fondant. La convinació de la taronja amb la xocolata és boníssima ;-) Us animo a provar-lo!!

INGREDIENTS:
200 gr de sucre
3 ous
1 taronja de pell prima neta i tallada a quarts
1 iogurt natural
100 gr d'oli de girasol o oliva suau
250 gr de farina
1 sobre de llevadura química (royal)
1 culleradeta de sal
Cobertura:
150 gr de xocolata fondant
50 gr d'aigua
50 gr de mantega
Taronja confitada (opcional)

PREPARACIÓ:

Pre escalfem el forn a 180º

1. Posem el sucre. els ous i la taronja amb la pell al vas, programem 3 minuts, 37º, velocitat 5.

2. Afegim el iogurt i l'oli, remenarem 15 segons velocitat 3. Afegim la farina, la llevadura i la sal ho remenarem durant 12 segons a velocitat 2 i 1/2. Acabem d'unir-ho amb l'espàtula i aboquem la mescla en un motlle rodó. La posem a coure al forn durant 35 min a 180º. Un cop cuit la deixem refredar del tot i la desmotllem.

3. Ara farem la cobertura, posarem la xocolata al vas i la trinxarem uns segons amb el turbo, afegirem l'aigua i programarem 3 minuts, 37º, velocitat 2. Quan acabi el temps i afegirem la mantega i tornarem a programar 3 minuts, 37º, velocitat 2. 

4. Posarem la coca sobre una reixa amb un plat a sota i aboquem la cobertura per sobre així la xocolata que caigui anirà a dins del plat,  ho deixem refredar a temperatura ambient uns 30 minuts, ara traspassarem el pastís d'un plat a l'altre i el decorem amb la taronja confitada el reservem a la nevera. Un moment  abans de servir el retirem de la nevera perquè perdi la fredor

BON PROFIT!

Nota; Jo vaig utilitzar la reixa que tenim al forn així quan el traspassem d'un lloc a l'altre és molt més fàcil.




dimecres, 18 de setembre del 2013

GELAT DE XOCOLATA I PANSES AL BRANDI

L'estiu ja està arribant a la seva fi i per despedir-lo us presento aquest gelat de xocolata, aprofitem que encara hi ha algun dia que fa calor per degustar aquest pecat diví!!! Dic això perquè quan comences no pots parar de posar-hi la cullera :-)
Aquesta recepta la vam estar fent en el taller de gelats, segurament moltes de vosaltres heu tingut l'oportunitat de tastar-lo. Per les que no heu tingut aquesta sort us deixo la recepta!!

INGREDIENTS: (per 1.500kg de gelat)
750 gr de nata per muntar molt freda
200 gr de sucre
100 gr d'aigua
8 rovells d'ou
200 gr e xocolata fondant (tipus nestlé postres)
100 gr de panses
50 gr de brandi

PREPARACIÓ:

1. Muntarem la nata remenant bé l'envàs i posant-la a dins del vas, programarem velocitat 5 sense posar-li temps, l'anirem controlant pel bocal, quan veiem que ens comença a quedar enganxada a les parets del vas i que ja no esquitxa parem la màquina obrim el vas i comprovem si està ben muntada sinó li posem uns segons més amb molt de compte de no tallar-la. Un cop muntada la retirem i reservem en un vol a la nevera.

2. Ara posarem el sucre i l'aigua al vas i farem un almívar programant 10 minuts, 100º, velocitat 2.

3. Quan acabi el temps posarem la màquina en funcionament a velocitat 4 sense temps i anirem afegint els rovells d'un en un per el bocal. Seguidament programem 2 minuts, 70º, velocitat 4.

4. Afegim la xocolata a trossos, programem velocitat 1 hi ha poc a poc anem pujant a velocitat  6 fins que estigui ben desfeta e incorporada. Afegim les panses, el brandi i remenem 15 segons a velocitat 2. Deixem refredar  (1 hora aprox)

5. Un cop freda i anirem incorporant la nata amb moviments envolvents per tal que no ens baixi, un cop està ben unit aboquem la mescla en un motlle i la posem al congelador un mínim de 4 hores. Podeu posar-la en un motlle rodó, de plum cake tipus terrina i així anar fent boles o tipus corona (el que vaig fer servir jo)

6. Abans de servir et recomano que el treguis una estona abans del congelador 10 minuts perquè així sigui mes fàcil desmotllar-lo.

