dijous, 29 de maig del 2014

CREMA DE XAMPINYONS



Hola bones!
Avui comparteixo recepta i vídeo. Aquesta recepta et soluciona un àpat ràpid és boníssima a casa els hi va agradar molt, a més de sana i equilibrada.
O sigui que us deixo la recepta modificada a la meva manera perquè no tenia llet evaporada, vosaltres feu la versió que més us agradi que segur que totes dues estan molt bones!

INGREDIENTS:
60 gr d'arròs
250 gr de xampinyons nets i tallats a quarts
el suc de mitja llimona
30 gr d'oli d'oliva + 30 gr de mantega
200 gr de nata
800 gr d'aigua
Sal
Pebre blanc

PREPARACIÓ:

1. Amb el vas ben sec posem l'arròs a dins i en farem farina programant 1 minut, velocitat 5-10. Retirem i reservem

2. Barregem els xampinyons amb el suc de llimona i els posem a dins del vas juntament amb els 30 gr d'oli i de mantega. Programem 4 minuts, 100º, velocitat 3.

3. Afegim la farina d'arròs i tornem a programar 3 minuts, 100º, velocitat 3.

4. Tot seguit afegim la nata, l'aigua la sal i el pebre, programem 25 minuts, 100º, velocitat 3. Un cop acabi deixem reposar uns minuts perquè baixi la temperatura i tot seguit programem 1 minut velocitat 7, servim al moment.

BON PROFIT!



dimarts, 27 de maig del 2014

PA A LA PLANXA


Hola!!
Avui us presento un pa a la planxa en motiu de la súper promoció que tenim ara en aquests moments dedicada al pa amb 2 llibres nous fantàstics tots de receptes de pa i brioixeria.
Aquesta recepta et soluciona molt per si algun dia no tens pa perquè és ràpid, econòmic i molt fàcil a més si teniu mainada o adolescents a casa els hi encantarà perquè s'assembla molt al pa de pita.

INGREDIENTS:

2 Iogurts naturals (250 gr)
350 gr de farina
1 culleradeta de sal
1/2 culeradeta de sucre
1 culleradeta de llevadura química (royal)

PREPARACIÓ:

1. Posem tots els ingredients a dins del vas i remenem 15 segons a velocitat 6, tot seguit programem 1 minut, vas tancat, velocitat espiga.

2. Retirem la massa i la posem sobre una superfície enfarinada, mentre escalfarem la paella a foc baix sense posar-hi res d'oli, tanquem el vas del Thermomix i apretem la funció bàscula, farem i pesarem 6 boles de 75/80 gr cada una. Amb el corró les estirem ben finetes i les posem a coure a la paella durant 1 minut per cada cara. Les posem en un plat embolicades amb un drap fi.

BON PROFIT!





dimarts, 20 de maig del 2014

PASTÍS DE CARN


Deliciós aquest pastís!! :-)
Aquest va ser el nostre dinar de diumenge i si us dic de veritat va sortir de restes de coses que tenia per la nevera, una massa de pasta de full, carn picada, restes de formatge etç
El resultat ens va encantar o sigui que apunto la recepta al blog per poder-la tenir a mà cada vegada que la necessiti perquè us asseguro que no serà l'última jejeje

INGREDIENTS:
1 Massa de pasta de full
1 ceba mitjana
1 gra d'all
30 gr d'oli d'oliva
500 gr de carn picada barrejada o de vedella
1 Cullerada d'herbes provençals
1 cullerada de concentrat de tomàquet
sal i pebre al gust
100 gr de formatge ratllat
1 ou batut

PREPARACIÓ:

Precalentem el forn a 200º

1. Posem la ceba juntament amb l'all i l'oli a dins del vas, la ratllem 3 segons a velocitat 4. Tot seguit programem 7 minuts, temperatura varoma, velocitat 1, sense posar el cubilet perquè evapori l'aigua.

2. Afegim la carn picada, les herbes provençals, sal i pebre al gust, el tomàquet concentrat i programem 10 segons, gir esquerra, velocitat cullera. 

3. Posem la massa en un motlle prèviament untat i li tallem les vores  sobrants que ens serviran per fer l'enreixat de sobre, punxem amb una forquilla la base i repartim la carn per sobre.

4. Sense rentar el vas ratllarem el formatge 10 segons a velocitat 7, el posem per sobre la carn i amb la massa de full restant li fem un enreixat, pintem amb l'ou batut i la posem a coure al forn durant 20 minuts.
Un cop cuit retirem deixem refredar una mica i desmotllem. Servim acompanyat d'una amanida i ha llepar-se els dits!!

