dimarts, 30 de desembre del 2014

XAMPINYONS AL VAPOR AMB SALSA DUXELLES


Hola!
Boníssim aquests xampinyons, van ser part del pica-pica del dia de Sant Esteve i van triomfar la recepta la vaig veure a la revista de Thermomix d'aquest mes de desembre l'especial de nadal, us els recomano com a aperitiu, la salsa és el complement ideal ja què el xampinyó en si i cuit al vapor no té massa gust, per tant si no sabeu que fer per cap d'any sens dubte aquesta és una bona opció. :-)
Us desitjo un bon any a tots/es els que em seguiu a darrera la pantalla, el que passeu en silenci sense comentar perquè sé que també i sou i per tots els que comenteu perquè m'animeu a seguir endavant amb la finalitat d'aquest blog què és ajudar-vos i compartir receptes amb tots vosaltres.
GRACIES per estar aquí i FELIÇ 2015!

INGREDIENTS:
12 xampinyons grans
12 ous de guatlla
50 gr de sobrassada
1 ceba petitona (80gr)
40 gr de mantega o oli d'oliva
Farigola
80 gr de nata
pebre, sal

PREPARACIÓ:

1.Netegem i trèiem el peu al xampinyó deixant el forat per posar-hi la sobrassada i l'ou de guatlla, els posem a dins al safata del varoma on prèviament li haurem posat paper de forn perquè no ens caigui restes d'ou a baix a la salsa.

2. Posem els troncs del xampinyó al vas i els ratllem 10 segons a velocitat 5. Retirem i reservem.

3. Posem la ceba i la trinxem 3 segons al 5 tot seguit afegim la mantega i l'ofeguem 5 minuts, varoma, velocitat 1.

4. Afegim els troncs del xampinyó, la farigola, sal i pebre al gust, posem el varoma al seu lloc i programem 15 minuts, varoma, velocitat 1. Comprovem que els xampinyons estiguin cuits si és així retirem el varoma i reservem tapat perquè no se'ns refredin.

5. Afegim la crema de llet al vas i programem 1min 30 segons, 100º, velocitat 2. Quan acabi triturem 30 segons a velocitat 10.

6. Els servim en platets individuals, posem una cullerada de salsa i sobre el xampinyó.

BON PROFIT!!



dimarts, 23 de desembre del 2014

APERITIU DE FORMATGE AMB MAGRANA i BON NADAL!


Hola :-)
Si encara esteu pensant en que posar d'aperitiu a la taula aquest nadal, aquesta recepta és la què estàs buscant!!
No ho dubtis és fàcil, molt ràpida de preparar i boníssima a més d'espectacular ho té tot, o sigui que ja podeu anar a buscar els ingredients que encara sou a  temps de preparar-la per aquest nadal :-)
Font: Thermomix Magazine de desembre

INGREDIENTS:
150 gr de formatge Cheddar blanc (no el taronja)
14 -16 fulles de sàlvia fresca
40 gr d'ametlla crua en granet
200 gr de formatge cremós tipus Philadelphia
100 gr de mascarpone
pebre

PREPARACIÓ:

1. Posem al vas les fulles de sàlvia, l'ametlla i el formatge cheddar i triturem 7 segons a velocitat 7. 

2. Afegim els formatges, el pebre i remenem 10 segons a velocitat 4. Folrem un plat fondo amb paper film i posem la mescla de formatges a dins i li donem forma de bola, reservem a la nevera uns 30 minuts, mentre pelem la magrana.

3. Agafem la bola retirem el film i la  arrebossem amb la magrana pressionant amb les mans perquè ens quedi enganxada al formatge. Servim amb torradetes, crakers etç...

BON PROFIT!




dijous, 18 de desembre del 2014

FUDGE DE XOCOLATA BLANCA FESTUCS I ARANYONS

Bones!!
Ara si que ja som a vigílies del nadal queda una setmana justa i  de moment vaig molt atrassada amb receptes  nadalenques  i les compres, però tot es farà!
Aquest fudge em va cridar l'atenció de seguida què el vaig veure a la revista de desembre de Thermomix i la veritat és que no m'he equivocat és molt bo, no és un torró com els que estem acostumats a menjar aquí és més com un caramel de toffe de fet és originari dels estats Units i és pot fer d'infinitat de sabors, és tou i molt molt i molt calòric :-)
Aquí us deixo la recepta i si la proveu espero que us agradi molt!!

INGREDIENTS:
50 gr de festucs pelats i cru
70 gr d'aranyons deshidratats (nabius)
500 gr de xocolata blanca a trossets
100 gr de llet condensada ( la recepta original en porta 200 gr)
50 gr de crema de whisky (Baileys) (opcional)

PREPARACIÓ:

1. Posem els festucs i els aranyons al vas i triturem 2 segons velocitat 5. Retirem i reservem

2. Posem la xocolata blanca a trossets i la llet condensada a dins del vas i programem 8 minuts, 90º, velocitat 3.

3. Afegim els festucs i aranyons reservats i la crema de Whisky, remenem 20 segons gir esquerra, velocitat 3, és una pasta molt enganxifosa, l'aboquem sobre dos motlles de fusta prèviament folrats amb paper de forn i li donem uns cops sobre l'encimera perquè ens quedi ben repartit, també us podeu mullar els dits amb aigua i anar fent pressió manualment perquè us quedi ben repartit a dins del motlle.
El deixem reposar dins la nevera, uns minuts abans de tallar-lo el retirem de la nevera perquè perdi la fredor i el tallem a daus com si fossin caramels.

BON PROFIT!