BON PROFIT!!


dissabte, 14 de setembre del 2013

COCA DE RECAPTE


Hola bon dia!!
Ahir parlant amb la meva germana de llibres de cuina i receptes, vam acabar parlant d'aquesta recepta de coca de verdures o coca de recapte, em va comentar que tenia intenció de fer-la per sopar i me'n va fer venir ganes a mi també, els divendres acostumem a menjar pizza i vaig pensar que aquesta era una bona opció per no ser tant repetitius.
La massa és boníssima sembla pasta de full queda molt cruixent i el farcit el podeu fer de qualsevol verdura que tingueu per la nevera, jo us posaré les quantitats exactes que porta la recepta original però i podeu posar el que vulgueu, a més la podeu acompanyar d'anxoves, tonyina, formatge de cabra, etç... o sigui que al final tothom se l'acaba personalitzant al seu gust.
Bon cap de setmana i aquí teniu la recepta!!

INGREDIENTS:
200 gr de carabassó
100 gr de pebrot vermell
100 gr de pebrot verd
100 gr de ceba
100 gr d'oli d'oliva
1 culleradeta de pimentó (jo li vaig posar picant, li dóna un toc molt bo)
2 culleradetes de sal
Massa:
50 gr de greix de porc (podeu substituir per mantega, però no queda igual)
50 gr d'oli d'oliva
100 gr d'aigua
20 gr de llevat fresc de fleca
300 gr de farina de força
1 culleradeta de sucre
2 culleradetes de sal

PREPARACIÓ:

1. Posem totes les verdures tallades a trossos juntament amb l'oli, la sal i el pimentó a dins del vas, programem 4 segons a velocitat 4. Retirem i reservem

2. Sense rentar el vas ens posarem a fer la massa, posant l'oli, l'aigua i el greix a dins, programem 1 minut, 37º, velocitat 2.

3. Afegim el llevat, la farina, el sucre i la sal, remenem 30 segons a velocitat 6. Al ser una massa amb greix no necessita ser amassada a velocitat espiga perquè ens quedaria molt enganxada al voltant del vas.

Pre escalfem el forn a 200º

4. Retirem la massa i l'estirem amb les mans és una massa molt elàstica i no s'enganxa gens ho podeu fer tranquilament amb les mans, posem el farcit de verdures per sobre i la deixem reposar 15 min aproximadament el temps de tenir el forn calent, com podeu veure hi vaig posar uns xampinyons que tenia laminats a la nevera per aprofitar-los.

5. La posem a coure 20-25 minuts al forn la retirem i la deixem refredar una mica, la servim i acompanyem amb anxoves, tonyina, formatge de cabra, etç...

BON PROFIT!!




 Font: Llibre Cuida tu salud de Thermomix

dimarts, 10 de setembre del 2013

CONS FARCITS DE CREMA


Avui us deixo unes postres molt fàcils, bones e ideals per emportar quan vas d'invitat a casa dels amics o senzillament per tots els que demà anem a fer la cadena humana, per anar picant entre hores :-)
Es necessiten molt pocs ingredients i és mantenen cruixents d'un dia per altre, l'idea l'he agafat del Magazine Thermomix d'aquest passat mes d'agost anaven farcits de crema de meló però jo he fet la crema pastissera tradicional de tota la vida que a casa els hi agrada molt.

INGREDIENTS: (15 cons)
1 Base de pasta de full rectangular (lidl)
500 gr de llet
100 gr de sucre
3 ous
50 gr de Maicena
1 culleradeta de sucre vainillat o unes gotes de vainilla líquida

PREPARACIÓ:

1. Primer farem la crema, posarem tots els ingredients a dins del vas i programarem 7 minuts, 90º, velocitat 4. Si veieu que no arriba a la temperatura programeu 2 minuts mes.  (és millor tenir els ingredients  a temperatura ambient). Un cop estigui cuita la posem dins una màniga pastissera i la deixem refredar.