BON PROFIT!




dimarts, 13 de maig del 2014

GUACAMOLE

Hola! ;-)
El diumenge teníem una barbacoa hi ha mi em va tocar portar els entrants, aquest guacamole en va ser un, a part  d'una empanada gallega i una tapa de musclos que mes endavant us aniré ensenyant.
Portar guacamole és èxit assegurat és ideal per picar a part de ràpid de preparar. Us en deixo la recepta!!
Que tingueu una bona setmana!

INGREDIENTS:
Una ceba ( 60 gr aprox)
100 gr de tomàquet triturat
Unes gotes de Tabasco
50 gr d'oli d'oliva extra verge
el suc de mitja llima
2 alvocats madurs
1 culleradeta de sal
Nachos de diferents gustos

PREPARACIÓ:

1. Posem tots els ingredients a dins del vas i triturem 15 segons a velocitat 4. Servim en un bol acompanyat de nachos.

BON PROFIT!!

Nota: Si heu de tardar a menjar-lo poseu-li el pinyol a sobre això evitarà que s'oxidi




dilluns, 5 de maig del 2014

PATATES OFEGADES

Bon dilluns a tothom!!
Comencem la setmana amb una recepta sana i ràpida pel dia a dia. Aquesta recepta la tenim en el llibre imprescindible amb Thermomix (el que us be amb la màquina quan la compreu) però com que no té foto ens passa desapercebuda, doncs jo us dic què per acompanyar un segon plat són ideals, el temps de parar taula i coure un tall de carn ja les tenim a punt.
O sigui que bon començament de setmana i aquí teniu una part del nostre dinar jejeje

INGREDIENTS: (4 persones)
700 gr de patates pelades i tallades a trossets petits
100 gr d'oli d'oliva del bo
2 grans d'all pelats i laminats
100 gr d'aigua
sal
Julivert fresc per decorar

PREPARACIÓ:

1. Posem la papallona, l'oli i les alls laminats, tot seguit programem 4 minuts, temperatura varoma, gir esquerra, velocitat cullera. Mentre pelarem i tallarem les patates.

2. Afegim les patates, l'aigua i una culleradeta de sal, tapem i programem 15 minuts, temperatura varoma, gir esquerra, velocitat cullera. Quan acabi comprovem el punt de cocció i ja estaran llestes per menjar!
Servim en una safata i les acompanyem amb el julivert picat

BON PROFIT!




dijous, 1 de maig del 2014

PASTÍS D'ANIVERSARI RÀPID



Avui us deixo un pastís, un de molt especial el que vaig preparar per l'aniversari del meu pare!!
El diumenge passat vam celebrar el seu aniversari i també el de'n Jordi el meu nebot que casualment van néixer el mateix dia.
En vaig preparar dos, un per cada un l'ocasió ho mereixia, com que no disposava de massa temps per fer -Los em vaig decidir per una recepta ràpida  que és prepara al microones, no queda com els altres però per un dia que vas amb presses és genial!
Ja veureu espero que us agradi!  A tothom els hi va agradar molt fins i tot a mi que no ho tenia massa clar jejeje

INGREDIENTS:
1 paquet de galetes el principe,també poden ser Maria (200 gr)
100 gr de sucre
3 ous
100 gr d'Oli de girasol
200 gr de llet
1 sobre de llevat químic (royal)
Per decorar:
500 gr de nata líquida per muntar mínim 35 % materia grassa molt freda
50 gr de sucre glaç
1 cullerada sopera de formatge Philadelphia

PREPARACIÓ:

1. Posem les galetes al vas i les ratllem ben fines durant 10 segons a velocitat 5-10. Ens té de quedar una farina.

2. Afegim la resta d'ingredients i remenarem 20 segons a velocitat 5, si veiem que no a quedat ben unit repetim L'operació, posem aquesta barreja a dins d'un motlle de silicona prèviament untat amb mantega i cap a coure al microones durant 10 minuts a màxima potencia. El meu microones és de 900 wats. Un cop pari el deixem reposar 5 minuts mes a dins  sense obrir-lo. Abans de decorar-lo el deixem refredar del tot.

3. Ara muntarem la nata per decorar-lo, posem el sucre glaç a dins del vas juntament amb la nata ben freda de la nevera (jo la poso 15 minuts al congelador perquè estigui ben freda) i la cullerada de Philadelphia, programem velocitat 5 sense posar temps i vigilem, quan no esquitxi podrem treure el cubilet, anirem mirant pel bocal i quan veiem que ens comença a quedar enganxada a les parets del vas ja la tindrem a punt, una de les avantatges de la nata es que la podem parar i engegar les vegades que faci falta. Posem la nata dins una màniga pastissera i decorem el pastís, li posem unes maduixes per sobre i reservem a la nevera fins el moment de servir.

BON PROFIT!



L'avi i el nét només el separen 70 anys!