dilluns, 30 de juny del 2014

GELAT DE MENTA I XOCOLATA




MMmmmm MmMMmmm!!!
Boníssim i molt refrescant amb un suau gust de menta molt encertat i bo!! Comencem la temporada d'estiu amb aquest gelat, sempre a sigut el meu preferit el gelat d'After Eight.
Us animo a preparar-lo perquè no us encantarà!!

INGREDIENTS:
Xarop de menta:
300 gr de sucre
150 gr d'aigua
10/12 fulles de menta
80 gr de licor de menta (Pippermint)
Unes gotes de colorant verd

Gelat:
400 gr de nata
400 gr de llet entera
tot el xarop de menta (recepta anterior)
10 gr de agar-agar en pols o 1 sobre de gelatina
100 gr de virutes de xocolata negra

PREPARACIÓ:

1. Comencem pel xarop posant el sucre i l'aigua al vas, programem 12 minuts, varoma, velocitat 2.

2. Afegim el licor, les fulles de menta i el colorant. Programem 1 minut, varoma, velocitat 2. El deixem infusionar 5 minuts ho colem i reservem.

3. Sense rentar el vas, posem la llet, la nata, el sirop de menta i l'agar-agar. Programem 12 minuts, 80º, velocitat 3. Abocar a dins d'un recipient hermètic deixar refredar i posar-lo al congelador 24 hores.

4. Tallem el gelat en trossets petis i la posem a dins del got, programem 2 minuts, velocitat 5-10 perquè ens agafi una textura cremosa.

5. Afegim els virutes de xocolata i remenem amb l'espàtula, el posem posar a dins d'una terrina i reservar al congelador fins el moment de servir.

BON PROFIT!!


dijous, 26 de juny del 2014

EMPANADA GALLEGA


Boníssima aquesta empanada!!
Us la recomano molt és una recepta que porta una mica de feina però val la pena, perquè és molt bona,  a més, ara, cara al bon temps ens la podem emportar de pícnic, a la platja o senzillament per sopar amb una bona amanida i una cervesa, també us diré que es mes bona freda que calenta i si la deixeu reposar encara guanya mes.
Font: llibre imprescindible amb Thermomix

INGREDIENTS:
Massa:
50 gr d'aigua
50 gr d'oli d'oliva extra verge
50 gr de vi blanc
90 gr de llard de porc o mantega
1 ou
30 gr de llevat fresc
450 gr de farina de força
1 culleradeta de sal
1 ou per pintar la massa
Farcit:
300 gr de ceba
150 gr de pebrot verd
150 gr de pebrot vermell
200 gr de tomàquet triturat
50 gr d'oli d'oliva
1 culleradeta de sucre
1 culleradeta de sal
200 gr de tonyina amb escabetx o natural
2 ous durs


PREPARACIÓ:

1. Farem el farcit posant la ceba, els pebrots, el tomàquet, l'oli, el sucre, la sal trossegem 4 segons a velocitat 5. Fem baixar la resta d'ingredients de les parets i tapa del vas, tanquem i programem 20 minuts, varoma, velocitat 1 i 1/2. Reservem  en un vol.

2. Rentem el vas i fem la massa, posant l'aigua, l'oli, la mantega, el vi al vas i programem 1 minut, 37º, velocitat 2.

3. Afegim l'ou i el llevat fresc, remenem 5 segons, velocitat 4. Tot seguit incorporem la farina i la sal. Programem 15 segons a velocitat 6 i programem 2 minuts, vas tancat, velocitat espiga. Deixem reposar la massa a dins del vas durant 30 minuts.

Pre escalfem el forn a 200º

4. Un cop a llevat la dividim en dos parts iguals i l'estirem ben fina posem el farcit juntament amb la tonyina i els ous, estirem l'altre part de massa i cobrim. Sellem bé les vores de la massa perquè el farcit no s'escapi i li fem un forat al mig perquè surti el vapor al fornejar-la, la pintem amb ou i la fornegem 30 minuts a 200º a dalt i baix.

BON PROFIT!!!

Us deixo un pas a pas, jo la faig així pero si voleu podeu barrejar la tonyina i l'ou ratllat amb el sofregit.





divendres, 20 de juny del 2014

FLAM DE PLÀTAN


Hola!!:-)
Ja tenim el cap de setmana aquí i també  la calor!!
A casa el plàtan és una fruita que ens agrada a tots però que passa quan fa molta calor, què amb dos dies estan ben madurs i ningú se'ls menja pe tant avui us deixo aquest postre d'aprofitament per donar sortida als plàtans madurs que ens queden a la fruitera, espero que us agradi i que passeu un bon cap de setmana!!

INGREDIENTS:
3 Plàtans madurs
100 gr de sucre
300 gr de llet
200 gr de nata
1 sobre de quallada royal
caramel líquid pel motlle

PREPARACIÓ:

1. Posem la llet, la nata, el sucre al vas i programem 6 minuts, 90º, velocitat 1.

2. Afegim els plàtans i el sobre de quallada i programem 3 minuts, 90º, velocitat 4. Caramelitzem el fons d'una flamera i posem la barreja a dins, la deixem refredar i quallar a la nevera un mínim de 4 hores. Desmotllem i servim!

