dimarts, 24 de març del 2015

SALPICÓ DE MARISC

Hola!!
Avui us deixo un plat per celebrar que la primavera ja és aquí!
Tot i què el temps no acompanyi us deixo una recepta molt ràpida, molt fàcil i molt bona ideal per menjar així sola o acompanyada de torradetes, per farcir uns musclos, per barrejar amb pasta o arròs etç...

INGREDIENTS:
100 gr de pebrot verd
100 gr de pebrot vermell
100 gr de ceba
100 gr de surimi (palets de cranc)
100 gr d'oli d'oliva
25 gr de vinagre
1 culleradeta de sal

PREPARACIÓ:

1. Posem tots els ingredients a dins del vas i programem 2 segons a velocitat 5. Servim en un bol o utilitzem per farcir o acompanyar qualsevol plat.

BON PROFIT!

dijous, 19 de març del 2015

HOT CROSS BUN

 Hola!!
Avui us deixo una recepta típica d'aquests dies, els hot cross bun són uns panets farcits de panses i espècies aromàtiques com canyella, clau i nou moscada. Són originaris del Regne Unit i  encara que també són coneguts com els panets de divendres Sant és mengen durant tota la Quaresma.
Aquesta recepta me l'ha passat la meva germana que hi va viure uns parell d'anys i què en conserva molt bons records d'aquests panets aromàtics, és mengen amb mantega, confitura... encara que a mi m'agraden així tal qual sense res..:-)
Espero que us agradin!!

INGREDIENTS:
45 gr de sucre
La pell d'una llimona (només la part groga)
250 gr de llet
1 ou
25 gr de llevat fresc
500 gr de farina
10 gr de sal
70 gr de mantega
1 i 1/2 culleradeta de canyella en pols
1 i1/2 culleradeta de nou moscada en pols
1 i1/2 culleradeta de clau en pols
150 gr de panses sense llavors
Per fer la creu de sobre:
80 gr de farina
5 cullerades d'aigua (la que admeti)
Almívar:
100 gr d'aigua
100 gr de sucre

PREPARACIÓ:

1. Posem la llimona juntament amb el sucre al vas i pulveritzem 20 segons a velocitat 10.

2. Afegim la llet i escalfem 1 minut,37º, velocitat 1. Incorporem l'ou i el llevat i remenem 4 segons a velocitat 4.
3. Afegim la farina, la mantega, les espècies i la sal remenem 10 segons a velocitat 6 per integrar bé tots els ingredients, tot seguit programem 2 minuts velocitat espiga mentre anirem afegint les panses pel bocal. Retirem la massa del vas i la deixem llevar a  dins d'un vol fins que dobli el seu volum.

4. Mentre esperem que dobli farem l'almívar per banyar-los, posarem el sucre i l'aigua al vas i programarem 7 minuts, varoma, velocitat 2. Retirem i deixem refredar.

5. Un cop a doblat agafem la massa i sobre una superfície enfarinada en fem una tira com un caneló, anirem tallant porcions mes o menys del mateix tamany i en farem boletes, les posarem a la safata del forn prèviament untada amb oli o sobre de paper vegetal. Les deixem reposar una estona.

Escalfem el forn a 200º

6. Mentre anirem preparant la barreja per fer la creu, posarem aigua a la farina i anirem barrejant fins que veiem que ens queda una pasta consistent però alhora un punt liquida per poder posar a dins d'un biberó o màniga pastissera i així poder fer la creu a sobre de cada panet. Un cop tenim les creus fetes posem els hot cross al forn uns 20 minuts. Un cop surtin del forn els pintem amb l'almívar quan encara són calents.

