
Avui us deixo una recepta de coca de pa, a casa ens agrada el pa amb forma de coca, sencillament perquè té mes crosta i torrat és boníssim. Ara que la temperatura ja a canviat ens bé mes de gust encendre el forn, així que a menjar coca s'ha dit!, començem la temporada de fer pa.Font: LLibre Pan i bolleria con thermomix (la recepta original és panecillos de aceite)
INGREDIENTS:
massa mare:
100 gr d'aigua
180 gr de farina de força
10 gr de llevat fresc
1 culleradeta de sucre o mel
massa de pa:
260 gr d'aigua
30 gr de llevat fresc
430 gr de farina de força
10 gr de sal
50 gr d'oli d'oliva
PREPARACIÓ:
1. Farem la massa mare posant tots els ingredients a dins del vas i remenant 15 segons, velocitat 3. La deixarem reposar a dins del vas fins que dobli el volum.
2. Ara afegirem l'aigua, el llevat esmicolat, la farina i la sal. Programarem 30 segons velocitat 6. Tot seguit programarem 5 minuts, velocitat espiga i anirem afegint l'oli pel vocal.
3. Treiem la massa del vas i la posem sobre una superfície untada amb oli, l'aplastem amb les mans i li donem forma, tot seguit la posem a la safata del forn (previament forrada amb paper vegetal) li tornem a donar la forma i amb un cutter li fem uns talls, l'enfarinem pel cim i la deixem llevar uns 30 minuts.
Preescalfem el forn a 180º
4. Posem la coca a coure durant 25-30 minuts (el temps depèn del forn). Jo i poso una tassa amb aigua a dins del forn, això fa que ens quedi el pa més cruixent.











Avui us deixo una recepta de rostit molt tradicional, potser l'ingredient principal que és el senglar no és gairé corrent però és una recepta que me le va ensenyar la meva mare i que ella va apèndre de la seva i així succesivament. És pot dir que mai l'havía fet amb senglar, sempre amb vedella, però al casarme amb un noi de pagès amb família aficionada a la caçera això va fer que començes a fer el rostit amb senglar, i la veritat si és tendra i petit és molt i molt bo, pot passar per vedella tranquilament.

Avui us deixo una recepta d'aprofitament.










