dijous, 28 de novembre del 2013

ARRÒS AMB MARISC

Bon dia,
Quants dies sense publicar res, avui us deixo el nostre dinar d'ahir, a casa som molt arrossers, és posar un plat d'arròs a taula i tothom està content, ja hi pots posar-hi el que vulguis que no li fan mai un lleig a un plat d'arròs o sigui que no tinc problema, aquesta recepta és del llibre de 101 arrossos amb Thermomix. Me'l vaig estar mirant amb carinyo i la foto d'aquesta recepta diu menja'm :-)
Per tant vaig posar fil a l'agulla i aquí en teniu el resultat, la recepta original porta gambes però quan era a la peixateria vaig veure aquests crancs i vaig canviar-los per les gambes, el pròxim dia i posaré les dos coses :-D

INGREDIENTS:
250 gr de cloïsses (les posem en remull amb aigua i sal perquè deixin anar la sorra)
250 gr de musclos
150 gr de cranc o gambes pelades
2 pastilles de brou de verdures
1 litre d'aigua
150 gr de ceba
1 gra d'all
40 gr d'oli d'oliva
80 gr de tomàquet triturat
1 mica de sal
pebre
250 gr d'arròs gra rodó
Julivert picat per decorar

PREPARACIÓ:

1. Netegem les cloïsses, els musclos i els posem juntament amb els crancs al recipient varoma, tot seguit posem el litre d'aigua al vas amb les 2 pastilles de brou de verdures i programem 15 minuts, varoma, velocitat 1. Posem el recipient varoma a sobre. Un cop cuit retirem i reservem.

2. Colem el caldo i el reservem, netegem el vas i posem la ceba, l'all i l'oli programem 4 segons velocitat 5. Tot seguit ofeguem 3 minuts, varoma, velocitat 1.

3. Afegim el tomàquet, la sal i el pebre i programem 5 minuts, varoma, velocitat 1. Afegim l'arròs i el brou reservat, programem 13 minuts, 100º, gir esquerra, velocitat cullera. Mentre traurem el musclos de les valves, les cloïsses les deixem senceres

4. Quan acabi el temps obrim el vas i afegim els musclos, les cloïsses, els crancs i tornem a programar 2 minuts, 100º, gir esquerra, velocitat cullera. Servim en una safata i posem el Julivert picat per sobre.

BON PROFIT!






dijous, 21 de novembre del 2013

PASTÍS MOKA AMB AMETLLES

El pastís que us deixo avui sense dubte és el preferit del meu home, sempre que tenim un dinar o hi ha alguna celebració a casa em demana aquest pastís.
La veritat és que val la pena tot i que el tens de començar un parell de dies abans, l'esforç s'ho mereix perquè quan el tens a la boca és menjar d'angels :-)
Com us he dit no és complicat però requereix que li dediquis temps ja què necessita temps de repòs.
La recepta és del llibre de reposteria de Thermomix

INGREDIENTS: (per 12 persones)
30 melindros tous (els podeu fer vosaltres mateixes)
1 kg de crema de mantega
150 gr d'ametlles laminades
1 tassa gran de cafè fort
1 tassa petita de llet

Crema de mantega:
100 gr d'aigua
350 gr de sucre
1 culleradeta de sucre vainilla
6 rovells d'ou
1 pessic de sal
2 cullerades soperes de cafè soluble desfet amb una mica d'aigua
400 gr de mantega a temperatura ambient

PREPARACIÓ:

1. Primer torrarem les ametlles al forn a 150º vigilant que no se'ns cremin. Retirem i reservem.

2. Ara farem la crema de mantega posant el sucre, el sucre vainilla, l'aigua a dins del vas i programant 6 minuts, 100º, velocitat 2. Afegim els rovells i el pessic de sal i programem 3 minuts, 90º, velocitat 4.

3. Afegim el cafè i remenem 10 segons a velocitat 4. Deixem refredar del tot. Aquest pas el feu el dia abans us quedarà millor només tindreu de pensar en treure la mantega un parell d'hores abans perquè estigui a temperatura ambient.

4. Ara posarem la papallona al vas amb la mantega a dins i programem velocitat 2 fins que ens quedi una crema de consistència cremosa. Amb la màquina a velocitat 2 sense parar-la anirem afegint l'almívar de cafè pel bocal fins que la mescla sigui homogènia. Retirem i reservem.