BON PROFIT!!







dijous, 12 de març del 2015

"MONTADITO" D'ALBERGÍNIA amb FORMATGE DE CABRA i CEBA CARAMEL.LITZADA

Ja torno a ser per aquí!!
Aquest cop amb un aperitiu, molt fàcil, molt ràpid i molt bo.  Un "montadito" d'albergínia i formatge de cabra amb ceba caramel.litzada mmmm per llepar-se els dits!! :-)
Quan comences no pots parar, la ceba amb el formatge casen a la perfecció. O sigui que ja teniu l'aperitiu pel cap de setmana jejeje

INGREDIENTS:
3 ceba (500gr)
40 gr de conyac
40 gr d'oli d'oliva
40 gr de sucre morè
1 albergínia tallada a rodelles 1 cm aprox
10 gr de caramel líquid (tipus royal)
1 culleradeta de sal
1 pessic de pebre negre
1 làmina de pasta de full (la del Lidl va perfecte)
1 Rull petit de formatge de cabra
100 gr de parmesà ratllat per espolvorejar

PREPARACIÓ:

1. Posem la ceba al vas i la triturem 6 segons a velocitat 4. Afegim el conyac, l'oli, el sucre morè. Posem el recipient varoma a sobre amb les albergínies tallades a rodelles i programem 35 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat cullera.

2. Retirem el recipient varoma i afegim el caramel líquid, la sal, el pebre i programem 3 minuts, 100º, gir esquerra, velocitat 1.

Escalfem el forn a 180º

3. Estirem la làmina de pasta de full i anem tallant rodelles una mica mes grans que el diàmetre de l'albergínia, ho podeu fer amb un got, a sobre i posem l'albergínia + el formatge de cabra + 1 cullerada de ceba caramel.litzada + el parmesà un cop els tingueu tots a punt el fornegem 15 minuts fins veure que la pasta de full estigui cuita i el formatge fos.

BON PROFIT!!




dijous, 5 de març del 2015

PASTÍS DE XOCOLATA


Aquí us deixo un postre pel cap de setmana!!
Si, si pel cap de setmana, som dijous i ja falta menys, aquesta recepta la tenim en el llibre bàsic de Thermomix però un dels mes antics de les primeres TM31.
Diumenge passat buscant receptes dolces per menjar de postres no en trobava cap que em fes el pes o què no em faltes algun ingredient (segur que sabeu de què us parlo jejeje) al final empipada de tant de llibres que tinc vaig mirar-me el més vell i oblidat, quasi no té fotos de fet aquesta recepta no en té i la veritat no sé si us passa però si hi ha la foto del plat us mireu les receptes amb mes carinyo i us fa més gràcia provar-les, doncs aquí en teniu el resultat d'una coca què no ens va deixar indiferents.
Recepta apte per TM31 i TM5

INGREDIENTS:
Massa sable:
300 gr de farina de rebosteria
150 gr de mantega
1 pessic de sal
70 gr de sucre glaç
2 rovells d'ou
25 gr de llet
1 culleradeta de llevat químic
Crema de xocolata:
150 gr de sucre
150 gr de xocolata fondant
100 gr de mantega
4 ous
100 gr de nata líquida
1 pessic de sal
50 gr de Brandi ( jo ni vaig posar 25 gr)
Motlle de 22 cm desmotllable

PREPARACIÓ:

Escalfem el forn a 180º

1. Posem tots els ingredients de la massa dins el vas i programem 20 segons a velocitat 6. Retirem la massa i la posem al mig d'una bossa de plàstic oberta pels costats amb el corró l'anem estirant fins deixar-la d'un centimetre de gruix, amb la mateixa bossa ens ajudem per posar-la  a dins del motlle, així és més net i ràpid. Punxem la superfície de la massa i la fornegem 15 minuts a 180º. Retirem i deixem refredar.

2. Mentre prepararem el farcit, posarem el sucre, la nata i els ous al vas i programem 9 minuts, 90º, velocitat 4.

3. Tot seguit programem 3 minuts, velocitat 2 mentre anem afegint pel bocal la xocolata a trossets, la mantega tallada a daus i el brandi. Aboquem aquesta mescla sobre la base fornejada i la deixem refredar un mínim de 3 hores a la nevera. La podeu decorar amb nata o coco ratllat a casa van preferir així sense res.

BON PROFIT!

Nota: Amb la massa que em va sobrar de les bores vaig fer unes galetes amb fondant.