dimecres, 29 d’octubre del 2014

PASTÍS DE XOCOLATA


Bon dia!!
Avui toca presentar aquest pastís de xocolata aviso és per addictes a la xocolata té una textura molt contundent tot i portar les clares muntades, l'he fet amb la TM5 recepta guiada, m'estic acostumant a les receptes guiades són tant fàcils de fer només tens de seguir les instruccions que et va donant la Thermomix. Però també us vull parlar d'una nova adquisició a la meva cuina aquest pastís no l'he cuit al forn ho he fet a la meva nova olla GM, feia temps que li donava voltes a les olles aquestes tinc amigues que la tenen i en parlen bé, també hi han un munt de blogs de cuina que les deixen bé a part crec què és complementa perfectament amb el Thermomix, perquè ens fa la funció de forn, fregidora i olla  pressió i l'estalvi és important el consum d'un forn és 4 vegades superior al de l'olla GM i també del Thermomix. O sigui que tinc clar que l'estalvi energètic a casa entre el Thermomix i ara l'olla serà important jejeje
Aquí teniu la recepta espero que us agradi!

INGREDIENTS:
150 gr de mantega
6 ous separem les clares del rovell
1 pessic de sal
200 gr de sucre
250 gr de xocolata fondant (1 rajola)
50 gr de farina

PREPARACIÓ:

Escalfem el forn a 200º engrassem i enfarinem un motlle rodó de 22 cms

1. Col.loquem la papallona al vas, juntament amb les clares i el pessic de sal, programem 6 minuts, velocitat 3.5. Quan pari afegim 20 gr de sucre i programem 20 segons a velocitat 3.5. Retirem la papallona i les clares, reservem en un bol a la nevera.

2. Posem al vas els 180 gr de sucre restant, els rovells d'ou, la mantega i programem 6 minuts, 70º, velocitat 4.

3. Afegim la xocolata a trossets, esperem uns segons perquè ens quedi tova i programem 20 segons a velocitat 5.

4. Incorporem la farina i remenem 10 segons a velocitat 5.

5. Tornem a col.locar la papallona, afegim les clares reservades i remenem tot junt 15 segons a velocitat 2.5.  Aboquem la mescla en el motlle reservat i fornegem 15 minuts a 200º. La deixem refredar abans de desmotllar.

BON PROFIT! :-)

Nota: Si ho fem a l'olla GM posarem la mescla dins la cubeta prèviament untada amb mantega i sense pre-escalfar posem el programa  a forn 30 minuts. Deixem refredar abans de desmotllar, però la veritat és que amb la cubeta de ceràmica es desmotlla molt bé i la cocció queda molt uniforme!



3 comentaris:

  1. Un cóc perfecte fruit d'una bona combinació!!!! La decoració m'encanta....
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  2. JUDITH, Quin model de GM és?

    Gràcies per les teves receptes!

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.