dimecres, 25 de febrer del 2015

ARRÒS MELÓS amb VEDELLA

Hola!!
Avui us deixo un arròs, m'encanten els arrossos fets amb el Thermomix queden al punt, si encara no heu preparat mai arròs us animo a fer-ho perquè queden molt gustosos i molt ben cuits, a casa a sigut plat únic amb una bona amanida tens un menú complert!
Aquesta recepta l'he tret de la plataforma oficial de receptes si encara no us heu registrat podeu fer-ho anant a aquest enllaç mithermomix.es us agradarà allà us podreu fer els menús setmanals però això us ho explicaré un altre dia :-) Anem a la recepta!!
Recepta apte per TM31 i TM5

INGREDIENTS:
100 gr pebrot verd italià
200 gr ceba
1 gra d'all
50 gr d'oli d'oliva
300 gr de carn de vedella tallada a daus
1 culleradeta de sal
1 pessic de pebre negre
100 gr de vi blanc
1 culleradeta de pimentó dolç
800 gr d'aigua
1 i 1/2 pastilla de brou de carn
250 gr d'arròs gra rodó
Julivert per decorar (opcional)

PREPARACIÓ:

1. Posem la ceba al vas, el pebrot, l'all i l'oli trossegem 4 segons a velocitat 4. Tot seguit sofregim 7 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.

2. Incorporem la carn, la sal i el pebre, programem 8 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat cullera.

3. Afegim el vi blanc i programem 2 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat cullera sense posar el cubilet per afavorir l'evaporació de l'alcohol.

4. Afegim el pimentó, l'aigua i les pastilles de brou, programem 20 minuts, 100º, gir esquerra, velocitat cullera.

5. Incorporem l'arròs i programem 13 minuts, 100º. gir esquerra, velocitat cullera. Servim en una safata i el deixem reposar 5 minuts.

BON PROFIT!

NOTA: És un arròs molt caldós amb suc admet fins a 300 gr d'arròs.




dimarts, 17 de febrer del 2015

BROWNIE

Comencem bé la setmana!!
Aquest va ser el nostre postre del cap de setmana, un brownie molt ràpid de fer però també molt ràpid és va acabar jejejej
Es una recepta guiada del TM5 i em va agradar per lo senzill i bo què és, ara a casa ja m'han dit què el pròxim cop el faci amb avellanes i així ho faré!!

INGREDIENTS:
100 gr de mantega a temperatura ambient
50 gr de farina
100 gr de sucre
3 ous
250 gr de xocolata fondant tallada a trossets
100 gr de nous

PREPARACIÓ:

Escalfarem el forn a 180º i engrassem un motlle amb mantega

1. Posem la mantega, la farina, el sucre, els ous i la xocolata remenem 30 segons a velocitat 5.

2. Afegim les nous i remenem 20 segons a a velocitat 3. Posem la mescla a dins del motlle i amb l'espàtula allisem la superfície, li donem dos cops a sobre l'encimera i la deixem coure al forn 15 minuts. 
El brownie és caracteritza per ser cruixent de fora i húmit per dins com si fos cru però és així per tant aneu alerta a no passar-vos amb la cocció.

BON PROFIT!!




dimarts, 10 de febrer del 2015

PILOTILLES AMB SALSA DE TOMÀQUET


Pilotilles!!
Feia molt de temps que no en preparava i la veritat és que amb el Thermomix és ben fàcil i net, aquesta recepta m'ha agradat perquè no embrutem res mes no s'han de fregir les pilotilles a part o fem tot al vapor mentre preparem la salsa. Us animo a provar-la perquè us agradaran molt! ;-)
Recepta apte per TM31 i TM5

INGREDIENTS:
Pilotilles:
40 gr de pa sec
80 gr de llet
Julivert fresc
1 gra d'all
600 gr de carn picada variada o de vedella
2 ous
Sal i pebre al gust
Salsa de tomàquet:
1 gra d'all
80 gr de ceba
20 gr d'oli d'oliva
800 gr de tomàquet triturat
1 culleradeta de sal
pebre al gust


PREPARACIÓ:

1.Posem un vol sobre la tapa del thermomix i pesem la llet i afergim el pa i els deixem que és remulli.

2. Mentre posem l'all, el julivert i trossegem 5 segons a velocitat 7. Fem baixar la resta de picada de les parets del vas i introduïm la carn, els ous, la sal, el pebre i el pa remullat si està molt empapat li  trèiem una mica de llet apretant-lo amb les mans, programem 10 segons a velocitat 5.

3. Engrassem la safata i recipient del varoma amb oli i anem fent boletes amb la carn ( 24 aprox) unteu-vos les mans amb oli us anirà millor per fer les boles, tampoc us tenen de quedar perfectes.

4. Sense rentar el vas posarem, la ceba, l'all i l'oli trossegem 5 segons a velocitat 5 i tot seguit programem 6 minuts, varoma, velocitat 1.

5. Afegim el tomàquet triturat, la sal i el pebre al gust, tanquem i situem el recipient varoma al seu lloc. Programem 20 minuts, varoma, velocitat 1. Comprovem la cocció de les pilotilles si estan bé les servim en una safata juntament amb la salsa calenta.  Jo les vaig acompanyar amb arròs blanc sempre en tinc de fet a la nevera així em va quedar un plat complert.

BON PROFIT!!



dimecres, 4 de febrer del 2015

PÈSOLS A LA FRANCESA


Hola!!
Continuem amb receptes de dieta avui us deixo amb aquesta de pèsols molt ràpida i bona, apte per vegetarians. És del llibre de Verdures i llegums, espero que us agradin!
Recepta apte per TM31 i TM5


INGREDIENTS:
400 gr de pèsol ja nets (si els compreu amb beina 1 kg)
300 gr d'enciam iceberg tallats a tires
200 gr de ceba
50 gr d'oli d'oliva
125 gr de vi blanc
1 culleradeta de sal
Pebre
Un ramet d'herbes aromàtiques (romaní, julivert, farigola etç)
50 gr d'aigua

PREPARACIÓ:

1. Posem la ceba la vas i la trossegem 4 segons a velocitat 4. Amb l'espàtula fem baixar la resta de les parets del vas i afegim l'oli, sofregim 3 minuts, 100º, velocitat cullera.

2. Incorporem l'enciam, els pèsols, el vi, la sal, el pebre i el ramet d'herbes a sobre de tot, tanquem i programem 5 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat cullera.

3.Afegim els 50 gr d'aigua i programem 10 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat cullera. Comprovem la cocció del pèsol sinó li posem 3 minuts mes a la mateixa temperatura i velocitat. 

BON PROFIT!