dimarts, 1 de desembre del 2015

PIZZA TURCA (Lahmacun)





Bon dia!!
Tal i com us vaig prometre aquí teniu la recepta de la pizza turca, a casa va volar ens va agradar molt, la recepta original va amb carn de xai però també et donen l'opció de fer-ho amb vedella, jo no em vaig voler arriscar amb el xai peró estic segura que quan la torni a fer ho provaré perquè al portar espècies crec que pot quedar molt dissimulada i bona.
Bona setmana!!

INGREDIENTS:
Massa:
250 gr d'aigua
30 gr d'oli de girasol (jo li vaig posar d'oliva)
1 culleradeta de sucre
20 gr de llevat fresc
450 gr de farina de força
1 culleradeta de sal
1 culleradeta de comí en gra
Farcit:
250 gr de carn picada de vedella o xai
1 cullerada de pimentó picant
1 culleradeta de comí en gra
1 culleradeta de coriandre
1/2 culleradeta de pebre
1 culleradeta de sal
250 gr de ceba a quarts
1 gra d'all
75 gr de pebrot verd
30 gr d'oli d'oliva extra verge
2 cullerades de concentrat de tomàquet
100 gr de tomàquet a talls sense llavors
Per decorar:
Julivert fresc
suc de llimona (opcional)

PREPARACIÓ:

1.Posem l'aigua, l'oli, el sucre i el llevat al vas, programem 30 segons, 37º, velocitat 2. Tot seguit afegim la farina, la sal i el comí, amassem 2 minuts, velocitat espiga. Retirem del vas i deixem reposar tapada dins d'un bol fins que dobli el seu volum, mentre prepararem el farcit.

2. Posem la carn picada al vas, el pimentó picant, el comí, el coriandre, el pebre, i la sal ho remenem tot 10 segons a velocitat 5. Retirem i reservem.

3. Sense rentar el vas, posem la ceba, l'all, el pebrot verd i l'oli, trossegem 3 segons a velocitat 5. Amb l'espàtula abaixem la resta d'ingredients i sofregim 5 minuts, 120º, velocitat cullera.

4. Incorporem la carn amb les espècies i ofeguem 3 minuts, 120, velocitat cullera. (TM31 varoma)

5. Afegim el tomàquet concentrat i el tomàquet a talls i sense posar el cubilet programem 5 minuts, 120º, velocitat cullera. Reservem

Escalfem el forn a 250º

6. Dividim la massa en 4 i sobre una superfície enfarinada l'estirem ens té de quedar rodona, posem dos cullerades generoses de farcit al centre i tombem la massa cap a un costa i cap a l'altre sense que ens quedi unida del mig, com si féssim una calzone peró sense arribar a tancar-la. La fornegem 20 minuts, fins veure-la ben daurada i cruixent, servim amb el julivert picat i la llimona.

BON PROFIT!!








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.