dijous, 21 d’agost del 2014

AMANIDA DE CIGRONS

Molt bona i molt refrescant!
Avui us deixo una amanida de cigrons, a casa ens agrada menjar els llegums freds a l'estiu i de quina millor manera fer-ho acompanyat amb verdures i una vinagreta. Aquest tipus de receptes en permenten  deixar-les preparades amb antelació perquè com més reposades són més bones queden, o sigui que aquí en teniu la recepta perquè la poseu en pràctica!
Aprofito per desperdir-me fins el setembre, ja que la setmana vinent estaré de vacances, BON ESTIU! :-)

INGREDIENTS:
500 gr de cigrons cuits
1 ceba gran
1 tomàquet gran
60 gr d'oli d'oliva
2 grans d'all
Unes fulles de julivert fresc
1 culleradeta de comí
1 pessic de pimentó picant
sal
El suc de mitja llimona

PREPARACIÓ:

1. Posem els cigrons en una safata i tallem mitja ceba a rodelles i el tomàquet a daus o barregem amb els cigrons.

2. Ara posem la meitat de la ceba al vas, el julivert, l'oli d'oliva, la sal, els alls, el comí, el suc de llimona i el pimentó i ho barregem 20 segons a velocitat 5. Aboquem la vinagreta sobre el cigrons i ho deixem reposar a la nevera fins el moment de servir.

BON PROFIT!


dimecres, 13 d’agost del 2014

PASTÍS GELAT DE NATA

Avui us deixo un pastís gelat que tardaré mes a explicar com és fa que no pas a preparar-lo!
Aquesta recepta ens va encantar és ràpida, econòmica i bona. Només necessitarem 3 ingredients, si teniu un sopar entre amics és ideal, per celebrar un aniversari també no porta gens de feina i com què és congelada la podeu fer amb antelació sense cap problema, que més li podem demanar a un pastís jejejeje
Aquesta recepta és del llibre de Rebosteria de Thermomix, espero que us agradi i que la disfruteu!!

INGREDIENTS:
1 paquet de galetes (maria, digestive, etç)
500 gr de nata per  muntar ben freda de la nevera
1 llauna de llet ideal de  370gr
Fideus de xocolata per decorar (opcional)

PREPARACIÓ:

1. Posem les galetes al vas i les triturem 10 segons a velocitat 7. Retirem i en posem al meitat al fons d'un motlle d'aquests què és desmonten, l'altre meitat la reservem (jo vaig retallar un cercle de paper de forn i el vaig posar a sota a la base així és més fàcil de treure del motlle)

2. Ara posarem la papallona i la nata ben freda (remenarem bé el pot perquè el greix és reparteixi) programarem velocitat 3 i 1/2 sense posar temps quan veiem que ens comença a quedar enganxada a les parets del vas ja la tindrem a punt.

3. Afegirem la llauna de llet condensada i remenarem 5 segons a velocitat 2 i 1/2. Retirem la papallona i amb l'espàtula ho acabem d'integrar bé. Ara posem la meitat de la nata a sobre la base de galetes a sobre la nata i posem la resta de les galetes trinxades i altre cop ho cobrim amb la nata restant, donem uns cops sobre l'encimera amb el motlle perquè ens quedi la superfície llisa i cap al congelador un minim de 3 hores.

4. Per desmotllar-la la retirem del congelador la desmotllem enplatem i la deixem reposar a temperatura ambient uns10 minuts, la podem decorar amb fideus de xocolata, caramel etç i ja la tindrem a punt per servir.

BON PROFIT!



dijous, 7 d’agost del 2014

FOCACCIA DE PERNIL I FORMATGE

Avui us deixo una focaccia!!
La focaccia és una coca de pa d'origen italià molt semblant a la pizza, però amb els ingredients a dins la massa, és molt senzilla de fer i molt bona, va regada amb oli d'oliva per sobre, sal gruixuda i herbes, la podem fer de qualsevol ingredient, amb ceba i romaní, olives negres i farigola, etç... només us dic que deixeu córrer l'imaginació i us poseu a preparar aquesta focaccia us encantarà! :-)

