divendres, 24 de desembre del 2021

DIP DE FORMATGE DE CABRA, NOUS I PERA

 


 Bon dia!!!

Quin millor dia per publicar aquesta recepta, un dip de formatge súper ràpid i fàcil per fer en un sopar en familia, avui un dia especial on les families és reuneixen per compartir moments, malgrat el ditxos virus, què no és perdin aquestes tradicions familiars.

BON NADAL!

 

INGREDIENTS:

70 gr de nous

150 gr de formatge de cabra rulo

150 gr de peres  en almíbar 

100 gr de formatge cremós, tipus philadelphia o mascarpone

30 gr de ceba tendra tallada a juliana 

sal i pebre

PREPARACIÓ:

1. Posem les nous al vas i les piquem 2 segons a velocitat 5.

2. Afegim el formatge de cabra, el formatge cremós , les peres en almibar, la ceba tallada a juliana, sal i pebre al gust, barregem tot 10 segons a velocitat 3. Servim amb torradetes 

Bon profit!



 

dijous, 16 de desembre del 2021

CHEESE ROLL TREE





 Bones!

Ja torno a ser aquí amb una nova proposta per aquest Nadal. Una massa  farcida amb pernil i formatge amb una forma original  per presentar a taula  aquests  dies tan especials. 

Sens dubte deixareu  els vostres comensals  impresionats, us animo  a preparar  aquest deliciós  chesse roll tree, tot i que sembla complicat no ho és gens i si teniu nens per casa us poden ajudar, é suna bona manera de participar tots junts i és sentiràn importants

BON DIJOUS

INGREDIENTS:

100 gr de pernil salat o dolç

150 gr de formatge cremós 

1 pessic de pebre

220 gr d'aigua

25 gr de llevat fresc

70 gr d'oli d'oliva

400 gr de farina de força

1 culleradeta de sal

150 gr de formatge ratllat

PREPARACIÓ:

1. Posem el pernil al vas i el ratllem 6 segons a velocitat 10. Fem baixar les restes al fons i afegim el formatge cremós, un polsim de pebre i remenem 15 segons a velocitat 4. Retirem del vas i reservem a la nevera.

2.  Posem l'aigua, el llevat i l'oli, programem 1 minut, 37º, velocitat 1.

3. Afegim la farina la sal i amassem 2 minuts, a velocitat espiga. Retirem del vas i la deixem reposar en un bol tapada amb film 30 minuts aprox

4. Anem a donar-li forma, activem la funció de bascula del nostre thermomix i sobre la tapa anirem pesant trossets de massa de 40-45gr cada un, ens han de sortir 17 boles.

Posem paper vegetal a la safata del forn, tot seguit anirem donant forma a les boles, estirem la massa que ens quedi un cercled'uns 15 cm aprox i posem una culleradeta del farcit reservat, les tanquem i anem montant l'arbre sobre la safata, necessitarem 15 boles les altres 2 una serà el tronc i l'atre l'estrella de l'arbre.

Escalfem el forn a 180º dalt i baix si teniu ventilador també

5. Un cop tenim l'arbre montat li posem el formatge ratllat per sobre, la deixem llevar 15 minuts i cap al forn 25 minuts aproximadament, un cop cuit el podeu decorar amb olives, romaní etç

BON PROFIT!