divendres, 28 de febrer del 2014

LLAÇOS DE PASTA AMB SALSA DE ROQUEFORT

Hola!! :-)
Ja tornem a ser divendres i com que és el dia de la setmana que tinc menys temps per cuinar he fet un plat de pasta què és ràpid, fàcil i molt bo!!
Amb 15 minuts he tingut el dinar fet i tothom content perquè a casa la pasta ens agrada a tots :-)
La Thermomix per fer salses va perfecte i si us agraden els formatges aquesta us encantarà per lo fàcil, bona i ràpida què és de preparar!!

INGREDIENTS: (per 4 persones)
400 gr de pasta, llaços, espaguetis, caragols etç
Per la salsa:
75 gr de formatge roquefort o blau
40 gr de formatges ratllats barrejats, gouda, emmental, chedar (ja venen amb uns sobres)
1 ou
200 gr de nata per cuinar
pebre

PREPARACIÓ:

1. Farem bullir la pasta amb abundant aigua salada mentre posem a fer la salsa el temps de coure la pasta.

2.  Posarem tots els ingredients a dins del vas i programarem 6 minuts, 90º, velocitat 3. La posem en una salsera i servim per sobre la pasta.

BON PROFIT!!


dimarts, 25 de febrer del 2014

GALETES DE XOCOLATA

Bon dia!!
Comencem be la setmana amb aquestes galetes de xocolata ràpides i boníssimes!!!
El millor de tot és que si teniu cura de guardar-les a dins d'una caixa de metall o hermètica és conserven cruixents durant molts dies, per tant us les podeu anar menjant de mica en mica i així anar saborejant aquest pecat diví :-)
Bé a casa van volar només van tenir temps de estar un dia a taula, avui quan he obert la caixa només n'hi havia una de tota sola pobreta :-( no sé que a passat amb les altres però ningú a sigut han desaparegut totes soles jijiji
Font: Llibre de xocolata volum 1 de Thermomix

INGREDIENTS:
140 gr de xocolata fondant a trossos
130 gr de mantega a temperatura ambient
100 gr de sucre
100 gr de sucre moreno
1 ou
1 cullerada de vainilla o sucre vainillat
180 gr de farina
1/2 culleradeta de bicarbonat
1/2 culleradeta de llevat químic (royal)
1 pessic de sal

PREPARACIÓ:

Pre escalfem el forn a 180º

1. Posem la xocolata a  trossos a dins el vas i la ratllem 3 segons a velocitat 6. Retirem i reservem

2. Sense rentar el vas posem la mantega, els sucres, la vainilla, l'ou i remenem 2 minuts velocitat 3.

3. Afegim la farina juntament amb el bicarbonat, la sal i la llevat químic, remenem 15 segons a velocitat 4. Tot seguit i afegim la xocolata trinxada i programem 30 segons, gir esquerra, velocitat 2.

4. Folrarem la safata del forn amb paper vegetal i amb una culera anirem fent boles del tamany d'una nou, deixarem espai entre elles perquè quan és couen creixen.

5. Les posem  a coure al forn  prèviament calent a 180º durant 10-12 minuts. Les retirem i deixem refredar del tot. Quan surten del forn són toves però un cop fredes queden ben cruixents.

BON PROFIT!!


dijous, 20 de febrer del 2014

SALSA DE CALÇOTS pas a pas


Avui vull compartir amb totes vosaltres aquesta salsa de calçots, ja sabeu que estem en plena temporada i segurament moltes de vosaltres teniu programada alguna calçotada o sigui que us he preparat un pas a pas perquè veieu lo fàcil, ràpid i net què és preparar una salsa de calçots amb el Thermomix a part de la textura que queda la salsa què és perfecte ni molt líquida ni molt espessa lo just perquè quan hi suqueu el calçot quedi enganxada, o sigui que us animo a preparar-la!

INGREDIENTS:
2 nyores prèviament remullades
500  gr d'oli d'oliva suau 0.4 acidès (extra verge no va bé queda molt forta de gust)
1 ceba escalivada
1 cap d'alls escalivats
2 alls crus
5 tomàquets escalivats
vinagre al gust 20 gr aprox
sal, pimentó dolç o picant (això al vostre gust)
150 gr d'ametlles torrades i pelades
50 gr d'avellanes torrades i pelades

PREPARACIÓ:

1. Posem les verdures a coure a la barbacoa o al forn reservem i deixem refredar del tot millor aquest pas fer-lo el dia abans. Posem les nyores amb remull.

