dijous, 7 d’agost del 2014

FOCACCIA DE PERNIL I FORMATGE

Avui us deixo una focaccia!!
La focaccia és una coca de pa d'origen italià molt semblant a la pizza, però amb els ingredients a dins la massa, és molt senzilla de fer i molt bona, va regada amb oli d'oliva per sobre, sal gruixuda i herbes, la podem fer de qualsevol ingredient, amb ceba i romaní, olives negres i farigola, etç... només us dic que deixeu córrer l'imaginació i us poseu a preparar aquesta focaccia us encantarà! :-)

INGREDIENTS:
100 gr de formatge gouda o emmental tallat a trossets
200 gr d'aigua
75 gr d'oli d'oliva extra verge
25gr de llevat fresc
400 gr de farina de força
1 culleradeta de sal
1 culleradeta de farigola (reservem una mica per decorar)
1 culleradeta d'orenga
100 gr de pernil serrà en daus
1 ceba petita tallada a juliana
1 pessic de sal gruixuda

PREPARACIÓ:

1. Posem el formatge al vas i el ratllem 5 segons a velocitat 6. Retirem i reservem.

2. Posem l'aigua al vas + 25 gr d'oli d'oliva i el llevat, programem 1 minut, 37º, velocitat 2. Afegim la farina, la farigola, l'orenga, la sal, el formatge ratllat i el pernil a daus. Programem 10 segons a velocitat 4. Tot seguit programem 2 minuts, vas tancat, velocitat espiga. Deixem reposar la massa a dins del vas uns 20 minuts.

Pre escalfem el forn a 220º

3. Ara retirem la massa del vas i l'estirem sobre una safata untada amb 25 gr oli d'oliva, l'anirem estirant amb les mans fins obtenir un cercle de 35 cms. Posem la ceba tallada a juliana per sobre, el 25 gr restants d'oli d'oliva per sobre, la sal gruixuda i la Farigola, amb els dits anem aplastant la massa com si féssim forats per integrar bé els ingredients a la massa. La deixem reposar 10 minuts.

4. La posem a coure el forn 25 minuts, ens té de quedar ben daurada i cruixent.

BON PROFIT!!







6 comentaris:

  1. Me encanta la focaccia pero si es casera mucho más. Me apunto los ingredientes que le has puesto porque tiene una pinta buenísima. Un beso!

    ResponElimina
  2. M'encanta... i t'ha quedat es-pec-ta-cu-laaaar!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.