INGREDIENTS:
100 gr de formatge gouda o emmental tallat a trossets
200 gr d'aigua
75 gr d'oli d'oliva extra verge
25gr de llevat fresc
400 gr de farina de força
1 culleradeta de sal
1 culleradeta de farigola (reservem una mica per decorar)
1 culleradeta d'orenga
100 gr de pernil serrà en daus
1 ceba petita tallada a juliana
1 pessic de sal gruixuda

PREPARACIÓ:

1. Posem el formatge al vas i el ratllem 5 segons a velocitat 6. Retirem i reservem.

2. Posem l'aigua al vas + 25 gr d'oli d'oliva i el llevat, programem 1 minut, 37º, velocitat 2. Afegim la farina, la farigola, l'orenga, la sal, el formatge ratllat i el pernil a daus. Programem 10 segons a velocitat 4. Tot seguit programem 2 minuts, vas tancat, velocitat espiga. Deixem reposar la massa a dins del vas uns 20 minuts.

Pre escalfem el forn a 220º

3. Ara retirem la massa del vas i l'estirem sobre una safata untada amb 25 gr oli d'oliva, l'anirem estirant amb les mans fins obtenir un cercle de 35 cms. Posem la ceba tallada a juliana per sobre, el 25 gr restants d'oli d'oliva per sobre, la sal gruixuda i la Farigola, amb els dits anem aplastant la massa com si féssim forats per integrar bé els ingredients a la massa. La deixem reposar 10 minuts.

4. La posem a coure el forn 25 minuts, ens té de quedar ben daurada i cruixent.

BON PROFIT!!







divendres, 1 d’agost del 2014

COCA DE PASTANAGA amb CREMA DE FORMATGE

Divendres, avui toca postre!!
Sempre a sigut reconegut l'ús de la pastanaga per  fer repostería és una tradició que ja arrosseguem des de l'edat mitja quan el sucre era escàs. Aquesta recepta és va començar a servir als restaurants d'estats units a primers dels anys 60, va començar siguen una novetat però va agradar tant al públic que s'ha acabat convertint en un postre clàssic.
Jo us recomano que la proveu per lo bona i fàcil que és de preparar ;-)
BON CAP DE SETMANA!!

INGREDIENTS:
Coca:
280 gr de sucre
La pell d'una taronja (només la part taronja)
400 gr de pastanaga pelades
4 ous
240 gr d'oli de girasol
250 gr de farina
2 culleradetes petites de bicarbonat
2 culleradetes rases de llevat químic ( tipus royal)
1 culleradeta de canyella en pols
1 culleradeta de nou moscada ratllada
un polsim de sal
Frosting:
50 gr de sucre
100 gr de xocolata blanca
50 gr de mantega
300 gr de formatge cremós (tipus Philadephia)
30 gr de suc de taronja

PREPARACIÓ:

Precalentem el forn a 180º

1. Posem el sucre i la pell de taronja al vas, programem 20 segons a velocitat 10. Retirem i reservem.

2. Posem les pastanagues al vas i les triturem  5 segons a velocitat 5. Retirem del vas i reservem.

3. Ara ficarem els ous juntament amb el sucre reservat, l'oli i programem 30 segons a velocitat 5.

4. Afegim les pastanagues ratllades i remenem 15 segons a velocitat 4. Tot seguit afegim la farina, el bicarbonat, la llevadura, la canyella, la nou moscada i la sal, programem 3 segons a velocitat 6.

5. Aboquem aquesta mescla en un motlle rodó de 24 cm aprox untat amb mantega i la posem a coure al forn 30-35 minuts a 180º. Un cop cuita la deixem refredar del tot.

6. Ara farem la crema de formatge amb el vas net i sec posem el sucre i programem 10 segons a velocitat 10. Retirem i reservem

7. Introduïm la xocolata blanca i la ratllem 8 segons a velocitat 8, tot seguit afegim la mantega i programem 1 minut, 50º, velocitat 3.

8. Afegim el formatge, el sucre glaç i el suc de taronja remenem 30 segons a velocitat 3. Escampem aquesta crema per sobre la coca i reservem a la nevera fins el moment de consumir.

Nota: El gustos és potencien més d'un dia per altre, per això recomano fer-la a la vigília.

BON PROFIT!!