2. Posem una gerra sobre el Thermomix i pesem l'oli 500 gr. Reservem.

 3. Ara triturarem les ametlles i les avellanes 15 segons a velocitat 7. Afegim la carn de les nyores, les verdures escalivades pelades i els 2 grans d'all.

4. Ho triturem tot junt 30 segons a velocitat 5-10 i afegim el vinagre, la sal, i el pimentó. Tapem el vas i posem aigua a dins del cubilet, això ens servirà perquè quan hi afegim l'oli per la tapa no s'aixequi.


5. Ara programem velocitat 5 sense posar temps i anem afegint l'oli pel sobre la tapa fins que hagi baixat cap tot a dins. Parem la màquina i la tastem si li falta sal o pimentó li afegim aquest moment i ho remenem uns segons a velocitat 3. Ja estarà llesta per menjar!!


BON PROFIT!! :-)

dimarts, 18 de febrer del 2014

BOEUF BOURGUIGNON


 Whole  Kitchen en la seva proposta salada per el mes de febrer ens invita a preparar un clàssic de la cuina francesa:  
BOEUF BOURGUIGNON

L'origen del bouef bourguignon és situa a la regió francesa de la Borgonya, a 100 km al sud de París. És un estofat de bou, en aquesta zona és molt reconegut pel seu gust i per el poc greix que el bou de raça Charolais aporta al plat, ja que aquest  només s'alimenta de cereals i farratge, això fa que la carn sigui molt tendra i sana, perfecte per a aquest tipus de preparacions. A finals d'agost es celebra a Borgonya la Festa de Charolais, on un dels plats estrelles és aquest Bouef Bourguignon que s'ha fet conegut arreu del món com un dels grans plats de la cuina francesa.
Tot i què a casa a les nenes hi ha mi no ens a entusiasmat al meu marit si! :-) 
Per mi té un gust massa fort de vi, aquesta recepta crec què és ideal per cuinar carns de caça per la quantitat de vi que porta, tampoc vaig trobar bou o sigui que el vaig fer amb vedella, per tant no sé si puc valorar aquesta recepta al 100% ja què els ingredients no eren ben bé els que indica la recepta, tampoc vaig trobar cap vi de la zona de Borgonya per tant i vaig posar un Rioja.
Aquesta recepta és comença als fogons i s'acaba al forn, jo la vaig fer amb la Slow Cooker és una olla de cocció lenta tal com diu el seu nom, que gasta molt poc i què cuina molt a poc a poc, li vaig tenir 7 hores. La veritat és que me la va regalar la meva germana quan em vaig casar, a Anglaterra la fan servir molt per cuinar el Rosbif i altres plats tradicionals, la veritat és que ara són super modernes la meva pobreta ja té els seus 19 anys.

INGREDIENTS:

175 gr de cansalada fumada (beicon)
750 gr de bou o vedella per guisar
2 pastanagues
6 xalotes
330 gr de vi negre de la regió de Bologna (aquests vins és caracteritzen per ser molt secs)
2 cullerades de maizena
500 gr de xampinyons laminats o bolets varis
Sal, pebre 2 fulles de llorer i farigola
1 cullerada de concentrat de tomàquet

PREPARACIÓ:

1. Tallem la cansalada a daus i la dorem a la paella amb una cullerada d'oli, retirem i la reservem a dins la Slow cooker.

2. Tot seguit tallem la carn a daus,  la salpebrem, la dorem a la paella amb el mateix oli que a deixat anar la cansalada i la reservem a dins l'olla amb la cansalada.

3. Ara pelem les xalotes i les pastanagues les tallem a trossos grans i les dorem a la mateixa paella, les posem a dins de l'olla i fem el mateix amb els bolets els saltegem i reservem a dins de la slow cooker amb la resta dels ingredients.

4. Tornem a salpebrar tot plegat si fes falta, afegim les fulles de llorer, la farigola, la maizena, la cullerada de concentrat de tomàquet i el vi ho remenem bé amb una cullera i tapem la Slow cooker, l'endollem i posem la temperatura low que vol dir a poc a poc, li deixem tota la nit de 7h a 8h. Si vulguessiu anar mes ràpid té la temperatura High que vol dir cocció alta per tant amb 5 hores en faríeu prou.
Un cop a acabat ja estarà llest per menjar.

