dimecres, 26 de març del 2014

SUC INTEGRAL DE TARONJA I PASTANAGA

Un suc integral molt sa!!
Moltes de les meves clientes de Thermomix em diuen que no fan sucs, que no tenen el costum d'utilitzar el Thermomix per fer sucs. O sigui que avui vull compartir aquesta recepta què és molt sana i fàcil.
També us vull mencionar la vetllada que vam passar ahir a Barcelona per despedir a la nostre amiga i companya Carme Palomo que se'ns jubila. Vam anar a dinar al restaurant Dos Cielos dels germans Torres, el tracte va ser excel.lent i el menjar inmillorable.
Us recomano anar-hi perquè val molt la pena!! :-)

INGREDIENTS:
2 pastanagues grans pelades
5 taronges pelades sense gens de pell blanca
1 llimona pelada sense gens de pell blanca
50 gr de sucre
8 glaçons
500 gr d'aigua

PREPARACIÓ: 

1. Posem tots els ingredients a dins del vas i programem 2 minuts, velocitat 5-10. Quan acabi afegim 500 ml d'aigua i programem uns segons a velocitat 3. Servim al moment!!

Senzillament Deliciós!!

NOTA: El podeu fer amb qualsevol tipus de fruita si en teniu de molt madura que potser no us menjaríeu aprofiteu-la per fer sucs




dimecres, 19 de març del 2014

FLORS FREGIDES


Bon dia!!
La recepta que avui us deixo té història, el dimecres és el mercat setmanal a Banyoles, doncs dimecres passat mentre comprava unes plantes aromàtiques per la meva cuina vaig veure a la parada del costat aquest motlle de les flors, la veritat és que la vista se'm en va anar directament al motlle i sense adonar-me'n ja el tenia a dins del cabàs jijii (sabeu a lo que em refereixo no??)
Fa molt de temps que tenia ganes de comprar-lo ja que he vist moltíssimes receptes d'aquestes flors en llibres de cuina i als vostres blogs, o sigui què em vaig posar a buscar una mica història d'aquesta recepta també són conegudes com a flors de carnaval tot i què jo penso què és un postre típic de la quaresma, és com fer bunyols que tota la família i participa així passem una estona agradable tots junts encara que sempre hi ha el típic que només fica el nas a la cuina per menjar jejeje
Font: Llibre de reposteria i pastisseria amb Thermomix


INGREDIENTS:
170 gr de farina de reposteria
250 gr de llet
2 ous
30 gr de licor d'anis o cointreau
1 cullerada de sucre vainilla
Oli de girasol per fregir
El motlle de flors
Sucre glaç per espolvorejar o mel

PREPARACIÓ:

1. Posem tots els ingredients a dins del vas i programem 15 segons a velocitat 4. Posem la mescla en un motlle fondo i reservem a la nevera un parell d'hores.

2. Escalfem l'oli i posem el motlle a dins perquè agafi temperatura. Retirem i el posem a dins del plat amb la massa i tot seguit a dins la cassola amb l'oli i la fregirem.

Us deixo un vídeo val mes una imatge que mil paraules.


dimecres, 12 de març del 2014

ARRÒS AMB CALAMARS

Hola!!
Després d'una setmana de no publicar res, us deixo aquest arròs ràpid i molt fàcil pel dia a dia. La recepta és del Thermomix magazine del mes de febrer, la veritat és que quan la vaig veure vaig pensar que bo un arròs amb calamars, serà una recepta llarga, doncs no quan vaig llegir el temps de preparació em vaig posar a riure, si us dic què amb 25 minuts teniu aquest arròs a taula, la preparació no pot ser més senzilla els ingredients els podem tenir sempre a casa perquè és fa amb una llauna de calamars amb tinta, ja sé el què esteu pensant perquè a mi em va passar el mateix :-(
Si teniu la revista veureu que he retocat les quantitats, ara només us dic que li doneu una oportunitat perquè no us decepcionarà!! :-)
Aprofito que he fet aquest arròs per presentar-lo a Memòries d'una cuinera que aquest mes va d'arrossos.

INGREDIENTS: ( 4 persones)
70 gr de ceba
2 grans d'all
Julivert fresc (unes branquetes)
50 gr d'oli d'oliva
2 llaunes de calamars amb la seva tinta
60 gr de vi blanc
400 gr d'arròs de gra rodó (bomba)
1 culleradeta de sal
1/2 culleradeta de cúrcuma en pols ( la recepta diu colorant, la cúrcuma ´´es una bona opció per substituir el colorant a part de gust ens dóna color)
1 litre de caldo de peix
Julivert picat per decorar (opcional)

PREPARACIÓ:

1.Posem al vas la ceba, els alls, el julivert i l'oli, triturem 2 segons a velocitat 5. Tot seguit sofregim 7 minuts a temperatura varoma, velocitat 1.

2. A continuació afegim les llaunes de calamars i el vi blanc, ofeguem 2 minuts, varoma, velocitat 1 sense posar el cubilet perquè s'evapori l'alcohol.

3. Incorporem l'arròs, la sal, la cúrcuma i saltegem 2 minuts, 100º, gir esquerra, velocitat 1.

4. Afegim el caldo calent i programem 13 minuts, 100º, gir esquerra, velocitat 1.  El posem en una safata i el servim al moment

BON PROFIT!!

Us deixo un pas a pas:


dimecres, 5 de març del 2014

COCA DE PINYA

Boníssima i molt esponjosa aquesta coca!!
Havia fet la coca de pinya en moltes ocasions però mai d'aquesta manera, sempre posava la pinya a sota el motlle i després afegia la mescla a sobre i la posava al forn, però aquesta recepta va la pinya triturada a dins amb la massa, això fa que quedi molt esponjosa i amb un suau gust a pinya molt bo!:-) No serà pas l'ultima vegada que la prepari jeje
La recepta l'he tret d'un Thermomix Magazine.
Espero que us agradi tant com a nosaltres!!

INGREDIENTS:
250 gr de sucre
2 ous
250 gr de rodelles de pinya + 50gr del seu suc
1 iogurt natural
100 gr d'oli de girasol
250 gr de farina de rebosteria
1 sobre de llevat químic Royal
1 pessic de sal
sucre glaç per decorar

PREPARACIÓ:

Pre escalfem el forn a 180º a dalt i baix

1. Posem el sucre al vas, els ous la pinya i els 50 gr de suc de pinya. Programem 1 minut, 50º, velocitat 4.

2. Afegim el iogurt i l'oli i remenem 10 segons a velocitat 4.

3. Incorporem la farina, el sobre de llevat i el pessic de sal i remenem 6 segons a velocitat 4. Acabem d'unir-ho amb l'espàtula. Posem la mescla dins d'un motlle de corona prèviament engrassat amb mantega o oli. La posem a coure el forn 35 minuts, per saber si esta ben cuita punxem amb una agulla o escuradents si ens surt net vol dir que ja està cuita sino li deixarem 5 minuts mes.

4. Deixem refredar una estona, desmotllem i servim espolvorejat amb sucre glaç.

BON PROFIT!!