5. Anirem a muntar el pastís, col.locarem una capa de melindros mullats amb llet a la part de sota tot seguit una capa de crema de mantega i unes ametlles laminades, aquesta serà la primera capa, la segona posarem una capa de melindros mullats amb cafè i crema de mantega per sobre, una altre capa de melindros amb cafè i ho deixarem així a dins la nevera un parell d'hores perquè ens agafi consitència alhora de desmotllar

6. Desmotllarem el pastís i el cobrirem amb la crema de mantega restant i  posarem les ametlles per sobre com si fos una Sara, el reservem a la nevera.
Quan vulgueu consumir-lo el retireu uns 30 minuts abans perquè sigui mes fàcil de tallar i els sabors siguin mes intensos.

BON PROFIT!!


dimarts, 19 de novembre del 2013

PASTÍS DE IOGURT

Hola que tal el cap de setmana, passat per aigua?
Avui us deixo una recepta atrassada de l'aniversari de la Sandra, que vam organitzar una festa Halloween, com que no tenia massa temps de posar-me a fer pastissos vaig optar per fer aquest ràpid que no requereix forn només temps de repòs  a la nevera. Els seus amics el van trobar boníssim :-)
Espero que us agradi tant com a nosaltres!!

INGREDIENTS:
200 gr de galetes amb gust de canyella
70 gr de mantega a temperatura ambient
100 gr de nata
150 gr de xocolata fondant
250 gr de mantega
6 fulles de gelatina grans o 12 de petites hidratades amb aigua freda
3 iogurts naturals
200 gr de nata
1 llauna de 375 gr de llet condensada

PREPARACIÓ:

1. Posem les galetes juntament amb la mantega al vas i triturem 10 segons a velocitat 7. Amb aquesta mescla folrem un motle desmuntable fons i parets.

2. Posem la nata a dins del vas i programem 2 minuts 50º velocitat 2. Afegim la xocolata tallada a trossets, la mantega i tornem a programar 2 minuts 50º velocitat 3. Aboquem 3/4 parts de la xocolata a sobre la base de galetes i reservem al congelador perquè quedi freda de seguida. La xocolata que ens sobri la posem a dins una màniga pastissera servirà per decorar.

3. Escorrem les fulles de gelatina i les posem en un vol a dins del microones durant 15 segons per fondre-la.

4. Mentre farem el farcit posem els iogurts, la nata i la llet condensada a dins del vas i programem 2 minuts a velocitat 3. Amb la màquina en marxa anem afegint la gelatina pel bocal.

5. Aboquem aquesta mescla per sobre la base de galetes i xocolata reservada i la posem a la nevera un mínim de 4 hores perquè ens qualli. Un cop quallada la decorem amb la xocolata que ens a sobrat (si us a quedat molt freda li podeu donar un cop de microones)

BON PROFIT!!




dimecres, 13 de novembre del 2013

LLENTIES ESTOFADES




Avui us deixo unes llenties estofades,
Aquesta recepta em va sorpendre lo bona i ràpida que és de fer, és fa tota en un sol pas és posen tots els ingredients al mateix moment, perquè veieu lo fàcil què és comparteixo aquest video amb totes vosaltres!
A casa els hi va agradar moltíssim no serà l'última vegada que les preparo :-)

INGREDIENTS:
350 gr de llenties en remull un parell d'hores abans
100 gr de cansalada de porc
100 gr de xoriç a rodelles
1/2 ceba a quarts
1 tros de pebrot
2 pastanagues a rodelles
1 cabeça d'alls
50 gr d'oli d'oliva
pimentó vermell
sal
1 fulla de llorer
750 gr d'aigua

PREPARACIÓ:

1.Posem tots els ingredients a dins del vas i programem 30 minuts,100º, gir esquerra, velocitat cullera.



dilluns, 11 de novembre del 2013

AIG 2013 JA TINC EL MEU REGAL!!



Hola!!
L'entrada d'avui és per ensenyar-vos el regal de la meva amiga invisible gastronòmica. M'ha arribat de la mà de la Aisha del Blog La cocina de Aisha. Ella és originaria de Barcelona però viu a Rotterdam, el regal m'ha encantat consta d'un motle de cake pops, les meves nenes van flipar quan el van veure ara ens tindrem de posar a fer-ne perquè ja en tenen ganes em deien ostres mama quina sort que tens a tu sempre et toquen regal xulos, després també hi havia un motlle de fusta molt guapo per fer galetes de speculoos, dos pots d'espècies directament de la seva despensa una de kajun (que per cert al meu home li encanta perquè és picant) i l'altre d'speculoos per poder fer les galetes, una manopla i un gua amb dibuixos típics Holandesos, un pot de toopings, uns motlles en forma d'estrella per fer galetes, un paquet de pals per fer els cake pops, un llapis de sucre glaç per fer decoracions a sobre els pastissos i un paquet de tovallons moníssims.
La veritat és que estic encantada amb el regal, moltes gràcies Aisha a partir d'ara ja tens una nova seguidora, espero poder compartir moltes receptes amb tu.:-)
També vull agraïr a la Jess tota la fainada que li a portat preparar aquest event que és l'AIG!




