dimecres, 3 de febrer del 2010
MAGDALENES
Magdalenes un clàssic.
A casa ens agraden molt per esmorzar, berenar, a totes hores i si són casolanes encara més. Aquesta recepta no l'havia provada mai i per mi és la millor es molt semblant a les magdalenes comercials que estem acostumats a comprar, consistents i no tant esponjoses, però boníssimes.
Font: Llibre reposteria amb thermomix
INGREDIENTS:
4 ous
1 pessic de sal
250 gr de sucre
la pell d'una llimona només la part groga
250 gr d'oli d'oliva
120 gr de llet
350 gr de farina de rebosteria
1 sobre de llevadura royal
PREPARACIÓ:
Precalentem el forn a 180º
1. Pulveritzem el sucre amb la pell de la llimona, 30 segons velocitat 5-10. Reservem en un plat.
2. Separem les clares del rovell. Posem les clares al vas amb les papallones i el pessic de sal i programem 4 minuts velocitat 3 i 1/2. retirem i reservem en un vol gran.
3. Ara posem els rovells + el sucre sense treure les papallones, programem 1 minut, velocitat 3 i 1/2. Parem i pesem l'oli i la llet en un vol.
4. A continuació sense programar temps posem la màquina a velocitat 3 i per el bocal anem afegint l'oli i la llet.
5. Incorporem la farina, el llevat i programem 30 segons a velocitat 4.
6. Ara aboquem aquesta mescla en el vol on tenim les clares reservades i ho barregem amb moviments envolvents.
7. Emplenem els motllos fins la meitat, posem sucre o perletes de xocolata pel cim i les posarem a coure durant 15-20 minuts, a 180º.
Unes magdalenes molt bones, t'han quedat fantàstiques.
ResponEliminaPatonss
Judith, t'han quedat genials!! Me n'agafo un parell per berenar! ;)
ResponEliminaPetons!
Unes magdalenes genials, m'encanten com t'han quedat. Ptons
ResponEliminaJusto hoy me pongo a hacer algunas. Tiene una pinta genial y que buena merienda son verdad?? con un cafecito o un chocolate calentito uhmm
ResponEliminaBs
Ni que lo digas Ly, ademas se preparan en un santiamen y tienes a todos en casa contentos.
ResponEliminaGracies a totes pels vostres comentaris.
Hi ha algun truc secret perquè siguin més altes... o sigui, que s'assemblin a les Bella Easo? Jo en faig sovint, però sempre em queden planes (delicioses, però planes).
ResponEliminaJo en sé un que a mi em funciona, posar-les a dins de un motlle d'alumini, d'aquells de fer els flams, poses el paper amb la pasta a dins del motllo així quan és couen no s'obre i puja enlaire. Prova-ho ja em diràs el resultat.
ResponEliminaDoncs ja ho provaré, tinc un motlle de 12 forats, hi posaré els paperets o les silicones a dins i a veure si hi ha sort!
ResponEliminaGràcies per la resposta :-)
T'han quedat precioses!!!
ResponEliminaM'agrada molt el teu blog, aniré passant amb el teu permís!Petonets