dijous, 19 de març del 2015

HOT CROSS BUN

 Hola!!
Avui us deixo una recepta típica d'aquests dies, els hot cross bun són uns panets farcits de panses i espècies aromàtiques com canyella, clau i nou moscada. Són originaris del Regne Unit i  encara que també són coneguts com els panets de divendres Sant és mengen durant tota la Quaresma.
Aquesta recepta me l'ha passat la meva germana que hi va viure uns parell d'anys i què en conserva molt bons records d'aquests panets aromàtics, és mengen amb mantega, confitura... encara que a mi m'agraden així tal qual sense res..:-)
Espero que us agradin!!

INGREDIENTS:
45 gr de sucre
La pell d'una llimona (només la part groga)
250 gr de llet
1 ou
25 gr de llevat fresc
500 gr de farina
10 gr de sal
70 gr de mantega
1 i 1/2 culleradeta de canyella en pols
1 i1/2 culleradeta de nou moscada en pols
1 i1/2 culleradeta de clau en pols
150 gr de panses sense llavors
Per fer la creu de sobre:
80 gr de farina
5 cullerades d'aigua (la que admeti)
Almívar:
100 gr d'aigua
100 gr de sucre

PREPARACIÓ:

1. Posem la llimona juntament amb el sucre al vas i pulveritzem 20 segons a velocitat 10.

2. Afegim la llet i escalfem 1 minut,37º, velocitat 1. Incorporem l'ou i el llevat i remenem 4 segons a velocitat 4.
3. Afegim la farina, la mantega, les espècies i la sal remenem 10 segons a velocitat 6 per integrar bé tots els ingredients, tot seguit programem 2 minuts velocitat espiga mentre anirem afegint les panses pel bocal. Retirem la massa del vas i la deixem llevar a  dins d'un vol fins que dobli el seu volum.

4. Mentre esperem que dobli farem l'almívar per banyar-los, posarem el sucre i l'aigua al vas i programarem 7 minuts, varoma, velocitat 2. Retirem i deixem refredar.

5. Un cop a doblat agafem la massa i sobre una superfície enfarinada en fem una tira com un caneló, anirem tallant porcions mes o menys del mateix tamany i en farem boletes, les posarem a la safata del forn prèviament untada amb oli o sobre de paper vegetal. Les deixem reposar una estona.

Escalfem el forn a 200º

6. Mentre anirem preparant la barreja per fer la creu, posarem aigua a la farina i anirem barrejant fins que veiem que ens queda una pasta consistent però alhora un punt liquida per poder posar a dins d'un biberó o màniga pastissera i així poder fer la creu a sobre de cada panet. Un cop tenim les creus fetes posem els hot cross al forn uns 20 minuts. Un cop surtin del forn els pintem amb l'almívar quan encara són calents.

BON PROFIT!!







4 comentaris:

  1. Respostes
    1. Clar que si vull que tothom s'animi a fer-los perquè són molt bons, Gràcies per la teva visita!

      Elimina
  2. MMmmmm......m'has convençut!!!! Ens has animat a fer-los!!! Han de ser boníssims!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.