dimecres, 4 de maig del 2011
PA DE MOTLLE
Avui us deixo un de pa de motlle, moltes de vosaltres que em còneixeu i em seguiu ja sabeu que m'agrada fer pa i expèrimentar amb les masses, aquesta recepta és de la thermomix concretament del libre "pan y bolleria". Però jo com sempre he fet de les meves i l'he cuit a la panificadora, la cubeta és perfecte per fer aquests tipus de pa. Així també li donem una mica de sortida a la panificadora que a vegades són electrodomèstics que els tenim una mica abandonats.
INGREDIENTS: ( per 1 pa d'un Kilo)
350 gr d'aigua mineral
20 gr de sucre
20 gr de mantega de porc (llard)
40 gr de llevat fresc
600 gr de farina de força
10 gr de sal
mantega per engrassar el motlle
PREPARACIÓ:
1. Posem l'aigua, el sucre, el greix de porc al vas i programem 2 minuts, 37º, velocitat 1.
2. Afegim el llevat fresc i remenem 10 segons a velocitat 3.
3. Incorporem la meitat de la farina i programem 15 segons a velocitat 6.
4. Afegim la resta de farina, la sal i programem 3 minuts, vas tancat, velocitat espiga.
5. Deixem reposar la massa a dins del vas fins que dobli el seu volum. Quan surti la massa per dalt el bocal, la trèiem, li donem forma cilindrica i la posem dins la cubeta de la panificadora, la tornem deixar llevar fins que dobli el seu volum.
6. Un cop a doblat la posem a coure 1 hora al programa 12 "Horneado". Acabat el temps de cocció el trèiem de la cubeta i el deixem refredar sobre una reixeta.
Nota: Si el poseu a coure el forn primer el tindrem de preescalfar a 200º i coure'l de 30 a 40 minuts. És una massa que lleva molt ràpid, a mi em va crèixer tant i tant que al courel'a em va quedar enganxada a la tapa de la cubeta, per tant us recomano que en feu 2 pans de 500 gr cada un.
Us deixo un pas a pas:
Qué buen pan te ha quedado! a ver si me pongo un día a ello y hago yo también uno. Un beso grande. Muuuuuua
ResponEliminaAquest si que el faig, i em sembla que avui o demà!!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
cada día tinc més ganes de tenir una panificadora!!!! Quin aspecte té aquest pa.
ResponEliminaPetonets,
Esther
http://comosiempremadreando.blogspot.com
Que subido y que tierno, como el pan casero no hay nada, que maravilla.
ResponEliminabesoss guapaaaaaa
Que corte más bueno y que alto.Me apunto la receta.
ResponEliminabesos
Un super pa de motlle Judith!! t'ha quedat molt esponjós i suau!
ResponEliminaMolts petonetss
ostres Judith! quina bona pinta!!!! felicitats guapa
ResponEliminaCom ha crescut aquest pa, té un aspecte insuperable!
ResponEliminaTe ha quedado espectacular como ha crecido ese pan ,seguro que estaba de muete lenta.
ResponEliminaBicos mil wapa.
Hola, Judith. Gracias por tu comentario y me encantará que participes. Un saludo!!!!
ResponEliminaDensà que he provat de fer el pà a casa i m'ha sortit bé ,la meva familia ,ja s'espera a veure quin pà tocarà aquest cap de setmana.doncs aquest cap de setmana toca el pà de la Judith.
ResponEliminaT'ha quedat perfecte .A veure si algun dia m'entero de quan hi ha la promoció de la panificadora al Lidel.Una abraçada