BON PROFIT!!


dissabte, 15 de febrer del 2014

PASTÍS DE FORMATGE


Pastís de formatge! :-)
Aquesta recepta és com la coca de iogurt, que tothom la sap i fa de diferent manera, és d'aquelles receptes que te les passen pel carrer i les escrius en un mocador per no perdre-la, va ser de les meves primeres receptes al iniciar-me a la cuina, és molt senzilla i sempre queda bé o sigui què avui us deixo la meva versió o almenys la que més agrada a casa, perquè l'he provat de fer amb diferents tipus de formatge i canviant el iogurt però aquesta sempre és la que més èxit té!
Espero que disfruteu molt de la recepta i que tingueu un bon cap de setmana!

INGREDIENTS:
1 rull de galetes maria
70 gr de mantega
500 gr de formatge cremós (jo sempre li poso quark, però el philadelphia també val)
3 ous
3 iogurts de llimona ( els podeu posar naturals)
3 cullerades soperes de farina plenes (75gr)
6 cullerades de sucre rases (110gr)

PREPARACIÓ:

Pre escalfem el forn a 180º

1. Posem les galetes al vas i les ratllem 10 segons a velocitat 7. Afegim la mantega i tornem a remenar 10 segons a velocitat 7. Amb aquesta mescla folrem la part de sota d'un motlle rodó de 24 cm dels què és desmotllen. Reservem.

2. Ara farem el farcit, posarem tots els ingredients al vas i remenem 30 segons a velocitat 3, parem la màquina abaixem la resta de farina i formatge de les parets del vas i tornem a remenar 20 segons més a velocitat 3. Aboquem sobre la base de galetes i la posarem a coure al forn uns 40 minuts un cop esta freda la podem decorar amb confitura de maduixa per sobre, a casa ens agrada tal qual sense res.

Nota: Mes avall us deixo foto de les cullerades com són,  jo sempre l'he fet a cullerades tal com me la van explicar; aquest cop ho he pesat per poder posar quantitats al blog, recordo quan la feia a mà què per triturar les galetes me'n veia un bull ara amb la Thermomix és un moment.






dimarts, 11 de febrer del 2014

AMANIDA DE SALMÓ FUMAT AMB VINAGRETA DE MOSTASSA, MEL I TÀPERES


Aquesta amanida la vam practicar el dilluns passat a la delegació, tot primer ningú en donava un duro però després quan la vam poder provar a totes ens va encantar, em van faltar cames per anar a comprar els ingredients i preparar-la per dinar a  casa, fins i tot les meves filles en van enviar un wats dient-me que era allò tant bo que els hi havia deixat per dinar :-)
La preparació és molt senzilla ens ensenya a triturar a diferents velocitats la duresa dels ingredients, la presentació és molt important i la vinagreta que l'acompanya senzillament és deliciosa!!

INGREDIENTS: (4 racions )
200 gr d'enciam iceberg tallats a trossos
300 gr d'aigua
100 gr de pastanaga
150 gr de ceba a quarts
150 gr de pebrot vermell
100 gr d'olives negres sense pinyol
4 ous durs
Salmó fumat per decorar
Vinagreta:
100 gr d'oli d'oliva
30 gr de vinagre de jerez
1 culleradeta de sal
2 culleradetes de mel
1 cullerada de mostassa
1 cullerada de tàperes

PREPARACIÓ:

1. Primer comencem per l'enciam posant l'aigua a dins del vas i l'enciam, tot seguit programem 4 segons a velocitat 4. Retirem i el posem a dins del cistellet perquè s'escorri tota l'aigua.

2. Seguim amb la pastanaga la posem a dins del vas i la ratllem 5 segons a velocitat 5. Retirem i reservem en un vol per separat.

3. Ara continuarem amb la ceba i el pebrot, trossejarem 4 segons a velocitat 4. Retirem i reservem en un plat

4. Continuem amb les olives, programem 2 segons a velocitat 5. Retirem i reservem

5. A continuació triturarem els ous, com que és un ingredient molt tou només el tindrem 2 segons a velocitat 4. Retirem i reservem per separat.

6. Ara farem la vinagreta posant l'oli al vas, el vinagre, la sal, la mel, la mostassa i les tàperes i trossegem 5 segons a velocitat 5. retirem i reservem en un vol.