dijous, 7 de novembre del 2013

PANELLETS


Els panellets d'aquest any!!
Ja sé que vaig tard que fa dies que ens els hem menjat però a casa és un postres que ens agrada i per nosaltres qualsevol excusa és bona per menjar-ne :-)
Aquesta no és la recepta que acostumo a fer sempre, aquesta casualment la vam fer a la classe de tardor d'aquest any, o sigui que us la passo perquè vosaltres mateixos podeu comprovar que també surt molt bona.


INGREDIENTS:
200 gr de sucre
la pell d'una llimona només la part groga
300 gr d'ametlla crua pelada
20 gr de clara d'ou
50 gr  de patata bullida o moniato
Per decorar:
100 gr  de pinyons
1 cullerada de cafè soluble 
xocolata valor en pols 
1 rovell per pintar-los

PREPARACIÓ:

1. Posem el sucre al vas ben sec i el pulveritzem 30  segons a velocitat 5-10. Afegim la pell  de la llimona i repetim l'operació.

2. Afegim les ametlles i les ratllem 10 segons a velocitat 7. Tot seguit incorporem la patata, la clara d'ou i remenem 7 segons a velocitat 7. Retirem la massa del vas i la reservem a la nevera unes 12 hores, com més reposada millor més manejable serà alhora de manipular-los.

3. Ara retirarem 120 gr de la massa i la reservem. En un vol i posem la cullerada de cafè i una mica d'aigua per desfer-lo afegim la massa reservada  i remenem bé amb les mans fins que ens quedi ben unit

4. Amb la resta de la massa anirem fent boletes a ser possible de la mateixa mida i les anirem arrebossant amb els pinyons les farem rodar amb les mans perquè ens quedin ben enganxats. Farem el mateix procediment amb els de cafè i els rebossarem amb sucre glaç, si ens sobra massa en rebossarem unes quantes amb xocolata en pols.

Pre- escalfem  el forn a 180º

5. Els pintem amb el rovell d'ou li podeu afegir una mica d'aigua perquè sigui més fàcil de pintar i els posarem de 7-10 minuts al forn, quan veiem que comencen a quedar daurats els retirem i deixem refredar.

BON PROFIT!!

Aquí ja els tenim cuits i daurats, no convé coure'ls massa perque sino ens quedaràn secs. 


Aquí en cru abans d'entrar al forn

dimarts, 5 de novembre del 2013

VICHYSSOISE


Avui us deixo un clàssic a la cuina!
És una de les meves receptes preferides amb Thermomix, que bona queda i quina textura és inigualable no hi ha cap altre robot de cuina que la faci tant fina i bona com el Thermomix.
Per tant a totes les meves clientes Thermomixeres us animo a provar-la!

INGREDIENTS:
300 gr de porro
50 gr d'oli d'oliva
50 gr de mantega
700 gr d'aigua
250 gr de patata
1 culleradeta de sal
1 pessic de pebre blanc
1 pessic de nou moscada
200 gr de nata
Herbes provençals per decorar

PREPARACIÓ:

1. Posem el porro al vas tallat a rodelles i triturem 4 segons a velocitat 5. Amb l'ajuda de l'espàtula fem baixar les restes de les parets i tapa. Afegim l'oli i la mantega i sofregim 12 minuts, varoma, velocitat 1.

2. Afegim 200 gr d'aigua i triturem 1 minut a velocitat 5-10 per tal que ens quedi ben fi. Incorporem la patata, l'aigua restant, la sal, el pebre i programem 20 minuts, 100º, velocitat 1.

3. Un cop ho tenim cuit esperem uns minuts a que baixi una mica la temperatura i triturem 1 minut a velocitat 7.

4. Incorporem la nou moscada, la nata i programem 8 minuts, 90º, velocitat 3. Si veiem que ens a quedat molt espessa li podem afegir aigua. Servim decorada amb les herbes provençals.

Nota: la Vichyssoise és una crema que tant la podem servir calenta a l'hivern com freda a l'estiu.

BON PROFIT!!