La podem trobar a la revista Thermomix del mes de gener, a casa ens agraden molt els risotto de totes maneres però aquest és especial el beicon li dona un gust molt encertat. O sigui que us animo a provar-lo i ja em direu el resultat!!
INGREDIENTS:
100 gr de parmesà a trossos
100 gr de ceba a quarts
2 gra d'all
30 gr d'oli d'oliva
200 gr de xampinyons laminats
250 gr de beicon a daus
350 gr d'arròs de gra rodó
100 gr de vi blanc
800 gr d'aigua
1 i 1/2 pastilla de caldo de carn o pollastre
pebre
120 gr de pèsols (Jo un grapat)
50 gr mantega
PREPARACIÓ:
1. Posem el parmesà al vas i el ratllem 10 segons a velocitat 7. Retirem i reservem
2. Sense rentar el vas posem la ceba, els alls i l'oli trossegem 3 segons a velocitat 5. A continuació sofregim 7 minuts, varoma, velocitat 1.
3. Afegim els xampinyons i el beicon, programem 4 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat 1.
4. Afegim l'arròs i el vi, programem 3 minuts, 100º, gir esquerra, velocitat 1 sense posar el cubilet perquè evapori l'alcohol del vi.
5. Afegim l'aigua, les pastilles de caldo engrunades i el pebre, programem 13-15 minuts, 100º, gir esquerra, velocitat 1 sense posar el cubilet. Quan faltin 3-4 minuts x acabar afegim els pèsols pel bocal.
Aboquem sobre una safata amb la mantega a trossets i remenem amb l'espàtula. Servim espolvorejat amb parmesà.
Nota: Jo vaig programar 13 minuts l'arròs, depèn molt de la marca, us recomano que li poseu 13 i ja sereu a temps de programar 2 minuts +
BON PROFIT!!!
Desde que lo vi en la revista lo tengo señalado y si ahora me dices que está bueno ya me queda menos para hacerlo jajaja
ResponEliminabesos
Si esta riquisimo ya lo veras!!
EliminaPinta molt molt bo!! Un petonet
ResponEliminaqué bueno ese risotto que has preparado! me llevo una ración para cenar ;)
ResponEliminaBesos
Que buena pinta tiene este risotto, mira que yo no pongo guisantes y le da un color muy bonito.
ResponEliminaPetons.
Mmmmmm....des d'aquí sento l'oloreta!!!!
ResponEliminaJo ho tinc una mica complicat per fer risottos, ja que al meu marit no li agrada el formatge. Quan els he fet, els he transformat i....no és el mateix.
Salut i petons,
Olga
Las recetas sencillas son muchas veces las más ricas.
ResponElimina;)
Boníssim, Judith!!! M'encanta!!!
ResponEliminaBon cap de setmana, bonica!
MMmmm el risotto ese gran invento! que delicia!!!
ResponEliminaJudit t'he molt bona pinta aquest rissoto. Segur que estaba bonissim.
ResponEliminaPetons