7. Anirem a muntar l'amanida, posarem un aro d'emplatar en un plat i posem una capa d'enciam, a sobre una  capa de pastanaga, tot seguit una capa de  pebrot i ceba, una d'olives i  finalment l'ou dur per sobre, amanim amb la vinagreta i l'acompanyem de salmó fumat. Hi ara a disfrutar de l'amanida :-)

BON PROFIT!!




dissabte, 8 de febrer del 2014

PASTA AMB SALSA DE BOLETS I FOIE


Qui es resisteix a un bon plat de pasta?
A casa ningú quan faig pasta tothom està content i ningú es queixa, aquesta recepta l'he vist a la revista Thermomix d'aquest mes de febrer, tant bon punt la vaig rebre sabia perfectament que a casa ens agradaria i no em vaig equivocar. O sigui que proveu-la perquè surt molt bona, inclús us diré per fer-la un dia que tingueu invitats perquè quedareu com senyores, us deixo la meva versió de la recepta li he modificat temps i quantitats


INGREDIENTS:
50 gr de parmesà
1 ceba mitjaneta (100 gr)
1 gra d'all
50 gr d'Oli Oliva
450 gr de bolets variats congelats
50 gr de foie
100 gr de vi blanc
200 gr de nata
1 culleradeta de sal
1 pessic de Pebre i 1 de nou moscada
500 gr de macarrons ( els meus integrals)

PREPARACIÓ:
1. Començarem ratllant el parmesà amb els vas ben sec a 10 segons a velocitat 5-10. Retirem i reservem.
 
2.  Posem la ceba al vas, L'all i  l'oli ho trinxarem 3 segons velocitat 5. Tot seguit sofregim 6 minuts, varoma, velocitat 1 sense posar el cubilet per evaporar el líquid de la ceba.
 
3. Afegim els bolets prèviament descongelats juntament amb el foie i ofeguem 5 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat 1.
 
4. Incorporem el vi, la nata, sal, pebre i nou moscada i programem 6 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat cullera. Sense posar el cubilet per tal que evapori el líquid del bolets i així ens quedarà mes espès. Mentre farem bullir els macarrons a part en una olla.

BON PROFIT!


dilluns, 3 de febrer del 2014

ESPIGUES DE PA AMB OLIVES NEGRES


Que tal, el cap de setmana?
Nosaltres hem tornat a tenir convidats i com ja sabeu a mi m'agrada fer-me el pa, trobo que queda molt bé i la gent t'ho agraeix perquè és molt bo! :-)
Aquesta vegada vaig fer una massa ràpida una amb olives negres i farigola i l'altre la vaig deixar blanca, però perquè fos més original li vaig donar forma d'espiga.

INGREDIENTS:
250 gr d'aigua
25 gr de llevat fresc
500 gr de farina de força
1 culleradeta de sucre
2 culleradetes de sal
15 gr d'oli d'oliva verge extra
50 gr d'olives negres
1 culleradeta de farigola o orenga

PREPARACIÓ:

1. Posem l'aigua al vas i l'escalfem 1 minut, 37º, velocitat 1. Afegim el llevat pel bocal i remenem 4 segons a velocitat 4.

2. Incorporem la farina, la sal, el sucre i l'oli, remenem 15 segons a velocitat 6 i tot seguit 2 minuts, vas tancat, velocitat espiga sense posar el cubilet perquè la massa s'airegi. Retirem la massa del vas i la dividim en 2 parts iguals.

3. Ara posem les olives negres a dins del vas i les trinxarem 2 segons a velocitat 5, afegim la meitat de la massa i posem la culleradeta de farigola, amassem 30 segons, vas tancat, velocitat espiga. Ens té de quedar ben unit sinó tornem a programar mes temps.

4. D'aquesta massa en podeu fer panets individuals, dues barres o les espigues tal com vaig fer jo, un cop tingueu la forma donada a la massa la deixem reposar a sobre la safata del forn fins que dobli el seu volum, mentre pre-escalfarem el forn a 200º.
Les pulveritzem amb aigua i les posem a coure 20 minuts a 200º, a mitja cocció les tornem a pulveritzar amb aigua així ens quedaran ben cruixents per fora i tendres per dins.

BON PROFIT!!

Us deixo un pas a pas, tardes menys a fer-les que explicar com és fan.