divendres, 19 de gener del 2018

CÒCTEL DE GAMBES


Avui us presento aquest còctel de gambes, versió gran, no el faig mai individual, sempre preparo una safata ben gran i tothom que s'agafi la quantitat que vulgui.
El Thermomix va molt bé per fer aquest tipus de preparacions perquè és molt ràpid i net, a més la salsa còctel queda boníssima feta a casa i sempre li pots donar el teu toc personal. Us animo a provar-la us ajudarà a fer dieta ja que porta pinya i alvocat i us serveix de plat únic, espero que us agradi!!

INGREDIENTS:
200 gr d'enciam iceberg
50 gr de ceba tendra
2 alvocats
300 gr de llagostins cuits i pelats
1 llauna petita de pinya amb el seu suc (no almívar)
1 ou dur
Salsa còctel:
250 gr d'oli d'oliva suau
20 gr de ketchup
10 gr de conyac
15 gr de suc de taronja
2 gotes de tabasco
1 cullerada de salsa anglesa (Perrins)
1 ou
sal

PREPARACIÓ:

1. Posem l'enciam juntament amb 600 gr d'aigua al vas i el piquem 6 segons a velocitat 4. Retirem i el posem en un colador. Un cop no tingui aigua el posem en una safata.

2. Ara picarem la ceba 2 segons a velocitat 5. Posem la ceba a la safata amb l'enciam.

3. Ara farem la salsa còctel, posem un gerra sobre la tapa i pesem l'oli, el reservem.

4. Posem l'ou dur al vas i el piquem 2 segons a velocitat 4. El reservem en un bol, en servirà per decorar.

5. Posem el ketchup, el conyac, el suc de taronja, el tabasco i la salsa anglesa. Remenem 3 segons a velocitat 5. Reservem en un bol.

6. Posem l'ou, la sal i programem 1'30 minut, 70º, velocitat 4. Tot seguit programem 1 minut, velocitat 5 i anem afegint l'oli pel  voltant de la tapa, anirà caiguen a poc a poc i emulsionarà. Un cop emulsionat, baixem al resta dels ingredients de les parets del vas i afegim la barreja reservada de salses, remenem 5 segons a velocitat 4. Retirem i reservem en un bol.

7. Anirem a muntar l'amanida, pelem els alvocats i els tallem a trossets, la pinya també a  trossets i l'afegim a l'enciam juntament amb l'alvocat, posem les gambes per sobre i al final l'ou dur. Li afegim la salsa i servim.

BON PROFIT!!


2 comentaris:

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.