dijous, 16 de març del 2017

VERDURES AL VAPOR amb SALSA DE TONYINA


Aquí teniu un plat complert, m'agrada utilitzar el Thermomix per coure verdures al vapor, queden perfectes, al punt de cocció i sense embrutar res mes, aquest cop he aprofitat per fer uns ous poché i per acompanyar una salsa de tonyina que no és res mes que una maionesa amb gust jeje que li dona un toc sofisticat al plat jajaja

INGREDIENTS: (3 persones)
300 gr de mongeta tendra
300 gr de patata
200 gr de pastanaga
3 ous
Salsa tonyina:
1 ou + 1 rovell
300 gr d'oli de girasol
1 llauna de tonyina
10 gr de tàperes
3 anxoves
el suc de mitja llimona
1 culleradeta de vinagre
sal al gust

PREPARACIÓ:

1. Posem 500 gr d'aigua al vas i l'escalfem 7 minuts, varoma, velocitat 1. Mentre netegem i pelem les verdures, posem la mongeta a dins del cistell, després la patata i ha sobre la pastanaga. També prepararem els ous poché, posant film a dins el cubilet, una mica d'oli, sal i l'ou ho lliguem com si féssim un farcell, el posem a dins del varoma a la safata la part de dalt, podeu fer un ou per persona.

2. Un cop l' aigua bull posem el cistellet a dins, programem 20 minuts, varoma velocitat 1, quan pari posem el varoma a sobre amb els ous i programem 8 minuts , varoma, velocitat 1.

3. Un cop cuit ho retirem i posem en una safata, netegem el vas i anem a  fer la salsa, primer posem una gerra a sobre i pesem l'oli, reservem.

4. Introduïm la tonyina, les tàperes, anxoves i triturem 20 segons velocitat 5, fem baixar la resta d'ingredients de les parets i tapa i tornem a triturar 20 segons a velocitat 5. Afegim l'ou, el rovell, el suc de  llimona, el vinagre i la sal, tapem i posem la màquina en marxa a velocitat 5, pel bocal anem afegint l'oli a poc a poc, caurà a través del cubilet, deixem que vagi caient i un cop estigui  del tot, parem i ja estarà llesta per menjar.

BON PROFIT!



2 comentaris:

  1. Hola,
    jo no puc fer tanta quantitat al cistell de la meva thermomix. Deus tenir la versió nova.

    ResponElimina
  2. Jo tampoc puc fer tanta quantitat, la salsa està bonissima!!!

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.