Preescalfem el forn a 180º amb ventilador

2. Ara anirem formant els cons, tallarem la base de full a tires de 1'5cm , untarem els cons amb mantega i anirem caragolant la massa tot voltant del motlle, els posarem a coure 15 minuts aproximadament fins que veieu que estan ben cuits i dorats, retirem del forn i els deixem refredar

3. Un cop freda la pasta de full els desmotllem i anem farcint amb la crema pastissera, decorem amb sucre glaç i reservem en un lloc sec i fresc.

BON PROFIT!!!



divendres, 6 de setembre del 2013

ARRÒS AMB CARBASSA I BEICON


Boníssim!! :-)
Avui us deixo una recepta d'arròs, aquest cop l'he fet recomanat per una meva clienta de Thermomix la Mònica, em va dir que sortia molt bo i que ja l'havia preparat en mes d'una ocasió, no em vaig poder resistir a la temptació de provar-lo. O sigui que avui sóc jo la que us el recomano només us dic PROVEU-LO!!
El toc de dolçor que li dóna la carbassa amb el contrast del beicon salat el fa un plat complert i exquisit a més d'ideal per l'època de l'any que entrem que ja és comencen a veure carabasses pels mercats.

Bon cap de setmana!!

INGREDIENTS:
2 grans d'all
unes fulles fresques de julivert
60 gr d'oli d'oliva
250 gr de carbassa tallada a daus
1 pessic de safrà
900 gr de brou de pollastre
300 gr d'arròs
50 gr de formatge ratllat (jo li vaig posar gouda)
1 paquet de daus de beicon

PREPARACIÓ:

1. Posem al vas els alls i julivert, trossegem 5 segons a velocitat 5, amb l'espàtula fem baixar la resta d'ingredients del vas cap al fons. Incorporem l'oli i els daus de carbassa i programem 6 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat cullera.

2. Afegim el safrà, el brou i ho escalfem 10 minuts, 100º, gir esquerra, velocitat cullera.

3. Incorporem l'arròs pel bocal i programem 10 minuts, 100º, gir esquerra, velocitat cullera.

4. De seguida afegim el formatge ratllat pel bocal i tornem a programar 3 minuts, 100º, gir esquerra, velocitat cullera. Mentre en una paella rossejarem el beicon.

5. Un cop acabat el temps servim l'arròs en una safata amb el beicon per sobre.

BON PROFIT!!



Font: LLibre 100 receptes econòmiques

dilluns, 2 de setembre del 2013

PASTIS DE CAFÈ GELAT

Hola a tothom :-)
Tenia ganes després de tant de dies començar la nova temporada amb una recepta espectacular i que us agradés molt, aquest pastís em va agradar perquè és molt refrescant  i per el gust tant bo que té de cafè, us animo a provar-lo!!

INGREDIENTS:
1 paquet de galetes Oreo (120gr)
30 gr de mantega freda
1 cullerada de cacau en pols
400 gr de nata x muntar molt freda
150 gr de llet
120 gr de sucre
10 gr de cafè soluble
3 rovells d'ou
virutes de xocolata x decorar

PREPARACIÓ:

1. Posem les galetes, la mantega i el cacau en pols al vas, trinxem 15 segons a velocitat 7. Amb aquesta mescla folrem la base d'un motlle desmotllable i reservem a la nevera.

2. Posem la papallona al vas juntament amb la nata i la muntem sense programar temps a velocitat 4, controlant per el vocal que no se'ns talli. Retirem i reservem a la nevera.

3. Posem la llet i el sucre al vas programem 4 minuts, 90º, velocitat 2. Afegim el cafè i programem 10 segons velocitat 4. 

4. Programem 30 segons a velocitat 3 i anem afegint els rovells d'un en un per el vocal. A continuació programem 3 minuts, 90º, velocitat 4. Retirem a un vol i deixem refredar 

5. Un cop freda i anem incorporant la nata amb moviments envolvents, fins veure-ho ben unit. Aboquem aquesta mescla sobre la base de galetes i la posem al congelador un mínim de 4 hores perquè ens quedi gelada. Per servir la treurem uns 15 minuts abans perquè se'ns desmotlli bé, la decorem al gust. 

BON PROFIT