BON PROFIT!!


dimarts, 17 de juny del 2014

"SALMOREJO" DE REMOLATXA

Hola!!
Després d'uns dies de descans a Marrakech torno amb una recepta ràpida, refrescant i molt fàcil.
Casualment em va tocar practicar-la per ensenyar-la a la reunió que fem els dilluns a Thermomix i la veritat és què em va sorprendre molt, és molt bona a part de que ens aporta un extra en ferro, el gust és exquisit!
És ideal per acompanyar uns bons entrants! :-)

INGREDIENTS:
85 gr d'oli d'oliva
100 gr de formatge de cabra semi
1 gra d'all
500 gr de remolatxa cuita
300 gr de tomàquet madurs nets i tallats per la meitat
40 gr de pa sec
15 gr de vinagre de Jerez
1 culleradeta de sal
100 gr d'aigua

PREPARACIÓ:

1. Posem una gerra sobre la màquina i pesem l'oli, reservem.

2. Tot seguit posem el formatge a dins del vas i el ratllem 6 segons a velocitat 6. Reservem al congelador.

3. Ara posarem l'all, la remolatxa, els tomàquets, el pa i la sal al vas, triturarem 30 segons a velocitat 5.

4. Fem baixar la resta d'ingredients de les parets del vas i afegim l'aigua, el vinagre i triturem 1 minut a velocitat 10.

5. Tot seguit programem 1 minut a velocitat 5 i anem afegint l'oli per sobre la tapa sense treure el cubilet perquè ens caigui a poc a poc i emulsioni.

Servim en vasets individuals acompanyat de formatge i oli d'alfàbrega.

BON PROFIT!



divendres, 6 de juny del 2014

PATÉ DE FORMATGE I FONOLL ( sýrová pomazánka s koprem)

Bon dia!!!
Avui us deixo una recepta típica de la república Txeca, allà a les cerveseries és típic acompanyar l'aperitiu amb aquests tipus de patés. Són receptes bastant especiades i fortes de sal, també són molt apreciades per la gent vegetariana.
Espero que us agradi la veritat a casa hi van haver opinions de tot tipus a mi particularment em va agradar molt.
Font: aquesta recepta és del llibre "Thermomix viajera"

INGREDIENTS:
60 gr de formatge Gouda
1 gra d'all
unes branquetes de fonoll fresc
250 gr de formatge cottage ( jo el trobo a l'aldi)
1 polsim de sal
1 pessic de pebre blanc

PREPARACIÓ:

1. Posem al vas el formatge gouda i el ratllem 10 segons a velocitat 8. Retirem i reservem.

2. Posem l'all i el fonoll a dins del vas i  programem 3 segons a velocitat 8. Amb l'espàtula fem baixar la resta d'ingredients de les parets i tapa.

3. Afegim el gouda ratllat , el formatge cottage, la sal, el pebre i programem 20 segons a velocitat  4. Retirem del vas i servim acompanyat de torrades o trossets de pastanaga.

BON PROFIT!


Nota: El formatge Cottage el trobem en terrines és un formatge granulat bastant salat per aixó sigueu prudents amb la sal, a mi personalment em fa pensar una mica amb el formatge feta.



dimarts, 3 de juny del 2014

COCA DE GALETES PRINCIPE AL MICROONES

Bon dia!!
Aquesta coca és molt coneguda, per Internet la podeu trobar a molts de blogs de cuina, jo li he volgut donar un toc personal afegint la cullerada de cacau en pols i modificant la quantitat d'oli, la recepta original la cobertura va amb xocolata fondant jo li vaig  posar xocolata amb llet per donar-li mes dolçor, espero que us agradi, el que si us puc dir és que ni temps a fer la foto vaig tenir, quan me'n vaig donar compte ja li faltava un tros això és el que passa quan deixes aquestes exquisitesses a sobre la taula jejej :-)
Per mi el millor de tot és el temps de preparació és fa en un tres i no res o sigui que és pot menjar ràpid, ràpid això si d'un dia per altre esta molt més bona si és que hi arriba jajaja.

INGREDIENTS:
1 paquet de galetes Príncipe (250 gr aprox)
3 ous
100 gr de sucre
220 gr de llet
80 gr d'oli de girasol
1 cullerada de cacau en pols
1 sobre de llevat químic (royal)
Cobertura:
150 gr de xocolata amb llet
50 gr d'aigua
50 gr de mantega

PREPARACIÓ:

1. Posem les galetes a dins del vas, programem 10 segons velocitat 5-10. Ens té de quedar una farina, afegim la cullerada de cacau en pols i remenem uns segons a velocitat 5.

2. Afegim la resta d'ingredients i programem 20 segons a velocitat 5. Posem aquesta mescla a dins d'un motlle rodó de silicona (22 cm) prèviament untat amb mantega i la posem a coure al microones durant 10 minuts a màxima potencia (el meu microones és de 900wats) un cop pari la deixem reposar 5 minuts mes a dins del microones.

3. Mentre prepararem la cobertura, amb el vas net i sec posem la xocolata i la ratllarem 10 segons a velocitat 5-10. 

4. Afegim el 50 gr d'aigua i programem 4 minuts, 37º, velocitat 3. Quan acabi afegim la mantega i tornem a programar 4 minuts, 37º,  velocitat 3.

5. Desmotllem la coca i posem la cobertura per sobre, la deixem refredar en un lloc fresc i sec.

BON PROFIT!!