Nota: Si no teniu els motlles de fusta ho podeu fer amb un de silicona o amb un Bric de llet obert pel Llarg.




divendres, 12 de desembre del 2014

COCA DE LLIMONA



Hola!!
Ja fa dies que respiro Nadal per tots costats, fins i tot alhora de fer una simple coca si la feu amb un motlle ben original ja sembla una recepta diferent, aquesta és la molt coneguda coca de taronja què fem amb la Thermomix, només que li he canviat dos ingredients i sembla totalment una altre, us animo a provar-la veureu que us passarà com a mi que volia fer-li foto del tall perquè veiéssiu com queda per dins i casi no i sóc a temps:-)

INGREDIENTS:
1 Llimona neta i partida per la meitat sense grana (que tingui la pell prima)
200 gr de sucre
3 ous
100 gr d'oli de girasol
130 gr de creme Fraiche
250 gr de farina
1 sobre de llevat químic (royal)
1 pessic de sal

PREPARACIÓ:

Escalfem el forn a 180º a dalt i baix amb el ventilador

1. Posem el sucre, la llimona i els ous a dins del vas i programem 3 minuts, 37º, velocitat 5.

2. Afegim l'oli i la crema fraiche i remenem 10 segons a velocitat 3, tot seguit afegim la farina, el llevat i el pessic de sal, remenem 15 segons a velocitat 3. Acabem d'unir-ho amb l'espàtula i aboquem a dins del motlle prèviament untat amb mantega i la fornegem 35-40 minuts

3. Un cop freda la des motllem i decorem al gust

BON PROFIT!




dimarts, 9 de desembre del 2014

GALETES DE VIDRE



Bones!!
Cada any per aquestes dates a casa arriba el nadal, al tenir tres dies seguits de festa pots aprofitar per posar l'arbre, arreglar la casa, fornejar galetes i celebrar el sant de la meva germana, què ens ve de perles perquè ens reunim  i així aprofitem per escollir el menú de Nadal, Reis i per fer els papers de l'amic invisible!!! :-)
Ara si que puc dir que ja estic en plena fase nadalenca, buscant regals, també ofertes de menjar al super per anar congelant i així no tenir de fer cues de última hora per comprar.
De moment us deixo amb aquestes galetes que són molt bones i ràpides de preparar són molt conegudes però queden molt bé per aquests dies presentar a taula!

INGREDIENTS:
60 gr de sucre
200 gr de farina de rebosteria
120 gr de mantega a temperatura ambient
1 rovell d'ou
caramels de colors (d'aquells transparents durs que tiren els reis)

PREPARACIÓ:

1. Posem el sucre al vas i el pulveritzem 10 segons a velocitat 10. Afegim la farina, la mantega, el rovell i remenem 15 segons a velocitat 6. 

2. Retirem la massa del vas i la posem al mig de dos papers de forn, l'estirem amb el corró i la deixem de mig centímetre de gruix, la posem a la nevera perquè ens agafi fredor i consistència uns 20 minuts.

Escalfarem el forn a 180º a dalt i baix si teniu ventilador millor ens repartirà mes bé l'escalfor

3. Retirem la massa de la nevera i amb el corró la repassem que sigui ben uniforme, ara amb els motlles de galetes en el meu cas estrelles les anem tallant i posant a la safata del forn on prèviament li haurem posat paper de forn, un cop a la safata del forn li fem el forat del mig amb un cercle o una estrella petitona, un cor etç, li posarem un caramel a dins i cap al forn a coure uns 12 minuts, el temps de cocció depèn molt del forn que tingueu, un truco és que quan comencin a quedar daurades de les bores ja les podreu treure.
Amb la massa que us haurà sobrat repetiu l'operació fins acabar-la.

BON PROFIT!!

Nota: Aquesta recepta és ideal per fer amb mainada els hi encanta remenar masses i tallar galetes :-)






dimarts, 2 de desembre del 2014

ARRÒS CALDÓS AMB RAP I VERDURES


Avui un arròs!!
M'agrada fer arrossos perquè a casa és plat únic, amb una bona amanida tens un àpat solucionat, a més amb el Thermomix surten al punt. Queden perfectes us animo a provar-la perquè segur que no serà l'ultim cop que la preparareu! :-)


INGREDIENTS: (5 racions)
1 ceba gran (150 gr)
1 pebrot verd italià (100gr)
2 grans d'all
10 cols de bruseles
2 carxofes netes i tallades a quarts
50 gr d'oli d'oliva
1 litre de brou de peix
unes branques de safrà
350 gr d'arròs
300 gr de rap tallat a daus
100 gr de cuetes de gambes pelades
1 culleradeta de sal

PREPARACIÓ:

1.Posem la ceba, el pebrot i els alls al vas, triturem 4 segons a velocitat 4, amb l'espàtula abaixem la resta d'ingredients de les parets i tapa del vas, afegim l'oli i sofregim 8 minuts, 120º, velocitat 1.

2. Tot seguit afegim la carxofa, les cols de bruseles, el safrà i el brou de peix, programem 10 minuts, 100º, gir invers, velocitat 1.

3. Posem la papallona i afegirem l'arròs, el rap, les gambes i la culleradeta de sal, tot seguit programem 15 minuts, 100º, gir invers, velocitat 1.

Servim en una safata i el deixem reposar 5 minuts, aquest arròs queda caldós.

BON PROFIT!

NOTA: Per fer-lo amb la Tm31 en el pas 1 quan sofregim ho farem a varoma, i desprès en comptes de posar 350gr d'arròs en posarem 300 gr per la capacitat del vas.