divendres, 29 de maig de 2015

XAMPINYONS SALTEJATS


Bona tarda!!
Avui us deixo uns xampinyons saltejats, per mi és una recepta de fons d'armari d'aquelles que et salven un sopar, un aperitiu, són ideals per acompanyar carns.
Són molt fàcils de fer i en un moment els tens a taula, aquesta recepta és bona, econòmica i fàcil o sigui o té tot!
Bon cap de setmana!!

INGREDIENTS:
500 gr de xampinyó
Un raig de llimona
4 alls
julivert fresc
50 gr d'oli d'oliva
100 gr de vi blanc
1/2 sobre de sopa de ceba (tipus Maggi)
un pessic de sal
pebre blanc

PREPARACIÓ:

1. Netegem i tallem a quarts els xampinyons i el mullem amb un raig de llimona. Reservem

2. Posem els alls al vas i triturem 6 segons a velocitat 6, fem baixar la resta de les parets i afegim l'oli, tot seguit programem 7 minuts, varoma, velocitat 1.

3. Ara posem la papallona i afegim els xampinyons, el mig sobre de sopa, el vi, el pessic de sal i el pebre blanc. Programem 10 minuts, 100º, velocitat 1.

4. Els servim en una bol i espolvoregem amb el julivert picat.

BON PROFIT!


divendres, 22 de maig de 2015

MIL FULLS DE CREMA I SALSA TOFFEE


 Ja tenim el cap de setmana aquí i us vull presentar aquesta dolça recepta!!
Quan vaig llegir el nom ja me'n vaig enamorar però quan la proves t'acaba de conquistar!!:-)
Si que l'elaboració és llarga i una mica pesada però el resultat final val la pena, aquest Mil fulls el vam fer al taller del Dia de la Mare, la teniu a la plataforma de receptes en una col.lecció que és diu "Postres para celebrar" per si la voleu adquirir o a través del vostre Agent Comercial també la podeu aconseguir.
Anem a la recepta i bon cap de setmana!!!

INGREDIENTS:
Crema pastissera:
500 gr de llet
120 gr de sucre
1 cullerada de sucre vainilla o essència de vainilla
30 gr de maizena
2 ous + 2 rovells
Massa:
300 gr de farina (mes una mica per espolvorejar)
200 gr de mantega freda a trossets
200 gr de nata freda
Toffee:
100 gr de sucre morè
50 gr de mantega salada
75 gr de nata (35% matèria grassa)
10 gr de caramel líquid
1 culleradeta de suc de llimona
Coco en pols per decorar (opcional)

PREPARACIÓ:

1. Comencem amb la crema pastissera, posarem tots els ingredients a dins del vas i programem 8 minuts, 90º, velocitat 4. Retirem del vas i posem a dins una màniga pastissera, la deixem refredar a temperatura ambient, mentre prepararem la massa.

2. Per fer la massa, amb el vas net posem tots els ingredients a dins i remenem 15 segons a velocitat 6. Retirem i fem 6 boles de 110 gr cada una les emboliquem amb paper film i les posem 25 minuts dins el congelador.
Nota: és una massa molt enganxosa us recomano posar farina a la superfície.

Escalfem el forn a 200º

3. Estirarem les boles de massa sobre paper de forn amb un corró els hi donem forma rodona d'uns 20 cms cada una les punxem amb una forquilla i les fornegem 12 minuts, ho tindreu de fer de 2 en 2. Retirem del forn i les deixem refredar del tot.

4. Anem a fer la salsa toffee posem el sucre, la mantega, la nata, el caramel líquid i el suc de llimona al vas, programem 10 minuts, 120º, velocitat 2 (Tm31 varoma),  sense posar el cubilet per tal que evapori. Deixem refredar la salsa a dins del vas fins que la temperatura baixi a 55º. Amb l'espàtula anirem remenant un parell de vegades.

5. Mentre anem muntant el pastís, posem una punta de crema pastissera a la base del plat i posem una rodona de pasta de full a sobre perquè així al muntar el pastís no se'ns mogui, ara hi posem crema a sobre i la cobrim amb un altre base de full, així succesivament fins acabar amb una base de full, un cop muntat i la salsa estigui freda l'aboquem per sobre el pastís i reservem a la nevera fins el moment de servir.

BON PROFIT!



dimarts, 19 de maig de 2015

ARRÒS MEDITERRANI


Hola!!
He tornat amb un arròs, una recepta pel dia a dia que a casa no ens cansem mai de menjar, aquesta setmana m'he proposat penjar 2 receptes per compensar que la setmana passada no en vaig penjar cap.
Espero que us agradi i què la poseu en pràctica molt aviat!!
Bona setmana!

INGREDIENTS:
Pel brou:
4 grans d'all
Unes branquetes de julivert fresc
1 culleradeta de sal
50 gr de suc de taronja
50 gr de suc de llimona
800 gr d'aigua
Safrà
1 Cayena (opcional)
Per l'arròs:
100 gr de pebrot verd
100 gr de pebrot vermell
200 gr de tomàquet tallat a quarts
2 grans d'all
100 gr d'oli d'oliva
500 gr de minestra de verdures congelada
350 gr d'arròs rodó

PREPARACIÓ:

1. Posem els alls i el julivert al vas, triturem 15 segons a velocitat 4. Amb l'espàtula fem baixar les restes de les parets del vas, afegim els suc de taronja, el de llimona, l'aigua, el safrà i la cayena, triturem 20 segons a velocitat 8. Retirem i reservem.

2. Ara posem els pebrots, els tomàquets a quarts, els grans d'all i l'oli, triturem tot junt 6 segons a velocitat 4 i tot seguit sofregim 5 minuts, 120º, velocitat 1. (TM31 a varoma)

3. Col.loquem la papallona, afegim la minestra de verdures i programem 7 minuts, 100º, gir esquerra, velocitat cullera.

4. Incorporem l'arròs i programem 3 minuts, 100º,  gir esquerra, velocitat cullera. Afegim el brou reservat i programem 15 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat 1. En lloc del cubilet i posem el cistellet per evitar que esquitxi.

5. Servim en una safata i el deixem reposar 5 minuts abans de servir. Bon profit!!




dijous, 7 de maig de 2015

ALES DE POLLASTRE MARINADES AMB SOJA, MEL I LLIMONA


Hola!!
S'acosta el cap de setmana i aquesta recepta és ideal per fer una sopar de tapes, les podeu deixar preparades prèviament mentre és marinen i al moment de para la taula les poseu a coure que amb 30 minuts les a punt, espero que us agradin molt a casa han sigut un èxit!! :-)
Font: Llibre Simplemente Espectacular

INGREDIENTS:
1 kg d'ales de pollastre
5-6 grans d'all
70 gr de mel
70 gr de salsa de soja (mireu que sigui per cuinar normalment la que venen al super és per amanir)
50 gr de suc de llimona
50 gr d'oli d'oliva verge
1/2 Culleradeta de Gingebre amb pols
pebre negre al gust

PREPARACIÓ:

1.Posem els alls al vas i els triturem 4 segons a velocitat 5. Afegim la resta d'ingredients menys les ales i remenem 5 segons a velocitat 5.

2. Aboquem aquesta mescla sobre les ales i les deixem macerar uns 30 minuts. (jo els i tinc 3 o 4 hores)

3. Un cop marinades les posem al vas juntament amb las salsa del marinat i les courem 25 minuts,100º, gir esquerra, velocitat cullera.

4. Treiem el cubilet i tornem a programar 10 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat cullera, per reduir la salsa.

BON PROFIT!!


Aquí crues ja marinades, a punt per coure :-)